2015. 09. 28.

Cora Carmack: Szakítópróba trilógia

Író: Cora Carmack
Cím: Szakítópróba
Kiadó: Content 2 Connect
Kiadás éve: 2013
Terjedelem: 220 oldal
Fülszöveg: 
Szüzesség.
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be.
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…

Most egy egész sorozatot szeretnék nektek bemutatni. :) Nemrég fejeztem be a harmadik részt, és úgy gondoltam, hogy akkor már egyben írok róla. Hazánkban egy kisebb kiadó, a Content 2 Connect, karolta fel Cora Carmack könyveit, és ki is adták mind három kötetet. Nem hinném, hogy meglepő, de molyon fedeztem fel a Szakítópróbát. Aranyos a borító, nekem való romantikus sztori, jó ajánlások, ezért belevágtam.

Az életben néha az ijesztő dolgok a legértékesebbek.

Amikor a kezembe vettem, kicsit megijedtem, hogy ilyen rövidke az első rész. Jobban szeretem a hosszabb könyveket, mert több ideje van kibontakozni a történetnek. Az alap sztori annyira nem egyedi, ezt el kell ismernem. Nem is újdonság, mert sokszor találkozhattunk azzal a „problémával”, ami Bliss és Garrick kapcsolatát nehezíti, de mégis… J Visszakanyarodva az elejére, Bliss 22 éves, és azzal a problémával küzd, hogy ennyi idősen is szűz. Barátnője, Kelsey, amint megtudja ezt a titkot, küldetésének érzi, hogy megoldja ezt a „problémát”. Nekivágnak az éjszakának, hogy találjanak egy egyéjszakás partnert Bliss-nek. Ki is szúr magának egy rendkívül jóképű angol férfit, akivel el tudja képzelni az éjszakáját. Ám a célegyenesben inába száll a bátorsága és faképnél hagyja a srácot. Tetézve a kínos szituációt másnap kiderül, hogy Garrick az új tanár a főiskolán, ez pedig nagyban megnehezíti a további kapcsolat lehetőségét.
Bliss Edwards
Tehát az ötlet nem új, de annyira jól volt tálalva az egész, a fiatalos stílus, a szórakoztató gondolatmenetek és a párbeszédek, mégis nagyon szerethetővé tették az egészet. Már a felvezetésen hangosan nevettem olvasáskor. :) Köszönhetően (gondolom) a rövidségnek is, elmaradt a fölösleges drámázás. Természetesen nem ment minden zökkenőmentesen, de sokkal valóságosabbnak tűntek nekem a problémák és azok megoldásai. Az is üdítő változatosság volt számomra, hogy színészekről még nem olvastam, érdekes volt az ő világukba is belelátni.

"Bármi történt is köztünk, amikor Garrick megérintett, az kémiai reakció volt – a molekulák megváltoztak, átrendeződtek és hőt bocsátottak ki.
Garrick Taylor

Kedvencek nem lettek a főszereplők, de nagyon szerethetőek. Bliss, kedves, jólelkű lány, csak kellett egy Garrick féle lökés az életébe, hogy kilépjen a megszokott hétköznapjaiból. Nagyobb baráti társaságba tartozik Bliss, ezért sok karaktert megismerhetünk. Egyik legjobb barátja Cade, akit már most se lehet szó nélkül hagyni, hiába nem volt a középpontban, jobban szerettem, mint Garrick-et. Kelsey is egy nagyon kedves életvidám lány, még ha sokszor el is szalad vele a ló, bulizás terén. És a fő kedvenc Hamlet macska volt, aranyos jelenetei voltak. :)

„A remény… micsoda egy aljas dolog tud lenni.

Írtam már, de tényleg meglepődtem, hogy ennyire jó volt ez a könyv, pedig mindig szeretem az egyszerű romantikus könyveket. Annyira szép, kerek egész volt, nem hiányoltam semmit belőle. :)

Kedvenc jelenetem: Bliss és Garrick első estéje
Kedvenc szereplőm: Cade

Kinek ajánlom:
 Romantikus történetre vágyóknak, tökéletes kikapcsolódás ez a könyv. 

Értékelésem:
 
5 színház jelenetet ér az a könyv

Író: Cora Carmack
Cím: Színjáték
Kiadó: Content 2 Connect
Kiadás éve: 2013
Terjedelem: 336 oldal
Fülszöveg: 
Mackenzie „Max” Millernek van egy problémája. A szülei meglepetésként váratlanul meglátogatják, és ha meglátják festett haját, a tetoválásait és a piercingjeit, talán még ki is tagadják a lányukat. És ami ennél is rosszabb, arra számítanak, hogy a barátja egy rendes, kedves fiú, nem pedig egy Mace nevű, tetovált nyakú srác, aki egy bandában zenél. A hazugságok hálója kis híján megfojtja Maxet, ám ekkor találkozik Cade-del.
Cade azért költözött Philadelphiába, hogy színész legyen, és maga mögött hagyja a problémáit Texasban. Eddig azonban a problémáktól nem sikerült megszabadulnia, a színpadra pedig nem sok alkalommal jutott fel. Amikor Max megszólítja egy kávézóban, és azzal az őrült ötlettel áll elő, hogy játssza el a barátja szerepét… Cade beleegyezik.
Az alakítása azonban túl jól sikerül, ezért arra kényszerülnek, hogy tovább folytassák a játékot. Minél hosszabb ideig színlelik a kapcsolatot, annál valóságosabbá válik.
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…
A következő kötetben a már megismert Cade kerül középpontba. Bliss-el szoros barátságot ápoltak, de előjöttek olyan érzelmek, amik kettőjük közé álltak. Cade-nek szüksége volt egy kis távollétre, új környezetre. Max retteg szülei véleményétől, ezért úgy gondolja, hogy egy kamu barát, majd megnyugtatja őket. A fiatal színész felbukkanása pont kapóra jön neki, hogy eljátssza párját. Egyikük se gondolta, hogy ilyen nagy különbségekkel mégis meglátnak valamit a másikban, amiből egy komolyabb kapcsolat is kialakulhat.
Max Miller
Nem gondoltam, hogy Bliss és Garrick párosát felül lehet múlni, de a Színjátékot olvasva, majdhogynem el is feledkeztem róluk. Mindkét főszereplő érdekesebb karakter, összetettebbek, szórakoztatóbbak. Nagyon szurkoltam Cade-nek, hiszen ő is megérdemli a boldogságot, annyira kedves, melegszívű srác. Meglepett, hogy ennyire más lánnyal hozta össze a sors, de belegondolva, azt szokták mondani, hogy az ellentétek vonzzák egymást. :)

„A sírás az elviselhetetlen fájdalom levezetésére szolgált, amikor az embernek ki kellett adnia magából mindent, és levetnie a lelkéről elhalt bőrt, hogy újra tudjon lélegezni.

Az alaptörténet most se volt annyira különleges vagy egyedi, de most is minden sorát
Cade Winston
élveztem. Amit a Szakítópróbában legjobban szerettem, az szerencsére itt is megmaradt, teljesen valósághűen alakultak az események, felesleges dráma nélkül. Mindkét fiatal átélt már traumákat, ki kisebbet, ki nagyobbat. Ezek feldolgozásához van segítségre szükségük, és egymásnak ezt meg is tudják adni. Max családja kemény dió volt elsőre, de Cade remekül megállta a helyét és ezzel megadta a lánynak azt a kezdőlökést, ami miatt már ő is akart változtatni a dolgokon. Sok idő kellett, amíg meg tudott nyílni igazán a fiúnak, eddig szerette elbarikádozni magát, de ő se tudott ellenállni ennek a srácnak, aki már a jelenlétével jobbá teszi az egész életét. A közös vacsora alatt nagyon sokat nevettem, hiszen ritkán sikerül minden úgy, ahogy előre eltervezték. 

– Örülök, hogy harcoltál értem – mondta. 
– Örülök, hogy megengedted.


Az ilyen könyvek mindig jót tesznek a lelkemnek. :) Az ilyen könyvek miatt szeretek olvasni. :) Tudom, hogy nem lehet mindig minden tökéletes, de az ilyen egymásra találások boldogsággal töltenek el.
Kedvenc jelenetem: a közös nap a szülőkkel
Kedvenc szereplőm: továbbra is Cade :D

Kinek ajánlom:
 Ugyanúgy a romantikus lelkűeknek tökéletes választás.

Értékelésem: 
5 vagy még több piercinget is megérdemelne ez a történet

Író: Cora Carmack
Cím: Szerepjáték
Kiadó: Content 2 Connect
Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 320 oldal
Fülszöveg: 
Néha teljesen el kell engedned magad, hogy megtudd ki is vagy igazán…
A legtöbb lány álma, hogy a főiskola befejezése után körbeutazhassa Európát. Gondtalanul, szülők nélkül és egy korlátlan hitelkártyával. Kelsey Summers sem kivétel ez alól. Ez lesz élete legnagyobb élménye… vagy legalábbis ezzel győzködi magát.
Nem csak hogy élvezheti az életet kötöttségek nélküli kapcsolatokban, de még az apját is idegesítheti azzal, hogy felelőtlenül szórhatja a pénzét. Eddig minden a tervek szerint haladt. Kelsey éppen táncolni készül két magyar sráccal egy belvárosi romkocsmában Budapesten, amikor István (vagy Tamás?) megpróbálja megcsókolni és ez meg is történt. István kínos nyálban úszó csókja után elment Kelsey kedve az egésztől, ami felkeltette egy első osztályú amerikai szépfiú, Jackson Hunt figyelmét a bárpultnál. Kelsey fel akarta kelteni a srác figyelmét, de nem pont így tervezte.*
Azonban a felszín alatt Kelsey magányát sem az alkohol, sem a bulizás nem képes elűzni, talán csak Hunt, aki néhány véletlen találkozás után rábeszéli a lányt, hogy utazzanak együtt, és meggyőzi, hogy az ivás helyett inkább a kalandot válassza. Kelsey minden új város és új élmény után egyre jobban magára talál, a szívét viszont lassan elveszíti. Jackson segítségével megtalálja az álmait és a vágyait, ám minél többet derít ki saját magáról, annál inkább rájön, milyen keveset tud a férfiról.
* John Charles, Booklist kritikája alapján

Sajnos a moly képes elijeszteni is könyvektől, nem csak kedvet kapok egy-egy olvasmányhoz. Imádtam az első két részt, de ettől most féltem. :( Tény, hogy nem volt annyira jó, mint Bliss vagy Cade könyve, de szerintem ez is nagyon jó olvasmány volt. :)
Kelsey Summers
Rutinos olvasóként számítottam arra, hogy Kelsey vidám, bulizós álcája mögött is mély sebek rejtőznek. Hosszú európai utazásra indul, hogy elszakadjon az otthoni nyomasztó légkörtől és bízik abban, hogy mindent hátrahagyva boldog lehet. Mivel igazi romantikus történet, kötelezően meg kell ismerkednie egy férfival, aki most egy titokzatos, magába zárkózó „példány”, Hunt. A hatalmas tömegben is egyből kiszúrják egymást, és azonnal szikrázni kezd közöttük a levegő. A férfi mégis igyekszik távol tartani magát a lánytól, és ettől Kelsey megőrül. Nekem tetszett nagyon, ahogy alakul a kapcsolatuk. A szőke színésznő megszokta, hogy minden pasit megkaphat, Jackson pedig igazi kihívás számára. Nekem ő is nagyon szimpatikus volt, hiszen nagyon szeretem az ilyen veszélyes, sötét főszereplőket. Kalandos az utazásuk is, ahogy városról városra ismerik meg Európa különböző országait. 

„A szív halkan törik össze. Azt hittem hangos lesz, hangosabb, mint a levegő süvítése körülöttünk, amikor leugrottunk arról a hídról. Azt hittem túlharsog minden mást.    De nem volt hangosabb egy suttogásnál. Egy apró tiszta hasadás. Egy pillanat alatt megtörtént, és csak annyira fájt, mint egy szúnyogcsípés.”

Jackson Hunt
Nagyon nehezen nyílnak meg egymásnak, sokáig csak titkolózva élvezik egymás társaságát, de amikor teret engednek a vágyaiknak, akkor gyönyörű jeleneteik vannak. A new adult címke is látható a könyv adatlapján, de annak én kevésnek érzem. A múltjuk kevés hangsúlyt kapott, nincs kidolgozva teljesen, szerintem ez a rész. Az látható, hogy ez vezérli őket, ezért gördül sok akadály kettőjük közé, de ez lehetett volna részletesebb. 

„Fényesen és gyönyörűen ragyogsz. Ha belépsz egy helyiségbe, az rögtön kivirul.”

Én ezt a részt is rendkívül élveztem, úgyhogy buzdítanék mindenkit az elolvasására. :) Valóban nem olyan tökéletes, mint az első két kötet, de nem érdemes Kelsey történetét se kihagyni a sorból. :)

Kedvenc jelenetem: az első igazi közös éjszakájuk :)
Kedvenc szereplőm: Hunt

Kinek ajánlom:
 Aki már ez első kettőt is elolvasta, ne hagyja ki ezt se, ismerjük meg a csapat minden tagjának boldogságát. :)

Értékelésem: 
Picit tényleg gyengébb volt, de 4,5 vonatjegyet ez is megérdemel.

 
Érdekesség: novellák

Két könyvhöz kiegészítő novellát is írt az Cora. Az első ilyet, hazánkban is meg lehet venni, de a második jelen állás szerint csak eredeti nyelven olvashatjuk.

Összpróba (Szakítópróba 1,5.)

Garrick Taylor és Bliss Edwards sikeresen megtalálta a boldogságot egymás mellett egy kissé… khm… rázós indítás után. Ehhez képest már gyerekjáték lesz megismerkedni a szülőkkel, nem igaz?
Attól kezdve azonban, hogy a repülőgépük leszáll Londonban, újabb és újabb bökkenők jelentkeznek: egy rosszalló anyósjelölt, számos (többnyire) jelentéktelen galiba, és rájönnek, hogy talán mégsem készültek fel még annyira a közös jövőre, mint gondolták. 
Mint kiderül, a szerelmet megtalálni sem könnyű, megtartani azonban még nehezebb.

Seeking Her (Szakítópróba 3,5.)

Jackson Hunt megkapja a saját körét ebben a kiegészítő novellában...
Jackson Hunt nemrég került ki a katonaságból, de munkát kell találnia és egy kis normális életet, ha vissza akarja fogni a démonjait. A munka az ölébe hullik, bár minden, csak nem normális. 
Egy elkényeztetett, gazdag lány, Kelsey Summers, testőrévé (és bébiszitterrévé) válik. Nem pont erre gondolt munkának, de ez egy lehetőség, hogy utazzon és messzire kerüljön. A csapda: Kelsey apja nem akarja, hogy tudjon arról, hogy követik.
Élénk és dühítő, izgalmas és vakmerő, titokzatos és ismerős. Amikor Jackson látja, hogy ugyanabba a hiába esik, mint ő évekkel ezelőtt, eldönti, hogy itt az ideje befejezni a megfigyelést és helyette segíteni fog neki. De rá kell jönnie, hogy Kelsey bonyolultabb, mint hitte, főleg, mert minél jobban megismeri, annál jobban akarja őt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése