2016. 01. 01.

December havi beszerzéseink, olvasásaink

Eltel egy újabb hónap :) Ideje összegyűjtenünk a decemberi beszerzéseinket is. E közben nem csak hónapot zárunk, hanem egy újabb évnek mondunk búcsút, és nem sokkára egy újat köszöntünk. Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon hamar elrepült az év. Reméljük jövőre is velünk tartotok :)


Indie: Sejtettem, hogy megint egy húzós hónap következik pénztárca ügyileg. Nem is tudtam megállni, és csak rendeltem elő halom szám a könyveket. Reményeim szerint a jövő év eleje csendesebben fog telni :) Mivel most bőven halmoztam fel olvasni valót, így talán meg tudom állni, hogy ne csábuljak el újabb beszerezések felé.

Vettem:

-
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban nagyon megtetszett a fülszövege, ment is a virtuális kosaramba

C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben a sorozat első része kedvencé vált, még "brutalitása" ellenére is. Mindenképpen beszerzősek voltak a további részei.

-
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd rubin pöttyös ennél több ok nem is kell :)

Jessica Park: Left Drowning – Lélegezz velem! még nem olvastam az Írónőtől, de szeretném megismerni a stílusát :)

Mia Sheridan: Leo esélye ha már az első részt megvettem, a folytatás sem maradhatott ki !

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig a sorozat kiegészítő része már meg van, az első rész kell már csak beszereznem.

Kylie Scott: Lick – Taktus rubin pöttyös ennél több ok nem is kell :)

Clélie Avit: Je suis là – Itt vagyok a fülszövege azt súgta, nekem ezt olvasnom kell.

-
J. Lynn: Trust in me – Bízz bennem az első részt szeretem, ezért nem volt kérdéses a folytatás beszerzése sem.

-
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem az Írónő itthon megjelent másik sorozatát olvastam, és nagyon kíváncsi voltam erre is.

-
Alessandra Torre: Black Lies – Sötét hazugságok rubin pöttyös, és Goodreads vélemények győztek meg :)

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha – Ella és Micha titka az Írónő előző sorozata fantasztikus volt, így nem maradhat ki az új sem :)

Cynthia Hand: Say Goodbye – Amikor búcsúzunk a Maxim kiadó várható megjelenései között akadt meg rajta a szemem.

-
Alexandra Bracken: Sötét játszmák az első részt szerettem, és már alig vártam a folytatást!

-
Jamie McGuire: Véletlen szerelem az Írónőtől sok könyvem van, így ez sem maradhatott ki.

-
B. N. Toler: Lélekvesztők a goodreads vélemények meggyőztek,hogy nekem ezt olvasnom kell, és WOW kiadós amiket szintén gyűjtők :D

-
Penelope Douglas: Nélküled az első rész annyira nem fogott meg, de szeretnék esélyt adni Jared szemszögének

-
Claire Contreras: Üvegszív a goodreads vélemények meggyőztek,hogy nekem ezt olvasnom kell, és WOW kiadós amiket szintén gyűjtők :D

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia megtetszett a fülszövege

-
Shelly Crane: Significance – Bizonyosság rubin pöttyös ennél több ok nem is kell :)

Ajándék:
-
Kim Karr: Kötődés drága Perpetua-tól kaptam Karácsonyra <3

Gwenda Bond: Lány a kötélen egy újabb meglepetés Perpetua-tól *-*

-
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája drága Mazsa-tól Karácsonyra :)

-
Ron Rash: Serena még egy meglepetés Mazsa-tól *-*

- Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok Szüleimtől kaptam Karácsonyra, az első rész meg van, a folytatás pedig kötelező :)

- On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? Szüleimtől kaptam Karácsonyra, a fülszövege olvasásért kiáltott :D

- Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve Kedves öcsim lepet meg vele :)

- J. R. Ward: A bourbon királyai Szüleim ajándéka, szeretném megismerni az Írónő paranormális mentes világát is :)

Recenzió:
Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája Blogunk első recenziós példánya, amit nagyon köszönünk a Twister Média Kiadónak <3 
Összesítve:  20 db vettem + 8 db ajándékba kaptam + 1 db recenziós példány  Így 29 db könyvvel gazdagodtam ebben a hónapban :)

Olvastam:
Azt hittem a karácsonyi "szünetben" több időm lesz olvasni. Azért így se vagyok szomorú, mert sikerült elolvasnom 10 db könyvet. A blogunkra 5 db-ból készült értékelés, és 4 db-ból még várható :)

Perpetua: Újabb hónap telt el, és ezzel együtt vége 2015-nek is. A december ugyanolyan erős hónap a kiadóknál, mint a november, így nem lepődtem meg, hogy még több könyvvel sikerült gazdagodnom. De most legalább van kifogásom, hiszen kellett a fa alá is tenni valamit. :D

Vettem:

Mia Sheridan: Leo esélye Sajnos nem lett kedvenc az első rész, de tetszik az Írónő stílusa, kíváncsi vagyok a folytatásra is.

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia Szeretem a hasonló stílusú könyveket, és Ilona Andrews-ról csak jót hallottam eddig. Nagyon megörültem, hogy magyarul is megjelenik ez a sorozat.

Jessica Park: Left Drowning – Lélegezz velem! Nagyon megfogott a borító, meg az Írónőt is szeretem. Mégis nagyon agyaltam, hogy megvegyem-e. Láthatóan én vesztettem a párbajban. :D

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig Celeste már az első részben is nagy kedvenc volt, természetes, hogy az ő könyvére is kíváncsi vagyok.

J. R. Ward: Az árnyékok Erre nem is kell mit mondanom. :D Ward a nagy kedvenc, legnagyobb ajándék az évben, hogy átvette egy kiadó a sorozatot és a folytatás is megérkezett.

Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban Itt is sokat agyaltam, mert szimpatikus a történet, az értékelések is meggyőzőek. Utólag végül is nem bántam meg a vásárlást.

Alexandra Bracken: Sötét játszmák Folytatásokról nem lehet sok különböző dolgot mondani. Szerettem az elsőt, kell a második. :D

- 
Anna Banks: Triton Kevés sellős történettel találkozom, de szeretem őket. Érdekes kezdés volt a Poszeidón, a Triton is érdekel.

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha – Ella és Micha titka Ha Jessica Sorensen az Író, akkor nálam nem kérdés a vásárlás.

J. Lynn: Trust in me – Bízz bennem Nem minden könyvét szeretem ennyire Jennifer-nek, de ez a sorozat remekül indult. Cam szemszöge is érdekel.

- 
Claire Contreras: Üvegszív A következő 3 könyvnél ugyanaz az indok. :) WOW könyvek. *-*

- 
B. N. Toler: Lélekvesztők WOW :P Nagyon várt könyvek között voltak ők is.

- 
Penelope Douglas: Nélküled A sok dicséret ellenére kicsit csalódás volt a Szívatás, de bizalmat szavazok a Nélküled-nek is.

-
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok Még nem olvastam az első részt, de ha már megjelent a következő, úgy gondoltam, hogy az Leányrablás mellett a helye.

- 
Alessandra Torre: Black Lies – Sötét hazugságok A téma engem nagyon érdekel, a borító is igazán megnyerő. Polcra kívánkozott. :)

-
Maya Banks: Második esély Még most se tudom, hogy tényleg jó döntés volt a vásárlás, de 50%-os kuponnal úgy gondoltam mégis érdemes megvennem, nagyon bízom benne, hogy jó lesz. :)

-
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? Magnus Bane a sorozatban az egyik kedvencem, szép lassan igyekszem minden novelláját beszerezni.
-
Shelly Crane: Significance – Bizonyosság Igazán régóta várjuk ennek a könyvnek a megjelenését. Igaz, most elbizonytalanodtam, hogy túl sokat vásárlok már, de ha már ennyire régen kinéztem magamnak, mégiscsak megvettem. :)
-
 
Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz Simon karakterét is nagyon szeretem és ezekre a novellákra is vágyok nagyon. :)

Ajándékba kaptam:

Kylie Scott: Lick – Taktus A szelektáláskor kicsúszott a rostán, de nagyon izgatta a fantáziámat ez a könyv is. Hatalmas örömömre Indie meglepett vele karácsonyra. :)

-
Harmath Artemisz: Esküdj! Szintén Indie féle meglepetés, tökéletes könyv most a készületek idejére. :)

Recenzió:
Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája A hónap egyik legnagyobb öröme, Blogunk első recenziós példánya. :)))))
Összesítve: 20 db vettem (bár ezekből jó párra ráfoghatnám, hogy karácsonyi ajándék :P) + 2 db ajándékba kaptam + 1 db recenziós példány  Így 23 db könyvvel gazdagodtam ebben a hónapban :)


Olvastam:
Hiába hittem, hogy most kicsit bele tudok húzni, de a sok karácsonyi előkészületben mégse volt annyi időm olvasni, mint szerettem volna. Ezért ebben a hónapban "csak" összesen 8 db könyvet sikerült elolvasnom. A blogunkra 4 db-ból már elkészült a bejegyzés, és a többi 4 db-ból is várható még. :)
Év Végi Összesítő:


Könyvjelző Blog: Augusztusban alakult kicsiny blogunk :) Hihetetlen, hogy még csak 4 hónap telt el azóta. Úgy érezzük, jó döntést hoztunk a melegalakításával kapcsolatban. A stílusunk kialakult, egyre több könyvről tudtunk véleményt hozni. Nagyon örülünk, hogy a blog fiatalsága ellenére, kaptunk Kiadói és Írói megosztásokat is. Amit itt is nagyon köszönünk!!! A Twister Média kiadónak pedig nagyon köszönjük, hogy ránk mertek bízni egy könyvük véleményezést :) álmunkban se mertük gondolni, hogy mi is kapunk egyszer recenziós példányt! (ami ide is ér hozzánk, ezen a téren ért már minket csalódás)
nagyon boldogok vagyunk, hogy vannak már követőink, nem csak itt de a facebook-os oldalunkon is. Jövőre is szeretnénk minden tőlünk telhetőt megtenni, sok értékelést hozni, és nyereményjátékokkal is kedveskedni :)


Indie:
Nem panaszkodhatok erre az évre könyv ügyileg :) 100 könyv elolvasása volt a célom, ezt sikeresen megugrottam 137 db könyvet sikerült elolvasnom, ami összesen 47424 oldalt takar :D . Az idei éveben összesen 234 db-al gazdagodtam, így együtt nézve hihetetlennek tűnik. Ebből  vettem: 161 db, ajándékba kaptam: 70 db, rukkolán szereztem: 4 db, nyertem: 1 db, recenzió: 1 db. A szerzet könyvek száma, több mint amit elolvastam, de remélem jövőre ezek a számok megfordulnak majd :)1, Kedvenc YA

Minden fájdalmával együtt nagyon megszerettem.

2, Kedvenc NA

Hihetetlen ami ebben a kis könyvben rejlik. Összetört teljesen.

3, Kedvenc Disztópia

Amint megláttam éreztem, hogy jó lesz őt olvasni. Kezdő kötetként, nekem nagyon tetszett :)
4, Kedvenc Fantasy
Teljes mértékben favorit ebben az évben *-* több kategóriához is tudnám sorolni.

5, Kedvenc Erotikus
Brutalitása ellenére meg fogott, és nagyon sokáig a hatása alatt voltam.

6, Kedvenc Történelmi Romantikus
Annyira aranyos történet, az ilyen történelmi romantikus ami elrabolja a szívem, és megmosolyogtat közben :)

7, Kedvenc Magyar
Teljesen elvarázsolt az Írónő a történetével, és már alig várom, hogy kezemben legyen a folytatás :)

8, Kedvenc Rubin pöttyös
Nehéz választás, de az ő párosuk volt eddig a legnagyobb hatással rám :)

9, Kedvenc Wow kiadós
Nagyon vártam, hogy végre olvashassam, és nem kellett csalódnom benne :)

10, Legjobban várt kedvenc
Szerelem volt első látásra, és első olvasásra is.

+1, Legnagyobb Csalódás
Jobb róla nem is beszélni :/


Perpetua:
Egy olvasásban és könyvekben gazdag évet tudhatok magam mögött. :) Év elején 120 könyv elolvasását tűztem ki célul, amit sajnos nem sikerült elérnem, de a 116 db kötet nem maradt le sokkal ettől a számtól, úgyhogy elégedett vagyok. 

Az összes könyvvásárlás alig merem számba venni, de ahogy nézem, legalább a tavalyi számot nem hagytam igazán le. Tavaly 100 új könyvet vettem magamnak, idén 101 db-ot és 34 db-ot ajándékba kaptam. Összesen 135 db új polclakót tudhatok magaménak. :)
Annak is továbbra is örülök, hogy legalább több az olvasásom, mint a vásárlásom, így olyan, mintha tényleg sikerülne is minden újat elolvasnom. :D


1, Kedvenc YA 
Bár más kategóriába is sorolható, de én inkább ifjúságinak érzem, viszont, hogy a kedvencek között a helye, egy pillanatig se volt kétséges.

2, Kedvenc NA
Szívfacsaró volt Gabe története, igazán nyomott hagyott bennem. 

3, Kedvenc Disztópia
Nagyon jó sorozatkezdés és már most kedvenccé tudott válni.

4, Kedvenc Fantasy
Itt volt a legnagyobb verseny, hiszen ez az egyik legkedveltebb kategóriám. Sarah J. Maas könyvei is teljesen ide tartozhatna, de utólag nézegetve mégis ehhez húzott most jobban a szívem.

5, Kedvenc Erotikus
2015 nálam Tiffany Reisz éve, minden regénye kedvenc lett, de ha csak egyet mondhatok ez maradt a legjobb.

6, Kedvenc Történelmi Romantikus

A többi idei történelmi romantikus is a legjobbak között mozog, de azért ez a könyv vett le legjobban a lábamról egyszerű, romantikus, olvasmányos stílusával.

7, Kedvenc Magyar
Idén ismertem meg On Sai műveit, és azt kell mondanom le a kalappal az alkotásai előtt, ez a könyv igazi kedvenc lett.

8, Kedvenc Rubin pöttyös

Nagyon friss az élmény, de az idén elolvasott Rubin Pöttyösök között ez a kedvenc.

9, Kedvenc Wow kiadós
A Lélekvesztőkkel versenyzett az első helyért, de egy hajszállal mégis jobban megérintett ez a könyv.

10, Legjobban várt kedvenc
Imádom Kresley Cole műveit, nagyon kíváncsi voltam, hogy mit alkot ifjúsági műfajban, és egyáltalán nem csalódtam. :)

+1, Legnagyobb Csalódás
 Bár van olyan könyv, ami kevésbé tetszett idén, de hatalmas elvárásaim voltak ehhez a sorozathoz, a lezárás pedig pocsék lett. :S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése