2015. 12. 16.

C. J. Roberts: Seduced in the Dark - Megigézve a sötétben (Sötét páros 2.)

Író: C. J. Roberts
Cím: Megigézve a sötétben
Sorozat: A sötét páros 2.
Kiadó:
Könyvmolyképző
Kiadás éve:
 2015.
Terjedelem:
  478 oldal
Fülszöveg:

A The Dark Duet második kötete – a Captive in the Dark izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.
Mi a bosszú ára?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérben lehet visszafizetni.
Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér.
Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?"Régóta csinálom ezt: ráveszem az embereket, hogy azt tegyék,
amit én akarok. Emiatt gondolod, hogy szerelmes vagy belém.
Mert összetörtelek és újra felépítettelek, hogy azt hidd. Nem véletlen volt.
Amint magad mögött hagyod mindezt, látni fogod."


Ez a sorozat nem egy rózsaszín lányregény, sőt nagyon is sötét, realisztikus, akár brutálisnak is mondható. Sokszor nehéz megemészteni, de miért is szerettük az elsőt és vártuk a folytatást?
P: Nagyon szeretek az ilyen tabu témákról olvasni. Érdekel, hogy milyen lehet egy ehhez hasonló helyzetbe belecsöppenni. A témaválasztás mellett a szereplők is igazán tetszettek és így lett teljes az élmény. Caleb több oldalát is megismertük és érdekes volt várni, hogy mikor melyik személye jelenik meg a következő fejezetben. Livvie meg igazán erős lány, aki még ilyenkor is igyekszik bátor maradni, használja az eszét, hátha sikerül megmenekülnie. Az igazság az, hogy én sokkal durvábbra számítottam, sokkal több jelenetet Livvie kiképzéséből. Úgy érzem, valamilyen szinten kíméltek minket, olvasókat, de azért így is nagyon jól sikerült. Akadt jó sok megrázó jelenet. A szeretetemet azzal lehetett még fokozni, hogy egy kis romantika is megjelent végre a könyv végén. Izgultam, hogy ez ki tud-e rendesen bontakozni most, vagy csírájában elfojtják a
Livvie  (forrás)
körülmények. Itt szeretném megemlíteni a borítót. Az előzőt is imádtam, de ez a mostani annyira gyönyörűséges lett. Visszafogott, sejtelmes és még a fájdalom is látszik rajta. 

I:
Nehéz kérdés!! Úgy gondolom, nem lehet egy kalap alá venni más könyvekkel, ezért itt másképpen kell értelmezni a "szerettük" kifejezést. Engem az első rész teljesen padlóra küldött,
olvasás közben átéltem az átélhetetlent a szó szoros értelmében. Elborzadtam, elszomorodtam, kétségbe estem…. Annyira életszerű volt, átéreztem Livvie félelmeit, sírtam érte és Caleb-ért is. Végig az járt a fejemben, hogy lehet valami ennyire brutális? Tudom, hogy ez csak egy kitalált történet, de nem szabad elfelejteni, hogy ilyen a valóéletben igen is van! Ki tudja a világ valamely részén hány ilyen nő, és férfi, sőt gyerekek vannak ebben a helyzetben mint Livie, és Caleb?! Minden rossz ellenére nem tudtam abba hagyni az olvasást, bár egyes résznél kellett néhány perc még tovább tudtam haladni, még így se tudtam végleg letenni, csak amikor az utolsó lap végére értem.
Féltem, mert tényleg durva volt, de akár mennyire is borzongtam az olvasása közben, azért be kell vallanom, hogy ezek ellenére is tetszett. Hogy miért is? Mert szerintem az Írónő nagyon jól átadta a történetet, úgy adta az olvasói kezébe, hogy elhitette velünk, hogy ez nem csak fikció, hanem maga a valóság. Megmutatta nekünk, min megy keresztül egy ilyen bűncselekmény áldozata. Az "alvilág" nem ismer határt, elvesz, romba dönt, kikészít, és elveszi emberi mivoltodat. A második rész, hozta az elvárt szintet számomra, bár itt máshogy jelent meg a brutalitás, inkább lelkileg kaptunk megrázó részeket. Livvie kiképzése nem egy szép esemény, azért kaptunk apró romantikus elemeket is, de a fő hangsúly azért még mindig az elnyomáson alapult. Egy ígéret mindenek felett áll Caleb életében. Vele együtt tapasztaltuk meg, milyen is az, amikor valami még ennél is fontosabbá válik az életünkben. Livvie előtt pedig le a kalappal, nem tudom ki lenne olyan bátor ember, aki lelkileg kibírta volna amin neki keresztül kellett mennie. Minden elismerésem az övé, hogy így túl tudott, élni, és sosem adta fel a reményt, hogy egyszer jobb élete lesz."A józan ésszel nem tudott vitatkozni. Időtlen idők óta ez tartotta életben. Igyekezett hidegen és hatékonyan élni. Nem töprengett erkölcsi kérdéseken."

Az első részben időrendben követtük az eseményeket, de itt csavart egyet az Írónő, hogy jobban izgulhassunk. Váltakozik a jelen és a múlt a történetben. Ez tényleg érdekesebbé tette a könyvet?
P: Szerintem nagyon. Már az elején robbant egy bomba az egyik megrázó élménnyel és végig bizonytalan voltam, hogy most ez hazugság, megvezetés vagy tényleg ez az igazság. A jelenben Olivia „szabad”, már a kórházban van és ápolják. Az elrablása viszont elég nagy port kavart, még az FBI is nyomoz az ügyben. Reed ügynök kapta meg az esetet és neki kell kihallgatnia a megtört lányt. Livvie még ekkor is a történtek hatása alatt van, de bonyolítja a
forrás
dolgokat, hogy úgy érzi igazi érzéseket táplál Caleb iránt. Megtartotta furfangos észjárását és alkut ajánlj az ügynöknek a vallomásért. Matthew-nak meg kell hallgatnia a teljes történetet, így kaphat teljes képet az eseményekről. 
Az első részben is hiányoltam több „rázós jelenetet”, most többet kaptam, de ha szabad ilyet mondani, most is lehetett volna több. :D Azért is érdekes volt ez a váltakozás, mert így a Felipe házában megélt szörnyűségeket felváltották a jelen képei. Ezek kis feloldozást jelentettek az "olvasói léleknek", hogy ne merüljünk el teljesen a kemény részekben. 
I: Nem erre számítottam, azt meg kell vallanom. Úgy gondoltam, hogy a történet ott folytatódik, ahol az első részt abba hagytam. Ezek utána arra eszméltem, hogy Livvie "megmenekült", és a rendőrség faggatja. Ő meséli el nekünk mi is történt vele, és Caleb-bel. Így kaptunk képet a múltról, de közben a jelenben is folytak az események. Sőt, még néhol Caleb szemszöget is kaptunk a történet folyamán. Úgy gondolom, ez az Írónő általi csavar még izgalmasabbá tette számomra a történetet. Rengetek kérdés merült fel bennem, és alig vártam, hogy Livvie által választ kaphassak ezekre. Jobban fokozta az izgalmat is, hiszen semmiben se lehettünk biztosak!

"Mintha a sötétség adott volna nekünk engedélyt arra, hogy önmagunk legyünk, és elfelejtsük, hogy ő az el rablóm."

Azt hihettük, hogy Livvie túl van a nehezén, de mégsem, csak jobban belemerült ebbe a szörnyű világba. Mégis úgy érzi, hogy szerelemre talált itt. Nehéz ezt megérteni vagy átérezni, de mit gondolunk erről a helyzetről?
P: Stockholm-szindrómának is lehet gondolni, sőt az a logikusabb felvetés. De láthattuk már az első részben is és itt is elég sokszor látszik Caleb érzékenyebb oldala is. Nem teljesen meglepő, ahogy Olivia érez. Egyedül van, senkire nem támaszkodhat, és itt van ez a férfi, aki legalább alkalmanként gyengédséget mutat az irányába. Ebben a kedvességben keresi a vigaszt, a megnyugvást. Ezen túlmenően meglátta Caleb törékeny oldalát is. Mi tudjuk, hogy Caleb is rengeteg szörnyűséget átélt és kifelé a kemény férfit mutatja, de az ő lelke is sérült.
forrás
Ebbe a férfibe szeret bele és ezért lehet kizárni a Stockholm-szindrómát. A romantikus lelkem el tudja, vagy legalábbis szeretné elhinni, hogy még ilyen szörnyű helyzetből is ki lehet „boldogan” jönni, meg lehet találni az igaz szerelmet.

I: Nagyon érdekes helyzet állt elő, Livvie elmondása szerint szerelmes Caleb-be. Itt néztem egy nagyot, és nehezen tudtam megemészteni a dolgot. Már az első rész végén, elgondolkodtam az ötleten, mi lenne, ha szereplőink egymásba szeretnének, és a múlt sebeit képesek lennének begyógyítani. Hiába játszottam el fejben, leírva kicsit sokkolt. Caleb csak bántotta Livvie-t, és furcsa volt, hogy a lány másképpen áll a dolgokhoz. Ahogy haladtunk a történetben, és egyre több mindent tudtunk meg, úgy én is jobban kezdtem érteni Livvie érzéseit. Neki sikerült Caleb-ben meglátni a jót, és megérinteni a lelkét, olyan módon ahogy ezt eddig még senki sem tette meg. Mindenki az igazira, és a megmentőjére, hősére vár. Ők is megtalálták egymást, még ha nagyon furcsa körülmények között is. Az ész érvek ellenére, még is kezdtem hinni bennük, hogy egymás megmentői lesznek.

"Légy észnél! Vívd meg azokat a csatákat, amiket megnyerhetsz, és fogadd el azokat, amiket nem. Így éled majd túl."

Calebnek még szörnyűbb dolgokat kellett átélnie. Nem ismerjük a teljes múltját, de sok titokra fény derül. Meg tudott minket lepni Livvie fogva tartója?
P: Az ő múltjából, fogságának idejéről sajnos nem túl sok részlet derült ki. Én nagyon vártam volna, hogy megismerjük „Kéleb-et” és rabságának pillanatait. Így nem is egészen ő lepett meg, de a múltjáról hatalmas titok derült ki. Jól alakította a szálakat az Írónő, mert fel sem merült bennem ilyen fordulat. Bár az is igaz, hogy el voltam foglalva a Felipe házában történtekkel és nem is agyaltam, de akkor is nagyon meglepett. Szegény férfi végig tipródik, hogy hűséges maradjon korábbi megmentőjéhez vagy a szívére hallgasson. És akármennyire erős, keményszívű férfi, teljesen reális ez a vacillálás. Minden embernek (vagy legalábbis
Caleb (forrás)
majdnem mindenkinek) van szíve, ami el tud érzékenyülni néha. Legbelül ő is vágyik a szeretetre, amit egész életében hiányolnia kellett. Livvie az első, aki ezt meg is tudná ezt adni neki, és még ő is elbizonytalanodik a küldetését illetően. A rázós jelenetek mellett ugyanannyira szerettem azokat a pillanatokat is, amikor mindketten levették a kemény álarcot és próbáltak kicsit közelebb kerülni a másikhoz. Szép lassan kezdtek így lehullni az egymást elválasztó falak.

I: Azt hittem több mindent meg fogunk tudni Caleb régi életéről, kaptunk pár információt, ezeket én mégis kevésnek éreztem az elején. A külvilág felé a "mester" énjét mutatta, de a lelkében nagy viharok dúlnak. Itt is hozta a formáját, de megmutatta "érzelmesebb" oldalát is. Hihetetlen, hogy mennyire a bosszújának élt, ezt meg is értem mert szörnyű dolgokon kellett keresztülmennie, de mégis megbotránkoztam rajta, hogy ennyire "fanatikus" állapotba került, és csak ez a cél lebegett a szeme előtt. Ebből az állapotból Livvinek sikerült őt kimozdítania, az elején nem akart hinni az érzéseinek, és a lány érzései is félelemmel töltötték el. Itt is bebizonyosodott, hogy mindenki vágyik a szerelemre a lelke mélyén, és ezzel Caleb sem volt másképpen. A végén találkoztunk kegyetlen énjével, ami abban a helyzetben nem is történhetett volna másképpen. Olyan titkoknak lettünk tudói ami megint felforgatott mindent, és csak lestem nagy szemekkel. 

 "Élj a kedvemért, Cica! Legyél mindaz, aki velem sohasem lehetnél. Tanulj tovább! Ismerkedj meg egy normális sráccal, legyél szerelmes! Engem pedig felejts el!"

A helyszínek már váltakoztak. Ezzel párhuzamosan több szereplőt is megismerünk. Tudnánk róluk is mesélni?
P:
Közeledik az árverés ideje, ezért főszereplőinknek is tovább kellett utazniuk. Az idő nagy részében egy szintén a szexrabszolga kereskedelemben dolgozó Felipe otthonában húzzák meg magukat. Nem mondom, hogy kedvenc lett Felipe, de teljesen korrekt karakternek tartom. Nem kegyetlenkedik fölöslegesen, de azért a saját céljait tartja a legfontosabbnak, tökéletes érdekember. Remek szeme van ahhoz, hogy meglássa az apró elrejteni kívánt dolgokat és mindent a saját javára igyekszik fordítani. Legközelebb álló szolgája Celia is nagyon érdekes szereplő a történetben. Már évek óta él itt rabszolgaként. Nagyon furcsa olvasni, hogy látszólag nem csak elviseli a helyzetet, de majdhogynem boldog is itt. Pedig alig van saját akarata, azt teszi, amit a mestere parancsol. Livvie jövőképét testesítené meg és ez
forrás
megijeszti a lányt, de nagyon kíváncsi is rá, hogyan tudja elviselni ezt az életet. „Meglepetés” szereplők még Felipe házában a Kölyök és Nancy. Ők is Olivia el rablói között voltak, és Caleb megtorlásként eladta őket, így kerültek ide. Szörnyű, ami velük is történt, ezt a sorsot azért nem érdemelték volna meg. Nagyon megörültem a hírnek, hogy egy külön novellában Kölyökről is olvashatunk, nagyon érdekel, hogy mi történt vele pontosan itt. 

I: Kaptunk pár új szereplőt. Caleb-nek és Livvie-nek az úti célja Felipe háza. Itt tartózkodnak addig, amíg el nem jön az árverés ideje. Addig Caleb felkészíti a lányt az tökéletes engedelmességre, és megtapasztaltatja vele a vágy, és a kielégülés számos fajtáját/módját. Itt ismerjük meg Felipe-t, akit nem tudtam megkedvelni, valamiért nem volt szimpatikus számomra. Az elején sokkal rosszabb embert gondoltam a személyében megismerni, a végén kiderült egy kis emberség azért még belé is szorult, bár ez is inkább számító énjének köszönhető. Itt volt Celia is, aki Felipe rabszolgája, nem csak szexuális "játékokban" vesz részt, még a vendégekre is oda kell figyelnie, és rendben kell tartania a házat is. Ő is nagyon furcsa volt nekem, mert látszott rajta, hogy elfogadta a sorsát, és nem lázadt a szerepe ellen. Régi ismerősök is felbukkantak, itt van Nancy, és a Kölyök is. Akik Livvie elrablásában vettek részt az első részben, Caleb bosszúja utolérte őket, és ez miatt már ők is a szexrabszolgák közé tartoznak. Nancy a brutális Rafiq-hoz kerül. Sok megaláztatásban volt részük, megkapták büntetésüket egy életre tetteik miatt. Meg ismerjük még Reed ügynököt is, aki Livvie kihallgatását végzi. Nagyon bírtam a pasit, nem is találhatott volna ki jobb karakter az Írónő erre a szerepre. Mint sejthető neki is vannak titkai, amik még érdekesebbé tették szerepét a történtekben. Kitartása, és tény feltárása igazán meggyőző volt. Nem feledkezhetünk meg Sloan-ról sem, aki Livvie lelki világát, és elméjét vizsgálja. Neki is két arca van, szívesen olvasnák róla is még, érdekelne az ő története is.  

Kedvenc jelenetem:
P:  "A" zuhanyzós jelenet Caleb és Livvie között.
I:  A végén történt események.
Kedvenc szereplőm:

P: Olivia és Caleb.
I: Livvie a kitartása miatt mindenképpen azzá vált. Caleb-et is megkedveltem :)
Kinek ajánlom:

P: Nem mondanám, hogy azoknak ajánlom, akik vágynak egy igazán brutális, realisztikusnak mondható történetre a szexrabszolgák világában, de akik kíváncsiak rá, azoknak ajánlom.
I: Csak is 18 év fölött ajánlom olvasásra, kell ehhez a könyvhöz egy lelki érettség úgy gondolom.
Értékelésem:

P: Imádtam az elsőt részt is, és se érdemel kevesebbet 5 nyakörvnél.
I: Az első részt maximális pontszámmal jutalmaztam a molyon. Úgy gondolom ez a rész máshogy volt "brutális" és másképpen forgatta ki lelki világomat, de így is megérdemli az 5 zuhanyzást.


Érdekesség: Ehhez a sorozathoz is tartozik egy kiegészítő novella, lefordítottuk nektek a fülszövegét. Valamint egy "dream cast"-ot is bemutatunk. :)


Író: C. J. Roberts
Cím: Determined of Obey
Sorozat: Sötét páros 3,5
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg: 
A Kölyök karaktere a Fogoly a sötétben és a Megigézve a sötétben könyvben is megjelenik.
A novella Mexico-ban játszódik és Kölyök történetét követi, miután őt és a barátnőjét Nancy-t egy csoport férfi túszul ejti Caleb vezetésével. Kölyök és Nancy tudta nélkül Felipe kastélyába viszik őket, aki egy különc bűnvezető a tabuk iránti különös étvággyal.
A börtönben csatlakozunk Kölyökhöz, ahol hamarosan először találkozik Felipe-vel és a társával Celia-val…

Figyelmeztetés: Csakis 18 éven felülieknek. Nagyon őszinte nyelvezet, érzékletes szexualitás és kényszer. Ne olvasd ha zavarnak a nő/nő/férfi párosítások.

Justine – Van „álom-szereposztásod” Olivia-ra, Caleb-re, Reed-re és Sloan-ra?
C.J. – Természetesen igen!

Charlie Hunman, mint Caleb – Szexi és hihetetlenül tehetséges. Azonban, ha némafilmet csinálnánk, akkor Paul Walker-t választanám!
Hannah Simone, mint Livvie – Annyira gyönyörű és imádom a szemeit.
Drew Van Acker, mint Kölyök – A térdemre akarom fektetni azt a kölyköt, olyan rossz, már a gondolattól is görcsbe rándul a kezem.
Eduardo Verasteguia, mint Felipe – Ez az ember nem csak egy nyelven ínycsiklandó.
Matt Bomer vagy Jensen Ackles, mint Matthew Reed ügynök – Nem tudom abbahagyni, hogy egy szendvicsre gondoljak most.
Naveen Andrews, mint Rafiq – Nem számít mit mondanak egyesek, ő szexi és nagyszerű színész.
Christina Hendricks
, mint Janice Sloan ügynök – Más nők nem tipikusan megijesztenek, de ő elég jó eséllyel. Szeretném látni, ahogy megpróbálja. ;)

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése