2015. 09. 08.

Anna Todd: After – Miután (Miután 1.)

Író: Anna Todd
Cím:
Miután

Sorozat: Miután
Kiadó:
Gabó kiadó

Kiadás éve: 
2015.
Terjedelem:
498 oldal

Fülszöveg:
EGY SZENVEDÉLYES SZERELEM TÖRTÉNETE, AMELY MILLIÓKAT HÓDÍTOTT MEG VILÁGSZERTE.
Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.
Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.
Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.
Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt.
Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik, mintha egyáltalán nem érdekelné. A nemtörődöm viselkedése és a gorombasága ellenére Tessa úgy érzi, ha sikerül mélyre ásnia, megtalálja az igazi Hardint a hazugságok felszíne alatt. Hardin újra és újra eltaszítja, de csak azért, hogy aztán még közelebb vonja magához.
Tessának megvan a tökéletes barátja. Miért igyekszik ennyire legyőzni a saját sértett büszkeségét, és Hardin előítéletét a rendes lányok iránt?
Talán azért, mert ez szerelem?

Anna Todd AFTER című fanfictionjét milliók olvasták a WATTPAD-en, és az egész világon lenyűgözte az olvasóit. Itt az idő, hogy ön is megismerkedjen az internet legtöbbet emlegetett könyvével.

"Ezek vagyunk mi: harag,szenvedély és szerelem"
Véleményem:
Megakadt rajta a szemem az előrendelhető könyvek között Gabo kiadó honlapján. Már maga a borítója, is kedvet csinált hozzá, hiszen lila ami az egyik legkedvencebb színem. A kis felírat is figyelem felkeltően hatott rám. Rá kerestem, és elég vegyes visszajelzéseket kaptam róla, a molyon nagyon jó értékeléseket láttam, de a goodreads-en már sokkal megosztóbbak voltak a vélemények. Gondoltam mégis adok neki egy esélyt, hát ha engem is magával ragad majd a történet. Így elő is rendeltem. Pont a szállítás előtti nap láttam meg egy kedves moly ismerősöm @pveronika értékelését. Ezek után még jobban vártam, hogy olvashassam. Vajon a végén én is a rajongók táborát erősítem, vagy megyek arra a magányos szigetre amit Veronika megemlít?

Nagy lelkesedéssel vágtam neki! De a könyv befejezése után, én is csomagolhattam azt a

bőröndöt. Akár mennyire is szeretem volna szeretni, kedvelni, sajnos nem sikerült. Egyszerűen csak ingattam a fejemet, a cselekményen, és a szereplők viselkedésén is. Ennyire klisés történettel nem mostanában találkoztam. Nem szokott zavarni, ha egyes elemek visszaköszönnek egy történetben, na de ennyi!? Az egész könyv nem szólt másról, hogy Tessa milyen okos, milyen ronda a ruhatára, mennyire nem jó a kapcsolata az édesanyjával. Van egy tökéletes pasija, aki szerintem túl nyuszi volt, és képes lett volna mindezek után megbocsátania neki. Miután megjelenik Hardin a történet tele lesz veszekedéssel, ordibálással, mert párosunk szinte más kommunikációs formát nem is ismer. A szemétkedésről, és a féltékenykedésről már ne is beszéljünk inkább. Írónőnk másik kedvenc témája a szex, ami nem is lenne baj, ha jól lenne beleszőve a történetbe.  A kényszeres zuhanyzásokat is meg kell említenem, persze ők is tisztálkodnak, mint minden normális ember, de szerintem ennyiszer nem kellet volna megjegyezni e, hogy xy mikor megy fürdeni, már megint.


Hardin
Nagyon szeretem a könyves rossz fiúkat, a titkokkal teli múltjuk, csipkelődéseik, beszólásaik, hogy annyira el vannak telve maguktól. De igazából arra várnak, hogy egy kedves és szép lány megismerhesse a bennük rejlő jó fiút is. Na Hardin, az a pasi aki biztos, hogy nem kéne! Nem pazarolnám rá se az időmet, se a könnyeimet. Nem érné meg,  hogy miatta törjön darabokra a szívem. Annyira fel tudott idegesíteni a viselkedésével. Bunkó volt, elvárta a másiktól, hogy mindig azt tehesse, amit Ő akar. Ha még se így alakultak a dolgok, akkor máris jött a féltékenykedés, a birtoklási vágyával, ami már szinte beteges volt szerintem. Miért kell mindent a szex-el megoldania? Miért magyarázza az egész viselkedését azzal, hogy lelkileg sérült? Ez minden bunkóságot, és rosszat eltöröl? Szerintem ez nem mentségek ilyen viselkedésre, én meg értem, ha valakinek a múltja rossz volt, és az így védi meg magát, ezt hozz ki belőle. Semmi bajom az ilyen szereplőkkel, de Hardin-nál ezzel se tudtam megbékélni. A mindent elsöprő szerelmet se tudtam át érezni, amit állítólag a lány iránt érez. Nagyon durván viselkedett vele, bár néha tényleg rászolgált egy leszidásra, mert Tess is hülye dolgokat produkált a történet során. De ezért ennyire még se kellet volna szemét módon viselkednie vele. Számomra ez az egész kapcsolat egyszerre volt bosszantó, és már kezdte a  vicc kategóriáját súrolni.
 
Tess
Hősnőnkről se tudok jó véleménnyel lenni. Egy igazán naiv lány. Aki könyvekkel szeretne foglalkozni ha végez a sulival, szőke, okos, szép, és lehet eddig egy szendébb pasija volt, de titokban vonzódik a rossz fiúkhoz. Nagyon idegesítő személyisége van. Sok mindet köszönhet saját butaságának, annyi konfliktust el lehetett volna kerülni, ha hallgat mások tanácsára, és nem akart kényszeresen mindig mást csinálni mint amit mondanak neki. De nem ő csak azért is kereste a necces helyzeteket.
A társaság többi tagja se igazán fogott meg, bele illetek Hardin és Tess világába. Egyedül talán Liamet kedveltem meg.
 
Tudom, hogy minden ilyen témájú könyvben a félénk lány megmenti a szerelmével a rossz hírű nőcsábász pasit :) és Én szeretem is az ilyet, de itt már túl sok volt nekem, amit Anna belerakott a történetbe. Ez számomra nem egy szenvedélyes szerelmi történet, inkább, hogyan alázzuk meg, és bántsuk a másikat, utána meg jól dolgozzuk meg azokat a hormonokat, röpködjenek az orgazmusok, és ezzel semmi gond sincsen, hiszen annyiszor elmondom, hogy szeretlek, akkor meg ne legyen ezzel problémád. Végig, érezhető, hogy egyáltalán nem illenek egymáshoz. Szerintem ennél kevesebb oldalon is le lehetett volna írni a történetet.
A vége okozott meglepetést, mert nem gondoltam, hogy Hardin még szemetebb tud lenni. Ezzel a fordulattal még engem is sikerült meglepnie az Írónőnek.

One Direction
Ha nem nézek kicsit utána, nekem nem esne le, hogy ez egy One Direction tagjairól olvasok fanfictiont, bár az igaz nem vagyok a banda rajongója. Annak ellenére, hogy nem igazán éreztem magaménak a történetet, könnyen tudtam vele haladni, igazán olvastatja magát. Ezek után már elő is rendeltem a második részt, mert ki kell derítenem miről lehet még ezek után írni róluk. Tudnom kell hova lehet még fokozni az érzelmeket, indulatokat. Érzem, hogy ez egy megosztó könyv lesz, valakiknek nagyon fog tetszeni, valakik utálják majd, és van akiket nem fog meghatni az egész. Én azt mondanám tényleg olvassátok el, és derítsétek ki rátok milyen hatással lesz a történet.

Kedvenc jelenetem: Nem volt ilyen :( De ha nagyon muszáj lenne választanom, akkor a végén történt események.
Kedvenc szereplőm
: Liam
Kinek ajánlom:
One Direction rajongóknak, de itt is az idősebb korosztálynak.
Értékelésem: 
nem tudok többet adni mint, 2,5 hamburgert

 Érdekesség: Egy angol cikkből hoztunk nektek pár információt Anna-ról, és könyvéről.

A 26 éves Anna Todd eléggé rajongó típusnak tartja magát. 13 évesen a JoshHarnett fan club tagja volt, még dedikált képet is kapott. Könnyen belelkesedik valami újdonság iránt, de hamar szeret bele másba is.  20 évesen az Alkonyat és Robert Pattinson volt a sláger. 22 évesen a Szürke 50 árnyalata. 23 évesen már az angol fiúbanda, aOneDirection.

Kezdetben a OneDirection fanok imádták a történeteit, aztán ahogy lenni szokott, sokan el is pártoltak. Azok is azt állították, hogy sose szerették az írásait, akik tényleg odáig voltak értük. A gyűlölködés szinte kivétel nélkül 13 és 15 év között lányoktól jött. Rajongóként, viszont részben meg tudja érteni őket.

A Miután forgatókönyvéről tárgyal McMartin-al és azt állítja, hogy már vétójoga is van hozzá –vagy legalábbis jó munkát végeztek abban, hogy eltalálják, mi tetszene neki.


Soha nem tervezte, hogy író lesz. Már most több pénzt keresett, mint amiről valaha is álmodott. Azt se gondolta, hogy valaha mást is fog írni a OneDirection-nak írt történeteken kívül. Sokan vannak, akik évtizedekig próbálkoznak a könyvük kiadatásával, mégse járnak sikerrel. Lehetnek okosabbak, lehet jobb a nyelvhasználatuk, a fogalmazáskészségük, de úgy hiszi, azzal sikerült kiválnia közülük, hogy ő az internetet használta.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése