2016. 09. 23.

Kedvenceink közelebbről 6. rész - A. Meredith Walters

Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

A. Meredith Walters Írónőnek még csak egy könyve jelent meg nálunk, de a mostanában igen népszerű new adult műfajban sok alkotása ismert külföldön. Ezért rá esett ezen a héten a választás. :) Érdekes, mert igen kevés interjút találtam vele, de abból szemezgettem mindenképp, hogy jobban megismerhessük és a könyveit így is be tudom mutatni. :)


A. Meredith Walters

A New York Times és az USA Today bestseller Írója számos kortárs és paranormális regénynek, mint például az Utánad a sötétbe vagy a Bad Rep sorozat. A. Meredith Walters tíz
évet töltött tanácsadóként veszélyeztetett tinik és gyerekek mellett. Első munkája egy családon belüli erőszakkal és szexuális zaklatással foglalkozó program volt és később olyan gyerekekkel foglalkozott, akik súlyos mentális és egészségügyi problémákkal küzdenek. Egykori betegei és a történeteik befolyásolják írói pályáját. Amikor nem ír (vagy nem kínozza kozmetikai termékek a nagy képzelőerővel és extrém érzékekkel rendelkező lánya), csokit eszik, valóságshow-kat néz a TV-ben, amiktől már rohad az agya és trágár novellákat olvas. Az Írónőt Michelle Johnson képviseli az Inklings Literary Ügynökségből.

TOP5-es lista: 

Pár infó még az Írónőről:  
Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha felnősz?
Már akkor is író szerettem volna lenni. De tanácsadó és meteorológus is szívesen lettem volna, furcsa módon.

Van mottód, idézeted vagy életfilozófiád?
Sose add fel. Ez a legjobb és a legfontosabb. És ne hagyd, hogy a negatív emberek lehúzzanak. Fel kell ráznod őket és továbblépned.
Forrás

Van bármilyen egyedi tehetséged vagy hobbid?
Szinte teljesen meg tudom fordítani a lábfejemet. Ez a vicces parti trükköm, sose mond csődöt.
Forrás

Sérült lelkek valóban képesek meggyógyítani egymást?
Mindig reménykedhetünk ebben. :)

Végül pedig a könyvei:
Az Utánad a sötétbe sorozat az, amit elkezdett nálunk a Könyvmolyképző kiadó. Talán jövőre várható a folytatás is. Eredetileg 2012-ben jelent meg csupán két résszel, de két kiegészítő novellát is olvashatunk ehhez a new adult történetsorozathoz. Maggie igazi szürke kisegér volt, majd megismerkedett Clayton-nal. A fiú a múltja elől menekül, fél, hogy démonjai bármikor leteríthetik. Maggie reméli, hogy szerelme elég a fiúnak a gyógyuláshoz, de a sötétség mindig ott ólálkodik és lehet, hogy most az egyszer nem elég a nehézségek legyőzéséhez?
A Bad Rep is 2012-es new adult sorozat 4 megjelent résszel. Maysie kellemesen tölti nyári napjait egészen addig, míg a családja bajba kerül és kénytelen munkát vállalni a helyi bárban, hogy segítse szüleit. Azt gondolta magáról, hogy igazán szerencsétlen, de akkor még nem ismerte Jordan Levitt-et a szexi, tetovált dobos srácot, aki nagyon is érdeklődik iránta és ez az érdeklődés kölcsönös. Tökéletes románc lenne ez így, de Jordan-nak barátnője van és így hamar a helyi pletykák főszereplőjévé válnak. 
A Reclaiming the Sand már későbbi, 2014-es duológia, new adult műfajban. Ellie mindig másokat piszkált, magányosan töltötte napjait és egyetlen örömét abban lelte, ha mások fájdalmát láthatta. Flynn mindig küzdött, hogy valami több lehessen. Több egy aszpergeres fiúnál, akit mindenki csúfol. Egy katasztrofális fordulat összehozta őket és az egész világukat összeomlott. Majd felnőttek és eltávolodtak egymástól. A sors mégis újra egymás útjába sodorja őket és nem tudni hogyan viselkedhetnek most már egymással.
A Twisted Love szintén 2014-es két részes new adult sorozat. Aubrey tudja milyen a veszteség. Eljutotta a mélypontra és elhatározta, hogy összeszedi magát húga hirtelen halála után. Magát okolja ezért az egyetemen belép egy függőségben szenvedőknek segítő csoporthoz. Úgy érzi ezzel legalább másokon segíthet. Ott felfigyel Maxx-r, a gyönyörű kék szemű srácra, aki sötét titkokat rejteget maszkja alatt, de Aubrey belát mögé. Ennek ellenére is vonzódni kezdenek egymáshoz és nem tudni meddig bírnak ellenállni ennek a vágynak.
A Missing sorozat is (nem meglepő módon) new adult műfajú, 2015-ös és még most várjuk a trilógia befejező részét. Főszereplőnk idegen helyen ébred. Lassan rájön, hogy bezárva tartják. De miért? Választ senkitől se kap. Egyedül egy dalt hallt, ami olyan történetet mesél el, amit szeretne inkább elfelejteni. Egy lányról szól, aki nem tudott elég gyorsan elmenekülni. Egy elveszett, elfeledett lányról, aki senkinek se hiányzik...
Legújabb Zero Day sorozatának első kötete jövőre, 2017-re várható. Hannah első ránézésre átlagos lány. Valakinek a gyereke, testvér és barát. Senki se hinné róla, hogy bűnöző. Legtöbben “Freedom Overdrive”-ként ismerik, a világ legkeresettebb hacktivistája. Le akarja rántani a leplet a korrupt vállalatok hátteréről. De az FBI is üldözi. Eddig egy lépéssel előttük járt, de most szerelmes lett. Pont abba, akinek az a feladata, hogy elkapja.
Végül három önálló regényét mutatnám még be. 
A Contradition of Solitude 2015-ös regény. "Láthatsz, de nem ismerhetsz meg. Jobb így. Egy szörnyeteg lánya vagyok. Vérből és hazugságból születtem. Meghaltam, mielőtt igazán élhettem volna. De Elian azt mondja más vagyok. Azt mondja szép vagyok. Bonyolult bőrbe csomagolt rejtély vagyok. Azt mondja szeret. Ezek a szavak megrémisztenek. Nem tudok bízni a szerelemben. Vagy a reményben. Vagy az igazságban. Mert félek a bennem lévő fenevadtól. Azzal fenyeget, hogy bekebelezi Eliant és az ő édes szerelmét. Ez a szörny elpusztít mindent."
A Butterfly Dreams is 2015-ben jelent meg. Corin várja a halált. Szülei halála óta betegesen retteg tőle. De találkozik valakivel, akinek igazán halálközeli élménye volt és miatta kezdi máshogy látni a világot. Megtanul élni. Beckett neurózisban szenved, próbálja élni életét, de állandó szorongásban telnek napjai. De együtt végre kezdenek rájönni, hogyan kezeljék belső félelmeiket.
A One Day Soon 2016-ban jelent meg és most készül egy kiegészítő novella is hozzá. "Vér és könnyek között talált rám. Vele maradtam a sötétségben és tűzben is." Imi és Joss kitartott egymás mellett a legrosszabb időkben is, de a sors mégis más lapokat osztott. Joss elmenekült és Imi nem tudta kiverni őt a fejéből. Évekkel később újra rátalál, de az évek alatt sok minden megváltozott. A lány most igyekszik megragadni mindent és próbálja kihasználni a második esélyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése