2016. 05. 04.

Mary E. Pearson: A Fennmaradottak krónikái hét 3. nap

Mary E. Pearson Fennmaradottak Krónikáinak első része, teljesen levett minket a lábunkról (szerintem az értékelésből is érezhető volt. :P ) Megjelent a második rész is, és úgy döntöttünk a sorozathoz kapcsolódóan tematikus hetet tartunk a blogon. :) Hétfőtől péntekig, minden nap hozunk érdekességeket a könyvekhez kapcsolódóan és az utolsó napon az értékelésünk is érkezik. Remélem minél többen csatlakoztok hozzánk és tetszeni fog nektek, amivel készültünk. :)3. nap – Újabb extrák
(a tökéletes románc elemei, a gonosz a sorozatban és fan art-ok)

 


7 ÖSSZETEVŐ EGY TÖKÉLETES ROMÁNCHOZ


1, Kémia
Ezt nem csak a külsőre vagy a hormonokra értendő. Kell, hogy legyen bizonyos ellenállhatatlan mágikus kapcsolat a szereplők között.
2, Súrlódás
De természetesen nem azonnal működik minden, megbántódnak és felbosszantják egymást. Nem pontosan egy fából faragták őket, ami érdekessé teheti a dolgokat.
3, Közel, mégis távol
Fontos az időzítés, mintha folyamatosan az éjszakában hajóznának. Gyerünk, legyetek együtt.
4, Függetlenség
Megvannak a saját céljaik, a saját szükségleteik, a saját életük és a motivációjuk. Érdeklődnek a más dolgok iránt is, de együtt mégis megállíthatatlanok.
5, Akadályok
Lehetnek barátok, család, vagy „másik” személy vagy egy egész királyság, de ritkán egyszerű menet az együttlét. Sok minden közbejöhet.
6, Kétségek
Talán nem működik. Komolyan, szégyen lenne. Olvasóként, aggódom, hogy az akadályok túl erősek. Lehet, rossz ember mellet kötnek ki, vagy egyedül, vagy holtan, vagy… túl sok minden elromolhat.
7, A csók
Vagy sok. Előfordulhat, hogy egy sokáig tart, de megéri várni. Függetlenül attól, hogy csak pár szó, pár mondat vagy pár oldal, egy bizonyos ponton, ha csak pillanatnyilag is, de a szerelem győz.


A GONOSZ MEGHATÁROZÁSA ÉS MEGTALÁLÁSA AZ ÁRULÁS CSÓKJÁBAN

Mindenki máshogy vélekedik a gonoszról, de számomra a rossz, szörnyű, csúnya, ijesztő, maga az Ördög.
A gonosz a legsötétebb sötét. Üres, telhetetlen, helyrehozhatatlan. Ha az emberekre vonatkoztatjuk, akkor azt hiszem, nagyon kevesen vannak, akik tisztán gonoszak. Mint egy csillag, ami lehullik, és sötét lyukká válik, a fényben egy halálos erő van, kívül semmi. Számukra nincs megváltás, nincs visszaút.
Szerintem nagyon kevés tiszta gonosz emberrel találkozunk az életünkben, de találkozunk rosszakkal – de még ez is csak nézőpont kérdése. Ha már régi olvasó vagy, tudhatod, hogy szeretem feltérképezni a szürke részt a történeteimben. Az igazi jó és az igazi rossz könnyen azonosítható, de a kettő között van egy szürke terület, amit nehezebb meghatározni és nagyon érdekes feltárni.
Az Árulás csókjában megtapasztaljuk a történetet három nézőpontból, Lia, Kaden és Rafe szemén keresztül. Lehet, hogy az egyik fejezetben még az egyik szereplőnek szurkolunk, de a következőben, új nézőpontból már máshogy látjuk. Mindenkiről megtudjuk, hogy mi motiválja. Ez egy kivételes nézőpont, amit a másik szereplő nem láthat. Hirtelen az ítéletünk nem olyan egyértelmű válik.
Különösen, külső szemlélőként, látjuk a hercegnőt, aki kibújik a kötelessége alól, egy herceget, aki nem veszi a fáradságot, hogy megválaszoljon egy egyszerű kérdést, és egy bérgyilkost, aki az áldozatára vadászik, és sose mulasztja el a kötelességét. De ekkor válunk bennfentessé – látjuk a szemükön keresztül a világot és megértjük az indítékaikat és mi hozta őket abba a helyzetbe, ahol bekapcsolódtunk.
A három fő szereplővel és sok mellékszereplővel, kapunk sok nagyon jót, nagyon rosszat és még több szürke területet, de a gonoszt is. A tiszta gonoszt. A mohó, falánk fajtát, aki sose lakik jól, leselkedik, vár, építkezik és eljön. Éhes. Mert néha azok a fekete lyukak léteznek.

FAN-ARTOK

Rengeteg rajongó van, akik hozzánk hasonlóan montázsokat szeretnek alkotni egy-egy olvasmányukhoz, ezek közül szemezgettünk. Valamint fentebb  a sorozathoz illő ruha összeállításokból és szó szerinti rajongói rajzokból készítettünk montázst.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése