2016. 10. 28.

Kedvenceink közelebbről 11. rész - J. R. Ward

Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Most egy személyes kedvencet hoznék nektek. J. R. Ward könyvei miatt lett igazi könyvmoly, hiába szerettem korábban is olvasni, a Fekete Tőr Testvériség után kezdtem falni a többi kötetet is. Szerencsénkre legtöbb regényét magyarul is olvashatjuk, ezért nem is emelném ki külön a hazai kiadásokat, hanem majd a bejegyzés végén láthatjátok őket. :)

J. R. Ward – 1969, Massachusetts

J. R. Ward több mint húsz regény írója, közöttük a New York Times és az USA Today bestseller sorozata, a Fekete Tőr Testvériség. Világszerte több mint 15 millió példány jelent
már meg könyveiből és 25 országban olvashatóak.
Miután elvégezte a jogi egyetemet, Ward az egészségügyben kezdett dolgozni Boston-ban és az egyik nemzeti egészségügyi intézetének vezérkari tagja volt több évig. Délen él hihetetlenül támogató férjével és imádott Golden Retriever kutyájukkal. Az írás mindig is a szenvedélye volt és ha ötlete támad, nem is csinál mást egész nap csal a gépénél ül a kutyájával és egy bögre kávéval.
Leánykori nevén, Jessica Bird-ként kortárs romantikus regényeket ír és J. R. Ward-ként paranormális romantikusokat. Kétszer nyert RITA díjat romantikus kategóriában, egyszer Jessica Bird-ként a From the First rövid történetéért, másodszor az Életre keltett szeretőért.

TOP5-es lista:

Pár infó még az Írónőről:
Van valamilyen különleges írási szokásod – egy üveg bor, kényelmes takaró, zenehallgatás?
Attól tartok, nincs! Elég bénán hangzik. Az igazság az, hogy nem iszok, nem hallgatok zenét, csakis a munkára koncentrálok. Szigorú vagyok a munkahelyi körülményekkel, így nem megengedett semmi zavaró dolog és a határidő a legfontosabb. Ez a megélhetésem és a szenvedélyem, és nem hagyom, hogy bármi az útjába álljon, a szokásos csak lassítanak vagy függőséget okozhatnak.

Igazán gonosz zseni vagy. Miután megírtad ezeket a csodálatos könyveket, ki az a szereplő, akiről már majd meghalsz, hogy írhass?
Nem tudtam a zsenialitásról! Valószínűleg egy kicsit gonosz, talán, lol! Köszönöm kedvességedet – és Zsadist lenne a válaszom. Ennyi év után, és ennyi szereplő után még mindig ő a kedvenc számomra. A Blood Vow-ban sokat szerepel.

Álmodtál már a szereplőiddel, akár azelőtt, hogy írtál róluk vagy azután?
Állandóan velem vannak, a fejemben, a nap minden percében és éjszaka is. Ez olyan, mintha egy nagy családban élnék, akik mindenhova követnek. És csak beszélnek és beszélnek és beszélnek. Akkor a leghangosabbak, amikor futok.

Olyan könyveket írsz, amiket mindig tovább akarok olvasni. (Ez sajnos azt is jelenti, hogy túl gyorsan elolvasom, és sokat kell várnom a folytatásra.) Nehéz váltanod a sorozataid és szereplőid között, vagy ettől csak friss inspirációt kapsz?
Ez egy jó kérdés. A sorozatok váltása olyan számomra, mintha sínpályát váltanék a fejemben. Ez egy komplett váltás, főleg ha a Bourbon Királyai és a Fekete Tőr Testvériség között történik. És ez kifejezetten frissítő. A testvérek világában a legkényelmesebb nekem. Talán mert már egy évtizede írok róluk.

Hány évesen jöttél rá, hogy főállású író akarsz lenni és nem csak egy hobbi az írás?
Az anyukám mondta nekem, amikor befejeztem a főiskolát. Azt mondtam csak bolondozik és tovább mentem jogra a megélhetésért. A most már férjem mondta, hogy ezt kéne csinálnom, amikor az egészségügynél dolgoztam, és neki is azt mondtam, hogy bolondság, de elküldtem egy írást az egyik ügynökséghez és érdeklődtek utána. Az igazság az, hogy korábban sose gondoltam az írásra megélhetési forrásként. Csináltam, mert csinálnom kellett, és imádtam. Írtam mindent tíz éven keresztül, mielőtt saját ügynökségem lett. Az írás örökre a legnagyszerűbb időkihasználás marad.

A szereplőid olyanok számomra, mint a valós emberek! Mi a folyamata egy új szereplők „felfedezésének” és hogyan döntöd el ki lesz a következő főszereplő?
A könyvbeli emberek találnak meg engem. Megjelennek a fejemben és beszélni kezdenek, amikor készen állnak rá. A Fekete Tőr Testvériségnél három könyvvel előre tudom, hogy mi következik.


Végül pedig a könyvei:

Kedvenc Írónőm több néven is publikál. Jessica Bird néven kezdetben írt kortárs romantikus regényeket. J. R. Ward néven inkább a paranormális romantikusok felé fordult.
Jessica Bird

Első regénye 2002-ben jelent meg, korrs romantikus és magyarul is olvashatjuk Dobbanó szívek címmel. A. J. akaratos és makacs, senki se tudja eltántorítani tervétől, hogy megvásárolja a megszelídíthetetlen csődört. Annyit ő is tud, hogy segítségre lesz szüksége, ezért felkeresi a korábbi legendát, akinek sérülése miatt abba kellett hagynia a versenyzést. Ekkor kezdődik hosszas felkészülésük a versenyre. Vajon eljutnak odáig?

A Moorhouse sorozat eredetileg 3 részes, 2003-ban indult, de később még 4 résszel bőlt, amik már Moorehouse Legacy néven futnak.  Ennek második és harmadik része nálunk is megjelent, Egy ellenállhatatlan hölgy és Egy felejthetetlen agglegény címmel. A regények önálló kötetként is olvashatóak. Carter, a régész, szenvedélyesen kutat a múlt után. Most lehetőséget kap, hogy ásatást kezdjen a Farrel Hegyen, a Függetlenségi Háború nyomait keresve. Egyedül a hegy tulajával Nick-kel vannak gondok. A férfiben azonnal érzések lobbannak a nő iránt, de meghódítani nem lesz ilyen egyszerű.
J. R. Ward

Ez a sok-sok borító egy sorozathoz tartozik, mégpedig a Fekete Tőr Testvériséghez. 2005 óta jövő már a 15. rész érkezik és személy szerint nem tudom megunni ezt a világot. Paranormális romantikus a műfaja, mert főszereplői igazán modern, mai vámpírok. Félő volt, hogy elveszítjük hazánkban a sorozatot, de talán most végre helyreállt a rend és évente kaphatjuk az újabb részeket. Az alaptörténet szerint Caldwell városában éjjel új világba léphetünk be. Erős, kitartó vámpír harcosok ügyelnek a rendre és védik saját fajukat is. A testvériség tagjainak egyéni gondjaik is vannak, feladatukat mégis maradéktalanul el tudják látni. Első részben királyukkal (aki nem mellesleg közel vak) ismerkedhetünk meg és leendő királynéjával Beth-szel.
A Bukott angyalok sorozat 2009-ben indult és összesen hat részes. Akár az előző sorozat spin-offja is lehetne, mert ugyanúgy Caldwell-ben játszódik és szereplők itt is, ott is felbukkannak. Főszereplőnk Jim Heron meghal, vagy mégsem? Új életet kezdhet, de hatalmas feladatot kap. Az égiek eldöntötték, hogy végső csatát vívnak a pokollal és rá bízzák ezt a küldetést. Hét lelket kell jó útra terelnie, hogy győzzön, vagy legalábbis többet, mint amennyit a gonosz oldal. Nem is tűnik egyszerűnek a helyzete és tényleg nem is az.
A Fekete Tőr Örökség, már igazi spin-off sorozat. Az eredeti történet 12. része után elég nagy változások érezhetőek, amik lehetővé tették a világ szélesítését és új szereplők megjelenését. Szeretett testvéreink is gyakran felbukkannak, úgyhogy a rajongók ezeket a könyveket se hagyhatják ki. 2015-ben jelent meg az első rész és idén várható a folytatás.
A Bourbon királyai sorozatot is olvashatjuk magyarul, legalábbis az első rész már nálunk is megjelent. Angolul 2015-ben indult és jövőre már a harmadik részt várhatjuk. Ebben a felnőtt kortárs sorozatban egy előkelő, elit család mindennapjaiba láthatunk bele. Már generációk óta a bourbon főváros uralkodói és eszerint is viselkednek. Szolgák lesik minden kívánságukat és természetesen nem keveredhetnek velük. Ám a főkertész mégis beleszeret az egyik örökösbe, méghozzá a család fekete bárányába. Titkos kapcsolatuk hamar véget ér, de felejteni egyikük se tud. Amikor a férfi két év múlva visszatér már minden más.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése