2016. 08. 04.

Közös interjú - Jennifer L. Armentrout, Wendy Higgins és Kristen Ashley

A Happy Ever After oldal készített egy közös interjút pár igazán remek Írónővel közelgő vagy friss megjelenéseik kapcsán. Jennifer L. Armentrout neve azt hiszem senkinek se ismeretlen. Hazánkban Luxen sorozata hatalmas népszerűségnek örvend. Július közepén jelent meg a Wicked sorozatának második kötete a Torn (korábban borító leleplezést is hoztam nektek hozzá). Wendy Higgins Angyali Gonosz sorozatát a Maxim kiadó jóvoltából ismerhetik a magyar olvasók. Augusztusban új sorozata debütál, az első kötet címe: Unknow. Kristen Ashley kevésbé ismert nálunk, de Álomférfi sorozatát tavaly elkezdte megjelentetni a Gabo kiadó. Augusztusban érkező könyve a Fantasyland sorozat ötödik része, nálunk még a moly-on se lehet megtalálni ezeket a könyveit, pedig goodreads alapján igazán remek könyvekről van szó. Ezekkel kapcsolatban hoztam nektek egy interjú fordítást. :)

A HEA üdvözli Jennifer L. Armentrout, Kristen Ashley és Wendy Higgins írónőt. Az írásmódjukról, várható megjelenéseikről és még pár dologról fogunk beszélgetni. Jennifer Torn könyve már megjelent. Kristen Midnight Soul kötete augusztus 15-én érkezik és Wendy Unknow műve is csak egy nappal később jön.
Q: Miért döntöttél úgy, hogy paranormális vagy fantasy műfajban írsz? Mi vonz ebben a műfajban?
Jennifer: Ezekben nincsenek korlátozások. Világokat és különböző lényeket alkothatsz. Nagyon izgalmas és néha ki kell lépni a megszokottból, hogy teret adjunk valami irreálisnak.

Kristen: Ugyanaz, mint az összes többiben. Ihlet. A Fantasyland sorozatomhoz az Aranyhaj Disney mesét néztem és levett a lábamról. Vicces, édes, érzelmes a Disney-hez híven, szemet gyönyörködtető.
Amíg néztem, arra gondoltam „jó lenne, ha lenne egy Disney inspirált romantikus regény.” A Fantastical akkor született. Furcsa, hogy ez az első fantasy könyv, amit írtam, de a sorozatban a harmadik. Folyton jöttek az ötletek és változtatták a történetet. Épült a világ, ahol bármi megtörténhet és elvadulhat a képzelet.
Wendy: Szeretem a fantasy és a paranormális végső menekülését – a túlvilági lényeket, a varázslatot és a lehetőséget, hogy mind az író, mind az olvasó eltávolodjon a valóságtól – ez olyan jó szórakozás!

Q: Honnan merítesz inspirációt, amikor paranormális vagy fantasy regényt írsz?
Kristen: Mindegyik más. Említettem a Fantastical-t. A Wildest Dream-s ihlette a kalózokat. A Golden Dinasty különleges történetvezetését a Trónok harca. A Broken Dove-nál kicsit jobban meg akartam ismerni a párhuzamos univerzumokat, amiket alkottam (ezért volt szórakoztató, amikor a hősnő, Maddie átutazott rajtuk. És már alig várom a Midnight Soul-t, mert pár szereplőmet áthelyezem a „való” világba és vicces volt figyelni a reakcióikat a modern világra, az autókra, a mobilokra és a parkoló szolgálatra.
Wendy: Az életemből merítek ihletet és azokból, amiket látok: szerelem, szívfájdalom, hibák, remények, sajnálat, sikerek és hit. Ez segít, hogy elszabaduljon a képzeletem.
Jennifer: Az unalmas, hétköznapi dolgokból. Amikor bevásárlok, arra gondolok, milyen lenne egy bolt gonosz tündérek vadászása mellett. Hiperaktív a képzelőerőm valószínűleg.

Q: Hogyan kerül egyensúlyba a történet és a romantika, anélkül, hogy valamelyik is hiányt szenvedne?
Wendy: Én inkább a romantika, a szereplők és a kapcsolatok felé hajlok, amikor írok, tehát ezekhez adom hozzá a többit. Emellett az előolvasóim is segítenek abban, hogy mire van még szükség. Erőteljesen támaszkodom rájuk, az az igazság.
Jennifer: Szerintem egyenjogúak. Számomra, a romantika ugyanolyan fontos, mint a világ megalkotása. Azt akarom, hogy az olvasók számára szilárd legyen a világ, amit megteremtek és ahhoz jön a romantika.
Kristen: Tulajdonképpen ez nem könnyű. Bárcsak beleláthatnának az olvasók a fejedbe, így minden apróságot észrevehetnek. Annyi mindent lehetne megosztani. Vallás. Politika. Társadalmi rendszer. Divat. Utazás. Beszéd. Ételek.
Vannak olvasók, akik befogadnák. Vannak, akik szeretnének több időt tölteni a hősökkel és hősnőkkel és megosztanák másokkal is az élményeiket.
De kényes az egyensúly. Amikor egy teljesen új világot építesz, az olvasókat is bele kell helyezni abba. Megmagyarázni, hogy mi történik éppen. Meg kell érteniük, hogy a karakterek miért viselkednek úgy, ahogy (ami más lehet, mint amit „normálisnak” gondolnánk).
De a történet számomra mindig romantikus. Ugyanannyira, amennyire szeretném leírni egy ruha minden négyzetcentiméterét.

Q: Mi az a két paranormális vagy fantasy könyv, amit minden olvasónak most azonnal el kéne olvasnia?
Jennifer: Larissa Ione Csábítása, a Demonica sorozat első könyve. Csodálatos világfelépítés, egyedi paranormális lények és szuper szexi románc. Sarah J. Maas Court of Thorns és Roses a másik kötelező. Egy egyedi Szépség és Szörnyeteg újramesélés és Sarah nem csak csodásan bánik a szavakkal, de nagyszerű mesélő is.
Kristen: Nem romantikus (de az is van benne), de először a Harry Potter sorozat ugrott be. Romantikus műfajban Kresley Cole Halhatatlanok Alkonyat Után sorozata a kötelező. Személyes kedvencem a Vámpíréhség. Levettem egy Bristol-i könyvesbolt polcáról és kivittem a kertbe egy napos délutánon (ami Angliában ritkaságnak számít) és beszippantott. Ahogy beszélek róla még az újraolvasáshoz is kedvet kaptam!
Wendy: Fantasy műfajban C. L. Wilson Tairen Soul sorozata! Paranormálisban… csalás lenne Jennifer L. Armentrout Luxen sorozatát mondani? Ha igen, akkor Kresley Cole Arkánum Krónikák sorozata.

Q: Mi a legújabb paranormális/fantasy projekt, amin dolgozol?
Kristen: Most fejeztem be a Midnight Soul-t, a Fantasyland záró kötetét, ami egy párhuzamos világban játszódik, ahol a tündék, sárkányok, mágia és állatok a fejedben is megszólalnak. Ahogy már említettük, ez a könyv az ötödik a sorban, a hősnő átkerül egy másik világba és felfedez olyan adományokat, mint a pizza kiszállítás. Ez a történet megváltás, kettő is – mert egyrészről működik, másrészről nem annyira… mégis gyönyörű (és meglepő).
Wendy: A jelenlegi projektem az első new adult sorozatom, egy apokaliptikus sci-fi románc, Unknown címmel, ami augusztus 16-án érkezik.
Jennifer: Én épp a Struggle könyvön dolgozom, a Titán sorozat harmadik kötetén és egy javaslatot írok egy fantasy sorozathoz.


Pár másmilyen, szórakoztató kérdés…
Q: Melyik paranormális vagy fantasy világban élnél, ha választhatnál?
Wendy: Karen Marie Moning Fever sorozata, mert Írország rabja vagyok és főleg a Kilencek miatt. *szívek a szeme helyén*
Jennifer: Valószínűleg nem élném túl sokáig túl egyik világot se, de jó móka lenne démonvadásznak lenni Jana Oliver Demon Trapper sorozatában.
Kristen: Azt hiszem a sajátom lenne (bár ha Lachlan MacRieve kergetne a Vámpíréhségből, nem menekülnék túl gyorsan). Lunwyn, a a fagyasztott földem a Wildest Dreams, a Broken Dove és a Midnight Soul színtere gyönyörű. Nem vagyok fázós vagy havas lány, de nem bánnám, ha szánon kellene utaznom, mint Frey vagy Apollo, ahol az utazás végén felmelegítenének.

Q: Ha randizhatnál valamelyik paranormális vagy fantasy hőssel, kit választanál?
Jennifer: Csak egyet? Nagyon nehéz, de Rhage-dzsel mennél a Fekete Tőr Testvériségből.
Kristen: Csakis Eric Northman Charlaine Harris True Blood sorozatából. Nem olvastam a könyveket, de mindig is imádtam a tv sorozatban Eric-ket. Bár jobban szeretem a sötét hajú hősöket, ő mégiscsak egy Viking (egy igazi) és ezzel levett a lábamról. Egy anti-hős, ezt a típust mindig lenyűgözőnek találtam. És becsületes, előrelátó, soha nem kér bocsánatot, ambiciózus, de van gyengéd oldala is és hűséges. Ó, ne feledkezzünk meg arról, hogy magas!
Wendy: Hogy tudna egy lány választani?? Szó szerint egy órás szünetet kellett tartanom mielőtt Daemon Black-et választottam Jennifer L. Armentrout Luxen sorozatából. Lankadatlanul csodáltam őt az egész sorozatban.

Jennifer L. Armentrout Torn könyvéről (már megjelent):
Kettészakadni a kötelesség és a túlélés között, és semmi sem lesz már ugyanaz.
Minden, amit Ivy Morgan ismert, a feje tetejére állt. Miután elárulták és majdnem megölte a Tündérek Hercege, még mindig sérült - és egy világrengető titokkal bír, amit minden áron meg kell őriznie. És ha a Rend kideríti ezt a titkot, meg fogják ölni.
Aztán még ott van Ren Owens is, a szexi, tetovált elit tagja a Rendnek, aki megosztja az ágyát Ivy-val és a szívét is birtokolja. A kettőjük között lévő kémia izzik, de Ivy tudja, hogy Ren számára mindig a Rend és a hozzá tartozó kötelességek lesznek az elsők - és sose érne hozzá, ha ismerné az igazságot. Ha egyáltalán életben hagyná. Mégis hogy békéljen meg önmagával, ha hazudik neki?
De ahogy a Tündér Herceg közeledni kezd Ivy-hoz, azzal a szándékkal, hogy nyitva tartsa a Másvilág kapuját, Ivy kezd kifogyni a lehetőségekből. Ha nem jön rá, kiben bízhat - méghozzá gyorsan - nem csak a szíve törik össze, hanem az emberiség is.

Kristen Ashley Midnight Soul könyvéről (Aug. 15):
Noctorno Hawthorne, egy fedett helyettes zsaru, akarata ellenére egy párhuzamos univerzumba kerül. Túl későn találkozik egy csodálatos nővel, aki a párhuzamos énjének a társa egy másik világban.
És itt nem igazán jól alakulnak a dolgok.
Noc segítséget toboroz, hogy megmentse azt a világot.
Csak azt nem tudja, hogy a neki rendelt társ ott lakik.
Franka Drakkar álarcot visel. Egy álarcot, amit sose vesz le, hogy megvédje magát egy olyan világban, ahol csak rosszindulat, intrika és veszély van.
Amikor Franka találkozik Noc-kal és felfedi a titkát, meg van győződve arról, hogy éjféli lelke van, miután elrejti magát mindenki elől, elfogadja az érzékenységet és az ellátást.
Amikor  Noc találkozik Franka-val, túl sok bor és whiskey hatására lehull az álarca és Noc megismeri – őt magát – és rá akarja venni, hogy menjen vele haza.
Majd arra, hogy maradni akarjon.

Wendy Higgins Unknown könyvéről (Aug. 16):
Amber Tate azt hiszi, hogy a legrosszabb dolog, amivel az életben foglalkoznia kell, a bátyja legjobb barátja, Rylen Fite iránti viszonzatlan szerelem. A háborúról is azt hiszi, hogy az valami szerencsétlen dolog, ami messze Nevada-tól zajlik. Mindkettőben tévedett.
Amikor egy ismeretlen szervezet az Egyesült Államok főbb városaiban és szerte a világon robbantásokba kezd, a hatása átterjed a megmaradt városokra és minden megváltozik, fogyni kezd az élelem és a víz is. Vezetés nélkül, a nemzetek között széthúzás alakul ki és pánik, de Amber nem rejtőzik el vagy vár tehetetlenül. Elhatározta, hogy ápolónői készségeit használni fogja, a veszély ellenére, még ha ez azt is jelenti, hogy azzal a férfival kell dolgoznia, aki sose lehet az övé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése