2016. 04. 26.

Tara Sue Me: Az alávetett

Író: Tara Sue Me
Cím: Az alávetett
Sorozat: Alávetett trilógia 1.

Kiadó: Művelt Nép
Kiadás éve:
 2016.
Terjedelem:
  384 oldal
Fülszöveg:

Abby King a titkos fantáziájának él.
New York a West Industries jóképű és briliáns igazgatójaként ismeri Nathaniel Westet, de Abby többet is tud róla: a férfi egy gyakorlott, szexi domináns, aki új alávetettet keres magának. Abby, aki szeretné egyszerű könyvtárosi életét feldobni, és belevetni magát a gyönyörök világát, felajánlja magát Nathanielnek, hogy teljesítse be legtitkosabb vágyait. 
A Mesterrel töltött egyetlen hétvége után Abby már tudja, hogy még többet akar, és ezért hajlandó alávetni magát Nathaniel feltételeinek. De a gyönyör ellenére, amit a vállalkozó szellemű Abby kap, a szabályok mögé rejtőző Nathaniel mindvégig hideg és távolságtartó marad. 
Ahogy Abby egyre mélyebben bonyolódik bele a hatalom és szenvedély szívfájdító világába, attól fél, hogy Nathaniel szíve sohasem lesz elérhető számára – a sajátját pedig aligha tudja megmenteni…

"Úgy éreztem, sose jön el a péntek. A percek vánszorogva teltek, az órák mintha az örökkévalóságig cammogtak volna."

Cím és fülszöveg alapján igen pikáns erotikus regény került a kezünkbe. Így is lett?
P: Nem mondom, hogy pontosan azt kaptam, amire számítottam. A pikáns szó nem tudja igazán jellemezni, de valóban erotikus regény volt. A domináns-alávetett helyzet kényes,
pirulós jeleneteket szokott eredményezni, de ehhez képest szerintem kevésbé „durva” részeket kaptunk.  Erre a műfajra jellemző a sok forró fejezet, kicsit talán eseménytelenebb cselekménnyel. Tehát a kritériumoknak nagyrészt megfelelt. :) 
I: Teljesen pikánsnak én se tudom mondani, tényleg tartalmazza a műfaj elemeit, de még se tudom az arcpirosító kategóriába sorolni. Itt is betekintés kaphattunk ebbe a világba, a szerepek jól megmutatkoztak. Én úgy gondolom kezdő erotikus olvasóknak pont megfelel, mert nem egyből a nagyon durvával kezdhetnek, hanem finoman vezeti be ebbe a világba az Írónő az olvasót.

"(…) a szex nem ugyanaz, mint a szerelem. (…) Bár szerintem nagyon sokan összekeverik a kettőt."

A borítón kiszúrhattuk az Ulpius-ház nevét. Fellelhető hasonlóság az felbomlás előtt kiadott regényeik között?
Abby (forrás)
P: Nem véletlenül virít a borítón az Ulpius-ház neve. A kiadó megszűnése előtti fő profiljának az erotikus regényeket lehetett mondani. Ezt a könyvet teljesen azokhoz tudom hasonlítani. És ha valaki így áll hozzá, akkor azt hiszem, nem tud csalódni.  Tele volt erotikus jelenetekkel, sőt azok leírása tetszett is. Érzékletes és egészen változatos epizódokat kaptunk. Ahogy fentebb is írtam a fülszöveg alapján kicsit „durvább” vagy kicsit több „durvább” jelenetre számítottam. 
I: Olyan sok erotikus könyvet nem olvastam a kiadótól, azért párat szerencsém volt megismerni. Én is úgy gondolom, hogy bele illik a többi általuk kiadott könyv közé. Könnyed érzelmekkel átszőtt történet, amiből a konfliktusok sem hiányoznak :)

"Még hogy nem fontos a csók! Ez a legfontosabb dolog mind közül. Levegő nélkül tovább bírnám, mint az ajkának érintése nélkül."

A cselekményről mi a véleményünk?
P: Nem tudom minden elemét dicsérni a könyvnek, mert például a legeleje nem volt az igazi. Nagyon hirtelen csaptunk bele az események közepébe és nem volt elég felvezetés, nem éreztem megalapozottnak a helyzetet. Bár a végén megmagyaráztak mindent, és kiderült, hogy érdekes indokok vezérelték a szereplőket. Itt nem az érdekes fordulatokon van a hangsúly, hanem a szereplők közötti különböző kapcsolatokon. Azért voltak aranyos jelenetek akár kettőjükről, akár a barátokkal, amik tetszettek. De senki se várjon hatalmas csavarokat, mert az nem lesz. Meg persze pár klisé is megjelent a történetben, de hol nincs ilyen? :) 
I: Az eleje tényleg gyorsan belevág a történetbe. Egyességet kötnek, és elindul az alávetett, és
az ő mestere által meghatározott kapcsolatuk. Megismerjük Nathaniel lakhelyét, és életkörülményeit. Kapcsolatukat érdekes volt végig követni. A szenvedély, és az érzelmek a váltják egymást és ágy jelenetekben sincs hiány ;) Bevezetőt kaptunk Abby-vel együtt, ezek a részek szerintem jóra sikerültek. Olvastam már ennél "durvábbat", én mégis úgy gondolom, a maga nemében jók voltak ezek a részek. Klisékkel találkoztam, némelyik zavart picit, de összességében jónak mondanám. Tetszett, ahogy egyre jobban megismerték egymást, és a "csipkelődések" is megjelentek köztük. A konfliktus is várható volt a történetben. Gondoltam, hogy valami ilyesmi alakul a végére, de mégis tudott egy kis csavart vinni a történetbe az Írónő. Röviden kell összefoglalnom annyit tudok mondani, hogy egy szenvedélyekben gazdag történet, de még se várjatok tőle túl sokat. Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes :)

"A félelemnek nincs helye az ágyamban. Hittem neki. A ma este az élvezetről szól. Ő majd gondoskodik róla."

Abby arra vágyott, hogy alávetett legyen, de csak is Nathaniel alatt. Mit gondolunk róla és az álmáról?
P: Már a legelején megtudjuk, hogy Abby nagy álma, hogy Nathaniel West alávetettje legyen. Nem is mindegy, hogy ki lesz a dom-ja, csakis erre a férfira vágyott. Gazdag, jóképű, a sajtó mindig tele van a képeivel, a lány is könnyen észrevehette. Ám őt mégse a külsőségek érdeklik, egyszer bepillantást nyerhetett a kemény páncél mögé és látta a valódi énjét is. Onnantól kezdve mindent megtesz, hogy közel kerüljön hozzá. Magát az alávetett vágyat nem tudom véleményezni. Én sose gondoltam ilyenre, de tény, hogy sokan szeretnék
Nathaniel (forrás)
kipróbálni, sokaknak erre van szükségük a teljes kielégüléshez. Inkább azzal volt gondom, hogy az előbb leírt körítés mellett, mégse éreztem teljesen megalapozottnak a szándékát. Abby egyáltalán nem kiemelkedő hősnő, pedig ha kell ő is ki tudja nyitni a száját, de alávetettként is remekül helyt áll. Ő már az elején tudta, sőt célja volt, hogy megdobogtassa Nathaniel szívét, de természetesen azt hitte, könnyebb dolga lesz.  Sok aranyos pillanata is volt, gyakran különböző „személyiségei vitatkoznak” egymással, ezeket nagyon szerettem. (oké ez így hülyén hangzik, de ha elolvassátok, akkor megértitek :D )
I: Mit is mondhatok nektek Abby-ről? Egy átlagos nő, aki tudja mire vágyik, és ez által elérje a célját. Egy könyvtáros, aki mindent megtesz, hogy titkos vágyait kiélje. Ehhez nem más partnert választ, mint a híres Dom-ot Nataniel West-et. Az alávetettség nem szerepel a listámon, itt mégis tetszett, ahogy Abby állt az egészhez. Tudja, hogy mire vállalkozik, nem ismeretek nélkül kerül be ebbe a világba. Mindent megtesz mesterének, a tapasztalatok pedig teljesen megőrjítették az érzékeit, és a szívét is. Sejthető volt, hogy ez a kapcsolat szenvedélyben túlfűtött lesz, ez mellett a szívének se tud majd parancsolni. A belső vívódásai viccesek voltak, és nem mentek át idegesítő kategóriába szerencsére. 


"A vörös rózsa szenvedéllyel sóhajt,
A fehér rózsa szerelemről lehel;
A vörös olyan, mint egy sólyom,
A fehér inkább egy galamb nekem.

De én krémfehér bimbót küldök neked,
Mely a szirmai végén elpirul;
Ahogy a tiszta és édes szerelem
Ajkán is égő vágy virul. "
/John Boyle O'Reilly: The white rose/

Nathaniel nagyon zárkózott egyéniség, nagyon lassan jut el arra a szintre, hogy bepillantást enged a páncélja mögé és végig tagadja, hogy érzelmek kezdenek benne ébredezni. Meg tudtuk kedvelni?
P: Nem sokszor és nem túl hosszan láthattuk „igazi” énjét. Persze lenyűgöző pasi, öntudatos, védelmező, de ezek dom oldalából adódnak. Ezeket a tulajdonságokat mindenki szereti. Nem árultam el nagy titkot azzal, hogy saját magát bosszantó módon, valamit érezni kell
Abby iránt. Az viszont már sokkal meglepőbb volt, amikor a végén lévő nagy vallomás fejezetét olvastam, az után kicsit nőtt a szememben, ott nagyon aranyos volt. És igazán szerettem a közös játékukat az idézetekkel.
I:
Egy titokzatos pasi, aki nagyon vonzó, és mellette még gazadag is. Vágya az uralkodás, amihez keresi a tökéletes partnert. Már az elején sejthetjük, hogy a hűvös álca csak egy jelmez csak, és az ő mellhasában is egy érző szív dobog :) Fokozatosan vezeti be Abby-t a világába. Engedelmességet vár el, de ez mellett szabadságot is nyújt alávettjének. A végén engem is meglepett a vallomása, erre nem számítottam. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az ő szemszögén keresztül megismerni a történetet.

"...a férfi, aki olyan kemény tudott lenni, mint a szög, ugyanakkor olyan lágyan tudott megérinteni, mint a tollpihe."

Kedvenc jelenetem:
P: Minden közös idézet-párbaj.
I: Nekem is az idézetes részek voltak a kedvenceim :)
Kedvenc szereplőm: 
P: Igazán egyikük se lett kedvencem, ezért nem is emelnék ki senkit.
I: Senkit se tudtam úgy igazán megkedvelni a történet során, így most nem is lett kedvencem.
Kinek ajánlom: 
P: Ha valakinek hiányoznak az Ulpius-házas erotikus regények, akkor most találhat kedvére valót.
I: Erotika rajongóknak, hogy bővüljön a gyűjtemény.
Értékelésem:
P: Összességében nem volt ez rossz könyv, kikapcsolódásnak megfelelő, 4 nyakéket adok rá.
I: Kiemelkedőnek nem mondanám, de hordozza a műfaj elemeit, és hamar lehet vele haladni, ezért tőlem most 3,5 idézetet kap.


Érdekesség: Már júniusban érkezik a sorozat következő része Dominánst címmel, de akad még bőven olvasni való, annak, aki beleszeretett Tara Sue Me világába. Nathaniel és Abby történetét egy trilógián keresztül követhetjük, de más szereplőkkel már összesen kilenc könyv alkotja a sorozatot. És pár egyéb infót is írtunk az írónőről.


Író: Tara Sue Me
Cím: A domináns
Sorozat: Alávetett 2. rész
Kiadó: Művelt Nép
Kiadás éve: 2016.06.08.
Fülszöveg:
Natnaiel West sose veszíti el az irányítást.
A West Industries playboy vezérigazgatója napközben a tanácsot irányítja; a hálószobában pedig szigorú domináns, igényes szabályokkal. Tapasztalatlan alávetetteket sose választ, de amikor Abigail King jelentkezési lapja az asztalára kerül, megszegi a saját szabályit és úgy dönt, teszteli a határait.
Abby az ártatlanság és az alázat részegítő kombinációját adja és Nathaniel hamar elhatározza, hogy nyakörvet ad neki. Amíg követi a szabályokat és ő teljesen átadja a férfinak magát, senki sem sérülhet.
De amikor Nathaniel-nek mélyebb érzései lesznek, rá kell jönnie, hogy a bizalom kétirányú – és a titkok ez egész kapcsolatot alapjaiban megrengetheti…

Író: Tara Sue Me
Cím: The Training
Sorozat: Alávetett 3. rész
Eredeti megjelenés: 2016.06.08.
Fülszöveg:
Egy rejtett vággyal kezdődött.
A milliomos Nathaniel West mindig a saját szabályai szerint játszott, azt várja, hogy mindenki más is ezt kövesse – főleg az a lány, aki az ágyban az alárendeltje. De a legújabb szeretője átlépi a határokat és átírja a szbaályokat.
Abby King sose gondolta, hogy megkaphatja Natheniel West szívét, aki New York City legkelendőbb agglegénye – és a legkívánatosabb dom. Ami egy gyönyör teli hétvégével kezdődött egy szenvedélyes románccá vált egy olyan férfival, aki teste minden négyzetcentiméterét ismeri és a teljes lelkét is. Bár gyengéd és gondoskodó, a fájdalmas múltjáról nem beszél.
Abby ismeri az egyetlen módot, hogy teljesen megbízzon benne és elengedje a gátlásait. Mert ehhez nagyobb intimitás kell, előbb a saját világába kell mélyebbre húznia, mint eddig senki mást…

Író: Tara Sue Me
Cím: The Chalet
Sorozat: Alávetett 3,5. rész
Eredeti megjelenés: 2014.
Fülszöveg:
A testének alávetettsége csak a kezdet volt.
Abby King nem ismerte az igazi szenvedélyt Nathaniel West előtt. Most, a házasságuk előestéjén, ráeszmél, hogy minden vágya valóra válik. És egy romantikus nászúttal egy svájci faházba, biztos benne, hogy Nathaniel még több fantáziáját megvalósítja…
Nathaniel sose gondolta, hogy megállapodik, amíg Abby nem változtatta meg őt és a terveit. Csak egy hét van hátra az esküvőig, alig várja, hogy teljesen birtokolja – a szívét, a testét és a lelkét – és megmutassa neki milyen érzés házasságban és alárendelt viszonyban élni egyszerre.
Csak egy kihívás rá: nincs szex és nincs nyakörv egy hónappal a házasság előtt. Nathaniel hajlandó megadni ezt, de vagy egy kikötése – egyszer egy hónapban, bármi megtörténhet…

Író: Tara Sue Me
Cím: Seduced by Fire
Sorozat: Alávetett 4. rész
Eredeti megjelenés: 2014.
Fülszöveg:
Julie Masterson egy kis ízelítőre vágyik a veszélyből.
Annak ellenére, hogy ismer különböző játékokat a hálószobában, sose próbálta ki igazán – amíg véletlenül nem találkozik Daniel Covington-nal a Weston Bank egyik vezérigazgatójával. A férfi egy bizsergető új világba invitálja, amiről azt se tudta, hogy szüksége van rá.
Daniel-t nagy becsben tartja a saját közössége, de már két éve nem volt kizárólagos kapcsolata. Julie ártatlansága mégis vonzza, ami miatt újragondolja a szabályait.
Ahogy parázsló kapcsolatuk egyre inkább felforrósodik, Daniel kész arra, hogy Julie-t teljesen az alárendeltjévé tegye. De amikor játékuk veszélyes oldala felüti a fejét, Julie-nak el kell döntenie, hogy bízik-e eléggé benne, hogy alávesse magát – vagy elmenekül, mielőtt megégeti magát. 

Író: Tara Sue Me
Cím: The Enticement
Sorozat: Alávetett 5. rész
Eredeti megjelenés: 2015.
Fülszöveg:
A határokat feszegetni kell.
Abby West-nek mindene megvan, amit akart: család, magasratörő új karrier, és egy szexi domináns férj, aki kielégíti minden igényét. Csak amikor a hálószobán kívüli élete kaotikussá válik, a Mestere szexuális kívánságai egyre extrémebbé válnak. Abby nem érti Nathaniel fokozott irányítás mániáját, de nem lehet tagadni, hogyan reagál a teste a birtoklásra…
Abby vonakodása és Nathaniel merev parancsai között, a kényes egyensúly a domináns és az alárendelt között ingataggá válik. Így akár minden összeomolhat…

Író: Tara Sue Me
Cím: The Collar
Sorozat: Alávetett 6. rész
Eredeti megjelenés: 2015.
Fülszöveg:
Nathaniel és Abby küzd azzal, hogy megfelelően irányítsák a kapcsolatukat, amikor egy meglepő hívást kapnak, Dena-tól és Jeff-től, akiknek segítő kézre van szükségük…
Hét évvel ezelőtt, a szőke, gyönyörű ügyvéd, Dena Jenkins belefáradt gondosan ellenőrzött életébe. Valami üdítő változatosságot keresett, ami segít megszökni a munka és szenátor apja nyomása alól, csatlakozik a helyi BDSM klubba, mint alávetett. Ott találkozik a komor, dominánssal, Jeff-fel. A vonzódás közöttük tagadhatatlan, és Dena kétségei se tartják őket távol egymástól.
Kivéve, ahogy telik az év, rájönnek, hogy nehéz fenntartani lángoló kapcsolatukat. Dena és Jeff múltját inkább felejtsük el, de Dena nem tudja elengedni a múltat, és Jeff hajlandó az egész országot átutazni, hogy elég teret adjon neki. Most, hogy megmentsék a szenvedélyt, fel kell fedezniük, mit jelent a bizalom – és teljesen át kell adniuk magukat egymásnak…

Író: Tara Sue Me
Cím: The Exhibitionist
Sorozat: Alávetett 7. rész
Eredeti megjelenés: 2015.
Fülszöveg:
Amikor Abby felfedezte alávetett vágyait, úgy érezte újjászületett. De az utóbbi időben a domináns férje nem volt az az igényes Mester, aki korábban volt, és aki kielégítette a vágyait. Abby elkezd valami másra is vágyni – és meglepő, ha Nathaniel meg tudja tartani a határokat.
Nathaniel tudja, hogy Abby teljesen hozzá tartozik, de nem hagyhatja figyelmen kívül az örömöt, ami az új BDSM klubjukban látszik az arcán. Már meghívták Nathaniel-t, hogy irányítsa a csoportot egy új szint felé, és megígérte, hogy megmutatja nekik az utat. Csak most fedi fel szexuális határait, ami konfliktusokat okoz, amik túl nagyok lehetnek…

Író: Tara Sue Me
Cím: The Master
Sorozat: Alávetett 8. rész
Eredeti megjelenés: 2016.
Fülszöveg:
Kész újra megpróbálni…
Sasha Blake BDSM kalandja félresikerült, de nem tagadhatja, hogy mennyire vágyik egy erős Mesterre. Azzal a szándékkal, hogy legyőzze a félelmét és újra csatlakozik a Partners is Play közösséghez, ahol megkéri Abby-t és Nathaniel-t, hogy keressen neki egy Dom-ot, aki segít újra biztonságban éreznie magát alávetettként. Tudják, hogy a tapasztalt Cole pontosan az a fajta férfi, akit keres – és hamar gyorsabb tempóra váltanak, mint tervezték…
Cole tudja, hogy Sasha nem az a fajta alárendelt, akire szüksége van. Olyan akar, aki egész éjjel szolgálja, nem csak részmunkaidőben. Mégis, ahogy haladnak a játékban, arra kezd vágyni, hogy Sasha mindig vele legyen…
Amikor a tiltott vágyak perzselő akcióvá válnak, Sasha és Cole szembenéz a démonjaikkal – és rájönnek, hogy a viszonyuk túl veszélyes lehet…

Író: Tara Sue Me
Cím: The Exposure
Sorozat: Alávetett 9. rész
Várható megjelenés: 2016.10.04.
Fülszöveg:
Meagan Bishop feladta a modellkedést, miután egy szexi fotós a karrierjét és a szívét is összetörte. Amikor ugyanaz a csótány csábító ajánlatot tesz, hogy készítsenek egy BDSM fotósorozatot, az új fotóalbumába, elhatározta, hogy elutasítja – amíg egy zsarolás miatt nem kényszerül az elfogadásra. Most újra azé a férfié a teste, aki összetörte a szívét, és a dolgok tagadhatatlanul érdekes irányt vesznek…
Meagan Luke múzsája, akitől különlegesek lesznek a képek, még ha emiatt meg is van kötve a keze. De minden fotózással egyre nagyobb a vágya, hogy ne csak a stúdióban parancsoljon neki, hanem a hálószobában is.
Ahogy a szexuális feszültség nő közöttük, Meagan egyezsége a zsarolóval egyre veszélyesebb, veszélyezteti a legsötétebb titkát és törékeny szenvedélyt közöttük…

Az Alkonyat fan-fiction számos sikeres BDSM erotikus románcot szült, de ez más. Tara  Sue Me BDSM Alkonyat fanfic-je még E.L. James sorozata előtt jelent meg

Joyce: A honlapod az Alávetett trilógiát úgy bélyegzi meg, mint „az eredeti, ami az új műfajt inspirálta”. Mit jelent ez pontosan? Mióta van ez így?
Forrás
Tara: Egy kicsit hatásvadász első hallásra, nem? Az eredeti kiadómtól származik és azóta is rajtam maradt. A trilógia 2009 januárja óta ismert. Eredetileg ez egy Twilight fanfic volt és ezt olvasta E. L. James is még az Ötven árnyalat sorozat előtt.

Joyce: Beszéljünk a „terpentinről”. Érdekes biztonsági szó, amit az Alávetettben olvashattunk. Mi lenne a te biztonsági szavad?
Tara: Olyan vagyok, aki mindig elfelejti a szót, amit éppen keres. Kétségem sincs afelől, hogy ha valaha ilyen helyzetben lennék, hogy használnom kéne biztonsági szót, elfelejteném. Csak próbálkoznék, hátha sikerül ráhibáznom.

Joyce: Miben más az Alávetett az Árnyalat trilógiától?
Forrás
Tara: Az Alávetettben, Abby a harmincas évei elején jár, jól megalapozott karrierrel, és készséggel, hogy alárendelt legyen. Ismeri Nathaniel-t és tudja micsoda. El is fogadja ezt, akarja is.
Nathaniel is a harmincas éveiben jár. Akkor fogadja el Abby-t, amikor látja rajta, hogy érdekli a világa és az életstílusa.
Abby és Nathaniel tisztában van a szerepükkel és ez az életük része.

Joyce: Mesélj, kérlek a folytatásról, a Dominánsról és a Kiképzésről.
Tara: A trilógia az Alávetettel kezdődik, Abby King utazásáról az alárendeltek világában. Nathaniel West évek óta lenyűgözi őt és amikor megtudja, hogy új alávetettet keres, jelentkezik. Nathaniel kissé hideg és távolságtartó, de sokkal több van az álarca mögött. Ezt a Dominánsban tudjuk meg, ami ugyanezt a történetet meséli el más szemszögből. A Kiképzés ott folytatódik, ahol ez a kettő befejeződik.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése