2016. 09. 03.

Kedvenceink közelebbről 3. rész - Gena Showalter


Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Most picit más vizekre evezünk és egy inkább paranormális könyveiről ismert Írónőt szeretnénk bemutatni. Kifejezetten aktuálisnak érzem őt, mert nem rég derült ki, hogy Gena Showalter Alvilág Urai sorozatát folytatja a Libri kiadó. Anno az Ulpius-ház kezdte kiadni, de félbe hagyták még mielőtt csődbe mentek. Azóta én borzasztóan szurkoltam, hogy vegye át másik Kiadó a könyveket, mert J. R. Ward-hoz vagy Kresley Cole-hoz képest sokkal kisebb figyelmet kap, pedig vannak ugyanolyan jók az alkotásai neki is! Fénykorában az Atlantisz sorozattal is megpróbálkozott az Ulpius-ház, de az csak a második kötet megjelenését élte meg.


Gena Showalter - 1975, Oklahoma


Gena Showalter a New York Times és az USA Today bestseller írója, nevéhez köthető a
lenyűgöző Alvilág Urai, az Other world Assassins és az Angels of the Dark sorozat, valamint két ifjúsági is, az Everlife és a White Rabbit Chronicles, végül pedig az Original Heartbreakers sorozat. Amellett, hogy Nemzeti Olvasói és RITA díj jelölt, romantikus történetei megjelentek a Cosmopolitan magazinban (Red Hot Read) és a Seventeen magazinban. Interjút adott a Nightline műsorban és az Orange is the New Black sorozatban is megemlítették a nevét. Könyveit már számos nyelvre lefordították.

Keményen dolgozik a következő könyvén, amiben egy alfahímet ismerhetünk meg, sötét oldalával együtt és egy erős nőt, aki térdre tudja kényszeríteni. Megtudhattok róla és kutyamentéseiről és várható megjelenéseiről a honlapján: genashowalter.com vagy a Facebook-on: Facebook.com/genashowalterfan

Oklahomában született és főleg kortárs románc, paranormális romantikus és ifjúsági műfajban alkot. 27 évesen adta el első könyvét és már több, mint 25 könyve jelent meg.

TOP5-es lista: 


Pár infó még az Írónőről:

Danielle: Hány évesen írtad első történetedet és miről szólt?
Már a középiskola idején is írtam jeleneteket, de az első teljes hosszúságú regényt a 20-as éveim elején írtam. Heaven’s Fury volt a címe. Egy futurisztikus időutazás egy modern nőről, akinek elrabolták a kislányát az idegenek és csak a királyuk tudja megmenteni. De a hideg, érzéketlen férfinek, akinek szépségéhez senki se fogható, akit a nő látott, meg kell előbb tanulnia a szeretet értékét.

Emily: Ha a könyveid egyik szereplője lehetnék, melyik könyvet választhatnád és milyen lenne a szereplő?
Szeretném azt mondani, hogy az Alvilág Urai egyik hárpiáját választanám – annyira erősek – de valójában inkább Gilly lenne a választásom (ugyanabból a sorozatban). Ezzel enyém lenne William teljes figyelme… az egyetlen, akiért harcol… az egyetlen, akiért hajlandó lenne meghalni… az egyetlen nő lennék, aki képes megfékezni. Igen, kérlek! Találkozhattok velük a Darkest Torment könyvben. Ó, ó! Megváltoztatom a választásomat Ten-re a Firstlife-ból. Kínozták, amíg a menedékben élt, de megnyerte Killian szívét, az egyik legnagyobb kedvencemét.

Jessica: Mi az a kérdés, amit sose (vagy nagyon ritkán) kapsz és szeretnél megválaszolni? És mi lenne a választ?
Tudod, én már megválaszoltam minden lehetséges kérdést. Mennyi pénzt keresek, mi inspirál a szerelmes jeleneteknél, ha szemetet írok és egyszer egy nő még azt is megkérdezte e-mailben, hogy bipoláris vagyok e. Szeretem a régi klasszikusokat: Mi inspirálta a történetet? (sokszor egy álom) Szereted a csokit? (Igen!) A beceneved tényleg a Crazy Dog Lady? (Igen!)

Az összes sorozatod közül, amit írtál, melyik van kedvenced? Ha igen, melyik, és ha nem, miért?
Most épp a legújabb sorozatomon, az Alvilág Urain dolgozom és ez a világom központja most. A Lordok halhatatlan harcosok, akik ellopták és kinyitották Pandora szelencéjét, kiengedve ezzel a gonosz démonokat, akik oda voltak bezárva. Büntetésből saját magukba kell őket zárniuk. Maddox az első regény főhőse, az Erőszak őrzője. Lucien a következő főszereplő, a Halálé. Reyes a harmadik a sorban a Fájdalom őrzője. Ezek a férfiak sötétek és csábítóak, kemények és megkínzottak és nem tudok betelni velük!

Mi a kedvenc zenéd?
Ez a válasz mindenkit meg szokott lepni, de imádom a kortárs keresztény zenét. Van valami békés és magasztos benne.

A legtöbb író az állítja, hogy nagy könyvmoly volt, mielőtt íróvá vált, te is sokat olvastál?
Ez teljes mértékben igaz. Hatalmas Johanna Lindsey és Julie Garwood rajongó voltam, ezért lepett meg, hogy amikor leültem írni, nem tudtam történelmi romantikust alkotni. A saját hangom inkább kortárs/paranormális és azzal nem boldogultam.

Végül pedig a könyvei (most műfaj szerint csoportosítok):

paranormális

Az Imperia két részes 2004-es sorozat Gena Showalter első megjelent alkotása. Katie James szerelmi élete pocsék, nincs szerencséje a pasik terén. Egy elkeseredett percében megcsókolja a kertjében álló férfit ábrázoló kő szobrot és legnagyobb meglepetésére életre kel. Hogy bonyolódjon a dolog, az is kiderül, hogy az idegen, szó szerint idegen, hiszen másik bolygóról érkezett csak megátkozták és régóta várja, hogy valaki kiszabadítsa. 
Az Alien Huntress sorozat 2005-ben indult 6 résszel és egy kiegészítő novellával. Utóbbit magyarul is olvashatjuk, hiszen Kresley Cole egyik novellájával egyben nálunk is megjelent. Egy nem túl távoli jövőben Mia Snow egy vadász, aki az idegeneket gyűjti be Chicago-ban. Tökéletes a feladatra, hiszen saját bátyját látta meghalni egy idegen keze által. Így partnerével ádázul üldözik őket. Egy nem várt fordulat miatt azonban Dallas megsebesül. Az egyetlen lehetősége egy titokzatos és szexi idegen, Kyrin, de képes Mia legyőzni a sérelmeit társa érdekében?
Az Atlantis is 2005-ös sorozat, 5 résszel. Első két kötete magyarul is megjelent. Grace Carlyle élete fenekestül felfordul. Épp a dzsungel mélyén keresi elveszett bátyját, amikor egy jóképű idegenbe botlik. Darius-tól kiderül, hogy egy halhatatlan alakváltó harcos, aki életét Atlantis megvédésének szentelte és esküje szerint, minden illetéktelen behatolót el kell távolítania. De Grace az első, aki miatt kísértésbe esik, hogy megszegje fogadalmát.
A Tales of an Extraordinary Girl  rövidke két részes 2006-os sorozat. Belle legnagyobb eredménye korábban az volt, ha három napnál tovább meg tudott tartani egy munkát. Most tűzlabdákat dobál, lehűti az italát vagy pillanatok alatt hajat szárít csupán az akaratával. Egy őrült tudós kísérlete miatt a lány egyszerre tudja uralni, mint a négy elemet. 
Nem tagadom, az Alvilág Urai sorozat a szívem csücske. Tudom, nem olvastam még sokat az Írónőtől, de akkor is.^-^ 2008-ban jelent meg az első rész, a 13. 2017-ben érkezik és a teljes regények mellett 3 kiegészítő novellát is olvashatunk. Fentebb az Írónő is összefoglalta a sorozatot, így csak pluszt írnék róla. Minden részben újabb Lord és a párja kerül a középpontba. És a démonok mellett a görög istenek és titánok közötti harc is megnehezíti az életüket és ettől lesz részről részre izgalmasabb a sorozat.
A Royal House of Shadows igen különleges sorozat, mert minden részét másik Írónő alkotta. Gena Showalter kezdte 2011-ben és később Jill Monroe, Jessica Andersen és Nalini Singh folytatta. Elden Királyságának királynője, gyerekei védelmének érdekében, szétszórta őket szerte a világban. Csak egy különleges óra kapcsolja őket össze. Nicolai, a vámpír híres férfiasságáról, de a sors fintorának köszönhetően, szexrabszolga lesz. Jane Parker az egyetlen nő, aki segíteni tud neki.
Az Otherworld Assasins ugyanabban a világban játszódik, mint az Alien Huntress sorozat. 2012-ben indult, eddig 2 része jelent meg, de idén érkezik egy kiegészítő novella és jövőre a harmadik kötet is. Solomon Judah ügynök egy ketrecbe zárva ébred egy állatkertben, ahol másvilágiak a legfőbb attrakciók. Vika Lukas a tulaj lánya és az ő feladata, hogy gondoskodjon Solomon-ról. Vika mindenkiről igyekszik gondoskodni, ha már nem engedheti őket szabadon, de a férfi más, mint a többiek. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz...
Az Angels of the Dark az Alvilág Urainak spin-off sorozata.  2012-ben kezdődött és három része jelent meg. Zachariel a mennyei seregek vezetője, kegyetlen, veszélyes, most mégis közel kerül ahhoz, hogy elveszítse a szárnyait. De ez a jégszívű harcost semmi se tántoríthatja el küldetésétől vagy mégis? Annabelle Miller 4 évet töltött egy büntető intézetben egy gyilkosságért, amit nem ő követett el. Most minden lépését démonok kísérik és Zachariel az egyetlen esélye a túlélésre.
 
kortárs
Az Original Heartbreakers az (eddigi) egyetlen kortárs sorozata az Írónőnek. 2014-ben indult és a negyedik rész fog megjelenni, valamint egy rövid novellával indult. Jase Hollister frissen szabadult a börtönből és nem vágyik másra, csak egy nyugodt életre, szeretné elkerülni a bajt, ezért új városba költözik két barátjával. Ott találkozik a mindig felelősségteljes pincérnővel Brooke-kal, akitől felforr a vére. A kettőjük közötti vonzódás tagadhatatlan.

ifjúsági
A Young Adult Alien Huntress rövid, 2 részes sorozat is az Alien Huntress világában játszódik, 2007-ben indult. Phoenix elhatározta, hogy visszaszerzi anyja bizalmát, de amikor egy buli elfajul, bentlakásos iskolába kell költöznie. Közben az anyja nem tudja, hogy beszervezték az vadászok közé, így részt kell vennie a veszélyes és nehéz kiképzésen, miközben egyre közelebb kerül az oktatójához, a 19 éves Ryan-hez. 

Az Intertwined trilógia első része 2009-ben jelent meg. A legtöbb 16 éves fiúnak vannak barátai. Aden Stone-ban négy lélek is él egyszerre. Az egyik időutazó, a másik feltámasztja a halottakat, a harmadik uralni tud más embereket, az utolsó pedig a jövőbe lát. Ezért mindenki azt hiszi, hogy Aden bolond és intézetből intézetbe jár. Míg egy nap látomásokat kezd látni egy gyönyörű lányról, aki évszázadok titkokat őriz és megmentheti az életét vagy el is pusztíthatja őt. 

A White Rabbit Chronicles első kötete 2012-ben jelent meg és eddig 4 könyv alkotja.  Alice Bell nem nyugszik, amíg vissza nem küld minden halottat a sírjába. Élete egy pillanat alatt megváltozott, kiderült, hogy amitől apja óvta, mégis valóságos, a szörnyek, a zombik tényleg léteznek. Hogy megbosszulja családját,  és a túlélés érdekében meg kell bíznia Cole Holland-ban, aki igazi rosszfiú hírében áll.

Legfrissebb Everlife sorozatának első része idén jelent meg, de már készül a folytatás. Egy döntés. Két birodalom. De nincs második esély... Ten Lockwood világában úgy hiszik, hogy az első élet csak a főpróba, az igazi élet csak a halál után kezdődik. Ő nem akarta engedni szüleinek, hogy helyette döntsenek a jövőjéről ezért egy intézetbe száműzték. Két birodalom harca határozza meg a világot és mindketten a maguk oldalára akarják állítani a 17 éves lányt. Kiben bízhat meg ilyen körülmények között?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése