2016. 09. 16.

Kedvenceink közelebbről 5. rész - Jennifer L. Armentrout

Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Most egy olyan Írónőt mutatunk be, akinek a nevét szerintem nehéz nem ismerni hazánkban. Jennifer L. Armentrout Luxen sorozata berobbant a köztudatba, ezzel talán Stephenie Meyer-hez tudnám hasonlítani. Én személy szerint nem tudtam ennyire átérezni a rajongást, de tagadhatatlan a sikere és a célközönségnek tökéletesek, sőt nekem is tetszettek, csak nem lettek ekkora kedvencek. :D Népszerűségének köszönhetően a Könyvmolyképző Kiadó elég sok könyvét megjelentette már Magyarországon. Sőt mivel tudni kell róla, hogy J. Lynn néven is publikál felnőttregényeket, már az Ulpius-ház is felfigyelt rá és ők is kiadták egy regényét még régebben. :)


Jennifer L. Armentrout - 1980, Martinsburg


A New York Times és Nemzetközi bestseller író Jennifer Martinsburg-ban (Nyugat-Virginia) él. A róla hallott pletykák nem igazak. Amikor épp nem keményen dolgozik az adott könyveken, olvasással tölti az idejét, igazán rossz zombis filmeket néz, tetteti, hogy ír és a férjével lóg. Az írás utáni álmodozása még egy algebra osztályban kezdődött, ahol legtöbb idejét novellák írásával töltötte... ami megmagyarázza, hogy miért ment neki úgy ahogy a matek. Jennifer ifjúsági paranormális, sci-fi, fantasy és kortárs romantikus műveket ír. Több helyen is publikált már: Spencer Hill Press, Entangled Teen and Brazen, Disney/Hyperion és a Harlequin Teen. Az Obszidián könyve esélyes arra, hogy filmvászonra kerüljön és a Covenant sorozat TV képernyőre kerülhet. Ifjúsági romantikus feszültségekkel teli regénye a Don't Look Back 2014-ben jelölést kapott a YALSA díjra legjobb Ifjúsági Regény kategóriában. Felnőtt és New Adult kortást történeteket és paranormális romantikus regényeket is ír J. Lynn néven az Entengles Brazen és a Harper Collins cégeknél.
 
TOP5-es lista:

Pár infó még az Írónőről:

Mondanál pár kedvenc ifjúsági regényedet?

Rachel Vincent Sikoltók, Jana Oliver Demon Trapper’s Daughter, Wendy Higgins Angyali gonosz és Sophie Jordan Tűzláng sorozatok.
Forrás

Vannak könyvek/szerzők, akik inspiráltak íróvá válásodnál?
Nagyon sokan vannak, de Rachel Vincent és Jana Oliver kiemelkedik.

Hogyan tartod egyensúlyban az írást és más dolgokat az életedben?
Valójában ez elég nehéz, mert minden nap 8-10 órát írok. Nincs sok társadalmi életem, mert éppen nincs rá időm. Túl sok könyvet írok. :D

Mi a kedvenc dolgod abban, hogy író vagy?
Eltekintve attól, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, dolgozhatok itthon pizsiben. 

Ha bármelyik íróval találkozhatnál (halott vagy élő), ki lenne az?
William Shakespeare-vel találkoznék és megkérdezném, miért gondolta, hogy a Rómeó és Júlia szerelmes történet.

Mondj, kérlek egy érdekes dolgot magadról. Nem ízesítem semmivel sem a hot-dogot.
Mi a kedvenc ételed? Steak.
Mi a legvakmerőbb dolog, amit valaha csináltál? Bungee jumping.
Ha bármilyen képzeletbeli teremtmény lehetnél mi lennél? Sárkány.


Ki a kedvenc szereplőd a könyveidből és miért?
Mindenki a kedvencem, néha egyikük kicsit jobban, ez az adott naptól vagy a hangulatomtól függ. Ez olyan, mintha kedvenc gyereket kéne választanod.

Honnan szerzel ihletet?
Bárcsak tudnék valami frappánsat válaszolni, de nem megy. Sokszor unatkozok, és olyankor szórakoztatom magam. Szerencsémre az emberek szeretnek olvasni.

Unikornisok vagy Pegazus? Természetesen Pegazus.
Földönkívüliek vagy Hematoitok (a Half-Blood sorozat teremtményei)? Kedvfüggő.
Lila vagy Zöld? Lila.
Édes vagy Sós? Sós.
Koalák vagy Vombatok? Koalák.


Végül pedig a könyvei:
ifjúsági
Milyen szép, hogy pont ezzel kezdjük. :) A Luxen sorozat 2011-ben indult sikeres útjára és ez Jennifer első sorozata. 5 részes, de a sikerre való tekintettel 4 kiegészítő novellát is írt hozzá az Írónő. Katy új helyre költözik anyjával, természetesen nem boldog tőle. Aztán találkozik az irtó szexi szomszéd sráccal és... nem, nem lesz jobb tőle a helyzet, mert a srác dühítő, beképzelt, kijárna neki már egy két pofon. Mégis a sors iróniájából kifolyólag kénytelenek egyre több időt tölteni egymással, ám ez egyikőjüknek se könnyű.

A Covenant sorozat is 5 részes és ehhez is elérhető 3 kiegészítő novella és ez is 2011-ben indult. Sok a hasonlóság. :D A Hematoitok az istenek és az emberek leszármazottai. Két Hematoit gyereke tiszta vérű és isteni hatalommal bír. Egy Hematoit és egy halandó gyereke már nem egészen ilyen, őket Félvérűeknek nevezik. Ám nekik is van lehetőségük, tanulhatnak, hogy őrszemekké váljanak. A 17 éves Alexandria is ezt az utat választotta. Számos szabályt kell betartaniuk a kiképzés során, de a legfontosabb az, hogy egy Félvérűnek nem lehet kapcsolata egy Tisztavérűvel. De mint mindig, az érzelmeknek nem lehet ellenállni.
A Dark Element 2014-es trilógia, egy előzménynovellával. A 17 éves Layla mindig is normális szeretett volna lenni. Viszont egyetlen csókja halálos, hiszen félig démon, félig vízköpő és ezzel egyedülálló képességei vannak. Igyekszik beilleszkedni a Warden-ek közé, akik démonokat ölnek, hogy megvédjék az embereket, de ezzel el kell rejtenie sötét oldalát, főleg Zayne elől. Majd találkozik Roth-szal, a démonnal, aki immunis a csókjára. Túl közel kerülnek egymáshoz, de ezzel elárulja a saját családját. Nem lesz ez így jó...
A Cursed 2012-es történet. Haldokolni szívás és ezt a végzős Ember McWilliams is tudja. Egy végzetes autóbaleset után a különleges ajándékkal rendelkező testvére hozta vissza az élők közé, de azóta az érintése halálos. Hayden az első, aki azt állítja, hogy az ő képessége is ajándék és hogy képes lesz kontrollálni. Fél bízni benne mégis bizakodik, mert mindent megtenne, hogy újra megérintse húgát és most már Hayden-t is. A fiú apja igyekszik neki segíteni, de vajon tényleg ismerik a megoldást?
A Don't look back 2014-es regény. Samantha egy idegen a saját életében, míg egy este eltűnik legjobb barátnőjével Cassie-vel. Mindenki azt mondta róla, hogy tökéletes élete van. Ám miután visszatér, már nem emlékszik a múltjára. Ahogy kezdi összerakni az elveszett darabkákat rájön, hogy most új esélyt kapott, hogy mindent helyrehozzon. Közben Cassie továbbra se került elő és senki nem emlékszik, mi történt. 
A Dead List 2015-ös könyv.  Ella legjobb barátnőjével elhatározza, hogy igazán emlékezetes végzős évük lesz. Egyik este egy buliból hazafelé tartva megtámadják és onnantól minden megváltozik, a gyilkossági nyomozás középpontjába kerül. Ella próbál továbblépni, de a tettes még követi, jeleket, üzeneteket hagy neki, amivel felzaklatja. 
A Problem with Forever nagyon új 2016-os történet. Vannak, akiknek a csend a fegyverük. Mallory számára viszont inkább pajzs. Magába fojtja félelmeit már négy éve. Amikor iskolát vált nem gondolta volna, hogy újra találkozik Rider Stark-kal, akit régről ismer, aki a barátja és védelmezője volt. Bár sok idő telt el az érzések nem halványultak el. A kapcsolatuk lehet rákényszeríti a lányt, hogy újra megszólaljon.

new adult
A Frigid 2 részes 2013-as sorozat. A 21 éves Sydney már gyerek kora óta szerelmes Kyler-be. Együtt nőttek fel és idővel egyre közelebb érezte magához. Ám egy probléma van, a srác igazi nőfaló. Nem bír ki sok időt egy nő mellett. Kyler piedesztálra emelte a lányt, mindig úgy gondolta, hogy túl jó hozzá képest, ő tökéletes volt, ezért elrejtette valódi érzéseit iránta. De amikor együtt beragadnak egy sífelvonóba végre felszínre kerülnek az izzó érzelmek...

A Várok rád sorozat 6. része jelenik már meg idén és 3 kiegészítő rész tartozik hozzá. Minden kötetben újabb páros kerül a középpontba, a kiegészítő történetek pedig az előző páros másik felének szemszögéből is engedik megismerni a részleteket. Érdekessége, hogy míg az első 5 rész egyértelműen new adult, a legújabb rész már inkább hangsúlyosabban felnőtt vonalat képvisel. Avary életére rányomta bélyegét egy 5 évvel ezelőtti szörnyű este. Otthonától több ezer kilométerre  lévő iskolába iratkozik be, reméli maga mögött hagyhatja a szörnyű emlékeket. Nem számított Cameron-ra, a srác pillanatok alatt összerombolhatja, amit eddig felépített, mégse tudja igazán távol tartani magát tőle. 
A Wicked sorozat első kötete 2014-ben jelent meg már a harmadik részét várhatjuk. Ivy Morgan nem átlagos egyetemista. Ő is tudja, hogy nem csak emberek élnek a Földön és a Rend szolgálatában mindent megtesz, hogy megvédjen másokat. Ám nem számított Ren Owens-re. Ő a tiltott gyümölcs, akit meglátni se lett volna szabad. Mégis közelebb kerülnek egymáshoz és olyan titkokról hull le szép lassan a lepel, amik felforgatják Ivy egész eddigi életét.
A Titan sorozat a Covenant spinoffja. 2015 óta két része jelent meg, de már további kettő megkapta a berendelést. Seth már egy éve üzletet kötött az istenekkel, miszerint nekik szentelte az életét. A munkája erőszakos és véres, de már megszokta, ám most Apollo más feladatot szán neki. Josie nem érti, hogy hirtelen hogy lehet, hogy egy ilyen jóképű pasi vele foglalkozik, de nem tagadhatja a kézzel fogható vonzódást közöttük. És persze ez a kapcsolat halálra van ítélve, de lehet, hogy ezzel a történelem megismétli önmagát.

felnőtt  (J. Lyyn néven)
A Gamble Brothers 3 részes 2012-es sorozat, amelynek minden részében más testvért ismerhetünk meg.  Madison már gyerekkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase-ért. Mindenki szerint összeillenek, de egy végzetes éjszaka óta állandóan veszekednek. Madison bátyjának esküvőjén viszont kénytelen mindketten részt venni és hogy izgalmasabbak legyenek a dolgok két éjszakát kénytelen közös szobában tölteni. Vajon meddig bírnak ellenállni a szenvedélynek?

Az Obsession a Luxen sorozat 2013-as spinoff története, melyben  most az "ellenség" fejébe is beleláthatunk. Ez a könyv még várható magyarul is. Hunter könyörtelen gyilkos. általános feladata, hogy rossz fiúkat öljön. Most mégis egy emberre kell vigyáznia, ami zavaró. Serena nem is hisz a földönkívüliekben, mégis belecsöppen ebben a különös világba. Bár más világból származnak az érzelmeket nem lehet megtagadni, így csak az a kérdés meddig tudják tagadni az egyértelműt?
Az Unchained 2013-as regény. A démonvadász Lily-nek sokan akarják a halálát és egy bukott angyal magának akarja. Kész megszabadulni ebből a bolondok házából egy nyugodt farmra költözik. Julian civil, de kellemes változatosságot nyújt a társaságában lenni és lassan több lesz közöttük, mint amennyi lehetne. 
A Till Death még csak jövőre érkezik, de már olvashatjuk a fülszövegét. Sasha már tíz éve maga mögött hagyta szülővárosát, elmenekül a Vülegény néven ismert sorozatgyilkos elől. Most vissza kell térnie, hogy segítsen a családi vállalkozásban, de kiderült, hogy az ügy émg mindig nem zárult le. Cole Landis FBI ügynök viszont megesküdött, hogy megvédi bármi áron. Sorra tűnnek el újra nők és Sasha üzeneteket kap a gyilkostól, aki markából eddig csak ő tudott kiszabadulni. A páros igyekszik együtt dolgozni, de valaki figyel és vár, hogy mikor követik el az első hibát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése