2016. 01. 20.

Dorothy Blog Award

Az Enchanted by Pages blog alkotója, Bibő küldte nekünk ezt a felkérést, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen! :)


A szabályok a következők:
1. Köszönd meg a díjat és tedd ki, hogy kitől kaptad!
2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!

3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!

4. Válaszolj 12 kérdésre!

5. Tegyél fel 12 kérdést!

6. Küldd tovább a díjat azoknak, akiknek szeretnéd!


Bibő blogjára jó ránézni, igazán nagyon szép, összeszedett. Nem lehet szó nélkül hagyni a gyönyörű fejlécet se, mert tényleg szépséges. :) Nagyon tetszik, hogy egyszerűen meg lehet találni a kedvünkre való bejegyzést, hiszen több módon is csoportosítva vannak az értékelések. A stílus tömör és kifejezetten lényegre törő, az olvasó hamar eldöntheti ez alapján, hogy ő is kedvet kap-e az olvasáshoz. Már 4 éve vezeti a blogot és azt akartuk írni, hogy ez idő alatt láthatóan megtalálta saját hangját, de már az első bejegyzések is ugyanolyan remek stílusúak, mint a mostaniak, tehát már a kezdetekkor is értett a blogoláshoz. ;)
 
12 dolog a blogunkról:

1, Egy gyönyörű nyári napon, 2015.08.18-án alakult meg  blogunk. 
2, Ketten írjuk a bejegyzéseket.
3, Az értékelések között közös és önállóak is találhatóak.
4, Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy érdekességekkel is kiegészítsük a bejegyzéseket. Egy-egy olvasás után mi is szeretünk keresgélni, hogy mi várható a továbbiakban, vagy bármi infó. Reméljük így sokaknak megspóroljuk ezt az időt. 
5, Sajátunknak érezzük a montázsok gyártását. Nem egyedüliek vagyunk, talán az elsők se, de máshol még nem láttunk ilyen részletes montázsokat, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rájuk. :)
6, Eddig 59 könyvről írtunk véleményt.
7, 2 nyereményjátékunk volt eddig.
8, Első recinket a Twister Média kiadónak köszönhetjük.
9, Legnépszerűbb bejegyzésünk (ami nem nyereményjáték) Mary E. Pearson Árulás csókja könyvéhez készült. 
10, Látogatóink száma a mai napig: 8365
11, Indie kedvenc értékelése: B. N. Toler - Lélekvesztők , Perpetua kedvenc értékelése:  Victoria Aveyard - Vörös királynő
12, Indie kedvenc montázsa: Mary E. Pearson - Az árulás csókja , Perpetua kedvenc montázsa:  Mary E. Pearson - Az árulás csókja



12 válasz:

1, Volt-e már blogod ezelőtt, és ha igen, milyen témában?
I: Sokszor voltam, úgy, hogy szívesen kezdtem volna bele egy blog írásába. A regisztrációig el is jutottam, de a nyilvánossá tevéséig már nem. Egyedül féltem is tőle, de szerencsére Perpetua-val együtt már bele mertünk fogni, és megalkotni a közös blogunkat :)
P: Régóta játszadozom a blog vezetés gondolatával, de Indie megkereséséig nem mertem belefogni. Így közös erővel sokkal szívesebben belevágtam. :)
 

2, Olvasol-e más könyves bloggereket?
I: Szoktam olvasni más bloggerek munkáját is :) A blogturnés állomásokat a legtöbbet, de a molyon a blog zónában is körbe szoktam nézni.
P: Azt hiszem nincs olyan, akit rendszeresen olvasok, tehát minden bejegyzését megnézném. De sok olyan blogger van, akinek szeretem a munkáját és szoktam olvasni az értékelései közül.

3, Mi volt az első olvasmányod az új évben?
I: Közösen kezdtük el olvasni Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskoláját, ami egyben az első reci példányunk is :)
P: Az első reci példányunkkal kezdtünk az új évet, azaz Soman Chainani - Jók és Rosszak Iskolája volt az első.

4, Milyen hobbijaid vannak (az olvasáson és a blogoláson kívül)?
I: A fogathajtás volt az életem, és a lovak. Sajnos ezek háttérbe szorultak, és egyéb okok miatt már nem szerepelnek az életemben. A másik nagy hobbim, pedig a kutyusommal való foglalkozás. Szeretném az idén, vagy jövőre bővíteni a "falkámat" és vele már komolyabban kiállításokra járni :)
P: Bár már jó pár éve abbahagytam, de fő hobbimnak még mindig a táncot (akrobatikus rock&roll) gondolom. Kicsit aktuálisabban a legfőbb hobbi az olvasás és a blogolás, meg talán még a kirakózást sorolnám ide, de az első kettőhöz képest jóval ritkábban ülök le ehhez.

5, Fontosnak tartod, hogy egy könyvnek mutatós borítója legyen?
I: Rám hatással tud lenni egy jó borító, könnyebben elcsábulók már a látványtól is.
P: Rendkívül fontosnak. Ha nem győz meg a borító nagyon nehezen veszem rá magam, hogy elolvassak egy könyvet, akármennyi jó kritikát is látok róla.

6, Mennyi könyvet szereztél meg 2015-ben, és mennyit olvastál el összesen?
I: 235 db könyvel gazdagodtam a múlt évben. Ebben benne van az ajándékba kapott, és nyert könyvek száma is. Elolvastam 137 db könyvet, aminek nagyon örülök :)
P: 135 könyvvel gazdagodtam, de ebből "csak" 100 saját beszerzés. 117 könyvet sikerült elolvasnom, picit lemaradtam az álom 120-as célkitűzésről.

7, Mi volna az álommunka számodra?

I: Mindenképpen valami könyvvel kapcsolatos munka :)
P: Egy könyvkiadó tulajdonosa szeretnék lenni, az igazán tetszene. :D De kicsit reálisabban, most úgy látom, hogy a mostani tanulmányaimhoz kapcsolódóan építész vagy könyvelú irodába is tényleg szívesen dolgoznék. :)

8, Fantasy vagy disztópia?
I: Mind a két műfajnak nagy rajongója vagyok, de ha választanom kellene akkor inkább fantasy :)
P: Bár a disztópia is gyakran tartalmaz fantasy elemet, nálam határozottan a fantasy műfaj a nyerő.
 

9, Hol szeretsz a legjobban olvasni?
I: A szobámban az ágyamban.
P: Elalvás előtt az ágyban. :)

10, Melyik öt olvasmányod határozza meg leginkább a 2015-ös évedet?
I: A. O. Esther: Frigg rokkája, teljesen elvarázsolt az Írónő a történetével, és már alig várom, hogy kezemben legyen a folytatás. A Wow kiadó sok kedvencet tudott nyújtani számomra, de a legkiemeltebb Calia Read: Szétcsúszva, és B. N. Toler: Lélekvesztők voltak. Minden fájdalma ellenére Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó könyve is teljesen magába szippantott. Nagyon szeretem a rodeót, és a cowboyokat :D így Nicholas Sparks: Hosszú utazás könyvét mintha nekem írták volna :)))
P:
Akárhányszor összeszedem ezt az 5 könyvet, mindig van 1-1 változás benne. :D A 2015-ös év kiadója határozottan a WOW kiadó, csupa remek könyvekkel örvendeztettek meg minket Calia Read: Szétcsúszva könyve volt a kedvenc. Mary E. Pearson: Az árulás csókja teljesen magával ragadott és lehengerelt. Az év felfedezettje Tiffany Reisz volt, akár minden könyvét ide írhatnám, de talán A herceg a kedvenc. A Lélek legsötétje nagyon megérintett, az írásmód és az történet is nagyon különleges volt. Kresley Cole az egyik kedvenc Írónőm, kíváncsian vártam, hogy YA műfajban mit alkot, de azt kell mondanom, hogy a  Méreghercegnő is tudta hozni a tőle várt színvonalat.

11, Átlagosan mennyi időt töltesz el egy könyvértékelés megírásával?
I: Ez mindig változó, attól függ mennyire kap el a hév, és mennyire tudok róla írni. A legtöbb időt a montázs, és az érdekesség gyártása viszi el. Mondhatom azt, hogy 1-3 óráig is eltarthat.
P: Ez igazán nehéz kérdés, ez mindig sok összetevőtől függ. Maga az értékelés, ha belelendülök nagyon max 1-1,5 óra alatt megírható, de inkább kevesebb. A pluszok vesznek el több időt, a képkeresés, érdekességek keresése fordítása több órás munka, de a tényleges idő mindig eltér. :)

12, A rokonaid/barátaid olvassák-e a blogodat?
I: Mutattam már nekik, de hogy rendszeresen olvassák e azt nem tudom megmondani :)
P: Áh nem sok olyan barátom van, akik ennyire szeretnek olvasni. Benéztek már többen a blogra, de biztosan nincs olyan, aki folyamatosan követi.

12 kérdés:
1, Mi inspirált a blog indításában?
2, Mit tartasz legfontosabban egy bejegyzés/vélemény megalkotásában?
3, Milyen sikernek örülnél legjobban a blogoddal kapcsolatban?
4, Van olyan blogger, akit "példaképnek" tartasz?
5, Mennyi olvasás "normális" egy hónapban? :D
6, Kedvenc műfajod?
7, Kedvenc íród?
8, Kedvenc könyved (csak egyet lehet mondani)?
9, Kedvenc könyves álompár? 
10, A tavalyi év legnagyobb könyves csalódása?
11, Tavalyi kedvenc borító (akár olvasás, akár megjelenés)?
12, Egy nézőpontos vagy váltott szemszögű írásmód?

A díjat mazsának (http://ready2readthis.blogspot.hu/) és anikhonak (http://anikhomolyol.blogspot.hu/) szeretnénk továbbküldeni, ha van kedvük megcsinálni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése