2016. 04. 14.

Penelope Douglas: Nélküled

Író: Penelope Douglas
Cím: Nélküled
Sorozat: Fall away 1,5.

Kiadó: WOW kiadó
Kiadás éve:
 2015.
Terjedelem:
  376 oldal
Fülszöveg:

Folytatódik Penelope Douglas nagy sikerű sorozata, a Fall Away.
Voltál már olyan dühös, hogy örömöd lelted abban, ha ütsz-vágsz? Vagy annyira tehetetlen, hogy teljesen tompának érezted magad? Az utóbbi néhány évem erről szól. A düh és a közöny két véglete között élek, átmenet nélkül.
Van, aki utál ezért, és vannak, akik félnek tőlem. De senki sem bánthat, mert nem érdekel semmi és senki. 
Tatumot leszámítva. 
Annyira szeretem, hogy már utálom. Barátok voltunk, de rájöttem, hogy sem benne, sem másban nem bízhatok. Ezért megbántottam. Ellöktem magamtól. 
Mégis szükségem van rá. Amint meglátom, elememben érzem magam. Minden indulatomat rázúdíthatom. Belekötök, ellenszegülök, szívatom. Ez lett a lételemem. 
De elment. Franciaországban volt egy évig, és más emberként jött haza. 
Ha most támadom, már visszatámad.
A Szívatás Tate történetét mesélte el. Most kiderül, miként élte meg ugyanazt a másik főszereplő, Jared.

"Tate volt a legtisztább, legigazibb, legtökéletesebb dolog a világomban, erre én éveken keresztül újra meg újra egy rohadt szemétláda voltam vele.
Ebben a pillanatban ébredtem rá igazán, hogy mit tettem, és hirtelen kedvem támadt belebokszolni egy kurva falba."

Az első rész még nem lett igazi kedvenc, de ez a rész jobban sikerült?
P: Hiába volt csalódás az első rész, mindenképp kíváncsi voltam Jared szemszögére is és nagyon örülök, mert így sokkal jobban tetszett a könyv. Mindig szeretek a kemény külső mögé látni, mert megtudhatjuk, hogy hiába mutatják a külvilágnak azt, hogy ők kibírnak mindent, attól a dolgok mögött sokkal súlyosabb dolgok rejtőznek.  Nem is szaporítanám itt tovább a szót, mert lentebb kifejtem bővebben, de határozottan igen a válasz.
I: Az első rész olvasása után kicsit bajban éreztem magam. Szerettem is meg nem is, voltak benne jó részek, de volt olyan is, amikor egyáltalán nem tetszett. Az alap ötletet nem találtam rossznak :) Két gyerekkori barát, akik régen nagyon szerették egymást, mindent együtt csináltak, elválaszthatatlanok voltak. Ám egyik pillanatról a másikra minden megváltozik köztük. Már nem barátok, sőt Jared kifejezetten ellenséges lesz Tate-tel szemben. Elkezdődik a szívatás!! Sok mindent éltünk át szereplőinkkel együtt, az elején még igazán fent tartotta az érdeklődésemet, és kíváncsi voltam mi is van a háttérben. De aztán valami megváltozott bennem, és nem tudott magával ragadni. Egy részről meg tudtam érteni Jared viselkedését, és ez által elfogadtam változásának az okát. De valahogy mégis volt bennem egy olyan  érzés, hogy nem tudok teljesen kiállni mellette ebben a helyzetben. A másik bajom az erotikus részekkel voltak, nyugodtan „kövezetek meg”, de nekem ezek se tetszettek mindig :S
A plusz bonyodalmat én a végén már soknak éreztem, szerintem jó lett volna nélküle is!  De, hogy ne csak rosszat mondjak, Tate-nek hatalmas piros pont jár, én nem lettem volna ilyen erős mint Ő, én nem küzdöttem volna Jared-ért, azok után amiket vele tett!! Összességében, ha nézem tényleg nem rossz és jó az elgondolás! Valahogy engem nem tudott most teljesen magával ragadni a történetük. Már akkor éreztem, hogy szeretném megismerni Jared szemszögét is, talán az ő szemén keresztül jobban át tudom élni a történteket. Ami szerencsére sikerült is :) Jó volt az ő fejében járni, és másik szemszögből is megismerni a történetet.

"Ez az a pillanat,amikor tudod,hogy megkaphatod,amit akarsz,ha elég bátor vagy ahhoz,hogy kinyúlj érte. Egy töredékmásodperc, ami mindent megváltoztathat."

Hiába más a nézőpont, a sztori ugyanaz, tudott újat mutatni az Írónő?
P: Már a legelején tetszett az Írónői ajánlás, ritkán olvasom el, de most megakadt rajta a szemem. Nagyon szimpatikus, hogy leírja nekünk, hogy nem szeretett volna ugyanolyan történetet alkotni, hanem mindenképp újdonságokat akart bemutatni nekünk, szerintem sikerült is neki. Éreztem, hogy a nézőpont váltás jobban megszeretteti velem Jared
Jared (Forrás)
karakterét és tényleg így lett. A szívatások pontos okát továbbra se tudom megérteni, de sokkal jobb volt a dolgok mögé látni. Érdekes volt már fiatalabb korában elkezdeni az eseményeket, hogyan viseli Tate távollétét és az apja elnyomását. A történet maga nem tartogatott hatalmas meglepetéseket, a végkifejletet ismertük, de tényleg újdonságot hozott a több múltbéli jelenet, meg azért akadtak új jelenetek. Már az első rész olvasásakor is megtévesztett az írónő, mert már egy korábbi „boldog befejezésnél” azt hittem, hogy most már minden rendben, vége a könyvnek. A legutolsó csavarról most is sikerült megfeledkeznem és csodálkoztam, hogy na még mi is lesz az utolsó 2-3 fejezetben. :D Most kifejezetten örülök, hogy elkészült ez a könyv is. 
I: Úgy gondolom, adott az egészhez Jared története. Jó volt őt is jobban megismerni, és tettei következményét, múltját, és gondolkodás módját végig követni. Nem hétköznapi srác, az igazi rossz fiú.Tudod újat mutatni számomra, mert Jared szemszöge más volt. Jobban megértettük mit miért tett, és milyen érzelmek dúlnak benne. Apjával való kapcsolata is érdekelt az első részben, itt erről is többet megtudhatunk. A homályos részek élet kaptak, és a kettő együtt adott ki egy egészet :)

"Mihelyst megláttam Tate-et az ajtajában azon az estén, rögtön nem éreztem szarul magam. Elfelejtettem anyámat. A születésnapomat. Tate sokkal inkább az otthonommá vált, mint a saját vérem."

Változott a véleményünk esetleg valamelyik szereplőről?
P: Meglepett, hogy most még Tate is sokkal közelebb került hozzám, értékeltem már korábban is megváltozott énjét, hogy kiáll magáért, de nem tudtam teljesen azonosulni vele. Külső szemlélőként, viszont „megnőtt” a szememben, Jared sokkal jobban le tudja írni a tulajdonságait, a személyiségét és így sikerült megszeretnem. Így én is nagyobb csodálattal tudtam ránézni, hogy milyen remekül tudja ezt a nehéz szituációt kezelni és feldolgozni. Nem engedi, hogy megbélyegezze az egész életét, igyekszik a leginkább kihasználni a lehetőségeit és várja, hogy kiderüljön végre, hogy miért is kell elszenvednie ezt a sok szívatást. K.C-ről nem változott a véleményen, de mégis meg kell most is említenem, hogy mennyire dühít, hogy egy barátnő hogy tehet olyat, amit ő. Most jobban beleláttunk a Jared és közte folyt dolgokba és hiába nem csináltak semmi kifogásolhatót, de akkor is. Nagyon
Tate (Forrás)
kíváncsi vagyok, hogy miként szeretteti meg velünk később az Írónő.
I:Mindenki más lett a szememben. Valahogy jobban közelebb tudtam magamat érezni hozzájuk. Tate nem volt mindig szimpatikus, ott is elismertem erősségét, és kitartását. Ezt itt is elmondhatom róla, hihetetlen mit ki nem bírt, és ezek után még mindig szerette Jared-et.  Minden párkapcsolatban vannak összezördülések, de itt sok mindennek lehettünk tanúi. Jared hiába rossz fiú, nem rabolta el a szívem. Valamiért nem tudok benne teljesen megbízni :/ De jó volt, őt is közelebbről meg ismerni. K.C. nem tudom teljesen megítélni, meg is értem, meg nem is. Nem volt szép amit tett, de valamiért őt is meg tudom érteni egy picit. Az biztos, hogy színes társaságot kaptunk, és alig várom, hogy a többi szereplőt is megismerhessem.

"Abban a pillanatban mindent akartam Tate-től. Mindent. A haragját és a szenvedélyét,a gyűlöletét és a vágyát, a testét és a lelkét. Mindegyiket irányítani akartam."

A folytatásban újabb párosok kerülnek a középpontba. Jaxon vagy Madoc könyvét várjuk jobban?
P: Meglepődtem azon, hogy Jaxon kivel kap közös könyvet, úgyhogy az is nagyon érdekel, de Madoc többet szerepelt itt is és az első részben is, és nagyon megkedveltem. Jarod minden baromsága ellenére is mindig kiáll mellette és rendkívül vicces karakter. Nagyon szeretném már az ő könyvét olvasni, hiszen ő is megérdemli a boldogságot.
I: Mind a kettőjük történetét várom. Madoc sztorija nem mondható hétköznapinak, pont ezért szeretném minél előbb megismerni. Jaxon és K.C.-ről sem feledkezhettünk meg, úgy gondolom ők is okoznak majd nekünk meglepetést :)

"Nem akarok még egy lépést tenni ebben a világban, ha nem vagy mellettem."

A borítók is elnyerték a tetszésünket?
P: Először nagyon szomorú voltam, hogy nem az eredeti borítót/borítókat kaptuk, de miután megbarátkoztam a gondolattal rájöttem, hogy sokkal jobban jártunk. Egyszerűnek is mondható mindkét borító, de nagyon jól összekapcsolódnak, a történethez is illenek és nagyon szépen bánnak a színekkel. :) 
I: Jobban tetszik a kiadó által alkotott verzió mint az eredeti borítok. A fa motívum fontos szerepet tölt be a történetbe. Ezért nagyon jó választás ennek a megjelenítése. Mind a kettő színes, de mégis egyszerű :)

"Bízd rá mindenedet,különösen a szívedet."

Kedvenc jelenetem:
P: A szülinapi meglepetés. :)
I: A végén történt színvallás.
Kedvenc szereplőm: 
P: Jared és Madoc
I: Madoc
Kinek ajánlom: 
P: Az első rész elolvasása után, ha valaki nem tudná eldönteni, hogy folytassa-e, akkor csak biztatni tudom, hogy igen, mert ez a jobb rész. 
I: WOW rajongóknak mindenképpen. Az első rész nem győzőt meg, ez már sokkal jobb volt, így arra biztatok mindenkit olvassátok el a folytatást is.
Értékelésem: 
P: Jobban szerettem Jared könyvét, így erre már 4,5 faágat tudok adni. 
I: Az első részt 3,5 csillagra értékeltem a molyon, a folytatásnak 4 autót adok :)


Érdekesség: Ha már említjük a folytatásokat, el is olvashatjátok a fülszövegeket és most nem Írónői interjúval egészítettük ki, hanem egy Jared-del és Tate-tel készítettel.

Író: Penelope Douglas
Cím: Rival
Sorozat: Fall away 2.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Madoc és Fallon. Két elhidegült fiatal olyan játékot játszik, amiben elmosódik a határvonal a szerelem és a háború között..
Fallon visszatért.
Két évig volt távol egy bentlakásos iskolában, és nem lehetett róla semmit tudni. Régebben, amikor még egy házban éltünk, kedve szerint használt és nyitva hagyta nekem az ajtaját éjszakára.
Hülye voltam akkor, de most készen állok arra, hogy legyőzzem a saját játékában...
Visszatértem.
Két év és még mindig akar, hiába játssza azt, hogy jobb nálam.
De nem fogom elijeszteni. Vagy ellökni. Blöffölni fogok és visszavágok. Ezt akarja, ugye? Mióta fenntartom a védőpajzsaimat, nem tudhatja, hogy milyen nagy hatással van rám...

Író: Penelope Douglas
Cím: Falling away
Sorozat: Fall away 3.
Kiadás éve: 2015.
Fülszöveg:
Jaxon az a típusú férfi, akit kerülnie kellene.
K.C. az a lány, akit nem engedhet el...
K.C. mindig követte a szabályokat - egészen eddig az évig, amikor egy hiba miatt róla kezd beszélni a campus és a gondosan eltervezett élete összeomlani látszik. Most kis szülővárosában ragadt a nyárra, hogy befejezze a bíróság által kiszabott közösségi szolgálatot, és tovább rontja a helyzetet, hogy a zavaró tényező a szomszédban lakik.

Jaxon Trent a legrosszabb fajta kísértés és K.C.-nek távol kellett volna tartania magát tőle a középsuliban. De ő sose felejtette el. Ő az a lány, aki nem adta magát oda és aki valaha is nemet mondott. A sors hozta vissza K.C.-t az életében - egy váratlan csavar folytán még közelebb kerülnek. Ahogy nő közöttük a feszültség, hogy nehéz meggyőzni K.C.-t, hogy bújjon ki anyja árnyékából, de közben felfedni lelkének legsötétebb részét, majdnem lehetetlen...

Író: Penelope Douglas
Cím: Aflame
Sorozat: Fall away 4.
Kiadás éve: 2015.
Fülszöveg:
Fordult a kocka. Most már nálam van az előny - és itt az idő, hogy ő könyörögjön...
Mindenki az én helyemben akar lenni.
Talán a szoknyám szabása miatt vagy ahogy hordom a hajam, de nem is érdekel. Bár az ő figyelme az utolsó, amire vágyom, mégse tudok leállni. Én irányítok, a sebesség bizsereg a csontjaimban is, a szél és a tömeg az én nevemet kiabálja.
Ez vagyok én. A női sofőr. A verseny királynője. És én túlélem - és ezt sose gondolta volna.
Még mindig róla beszélnek. Láttátok Jared Trent-et a TV-ben? Mit gondolsz a legutóbbi versenyről, Tate? Mikor jön vissza a városba, Tate?

De nem vagyok hajlandó túl sokat törődni ezzel. Mert, amikor Jared hazajön, én már nem leszek itt.
Tatum Brandt elment. Én valaki új vagyok.
Interjú Jared-del és Tate-tel!

Jared, Tate köszönöm, hogy beszélhetünk. Tudom, hogy mindketten elfoglaltak vagytok, mivel utolsó éveteket töltitek a gimiben, és egyre jobban kijöttök egymással. Jared, tudom nem vagy igazán beszédes, ezért külön köszönöm, hogy beleegyeztél az interjúba. És Tate, azt hiszem sok közöd volt a meggyőzéséhez, ezért neked is extra köszönet jár.
Ha kedves, én is az vagyok. Ismeri a dörgést.
Rendben, készen vagytok megválaszolni pár kérdést?
Csapassuk.
Jared, miután Tate elutazott a tengerentúlra, az apukája és te szoros kapcsolatot alakítottatok ki. Ez még mindig tart?
Nem nevezném ugyanolyan szorosnak. Tate apjával semmi sem megy egyszerűen, így gyakran talpon vagyok, de az biztos, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást. Kedvelem. Ő is engem. És mindketten imádjuk Tate-t.
Tate, amikor hazajöttél Franciaországból, sokkal magabiztosabb voltál. Vajon az ottani randik segítettek, hogy jobban elfogadd magad?
Nem igazán a randik. Nem volt túl sok, de az utazás, az emberek, akikkel találkoztam, minden segített tágítani a látókörömet és magabiztosabbá tett. Önmagam lehettem és az emberek így szerettek. Jared és Madoc zavaró jelenléte nélkül, végre egy kis szabadságot kaptam. Amikor visszajöttem, tudtam, hogy velük van a baj, nem velem.
Tudom, hogy sok kérdést kaptok arról, hogy mi számotokra a tökéletes randi, de én csavarnék rajta. Mi lenne számotokra a lehető legrosszabb randi?
Iskolai bál, étterem, karnevál, bármi, ahol túl sok ember van és nem foghatom meg bármikor, amikor csak akarom.
Nem olyan régen, moziban voltunk – filmeztünk, természetesen – és fel kellett vennünk egy partin a részeg Jax-ot és Madoc-ot. Aztán őket kellett hallgatnunk a hátsó ülésről, ahogy mesélték a sztorikat arról, hogyan találkoztam először Jax-szal, és úgy tűnt mindenkinek elmesélték a bulin is. Jared foglalkozott Jax-szal és Madoc előlem menekült. Barmok.
Pár tetkódnak ismerjük a mondandóját, Jared. Mi van a többivel? Tervezel még?
A nélküled feliratot már hozzáadtam, és tervezek még egyet hátulra, a fél hátamra. Tate még csak nem is tudja, hogy mi lesz ott.
És mi van veled Tate, akarsz te is tetkót?
Még nem is gondoltam rá, de szerintem nem is szeretnék később se.
Tate, Jared vallomása közben, azt mondta, bármit megtenne érted és azt hiszem megkérdezted, hogy a piercing-ekre gondolták. Tehát, várható újabb?
Ismered Jared-et. Bármit megtesz értem.
Beszéljünk kicsit arról, hogy mit tesztek meg a másikért, Jared, megkaptad valaha azt az öltáncot?
Ne merj megszólalni.
Ó, ember… nos, csak annyit mondok, hogy Tate nagyon boldoggá tesz. Sose unatkozok és mindig többre vágyok.
Jared, engedted, hogy Tate versenyezzen a kocsiddal a Loop-nál, ami egy lenyűgöző jelenet volt mellesleg, a motorodat is vezette már?
Tate elég sok mindent megkap, amit akar. Igen, már vezette.
Annyi mindent megosztottak velünk a Szívatásban és a Nélküledben. Ez lehet kicsit mohóság, de mondanátok mindketten 1-1 dolgot, amit még nem tudtunk és meglep minket?
Oké, rendben. Kapott Jared öltáncot. Most már boldog vagy?
Én az vagyok.
Oké, szipi-szupi, itt a villám kérdések ideje. És igen Jared, láttam azt a szemforgatást, ezért gyors leszek.
A legviccesebb dolog, amit a neten láttatok?
Mindketten: Nem szeretjük a netet.
Mi a legnagyobb furcsaságod?
Semmiben se eszem meg a zellert. Nyúlós és furcsa, és ki nem állhatom.
Kiakadok, ha az emberek beszélnek a film alatt. Nagyon durva.
Mit tartasz a kesztyűtartóban?
Kotont. Tate is. De tulajdonképpen azt mindenhol tartok.
Kuss. Nem vagyok olyan rossz. Én zseblámpát, zsepit és… óvszert.
Megmondtam.
Fogd be.
Kedvenc mese, amin felnőttél?
Naruto.
Bármi, ami Disney.
Ha kitalálhatnál egy ünnepnapot, mi lenne az?
Kocsi nap?
Igen, egy kocsi nap.
Legfurcsább tehetség?
Kívülről fújom Leonardo DiCaprio összes filmtörténetét.
Le tudom ütni Leonardo DiCaprio-t.
Miről csináltál utoljára képet a telefonoddal?
*mosoly* Nem mondhatom el. Az apja is olvashatja ezt.
Nos, én elmondom. Jared az ágyamon fekszik, a keze a feje fölött van és épp rám néz.
Ha kalóz lennél, hogy hívnának?
Tate Két Rúgás Kapitány (Captain Tate Two Kicks)
Ez egy hülye kérdés.
A legjobb érzés a világon?
Tate reggel.
Jared mellett sétálni.
Látod, gyors és fájdalommentes! Ígérem, már majdnem kész vagyunk, már csak két kérdés.
Van valami különleges tervetek a szünetre?
Igen! Madoc meghívott Jax-ot, Jared-et és engem és még pár lányt a családi kunyhójukba egy kis karácsony utáni síelésre.
Nem fogunk síelni.
Nem, valószínűleg nem
És végül, mondanátok valamit arról, hogy mit várhatunk Madoc-tól a következő könyvben? Esetleg pár szó Fallon-ról?
Fallon nem beszél, cselekszik vagy lélegzik anélkül, hogy mások ne tudnának róla. Kemény, de kívülálló. Egy koris lány, és nem érdekli Madoc pénze vagy családja. Mindent tud, és haza fog jönni nyárra. Érdekes nyár lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése