2015. 10. 14.

Tiffany Reisz: A herceg

Író: Tiffany Reisz
Cím: A herceg
Sorozat: Eredendő bűnösök 3.
Kiadó: Egmont
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 464 oldal
Fülszöveg:            
Nora Sutherlint két, vagyonnal és szenvedéllyel csábító világ hívogatja… és bármelyiket is választja, ez lesz élete legnehezebb döntése. 
Hacsak valaki nem dönt helyette… 
Wes Railey Nora vágyainak legszelídebb, mégis legőrjítőbb tárgya, akit nem tud elfelejteni. Fiatal. Jóképű. Nemesi vér csörgedezik az ereiben. Amikor Kentucky-ban hosszú idő után újra összetalálkoznak, most Nora van Wes világában. Azonban a hírhedt New York-i domina nem kifejezetten az a szenvelgő déli szépség, és Nora hiába vágyik arra, hogy beilleszkedjen új környezetébe. De vajon Søren – Nora gazdája, szeretője – elengedi-e valaha is a nőt? 
De mi történik, ha a domina elhagyja birodalmát? Milyen kibogozhatatlan kötelék fűzi össze Kingsley-t és Sørent? Képes lesz-e Kingsley ésszerűen dönteni, ha megfenyegetik? Szembe tud nézni a múlt árnyaival?"Amikor szeretsz valakit, akkor a tulajdona vagy, akár perverz vagy, akár nem."

Véleményem:
Imádtam az első két részt is, de jelenleg ez az egyértelmű kedvencem. Amikor végeztem vele, percekig csak bámultam magam elé, hogy most komolyan így lett vége?! Nem szeretem a hosszú leíró részeket a könyvekben, nehezen verekedem át magam rajtuk, néha át is ugrok egy-egy mondatot, de itt feltűnt, hogy az ilyen bekezdések, is olyan jól voltak tálalva, hogy minden egyes szót elolvastam, emiatt lassabban is haladtam kicsit. Nem csak itt mutatkozik meg először, de itt gondolkodtam el azon, hogy milyen csodálatosan tud fogalmazni az írónő. Olyan gyönyörű, igaz és sokszor fájdalmas mondatokat tud alkotni, hogy már csak ezek miatt se lehet kihagyni ezt a sorozatot. Az is itt tűnt fel, hogy mennyire örülök annak, hogy a szereplők nem kis fiatal tinik, hanem érett felnőtt emberek, így sokkal hitelesebb az egész történet, hogy ennyi mindent megéltek már.

"Mire sorra került az első éjszakánkra, készen álltam rá, arra, hogy megtörjön. És Istenem, meg is tört. Darabjaimra tört, és minden egyes porcikám imádta őt érte."

Nora Sutherlin
A cselekmény most 3 szálon futott és teljesen egyformán szerettem mindegyiket. Az Angyalban hiányolnunk kellett Wesley-t, de most szerencsére újra felbukkant. Soren-t és a szeretteit "veszély" fenyegeti, ezért úgy gondolják, hogy nagyobb biztonságban lenne írónőnk tőle távol. Wesley eddig titkolta, de Kentucky államból származik, és a családja nagyon is vagyonos. Ez nem csak hősnőnk számára volt meglepő hír, én se gondoltam korábban erre. Norával nagyon szórakoztató és vidám a párosuk, ezt már korábban is tapasztalhattunk, és most is jókat nevettem rajtuk. Utolsó találkozásuk óta eltelt egy kis idő, és Wesley-nek nagyon jót tett, hogy érettebb lett, kevésbé tűnik kisfiúnak. Továbbra is megmagyarázhatatlanul vonzzák egymást, de újabb nehézségek merülnek fel a kapcsolatukban. Az ő lezárásuk nagyon érdekesre sikerült, Nora olyan döntést hozott, amivel teljesen meglepett.

"– Wes, nem lenne szabad ennyire szeretned. Én nagyon sok minden vagyok, de egyvalami biztosan nem: jó neked.
Nem tudom, miért vagyok itt, attól eltekintve, hogy most sehol máshol nem tudnék lenni."

Soren
De a nagyobb hangsúly mindenképp Kingsley és Soren párosán volt. Nem hittem, hogy ennyire fog tetszeni a múltjuk, ahogy megismerkedtek egymással. A francia fiú szülei elvesztése után egy isten háta mögötti bentlakásos iskolába kerül. Érdekes körülmények „hozták” össze a két fiút, de fiatalon is imádni valóak voltak. Soren már ott is a megközelíthetetlen, magányos fiút testesíti meg (ki gondolta volna? :D ), Kingsley mégis azonnal felfigyel rá, és lassan minden gondolatát ő tölti ki. Lassan nyílnak meg egymásnak, de életre szóló barátságot kötnek. Ezek a fejezetek voltak a kedvenceim. Soren újra és újra képes meglepni, elképzelni se tudom, hogy mit tartogat még nekünk.

"Akkor látta meg őket Marie-Laure. És habár a szíve még pár percig vert, ahogy végigrohant az erdőn… Kingsley tudta, hogy az volt az a pillanat, amikor valóban meghalt."

Kingsley Edge
A harmadik szál ugyanennek a párosnak a jelene volt. Fenyegető üzeneteket kapnak, pont emiatt küldik Nora-t messze a várostól, ők pedig nyomozni kezdenek az ügyben. Nagyon hatékony és halálos párost alkotnak, senki se szeretne az ellenségük lenni. Vannak akik rosszat akarnak nekik, mégis nagyon nehezen sikerül összerakniuk a kirakós darabkáit. Közben pedig sok részletet megismerhettük az elzárt gondolataikat,  és pontosabb képet kaptunk arra, hogyan is viszonyulnak egymáshoz. Ezeket is nagyon élveztem, kifejezetten izgalmasra sikerült.

"
– Néha hiányzik, hogy jól elverjelek, Kingsley. Komolyan."

A fejezetek sorban váltakoztak Nora, Kingsley múltja és jelene között, mindig pontosan ugyanolyan sorrendben. Gondoltam, majd a végén a katarzis felé haladva, ezzel is fokozva a hangulatot, megbomlik ez a rend, de végig megmaradt és így még jobban izgultam, hogy jajj, még két fejezet, hogy tudjam, miként folytatódik a dolog. A végső csattanó nem állítom, hogy kitalálhatatlan lett volna, de mégis leesett az állam, amikor ténylegesen kiderült, mert olyan oldalról közelítették meg a dolgot, amire én nem is gondoltam. Hiába agyalnánk, hogy mi lesz a folytatásban, három könyv után már megtanultam, hogy Tiffany úgyis meg fog újra lepni.

"Ha nem vagy perverz, az is egyfajta perverzitás.'

Kedvenc jelenetem: Kingsley és Soren legfontosabb estéje.
Kedvenc szereplőm: Soren és Kingsley

Kinek ajánlom:
 Kell még ajánlani? :D A különleges, erotikus történetet kedvelőknek, továbbra is ajánlom.
Értékelésem: Nem kérdés, most is 5 lovaglópálcát érdemel ez a könyv.
Érdekesség: novellák

A rajongók örömére Tiffany rengeteg kiegészítő novellával kedveskedett már a rajongóknak, ezeket próbálom összeszedni nektek. :)
A Szirén értékelésébe írtam le az ajánlott olvasási sorrendet, most a novellákat is beleszövöm, időrendben.

A legtöbb történet a Szirén előtt játszódik:


0.5, Seven Day Loan (Hét nap kölcsön)Képzett alárendeltként, Eleanor mindent megtesz, amit a mestere parancsol... még azt is, hogy egy hetet töltsön el egy idegennel. Daniel remeteként él a felesége halála óta, és Eleanor szeretője úgy gondolja a vele töltött idő gyógyító hatású lesz - főleg, mert Daniel is Dom. 
Hiába ellenkezik dacosan, még ő se tudja megállni, hogy ne teljesítse Daniel erotikus igényeit. De amíg engedi, hogy birtokolja a testét, elhatározta, hogy erős védi a szívét. Még ha Daniel ki is akarja sajátítani...0,6. Little Red Riding Crop (Rövid vörös haj - utalás a Piroska mesére)
Tiffany Reisz a BDSM, erotikus író, Tiffany Reisz, átírja a híres Piroska tündérmesét egy szexi rövid történetben, ez egy ingyenes előzmény novellája a Szirénnek.

Nora Úrnőnek vakációra van szüksége. Lehet, hogy ő az aki korbácsolja az ügyfeleket, de Kingsley, az ő szexi francia főnöke az igazi szadista, aki ritkán ad neki szabad napot. Kötnek egy üzletet a hátsó ülésen: Nora kap egy hónap szabadságot és egy európai utazása, ha bejut egy rivális BDSM klubba és információt szerez a tulajdonostól. De többre lesz szüksége, mint rövid vörös hajára, amikor szemtől szemben áll Brad Wolfe-fal, azzal aki közte és a szabadsága között áll.


0,7. Submit to Desire (Behódolni a vágynak)
Charlotte Brand már belefáradt a buta pasikba és az unalmas szexbe. Kingsley Edge-ről, aki a klub tulajdonosa, azt pletykálják, hogy többet kínál koktéloknál, úgy tűnik képes megadni a vágyott újjászületést: heves, kifinomult... és alárendeltet keres, akit betaníthat egy elit ügyfél számára. 
Charlotte-t csábítja az ajánlat... és maga Kingsley is. Hamarosan elkezdik az órákat, amik tesztelik legsötétebb vágyait. De amikor vége lesz a képzésnek, kész lesz Charlotte elengedni őt?
0,81. Scarf and Stripes (Hegek és korbácsütések)
Az utolsó jó lovag: Egy Eredendő bűnösök novella 5 részben elmesélve
Vágy volt első látásra, amikor Nora Úrnő találkozott egy szexi újonccal a 8. körben. Örül a figyelemelterelésnek, mióta lehagyta a szeretőjét, Soren-t, de a Lance-szal való találkozása hamar félreszakad, amikor a főnöke Kingsley Edge elárulja, hogy mindannyian veszélyben vannak...
  0,82. Sore Spots (Fájó pontok)
Egy tapasztalt vadásszal a nyomában, Kingsley alkalmazza Lance-t Nora testőreként, de kiköti, hogy nincs szex, amíg feladata van. Frusztrálva a nemes lovagiasságtól , Nora felszabadulást keres annál az egy embernél, akit próbál elfelejteni...


0,83. The Games Destiny Plays ( A sors játéka zajlik)
Döbbenve látja Lance Nora zúzódásait, Lance dühös, hogy hagyta magát bajba kerülni és követeli, hogy megtudja, hol szerezte őket. Ahogy Nora bevallja az igazi természetét, szintén lesokkolódik, hogy Lance-nek is vannak saját titkai, ezzel egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Kingsley kikötése ellenére...

0,84. Fit to Be Tied (Alkalmazkodni a korlátokhoz)
Lance iránti érzéseivel harcol a Soren-el való utolsó találkozással, Nora visszatér Lance ágyába és eljátszik a gondolattal, hogy.. játsszon vele állandó jelleggel. De miután bepillant személyes szorongásaiba, rájön, hogy megvan az ereje, hogy megmentse ezt a fehér lovagot...


0,85. The Last Good Night (Az utolsó éjszaka)
Most, hogy elfogták az elkövetőt, Nora szomorúan veszi tudomásul, hogy nincs többé szüksége testőrre. Imádja Lance-t és meg akarja tartani, de dilemmával szembesül – ha használja a kapcsolatait, hogy segítsen Lance-nek, akkor el kell hagynia örökre…


1, A Szirén
2, Az angyal
3, A herceg
3.5, The Mistress File (Az Úrnő akták)

Kingsley edge, az önbántalmazás királya, azt akarja, hogy Nora Úrnő írjon egy oktatási kézikönyvet, hogy kiképezze a többi profi Dominánst, hogyan kell jobban vigyázni az ügyfeleikre. De Nora Úrnő nem tud a nélkül írni, hogy ontaná magából a szexi rövid történeteket és Kingsley oktatási kézikönyve hamar a kedvenc ügyfeleivel való igaz kalandokba fordul át.
Egy női alárendelt, akinek nem lehet orgazmusa.
Egy férfi Domináns túlságosan fél fájdalmat okozni a vak feleségének.
Egy rock sztár titkokkal.
Egy vanilia leszbikus nő egy apró kellemetlen problémával.
Egy férfi éppen csak a fájdalom fölé kapcsol.
Ezek a történeteik.

4, Az úrnő
5, A szent
6, A király
7, A szűz
8, A királynő

De az írónő honlapján még számos ingyen elérhető novellát lehet találni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése