2016. 09. 09.

Kedvenceink közelebbről 4. rész - Cassia Leo

Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Tagadhatatlanul egyik kedvenc kiadók a WOW Kiadó, ezért most egy hozzájuk köthető Írónőt hoztam. Cassia Leo Fekete doboz könyve jelent eddig meg magyarul, de neki is számos alkotása olvasható angolul, így volt miből válogatni.Különösen érdekes a történet, ahogy az írás mellett kötött ki, ezért választottam őt nektek.


Cassia Leo - USA

Cassia Leo nagyon fiatalon kezdett írni. 6 évesen vált rögeszmés könyvrajongóvá. 8 éves korára saját szórakoztatására történeteket kezdett írni. 10 éves korára saját könyvei címlapjára felírta, hogy „New York Times Bestseller”. Bár profi író szeretett volna lenni és írást tanult a főiskolán is, mégse adta be egy munkáját se egészen 2012 novemberéig, amikor elbocsátották.

Akkor már öt éve az első regényén dolgozott, és a felszabadult szabadidejét arra használta, hogy befejezze. Egy gyerektörténet volt; nem túl piacképes. Miután felkeresett pár ügynököt és kiadót és nem járt sikerrel, Leo a magánkiadás mellett döntött. Csatlakozott a KindleBoards-hoz (most KBoards) és megtanult minden szükséges dolgot. Aztán, elkezdte írni első könyvének folytatását.
Leo feladta azt a sorozatot 2012 elején, amikor elvesztette otthonát. 2012 márciusában Portugáliába költözött. Egy évet adott magának, hogy főállású író legyen. Ha ennyi idő alatt nem sikerül, feladja és csak hobbi szinten marad. A Portugáliában eltöltött fél év alatt ő és a lánya havi 500 dollár jogdíjból élt meg, míg ingyen éltek 114 éve lepusztult kunyhóban óceánra néző kilátással (aki olvasta az Unmasked sorozatát, rájön, hogy az a könyvben lévő ház).
Őrült módjára írt, bármilyen ötletről, ami az eszébe jutott. 2012 márciusa és 2013 márciusa között Leo 18 könyvet publikált. Március 7-én bejutott az USA Today bestseller listájára a Relentless romantikus regényével, alig három héttel a saját magának kiszabott határidő előtt. 2013 májusában a Relentless folytatása a Pieces of You vált Leo első New York Times bestsellerévé. 2013 augusztusában a harmadik rész, a Bring Me Home is felkerült arra a listára, ekkor kapta meg az első kiadói ajánlatát is.
Első megjelentetése óta több, mint negyven története jelent meg, tucatnál is többször került a bestseller listákra. Több tucat nyelvre fordították könyveit hagyományos módon és még többre magánkiadásként.

TOP5-es lista: 
Pár infó még az Írónőről:  

Van olyan író vagy könyv, amit bármilyen módon befolyásolt felnőtté válásodkor vagy már felnőttként?

A Relentless egyik legnépszerűbb idézete egy könyvből van, ami nagy hatással volt rám tiniként – Richard Bach Illúziók: Egy vonakodó messiás kalandjai könyve. Egyszerű, sima próza, de az üzenete egyértelmű: minden lehetséges.

Hogyan dobod piacra a munkádat? Milyen lehetőségeket találtál, ami leginkább illik a műfajaidhoz?
Próbálok kapcsolatban maradni az olvasókkal, főleg a Facebook-on, Twitter-en és Goodreads-en. A siker fontos része, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az adás és a kapás között. Sok dolgot ajánlanak és megosztanak. Cserébe próbálok mindig elérhető lenni (válaszolni az üzenetekre/kommentekre minél hamarabb) és nyerési lehetőségeket is adok.

Van olyan könyv, ami valós tapasztalatokon alapszik vagy pusztán a kitaláció szüleményei?
Problémás tini voltam és egy ideig hat heroin függővel éltem egy házban. Ez egy olyan tapasztalat, amit magammal cipeltem és tanmeseként osztottam meg a lányommal. De csak nem régen döntöttem el, hogy felhasználom egy könyvben.

Honnan jött a Relentless címe?
Pár hétig próbálgattam a verziókat és egy másikat választottam, aztán éppen vezettem, amikor egy dalban meghallottam a „relentless” szót és felkeltette az érdeklődésemet. Tökéletesen lefedi Adam közeledését és udvarlását Claire felé és ahogy visszatartják a titkaikat egymás elől.

Cowboy kalap vagy cowboy csizma?
Csizma, lehetőleg ruhával párosítva.
Mi most a legőrültebb dolog a hűtődben?
Azt hiszem, unalmas vagyok. Semmi különös nincs ott, de elég sok vodka van a fagyasztóban.
Kutya vagy macska?
Kutya. Allergiás vagyok a macskákra.
Álom helyszín nyaralásra(város)?
Nagyon vágyom Tokióba.
E-book vagy nyomtatott könyv?
E-book. A nyomtatott könyvek bosszantanak mostanában. Utálok lapozni, bár még mindig szeretem a régi könyvtári könyvek illatát.
Kedvenc színészed?
Jude Law. A mosolyától és a hangjától elolvadok.
 

Végül pedig a könyvei:
Első sorozata a Chase 2012-ben jelent meg és 4 rövidke részét olvashatjuk ennek az erotikus kortárs románcnak. Larissa Jacobs úszik az adósságokban és Hollywood-i álmai is kudarcba fulladnak, még a lakbért se tudja kifizetni, félő, hogy az utcára kerül. Szobatársa megszánja és munkát ajánl neki egy escort cégnél. Első ügyfele Chase Underwood szenátor, aki nős, eszméletlenül jóképű és éppen elnökjelölt. 
A Luke sorozat 2013-ban indult, szintén erotikus történet hét rövidebb részre bontva. Luke Maxweel New York legkelendőbb és legszexibb agglegénye és egy milliárdokat érő cég vezérigazgatója. Brina Kingston-t felbérli egy konkurens cég kémkedni, így lesz Luke asszisztense. Ám arra nem számított, hogy az ágyában köt ki. Úgy gondolta könnyű dolga van, de Luke varázsa elcsavarja az eszét és a karrierje is veszélybe kerül.
A már fentebb is említett Shattered Heart sorozat 2013-ban indult és idén már a 8. rész fog megjelenni, ez már new adult műfajú.  Néha nem elég a szeretet, hogy meggyógyítson egy összetört szívet. Claire 8 éve keresztül számos nevelőcsaládnál megfordult, míg a felügyelője ultimátumot adott neki: Viselkedjen vagy nem lesz több esélye. A tizenöt éves lány új otthonában találkozik Jackie Knight-tal, akitől kezdetben fél, nehogy meglássa valódi énjét, de rájön, hogy ez a fiú más, mint a korábbiak. Hamar szerelem szövődik kettőjük között, de míg Claire végre stabil otthonra talált, Chris álma, hogy híres zenész legyen és ez messzire szólítja.

A Knox erotikus sorozat 2014-ben indult és négy részes, bár szintén rövidebb történetekből áll. Rebecca négy éve semmit nem tud maffiafőnök apjáról, de most kap tőle egy üzenetet, amit felforgatja az életét. Pedig már azt hitte maga mögött hagyott mindent. Nem várta, hogy elrabolja egy szexi idegen, azt pedig végképp nem, hogy kap tőle egy ajánlatot, amit nem lehet visszautasítani és így tudtán kívül egy bosszúhadjárat eszközévé válik. Knox egy biztonsági cég vezérigazgatója és híres playboy. Nem ítélkezik senki felett, szeret bűnözőket segíteni, de nem gondolta, hogy ennyire személyessé válik a helyzet.
Az Unmasked 2014-es erotikus new adult trilógia. Főhősnőnk nem várt gyerekként jött a világra, nem szerették. 18 éven keresztül próbálták szülei elrejteni a valóság elől. Nem bírta tovább, ezért elköltözött. Éjszakai munkát talált számlái fizetésére, ahol maszkot kell viselnie. Aztán egy este gyilkosság szemtanúja lesz, ami talán elhozza életébe a nagy ő-t. A férfi meg akarja óvni. De sok rejtett dolog akad, ami közéjük állhat.

A Story of Us 2015-ben indult trilógia megtört szívű fiatalokkal. Talán nem kellett volna olyan gyorsan egymásba szeretniük. Talán nem az első randi előtt kellett volna összeköltözniük. Talán előbb be kellett volna gyógyulniuk a korábbi sebeknek, mielőtt újakat szereznek. Talán sose kellett volna együtt lenniük. Houston titkokat őrzött Rory elől és ez szétszakította őket. 5 évvel később kénytelen újra elviselni a másikat, de a korábbi harag és szenvedély nem tűnt el. Houston választhat, hogy most elárulja e titkát a lánynak, akit szeret.

Idén, azaz 2016-ban elindult Anti-Romance sorozata is. Az első rész már olvasható, a másodikra várunk éppen. Itt a romantika mellett a könyv fontos eleme a humor is. Ez egy rendhagyó történet, nem a boldog befejezésről szól, nem szupermodellek a szereplők és nem is milliárdosok, csupán egyszerű emberek. Laney szexuális élete nem mondható unalmasnak, legutóbbi hódítása más lehetne, de kiderül róla, hogy nős. Bánatában a pohár fenekére néz és összegabalyodik legjobb barátjával George-dzsal. A pasi éppen exbarátnője esküvőjére hivatalos, ahova magával viszi Laney. De senki se tudja mi sül ki ebből.
Végül két önálló kötetet mutatok.
A Parallel Spirits 2013-ban jelent meg és itt az Írónő egy kis paranormálissal is megfűszerezte a tőle megszokott műfajt. Három évszázados vándorlás után, mint szellem, Mara végre talál egy készséges lelket, aki befogadja a tizennyolc éves Belinda személyében. Háláját kifejezve segíteni szeretni megtalálni a lánynak a szerelmet. Összeszedik az elbűvölő Conor-t, de Mara is olyan érzelmeket táplál iránta, amit nem kellene. De azt már megtanulta az évszázadok során, hogy a szerelem igazi háború.
A Fekete dobozt, meg nem is igazán kell bemutatni. 2014-ben jelent meg eredetileg. Eddig ez az egy magyarul is olvasható könyve, ahol két fiatal a véletlen folytán találkozik, de az a találkozás mindkettőjük életére nagy hatással van. Crush segít feldolgozni Mikki-nek a lány betegségével járó borzalmakat és végre újra reményt ad neki. Bár nem emlékeznek egymásra, de hamar kiderül, hogy a múltban, már találkoztak... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése