2016. 03. 25.

Borsa Brown - Az arab szeretője dedikálás és élménybeszámoló

Író: Borsa Brown
Cím: Az Arab
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve:
 2016.
Terjedelem:
  440 oldal
Fülszöveg: 
Érzelmes és sokkoló.
Történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Csillának nincs egyszerű élete. Egyetemista, de az élet száz felől osztogatja neki a pofonokat. Alkoholista édesapja, és rákos édesanyja mellett azzal is szembe kell néznie, miként változik az öccse a drog hatására egy egészen más emberré. Egy tolmácsmunka alkalmával összehozza a sors egy szaúdi férfivel, aki felforgatja az életét.
Az Arab szeretője című regény Az Arab párhuzamaként a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be egy szerelem kibontakozását, egy különleges kapcsolatot a két különböző kultúrából érkező ember között, egy fiatal lány felnőtté válásának történetét.
Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. A két regény szépen egészíti ki egymást, egészen más érzéseket adva át az olvasónak, miközben egymástól függetlenül, külön-külön is megállják a helyüket.
Ha még nem olvastad Az Arab című regényt, ezek után biztos kedvet kapsz hozzá.


dedikálásra készen :)
Március 24-én jelent meg Borsa Brown új regénye az Arab szeretője. Ez a könyv újra elmeséli az Arab eseményeit, csak most a magyar lány, Csilla szemszögéből. Nagyon szerettük mindketten az első részt, ezért ezt is nagyon vártam már és megörültem, amikor megtudtam, hogy egy dedikálás is kapcsolódik majd a megjelenéshez.

A Fókusz Könyváruházban került megrendezésre az esemény és mivel amúgy is rendszeresen járok oda, úgy gondoltam semmiképp se hagyom ki. Munka után felkerekedtem, metróra ültem és az Astoriától átsétáltam az üzletbe. 10 perccel a kezdés előtt értem oda, de már (ahogy vártam is) sorban álltak a várakozók, így szépen beálltam a sor végére. Hamar kiderült, hogy a kivitelezéssel van némi gubanc. Az üzletnek van egy pici előtér szerű része, ami az árutértől forgó villával és a kasszasorral van elválasztva, itt kellett várakoznunk. Mivel a dedikálás belül volt és előbb meg kellett venni a könyvet, megfordították az irányt és kint vártunk a sorunkra, hogy közelebb kerülhessünk az Írónőhöz.

Az Álomgyár Kiadó csapatára ezen kívül nem lehet panasz, (és valószínűleg ez nem is rajtuk múlt) hiszen már időben ott voltak, kikészítették az új könyveket, extra kedvezménnyel az első részt is be lehetett most szerezni. A várakozókhoz is volt pár kedves szavuk, úgyhogy elégedett voltam velük. A dedikálás percre pontosan fél 6-kor kezdődök, addigra viszont a már korábban említett pici előtér elég zsúfolttá vált, nehezen fértünk és egymás lábát tapostuk.

Szerencsére legalább várni nem kellett sokat, mivel időben érkeztem és annak ellenére, hogy egyedül mentem, örömömre hamar találtam beszélgető partnert, így gyorsan telt az idő. Ezért szeretem az ehhez hasonló eseményeket és a könyves közösséget, mert közös hobbi lévén könnyedén találunk egymással beszédtémát. Így a kötetek között sétálva megbeszélhettük, hogy ki mit szeret, mit ajánl, mi az, amit érdemes elolvasni.

az Írónővel :)
Végül az Írónőhöz is elértem. J Borsa eddig is nagyon közvetlen, olvasóbarát szerzőnek tűnt és nem hazudtolta meg magát. Mindenkihez volt pár kedves szava, türelmesen várta a rajongókat és mindenkivel közös képet is készítettek. Ilyenkor nem lennék a helyükben, mert rendkívül fárasztó lehet végig koncentrálni, figyelni arra, hogy mindenkihez ugyanolyan kedves legyél és közben mégis csak monoton cselekvést végzel, azzal, hogy aláírod a könyveket. Nem maradtam a végéig, hogy lássam mennyire fáradt el, de kíváncsi lettem volna. Az biztos, hogy nekünk olvasóknak és reméljük Neki is hatalmas élmény egy ilyen esemény.

Végül azért a könyvről is írnék egy picit. Természetesen majd készül róla blogbejegyzés is, de elöljáróban: gondolhatjuk, hogy ez is ugyanaz a történet, miért is olvasnánk el. Viszont, aki olvasta tudja, hogy a két főszereplő sok időt töltött egymástól távol, így akad bőven mesélni való. Megtudhatjuk végre, hogy hogy viselte Csilla Gamal hiányát, és ami még fontosabb, hogy ő hogy élte meg ezt az egész helyzetet. Tehát biztos, hogy tele lesz újdonsággal a könyv. És tényleg zárásként örülök ennek a gyönyörű borítónak. Olyan jó látni, hogy ennyire kapcsolódik a két rész egymáshoz. A háttérben megjelenik Gamal, tehát el se téveszthetjük, hogy az Arab folytatását tartjuk a kezünkben, de az előtérben most már Csilla van.

A facebook-on már képeket is láthattok az eseményről, az alábbi linkeken két galériát is átböngészhettek:
Teljes galéria (Álomgyár Kiadó)
Endrész Zita képei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése