2015. 08. 16.

Calia Read: Szétcsúszva (Unravel)

Író: Calia Read
Cím:
Szétcsúszva
Kiadó:
WoW
Kiadás éve:  2015
Terjedelem:
328 oldal
Fülszöveg:

Naomi Carradine vagyok.

Hat hónapja még boldog voltam.
Egy hónapja diliházba zártak.
Tegnap Lachlan meglátogatott. Megcsókolt. És azt mondta, kezd elmenni az eszem.
Órákkal később Max belopózott a gondolataimba. Emlékeztetett arra, hogy nem vagyok őrült, és hogy szüksége van a segítségemre.
Néhány perce, amikor próbáltam összerakni a múltamat, még távolabb sodródtam a valóságtól.
És most… mindenki azt hiszi, megbolondultam. De tudom, hogy ő létezik, és kellek neki.
Te hiszel nekem?

"-Minden rendben lesz - suttogta."
Véleményem:
Újabb kedvenccel gazdagodtam. Amikor megláttam a WOW kiadó honlapján, tudtam, hogy meg fogom venni. Egyből nem álltam neki, egy ideig még a polcomon várt. Most már bánom, hogy nem fogtam neki előbb! Le se tudtam szinte tenni (pár gondolkodási időre, és érzelmi túlcsorduláskor azért félre tettem), annyira olvastatja magát. Azt el kell, mondanom, hogy több napig is elkísért az élmény. Nen tudtam összeszedni magam, annyira nyomot hagyott bennem az olvasása. Egyszerűen nem lehet róla úgy írni, hogy ne árulj el többet mint szeretnél! 
Naomi

Ez történet Naomi-ról és az ő "furcsa" helyzetéről szól. Két idősíkon haladunk vele: 
A jelenben látjuk ahogy a mentálisan sérült lány saját elméjével küzd, de mindeközben  próbál  rendet tenni önmagában is. Hiszen legjobb barátnője Lana segítségre szorul. Ebben próbál neki segíteni az új terapeutája, és Lachlan élete nagy szerelme. Közben megismerjük milyen is a diliház, benne a betegekkel, az ápolókkal, és a doktorokkal. 

A múltat Naomi visszaemlékezései  által ismerjük meg. Megtudjuk, hogy ismerte meg Lachlan. Milyen szenvedésen ment keresztül legjobb barátnője Lana. Hogy kerül a képbe Max. 
Lachlan
Ahogy egyre többet megtudtam  róluk, annál jobban kezdtem összezavarodni! Nem értettem, hogy ha ennyire fontosak ezek a személyek a múltjában, akkor most miért nincsenek itt vele?! 

Max és Naomi
Naomi álmai és látomásai annyira intenzívek voltak. Teljesen átérezhető a fájdalom és a szenvedély is. Egyszerűen nem lehetett eldönteni, hogy kinek is szurkolj igazán. Lachlan-nak aki a múltba és ebben a helyzetben is ott van vele, vagy Max-nek akivel annyira "forró" és szenvedélyes minden. 


"Tudtam, hogy a szerelem pókháló. Ha egyszer beleakadtál, többé nem szabadulhatsz tőle"

Mert mind a ketten részesei voltak az életének, és szüksége volt rájuk.  Annyira aranyos volt, és egyben gyönyörű, ahogy Lanchan és Naomi kapcsolata az évek során átalakult. Érződött, hogy ők igen is összeillenek. Max-el pedig a kapcsolatok "felnőttesebb" világát ismerhetjük meg, szex, és szenvedély. Ha úgy nézzük, a gyerekkori szerelem a "kalanddal" szemben. 

Lana helyzete pedig igazán sokkoló volt! El se tudom, képzelni, hogy bírta ki ezeket? De örülök, hogy ott voltak egymásnak, bár teljesen különbözik a személyiségük, mégis érezhető, hogy tökéletesen kiegészítik egymást. 

Egyre több mindenre derül fény. Majd jött a nagy bumm, és az állam a padlón landolt!! Hirtelen nem tértem magamhoz!! Kellet pár perc mire tovább tudtam olvasni. Az biztos, ilyenre nem gondoltam, engem teljesen meglepett a vége! 
Hiába az emberi elme tényleg kiismerhetetlen! 

Minden borzalom ellenére nagyszerűen, és gyönyörűen megírt történet!! 

Kedvenc jelenetem: Gyufa gyújtás a jelenben
Kedvenc szereplőm
: Naomi és Lanchlan
Kinek ajánlom:
Felnőttebb korosztálynak, és azoknak akik szeretik a mentális betegségről szóló történeteket.
Értékelésem:  Nem is adhatnék rá 5 gyufaszálnál kevesebbet
Érdekesség: Calia legújabb könyvében megismerhetjük a diliházban élő egyik beteg történetét. Aki nem más mint a babáját szorongató "Pszicho Mami". A fülszöveg alapján már most szeretném a magaménak tudni!! Egy ideig, még várni kell rá, külföldön 2016.01.12. fog megjelenni. Reméljük a WOW kiadó nálunk is kiadja majd.
Fülszöveg: fordította Perpetua
Azt mondják, a nevem Victoria.
Azt mondják, 27 éves vagyok.
Azt mondják, több, mint egy éve ezen a pszichiátriai osztályon vagyok.
Azt mondják, a férjem meghalt és a lányom is.
De.
Wes meglátogat szinte minden éjjel, és minden nap a karomban tartom a lányomat.
Azt mondják, azt mondják, azt mondják…

Én azt mondom, itt az ideje felfedni a múltat és kideríteni az igazságot.
 Történet képekben


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése