2016. 05. 20.

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve

Író: Kerstin Gier
Cím: Silber - Az álmok első könyve
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve:
 2015.
Terjedelem:
  326 oldal
Fülszöveg:

Ez vajon tényleg lehetséges?
Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. 
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…


"Az otthon ott van, ahol a könyveid vannak."

"Mi lenne, ha aludnál, / És amíg alszol, / Álmodnál, / És mi lenne, ha / Álmodban a / Mennyországba eljutnál, / S ott tépnél egy szál virágot, / különös, csodás virágot, / És mi lenne, ha / Felébredve, / ott lenne épp a kezedbe'? / Mondd, mi lenne akkor?"

Első ránézésre „elvetettem” ezt a könyvet, mert nem fogott meg. Később mégis visszakúszott a gondolataim közé, főleg, hogy egyre többen kezdték dicsérni, így nem hagyhattam ki. :)
Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiájával jóval a magyar megjelenés után ismerkedtem meg és itt se siettem el a dolgokat. :D Viszont most már elolvastam és nagyon szerettem, jobban tetszett ez a kezdés, mint a Rubinvörös és egyáltalán nem kellett csalódnom.  Mivel azonos az Írónő, nem meglepő, hogy elég sok hasonlóságot is fel tudtam fedezni a két regény között. Szeretem, hogy kidolgozottak a részletek, könnyen azonosulok a főszereplővel. Nem hosszú a tényleges bevezetés, de mégis bevezetés jellege van az egész első résznek. Valamint a szereplő gárda nagyon szórakoztató, sok igazán szerethető karaktereket ismerhetünk meg.

"Hm, nem is rossz – fiúk, akik verseket tudnak idézni. Tehát legalább az álomvilágban léteznek ilyenek."

Liv (Forrás)
Nagyon vicces szituációval kezdődik a könyv. A 16 éves Liv kishúgával épp a repülőtérről igyekszik kikeveredni magukat. Drogkereső kutyák felfigyeltek Liv táskájára. :D Már ez a helyzet megszerettette velem a könyvet. :D A továbbiakban kiderül, hogy szüleik elváltak és az évek során számos helyen kellett élniük, hiszen az anyjuk gyakran változtat munkahelyet világszerte. Most is épp új otthonuk felé tartanak a borús Angliában. Hamar megismerjük a testvérpárt, látjuk, mennyire unják már, hogy évente másik iskolában kell tanulniuk, de most ezzel a hellyel kapcsolatban jó érzéseik vannak, egészen anyjuk meglepetéséig. Új férfi lép az életébe és ezzel a lányok életében is nagy változások várhatóak. De természetesen nem csak ennyi lesz a bonyodalom.

"Mindig az érdekes dolgok a legveszélyesebbek."

Henry (Forrás)
A főszereplő/ktől teljesen el voltam ájulva. Liv és Mia stílusa, személyisége nagyon tetszett. Jókat nevettem beszólásaikon és szarkazmusukon. Már ők meggyőztek arról, hogy ez egy jó könyv. És még ezután jött az érdekes és nagyon izgalmas cselekmény. Liv új iskolájában van egy érdekes „fiú banda”, négy igazán figyelemfelkeltő fiatal alkotja és a lány is azonnal észreveszi őket. Még érdekesebb, hogy már az első este a fiúkkal álmodik, egy hátborzongató temetőbe kerül velük. Nagyon jó ötlet az álmok köré szőtt bonyodalom és vicces, hogy ennyire más társaságba keveredett Liv. Még ebben a részben nincs sok jelentősége, de plusz extraként az iskolában ténykedik egy rejtélyes diák Secrecy néven, aki mindig képben van az aktuális hírekről. Ennek számomra teljesen Pletykafészek beütése volt, nem tudom melyik volt előbb, de mivel szerettem a sorozatot, tetszett ez a vonal is. Mia már el is kezdett nyomozni a személye után. :)

"Sehol nem ismerheted meg jobban az embereket, és sehol nem tudhatsz meg többet a gyenge pontjaikról és a titkaikról, mint az álmaikban."

Mia (Forrás)
A számomra jó könyveknél két fontos kritérium a szerelmi szál és a megfelelő lezárás. Előbbi tökéletes volt, Liv (jelenlegi? :D ) választottja tökéletes, nagyon aranyosak voltak együtt, nem is gondoltam volna először, hogy ilyen jól egymásra találnak. :) Utóbbiba viszont most egy hangyányit bele kell kötnöm, mert az ízlésemhez képest rövid lett, de minden más tökéletesen el tudta velem ezt feledtetni és még így is imádtam a történetet. Fantasztikus volt ez a könyv és alig várom a folytatás. *-*

"– Elég szép a szemed – mondtam halkan. 
Arcán mosoly terült szét. 
– Rajtad meg eléggé szép minden – felelte, (…)."



Kedvenc jelenetem: 
Kb az egész könyv. :D Első kedvencem a temetős álomjelenet. :)
Kedvenc szereplőm: Liv és Mia
Kinek ajánlom: Ha valaki olvasta az Időtlen Szerelem trilógiát mindenképp olvassa el ezt is, mert ugyanolyan remek élményben lehet része. Aki még nem, de keres egy nagyon szórakoztató, izgalmas könyvet, remek szereplőkkel, akkor szerezze be. :)
Értékelésem: 5 gyíkot adok mindenképp Liv első történetére.

Érdekesség: A sorozat az álomfejtéshez kapcsolódik, utána néztem, hogy mit jelentene egy-egy elem Liv álmaiból. És meg kell mutatnom nektek a többi borítót is az első részhez. :)

Temető: kiegyensúlyozottság, az életben átélt nyugalom és béke jele. (Livnél ez kifejezetten vicces jelentés :D )

Színház: mindent érdekesnek, különösnek tartasz, ami veled esik meg, szeretsz elmélyedni mások bajában

Bagoly: az érzelem és az értelem harcol benned egymással. Érzékenység, magas érzelmi intelligencia szint. 

Ajtó: valamilyen jó irányú változás történik az életedben.

Dadus: vágy a gondoskodás, a szeretet iránt.

Gyík: érzékenység, sérthetőség, bizalmatlanság. 

Rejtvény: már közelítesz a megoldáshoz, ha eléggé bízol magadban.


Nekem az első a kedvencem. ^-^
Ez pedig egy összeállítás Liv stílusára. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése