2015. 10. 24.

Meredith Wild: Hardwired (Rád kattanva 1.)


Író: Meredith Wild
Cím:
 Hardwired
Sorozat: 
Rád kattanva 1.
Kiadó:
 Libri
Kiadás éve:
 2015.

Terjedelem:
  338 oldal

Fülszöveg:

Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen…

Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt…

Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti.
Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett.

Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millió rajongó olvassa világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. A Rád kattanva (Hacker) a tavalyi év egyik legkeresettebb romantikus sorozata volt.

"Feladod magad, Erica, mert a megfelelő emberrel valami sokkal nagyszerűbbé váltok majd együtt, valamivé, ami jelen pillanatban még a legvadabb fantáziádat is túlszárnyalja."


A borító nagyon titokzatos, nem fed fel sokat a cselekményből. Ennek ellenére tetszett?
P:
Jobban szeretem, a kicsit érdekesebb borítókat, de valamiért ez mégis megfogott. Egyszerű valóban, de mégis olyan észrevehető. Igazán nem is tudom szavakba önteni, de a lényeg, hogy most ez jól sikerült. :)

I: Szeretem a sejtelmes borítókat. Nagyon furdalt a kíváncsiság, vajon mért is egy bordós pirosas bőrkanapét láthatunk rajta :) Szerencsére a történet folyamán találkozhatunk ezzel a motívummal, így már sokkal érthetőbb volt az ötlet. Szerintem igazán érdekes elgondolás, és tetszik a kivitelezés. Úgy láttam a további köttetek borítója is ezzel az elképzeléssel készült. Alig várom, hogy a többi rész is a polcomon legyen.

Nagyon sok ehhez hasonló könyvvel lehet manapság találkozni, nem volt elcsépelt a történet?
Erica
P: Határozottan nem volt hatalmas újdonság a történet. Könnyű belefutni ilyen könyvekbe, ahol az egyszerű, akár szegénynek is mondható lány találkozik a gazdag, sármos üzletemberrel és csodák csodájára a férfi kiszúrja magának a lányt és persze egymásba is szeretnek. Erica vállalkozása körül forogtak az események és ez számomra újdonságként hatott (vagy legalábbis nem teljes ismétlésnek), így én teljesen megbarátkoztam az alaptörténettel. Voltak aranyos szituációk és még pár meglepő fordulat is.
I: A könyves piacon nagyon sok ehhez hasonló történettel találkozhatunk. Én még se éreztem elcsépeltnek. Meg volt szinte benne minden, ami egy ilyen történethez kell. Egy erős független hősnő, aki szeretne a saját lábán megállni. Szép, és még okos is. Múltja titkokkal terhes, ami részben kihat jövőjére is. Itt van a mi nagyon gazdag, helyes pasink. Aki egyszerűen vonzza a nőket, és érdekes a munkája. Ez a két személy találkozásakor hatalmas izzó szikra robbanások következnek be. A szenvedély a tetőfokára hág :) Összezördülések, és ágy jelenetek követik egymást. Tetszett, hogy ezek mellé kaptunk pár érdekes eseményt is.

Erica és Blake személyiségében, kapcsolatában van valami különleges, amit ki lehet emelni?
P: Külön-külön egyáltalán nem váltak kedvencekké. Erica személyisége annyira nem nyűgözött le, de határozottan akadtak pozitív tulajdonságai. Önerőből épített fel egy
vállalkozást, amin folyamatosan dolgozik, hogy életképes lehessen. Tisztelem az elhivatottságát, hitét és erejét, amivel a munkához áll. Blake-ről nehéz kiemelni bármit is, hiszen hozta a "kötelezőt". Gazdag, hihetetlenül szexi és rendkívül félti azt a nőt, aki hozzátartozik. Persze, hogy tetszett, hiszen az ilyen karaktereknek ez is a szerepük, de jó lett volna, ha az "árnyoldala" picit nagyobb port kavar. Úgy érdekesebb lehetett volna ő maga is. Együtt jól „szerepeltek”. Izzot a levegő, működött a kémia, jól egymásra találtak. Még az erotikus jelenetek se voltak rosszak, sőt inkább a jó kategóriába tartoznak, de az ízlésemhez képest lehettek volna kicsit hosszabbak, részletesebbek is. Már most akadtak konfliktusaik és veszekedések is voltak, de azért szerettem volna nagyobb drámát. Határozottan úgy érzem, hogy az ő párosuk még a jövőben válik igazán érdekessé, vagyis ezt remélem. :D
I: Erica személyiségénél nem éreztem semmi különlegeset, olvastam már hozzá hasonló hősnőről. Az igen is mellette szól, hogy nem az idegesítő kategóriába tartozik. Normálisnak tűnik, a munkája pedig nagyon sokat jelent neki. Ezzel megmutatja, hogy igazi dolgozó nő,

akinek fontos a karrierre. Kicsit talán az zavart benne, hogy túlzottan küzd az önállóságáért, egy idő után már sok volt. Blake az a pasi aki egy ilyen történetbe igen is kell. Aki levesz a lábadról a könyv olvasás közben :) A közös jelenteik tele voltak szenvedéllyel. Már az első találkozásukon is annyira érződik, hogy van köztük valami. A munka és a weblap köré van szőve a történetük. Ahogy számítunk rá, hol összevesznek, hol pedig kibékülnek. De nem volt idegesítő ez a két esemény váltakozása. Én úgy érzem szereplő megalkotásban jó az Írónő, olyanokat kaptunk, akiket lehet kedvelni.

A sorozat hosszabbnak számít az 5 részével. Ez az első könyv mennyire volt már izgalmas, szerettük a történetet?

P: Érződött nagyon a történeten, hogy az Írónő nem szeretne mindent ellőni már az első részben. Remélem, hogy tényleg későbbre tartogatja az igazán nagy fordulatokat. :D Ez most egy langyos kezdőkötet volt. Azért kicsit felvázolva: adott egy frissen diplomázott lány, Erica.

Blake
Teljes gőzzel dolgozik saját alapítású vállalkozásán, amiben 2 barátja van segítségére, viszont ő az egyetlen, aki igazán elhivatott az ügyben. Támogatókat gyűjt a projekthez, és ekkor találkozik Blake-el, mint lehetséges befektető. Persze azonnal kiszúrják egymást, felizzik a levegő. Különböző rendezvényeken egyre többször futnak egymásba, és elkerülhetetlen, hogy ne  kerüljenek fokozatosan közelebb egymáshoz, bármennyire is tiltakozik Erica, Blake-nek nem lehet ellenállni. :) A lány életében hatalmas segítség a férfi felbukkanása, mert valószínű nélküle is tudott volna előrébb jutni a munkájában, de könnyebb helyzetben van, hogy van, aki segítsen neki. Az viszont még nem derült ki, hogy Blake életében a… szerelmen? szenvedélyen? kívül milyen szerepet tölt be Erica. Gondolom ilyen téren is később kapunk válaszokat. Halványan már felvázolódott, hogy milyen hibákkal küzd a milliomosunk, és mikkel kell megküzdenie, ha maga mellett szeretné tartani párját, de még tényleg csak felvezetést kaptunk, az igazi énjét később ismerhetjük meg.I: Kíváncsian várom mit tud nyújtani nekünk az Írónő még plusz négy köteten át. Nekem tetszett az általa kialakított történet. Nagyon gyorsan, és könnyen lehetett haladni vele. Mégis volt egy kis hiányérzetem a történet végén. Jobb lett volna még többet megtudni Blake-el és a múltjával kapcsolatban. Erica sorsa is izgalmasan alakult, a múlt kísértetei visszatértek, és eléggé meglepő formát öltött fel. Ez a fordulat újdonság volt számomra. A romantikáért, és az erotikáért odáig voltam. Szeretem az ilyen párosokat mint amiket ők is alakítottak. Amikor próbálsz ellenállni a másiknak, és nem szeretnéd könnyed oda adni
magad, de mégse tudsz ellene tenni semmit, és átadod magad az érzelmeknek :) Érdekes volt betekintést nyerni egy honlap fenntartásával kapcsolatban. A hekkeredésnek még annyira nagy szerepével  nem találkoztam ebben a részben, van pár megmozdulás, de itt is jó lett volna még  információt kapni róla. Gondolom a következő részekben ez is szerepet kap, a vége mindenképpen erre utal. A többi szereplő közül szerintem senki se emelkedik ki, de mégis bele illenek a történetbe. biztos várnak még ránk meglepetések a folytatásokban, de én úgy érzem első résznek nem is volt rossz, hozta az elvárt szintet. 


Mindent összevetve miként vélekedünk a könyvről?

P:
Voltak hibái mindenképp, de olvasás közben nem figyeltem fel ezekre, mert annyira

olvastatta magát a történet, hogy akkor csak élveztem, hogy két fiatal miként talál egymásra, mennyire izzik közöttük a levegő és hogyan illesztik bele a kapcsolatukat az aktuális élethelyzetükbe. A történet tulajdonképpen tetszett, illetve az alakulása. Nem volt minden teljesen új, de így egyben jó volt olvasni. Amit kicsit nehezményezek, hogy több konfliktus helyzet volt felvázolva, és most valahogy hiányoltam, hogy ezekből legyen is valami. Nem mondom, hogy epedve várom a következő kötetet, de azért nagyon kíváncsi
vagyok, hogy ki tudja-e az Írónő jobban aknázni a történetben rejlő lehetőségeket. :)
I: Nekem összességében tetszett a könyv. Van hiányérzetem, de remélem ez a következő részben majd csillapodik. Én bizalmat szavazok az Írónőnek, mert tényleg le tudott kötni a történetével. Egy könnyed, de mégis magába szippantó könyv. Egyszer csak azt vettem észre, hogy vége van. Úgy voltam vele, hogy már csak egy oldalt olvasok lefekvés előtt, de aztán csak jöttek egymás után, és már azt vettem észre elmúlott éjfél :D Várom milyen eseményekre kell még felkészülnünk a következő részben. Kíváncsi vagyok hova fejlődik Erica és Blake kapcsolata :)

Kedvenc jelenetem:
P:
az első csók jelenete :)
I: az első együttlét :)

Kedvenc szereplőm:

P: Blake
I:
Blake :D

Kinek ajánlom:

P: Ha valaki szereti a romantikus történeteket és most is kikapcsolódásra vágyik, akkor tökéletes ez a könyv.
I: Ha szeretnél egy este elmerülni egy kis romantikus történetben akkor neked való :) Kissé irányítás mániás pasi, és egy önálló lány története, sok szenvedéllyel fűszerezve ;)

Értékelésem:
P: 4 vörös kanapét hibái ellenére is tudok adni a történetnek :)
I:  Kikapcsolt, de a maximális pontot még nem tudok neki adni, így marad a 4 weboldal :)


Érdekesség: írói interjú

Mesélj nekünk egy kicsit, mi inspirálta a történetet?
A Rád kattanva inspirációja a saját munkámból jött, mint fejlesztési dolgozó, romantika

rajongó, a vágy, hogy kezeljem a hatalmi játszmák témáját a hálószobán kívül és azon belül, két intelligens és erős akaratú karakter esetében. Minden másnál jobban összpontosítottam a női főszereplőre, aki megtapasztalhatta a szexuális alárendeltséget a kapcsolatban, anélkül, hogy átvennék az irányítást az élete felett.

Mint erotikus románc szerző, úgy gondolod a történet ugyanannyira fontos, mint a szex jelenetek?

A szex kifejezetten fontos a történet előre haladásához és bizonyítja karakterek kapcsolatának mélységét, de a cselekmény ugyanilyen fontos, hogy egy hihető történetet kapjunk.


Melyik három összetevőt tartok abszolút szükségesnek egy forró szex jelenet megírásához?

Párbeszéd, olyan nehéz és kényelmetlen, mint amilyen a megírása is lehet. A szándék, hogy felold a saját és a karaktereid határait, hogy egy emlékezetes élményt nyújts. Érzelem, mert hiába nyersek és vadak a jelenetek, érzelmileg intenzívnek kell lenniük, annak érdekében, hogy a történet és a kapcsolat előre haladjon.

Volt már olyan karaktered, akit olyan személyről mintáztál, akit ismersz?

Lelkem kisebb nagyobb része a hőseimé, még a történet rossz fiúé is. Igaz a nap végén elég szomorú, hogy a karaktereim kitaláltak, átitatva fizikai és személyes jegyekkel, amiket bármelyik személy ihlethette, aki megfordult az életemben. Ritkán van olyan karakter, aki egy az egyben valakire hasonlít.

Mi jön hamarabb; a karakter vagy a történet?

Határozottan a történet. Több idő kell, hogy megismerjem a karaktereimet.

Van még olyan szereplő a Hardwired sorozatban, aki szerinted megérdemel egy saját történetet?

Alli és Heath története végigkíséri a sorozatot, de szerintem nagyon mulatságos lenne rálátni a saját világukra az ő szemükön keresztül.
forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése