2016. 04. 26.

Lisa De Jong: When it Rains - Amikor esik

Író: Lisa De Jong
Cím: Amikor esik
Sorozat: Eső 1. rész

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve:
 2015.
Terjedelem:
  368 oldal
Fülszöveg:

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem.
És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el.
Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam.
Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe.
Megsebeztek.
Megmentettek.
És reményre leltem.
Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat…
Újra.

"... miközben darabokra törte a lelkem. (...) A régi Kate elment... és sosem jön vissza. És mindig gyűlölni fogom, amikor esik az eső."

Az ilyen könyvek olvasásába teljesen belesajdul a szívem. Annyira együtt érzek a szereplőkkel, hogy én is velük élem meg a fájdalmukat. L De ehhez szükség van egy remek írásmódra, hogy tényleg a bőrükbe tudjunk bújni és ezt itt tökéletesen megvolt. A fülszöveg szerintem kicsit csalóka, a történetet egészen jól összefoglalja, de azért sok dolog kimaradt belőle, még ha okkal is, de attól már sokkal másabb a történet. Nálam inkább a Rubin Pöttyös kategóriát erősítette volna, de nem én döntök erről és az élményt nem rontja a borítón lévő pötty színe.

"De a napfény mindig újra eltűnik. Mindig a sötétség győz."

Kate
A történet lényege, hogy főhősnőnk, Kate, hatalmas traumát élt át. Ezt nem tudja feldolgozni és emiatt eltaszít maga mellől mindenkit, aki szereti. Beau 5 éves kora óta a legjobb barátja, régóta szerelmesek is egymásba, ez nem titok, csak egymás számára, mert félnek bevallani az érzéseiket. Az események alakulása miatt esélyt se kapnak a boldogságra, mert Kate teljesen bezárkózik. Fél, hogy ha a srác megtudja a titkát, akkor máshogy fog rá nézni, más emberként fogja látni. Nem sok közös jelenetük volt a könyv elején, de azok nagyon aranyosan voltak. Azok alapján nem igazán sajnáltam, hogy máris szétváltak útjaik, hiszen Beau főiskolára megy, a lány helyette kihagy még egy évet és egyedül marad a városban, anyja mellett dolgozik. Ám hamar elfelejti, vagy legalábbis könnyebbé válik elviselni számára Beau hiányát, hiszen egy új srác megjelenése felkavarja az életét.

"Mindenki tud flörtölni... csak találni kell valakit, aki kiváltja belőlünk."

Ash (Forrás)
Asher most költözött vissza a városba és nem ismerte korábbról Kate-t. Azonnal meglátja az elrejtett fájdalmat a lányban és elhatározza, hogy megfejti a titkait és mosolyt varázsol az arcára. Az ilyenkor szokásos vonzalom azonnal fellángol és Kate se érti, miért bízik meg ilyen könnyen Ash-ben, de mégis közel engedi magához. Neki meg tud nyílni, mert úgy érzi, ő nem tud csalódni benne új ismeretségük miatt. Kapcsolatuk szépen bontakozott ki és velük együtt estem én is szerelembe. J Ash igyekszik kimozdítani a lányt a letargiából, sok közös programot szervez, amikkel úgy tűnik, kezdi elérni a kívánt hatást. Ám Kate mégse tudja teljesen elengedni magát, mert hamar kiderül, hogy a fiú körül sincs minden rendben. Néha több napra is eltűnik, és nem lehet tudni róla semmit, ilyenkor mindig visszaesik korábbi állapotába. Ahogy olvastam az értékeléseket, már felkészültem, hogy ez egy pityergős olvasmány lesz és rám jellemzően az utolsó fejezet engem is megsiratott picit. Érdekesen oldotta meg az Írónő a lezárást és szerintem nem lehet azt mondani, hogy ez egy szokványos verzió.

"Asher Hunt visszahozta az igazi Kate-t."

Beau (Forrás)
Egy dolog zavart nagyon. Végig motoszkált bennem valami, mert nem egészen értettem, hogy Beau-t miért kellett ellöknie Kate-nek magától. Ő is támaszt tudott volna nyújtani, ő is segített volna helyrerázódnia, de nem. Változásra volt szüksége. Bár, ha ez a verzió lett volna, akkor lehetséges, hogy sokkal sablonosabb könyvet kaptunk volna, így pedig sokkal maradandóbb élménynek érzem. Viszont akárhogy van magyarázva, ezt nem tudtam teljesen elfogadni, pedig tényleg tetszett ezen kívül az egész történet alakulása. Miután elolvastam újra elgondolkodtam azon, hogy tényleg egy-egy döntés, milyen nagy hatással lehet az ember életére. A sok mi lenne, ha kérdést általában fölösleges feltenni, mert már így alakult, a múltat nem lehet megváltoztatni, de tényleg egy teljesen más könyvet kaptunk volna, ha Beau azon a bizonyos napon nincs szobafogságban vagy Kate úgy dönt, nem megy el abba a buliba…

"-Csak akkor lehetsz boldog, ha néha boldogtalan vagy."

Kedvenc jelenetem: A csónakázás, amikor elkezdett esni az eső.
Kedvenc szereplőm: Ash
Kinek ajánlom: Érzelmes, kicsit tényleg sírós könyvet keresőknek.
Értékelésem: Mivel nem minden döntéssel tudtam egyet érteni, így 4,5 esőcseppet adok a könyvre.


Érdekesség: Már megszokhattátok, hogy ha sorozatról van szó, szeretjük megmutatni a folytatásokat, ez most is így van. :) És rövid interjút is hoztam.

Cím: After the Rain
Sorozat:
 Eső 1,5.
Megjelenés éve:
 2013.
Fülszöveg:

Az elmúlt néhány évben megtapasztaltam a legjobbat és a legrosszabbat is. Most megtanulok túllépni a legnagyobb szívfájdalmamon.
Fősulin vagyok azzal a sráccal, akit már gyerekkorom óta szeretek, de két embernek ilyen múlttal, mindig vannak akadályok, amiket le kell küzdeni. Azt mondják a szerelem mindent legyőz, és itt az idő, hogy kiderítsük, ez mennyire igaz.
Van élet az összetört szív és a fájdalom után, de ez az, amiről mindig is álmodtam?


Cím:
 Changing Forever
Sorozat: Eső 2.
Megjelenés éve: 2014.
Fülszöveg:
Mindig hagytam, hogy a múltam határozza meg a jövőm, hagytam, hogy olyan képet fessenek rólam, amilyen nem akartam lenni. Ahol nem akartam kikötni.
Drake Chambers olyan arrogáns, mint amilyen makacsa vagyok én. A főiskolás hátvéd, egy nemzeti sztár. Azt hittem, hogy ő is egy a sok srác közül… az a típus, akitől minden lány távol akarja magát tartani, de ő nem csak a focicsapatot hordja a vállán.
Felfedi az érzéseket, amikor már olyan régóta rejtegetek.
Azt hittem mindent kitaláltam. Két ember, amik végre megtalálták a boldogságot, de múlt mindig előbukkan sunyi módon a jelenben is.
Egy döntés, mindent megváltoztat… örökre.

Cím: Living with Regret
Sorozat: Eső 3.
Megjelenés éve: 2014.
Fülszöveg:
Az egész életem meg volt tervezve. Tökéletes pasi. Tökéletes barátok. Minden úgy alakult, ahogy akartam.
Egészen addig az estéig – amit nem tudok elfelejteni. Minden az én hibám, és most rám maradtak az emlékek. Ránk.
A bűnöm megfullasztott, amíg Sam Shea belépett az életembe és segített a felszínre evickélni. Lassan megnyitja a szívemet és feltérképez legbelül, mielőtt felfogtam volna, mi is történik. Tudom, hogy nem érdemlem meg.
Miközben próbálom megszokni az új életemet, annak az estének a darabkái lassan visszatérnek. A hazugságok és a titkok összetörnek mindent, amiről azt hittem tudok.
Talán nem én vagyok az egyetlen élő, aki sajnálja.

Teljesen beleszerettem az Amikor esik könyvedbe; honnan jött az ötlete?
Az eredeti ötlet, vezetés közben jött az autópályán, amikor egy nap hazafelé tartottam. Hétvége volt és azokra az emberekre gondoltam, akik már nem lehetnek velünk. Halk zene szólt a háttérben és kb 15 perc után a történet nagyja bevillant. Ezután kezdtem el köré építkezni… sok időt fordítottam a karakterek fejlődésére.

Tehát, ez a könyv súlyosan összetörte a szívemet, alig láttam ki a fejemből a könnyektől… azt az eseményt a való élet inspirálta vagy teljes kitaláció? Mi a helyzet a szerelmi történettel?
Nehéz erre spoiler-mentesen válaszolni, de azt elmondhatom, hogy sok esemény van a könyvben, ami közel áll a szívemhez, mert hozzám közelálló személyek átélték. Amikor olyan
Forrás
témát találok, amihez közel
állok, nagyon gyorsan tudok haladni az írással, mert telve vagyok érzésekkel… Ennél a könyvnél is pontosan így volt.
A legtöbb szerelmi momentumot nem a való élet inspirálta, de a férjem elég romantikus típus és ő is segített a könyvben.

Vannak furcsa írási szokásaid? Elmondhatod, nem ítélkezünk.
Nos, mindig minimum három féle itallal ülök le… egy üveg víz, sör/bor és kávé. Mindegyik különböző funkciót szolgál és együtt varázslatot művelnek.

Van olyan dal lista, ami kapcsolódik Kate történetéhez? Vagy valami, ami az írás közben a szemed előtt lebegett?


Ha filmhez keresnéd a szereplőket, kit ki játszana?
Beau – Matt Lanter
Kate – Nina Dobrev
Asher – Alex Pettyfer (a megszállottja vagyok)

Gyors kérdések:
A következő 5 könyv az olvasandó listádon:
Jennifer Armentrout: Opál és Eredet
John Green: Csillagainkban a hiba
A nagy Gatsby
És bármi, amit a partnereim küldenek nekem véleményezésre.
Legjobban várt idei megjelenés:
Tarrny Fisher: Mud Vein
Kedvenc fagyi:
Cookies N’ Cream
Egy ország, ahova el akarsz jutni:
Olalszország


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése