2016. 03. 03.

Nalini Singh és J. R. Ward hírmorzsák

Valentin nap alkalmából a rajongóknak lehetősége volt kérdéseket feltenni pár kedvenc Írónőnek a Goodreads-en. Bár korábbiakat is nézegettem, de vannak frissek is. Ezek közül szemezgettem nektek:


Az egyik barátom ajánlotta, hogy olvassam a könyveidet, de annyi különböző sorozat van, azt se tudom, hol kezdjem. Melyik sorozatod a kedvenced? Vagy ha nincs kedvenced, melyiket ajánlanád egy új olvasónak?
Egy olyan olvasónak, akinek új a munkásságom, általában a Vonzódást ajánlom, mert legtöbben szintén azt ismerték meg először.
Ha egy kicsit sötétebbre vágysz, akkor az Angyalvér a jó kezdés. Viszont, ha inkább a kortárs felé hajlasz, akkor a Rock Hard a legnépszerűbb könyv a Rock Kiss sorozatban.
Akár véleményeket is olvashatsz róluk, hogy rájöjj melyik áll hozzád a legközelebb, a honlapomon is van rengeteg.

Az elcsendesedés előtt, sok erős TK mentál – főleg a kardinálisok – katonai pozícióban volt? Nagyjából úgy tűnik, hogy a Tanács használta őket.
Nem, számos változatos pozíciójuk volt. Az új novellában, az Echo of Silence-ben (2016.08.23. Wild Embrace novellás kötet) kaptok egy bepillantást arról, hogy mit csinálhattak a TK-k az Elcsendesedés előtt. Stefan egy kicsit szokatlan a pozíciójában/szakmájában és abban, amit ezen kívül csinál.
Csak tájékoztatásként: A Wild Embrance kötetben lévő novellák teljesen újak. Kaptam már kérdéseket arról, hogy ezek utánnyomások-e. Nem. Egyik történetet se olvashattátok még korábban.

Imádom az alakváltós/mentálos sorozatodat és hallottam pletykát arról, hogy a jövőben lehet, hogy írsz ifjúsági sorozatot a fiatalabb karakterekkel. Ez igaz?
Nem. :) Továbbra is szeretnék a fiatalabbakról írni a nagy történeten belül. Tehát például, találkozhatunk egy kicsit Jonquil-lel (Jon) az Allegiance of Honor kötetben, láthatjuk hogyan lesz egyre idősebb és hogyan változik meg. Nem tetszik az a gondolat, hogy különválasszam a fiatalabbakat a fő karakterektől, mert annyira összetartozónak érzem őket és minden történet összefonódik és hatással vannak egymásra.
Ennek ellenére írhatok novellákat a fiatalabbakról, kicsit közelebb kerüljünk hozzájuk. Nemrég írtam egy Angyali Vadász novellát egy fiatal lányról, Talu-ról. „A Small Fairytale” a címe és ha nem találkoztál vele, iratkozz fel a hírlevelemre és a köszöntő üzenetben találsz hozzá linket és a többi korábbihoz is.
Tehát szeretem így a dolgokat, hogy ránagyítok egy rövid időszakra, ahol beleláthatunk a fiatalabbak fejébe. De amikor könyvhosszúságú történetet írok, akkor az egész szereplőgárdát meg akarom jelentetni. Ők egy család, függetlenül a vértől vagy a döntésektől, és ezt tiszteletben akarom tartani.


A Mentálos/Alakváltós sorozatban azt vettem észre, hogy vannak domináns nőstények, akik nem harcolnak, de vannak domináns hímek is, akik nem harcolnak?
Igen, vannak ilyen hímek. Gyakrabban kell megemlítenem őket – Azt hiszem ez csak egy külön könyvben lesz lehetséges.
De az alárendeltek nem harcolnak (csak ha nagyon szükséges és akkor is az utolsó vonalban, ahol a falka a legkiszolgáltatottabb – egy valós betekintést kaphatsz abba, hogy egy alárendelt hogyan gondolkodik és viselkedik ilyen helyzetben az Allegiance of Honor-ban és a Wild Embrace-ben Felix és Dezi novellájában.)
Míg az alárendeltekben nincs meg az agresszió, a dominánsokban megvan. Ők harcolnak és harcolni is fognak, ha szükséges, még talán jobban is, mint a dominánsok. Adria egy remek példa olyanra, aki átlépte a határvonalat és ellenséges területre lépet. A szülők is képesek megvédeni a területet.
De ők is edzenek és edzésben maradnak és amikor ellenség támadja meg a falkát, ők is ott lesznek a harcosok mögött.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen kapcsolat van Axl és Tamar között (imádtam a köztük lévő feszültséget a Shards of Hope-ban) Fogunk többet olvasni róluk? Talán egy novellában? :) 
Szórakoztatóak, ugye? Én is kíváncsi vagyok, mi folyik ott. Úgy érzem vissza fognak térni – de nem tudom még mikor, de határozottan nem ez volt az utolsó, hogy láthattuk őket.

Ez az egy kérdés SPOILER-es elemeket tartalmaz!
Imádom az összes könyvedet és többször is újraolvastam őket. Imádkozom, hogy sose hagyd abba az írást! A Mentálos/Alakváltós sorozatban elképzelhető, hogy Kit kap saját könyvet? És az Angyali Vadász sorozatban lehetséges, hogy a Testőrségének tagjai saját könyvet kapnak?
Kit-tel az Allegiance of Honor-ban találkozhatunk. Ott láthatjuk, mi történik vele.
Ellie Őrsége még elég kicsi. Ash és Janvier már megkapta a saját könyvét. Izzy túlságosan fiatal (és olyan imádnivaló!), míg Vivek előtt hosszú út áll. Tehát most nem várható könyvük. De a jövőről nem beszélhetek – függ a teljes történettől és attól is, hogy mennyi idő telik el az Angyali Vadász világban. Az idő a kritikus tényező mind Izzy-nél, mind Vivek-nél
SPOILER VÉGE

Megtudjuk valaha, hogy mi történt Aodhan-nal a múltban?
Igen, a jövőben, amikor Aodhan kész lesz elmesélni a történetét.

Egy újabb ősi arkangyal felébredésével a Tízek többen vannak, mint szükséges lenne… Újra kell írni a szabályokat, hogy többen legyenek egyszerre ébren… vagy ez megzavarja a világ egyensúlyát és valakinek távoznia kell??? Csak mert szerintem lenne olyan, aki nyugodtan mehetne… Egy női angyalra gondolok, a neve M-mel kezdődik és lassú, fájdalmas halált érdemelne. :P
A következő könyv pont ezzel foglalkozik. :) (És jéé, fogalmam sincs, hogy kire gondolsz az M-mel kezdődő arkangyalnál… ;) )

Mindhárom sorozatot imádom, de Angyali vadász párti vagyok. Ezt olvastam először tőled és lenyűgözött. Olyan vagyok, aki szereti térképen belőni a dolgokat a fejemben, amikor könyvet olvasok. Az arkangyalok területéhez létezik térkép? Nagy vitapont volt, hogy kié Ausztrália, amikor a legutóbbi könyv megjelent. És persze, alig tudom kivárni a következő könyvet!
Van „saját” térképem, de nincs hivatalos online változat. Viszont rajongók készítettek pár remek verziót, amit megtalálhatsz, ha rákeresel.
Azonban, emlékezz rá, hogy a területek nem állandóak. Amikor egy arkangyal meghal például, a korábbi területeit felosztják. Ezért legyél azzal tisztában, hogy mindegyik térkép csak egy bizonyos időpontban helyes.
Ami Ausztráliát illeti, az Astaad területe. :) 

Köszönöm a kemény munkát, amit a minőségi könyvekért teszel. Remekül átgondolt történeteket írsz. Régen arra kértek, hogy a Hetek kapjanak saját könyveket. Ez még lehetséges?
Csak ha természetesnek érződik. Nem akarok erőletett párokat – hiszen halhatatlan és majdnem-halhatatlan életekről beszéltünk. Például Méreg nagyon fiatal halhatatlan mércével mérve. Várni kell, és megnézni merre fejlődik a karakter és ha készen áll, elmondja. (Mint ahogy Naasir tette.)

Azon tűnődtem, vajon Mahiya és Jason vagy más másodlagos pár kap e több teret a következő könyvekben? A mostani apró cameo szerep helyett. Úgy érzem a mentálos sorozatban a párok több teret kapnak (többször tűnnek fel és hatással is vannak a történetre).
Ténylegesen a cselekménytől függ – párok/egyének akkor tűnnek fel, hogy ha szerepük van az adott könyvben. De összességében az Angyali Vadász sorozat struktúrája merőben más, ezért találkozol kevesebbet a másodlagos párokkal. Ott inkább urban fantasy hangulat érezhető, két szereplőre fokuszálunk, ahogy teljesítik a küldetésüket.


Először is köszönöm a BDB sorozatot és minden könyvet, amit megírtál. Amikor rossz napom van, a könyveid jelentik a fényt a sötétségben. Minden szereplőbe beleszerettem, de természetesen Z a kedvencem. A második pedig Lassiter. Tehát kérlek, mondd azt, hogy lesz saját könyve. Imádom a humorát.
Biztosan kap Lassiter könyvet! Nem tudni mikor, de én is imádom – akkor s.gg. Várd csak ki, milyen lesz a megjelenése az Árnyékok végén!

Meg tudnád mondani, hogy folynak e intézkedések egy BDB mozihoz és ha nem, akkor miért nem?
Nem, nincs szó ilyesmiről. Sokan érdeklődtek, már évek óta a sorozatról, de nagyon drága lenne a megvalósítás. Ha a megfelelő cég előáll a megfelelő verzióval, feltétlenül elfogadom, akár a TV-s, akár a filmes ajánlatot, de én a könyvek írására fókuszálok és az érdekes cselekményre.

Imádom a Fekete Tőr Testvériség és a Bukott Angyalok sorozatot is! Izgatott voltam az új spin-off sorozat miatt is. Érdekelne, hogy van-e olyan karakter, akiről nagyon nehéz írni, nem volt olyan hangos, mint a többiek vagy vitatkozott veled?
Vishous. Utál engem. Nem jövünk ki egymással, pedig imádom!

Azon agyaltam, hogy van az új Legacy sorozat (zseniális ötlet) plusz a Bourbon Királyai és az alap BDB… ez azt jelenti, hogy évente három könyvet kapunk tőled vagy mondjuk  a BK csak két évente vagy valami más? Csak próbálom megérteni a te nézőpontodat… folyamatosan írnod kellene! Ne értsd félre, nekem tetszene!
LOL! Most a következő három évben évi három könyv várható – tényleg fárasztó, mert félek, hogy kicsúszik a kezemből az irányítás vagy elrontok valamit. De meglátjuk, hogy bírom és megmarad-e a minőség, ami nagyon fontos; ha úgy érzem, nem végzem megfelelően a munkám, akkor visszatérek az évi két könyvhöz.

A Végre Szeretőkben megismertük Sola-t, a brazil lányt. Én is brazil vagyok, így elkerülhetetlen, hogy ne kedveljem kicsit jobban. Van rá esély, hogy teljesn könyvet kap Assail-lal?
Egyértelműen igen! Imádom Sola-t! És a nagymamáját is különösen. Imádom, ahogy ő bánt azokkal a nagy vámpírokkal.

Nagy rajongója vagyok a könyveidnek és szerintem nagyon jól érsz és a nyelvezet élvezhető és szórakoztató. Mi miatt döntöttél úgy, hogy „H” betűt adsz a testvérek neveihez? És te is sok hip-hop zenét hallgatsz írás közben? Felfedeztem egy szerelmi/hipp-hopp megszállott/rap/gengszter és kifejezetten JayZ albumot a könyvek olvasása után.
Köszönöm! Az írásmódra gondolsz? Futás közben hallgatok rap és hipp-hopp zenét, ez segít tartani a tempót. Írás közben nem hallgatok – csak a TV megy halkan a háttérben, de nem zene. JazZ-t én is imádom…

Lesz újra Z és Bella történet egyikük vagy akár mindkettőjük nézőpontjából? Olvastam valahol, hogy lehetséges, hogy újra központba kerül az eredeti hat testvér. Ez igaz?
IGEN! És remélem, hogy hamarosan nyilatkozhatok róla!

Van olyan szereplő, akinek tényleg nagyon szeretnéd megírni a történetét és még nem történt meg?
Murdher – de várható, emberek, közeledik (ezt ő mondja) – csak be kell illesztenem. Oké ezt töröljük is gyorsan…

Tagja vagyok a BDB könyvklubnak a facebook-on. Minden nap a testvérekről beszélgetünk és imádjuk őket, ahogy téged is. Layla volt nemrég a téma és Quinn lánya. Igen, Quinn lánya. Aggódunk, hogy Layla elszökik Xcor-ral és ott hagyja a babát. Én úgy érzem Layla Xcor-ral fog távozni és Quinn-re és Blay-re hagyja a babát. Tudsz bármi segítséget adni? <3
Istenem. Mesélj el mindent… az Árnyékokban nagy hír derül ki a terhességről. Majdnem elvesztettem a kéziratot, mert jajj…!
Annyi biztos, hogy semmi esély nincs arra, hogy elhagyja Quinn és Blay-t. Nem történhet meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése