2016. 10. 14.

Kedvenceink közelebbről 9. rész - Cassandra Clare


Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Most is egy igen népszerű szerzőről hoztam nektek bejegyzést. Cassandra Clare árnyvadászainak világa számos országban ért már el sikereket. Bár az első részből készült film, nem hozta a várt bevételt, a könyvek sikere töretlen. Nálunk is közel az összes könyve megjelent már, ezért nem is hoznám most itt a magyar könyveinek képét, de lentebb szokás szerint bemutatom az Írónő összes könyvét. :)
Cassandra Clare – 1973, Teherán

Cassandra Clare amerikai szülők gyermekeként Teheránban, Iránban született és sok időt töltött gyerekként utazással, például a Himalájába is, ahol egy hónapig az apja hátizsákjában
élt. Élt már Franciaországban, Angliában és Svájcban is 10 éves kora előtt.
Mivel a családja sokat költözött a könyvekben lelt biztos pontot és mindig könyv volt a kezében. A gimnáziumi éveit Los Angeles-ben töltötte, ahol történeteket írt osztálytársai szórakoztatására, egyik címe „A gyönyörű Cassandra” volt, ami egy Jane Austen regényen alapult (ugyanezzel a címmel).
A főiskola után Cassie Los Angeles-ben és New York-ban élt, ahol több szórakoztató magazinnál is dolgozott és néhány meglehetősen gyanús bulvárlapnál is, ahol Brad és Angelina kapcsolatáról és Britney Speart meghibásodott szekrényéről számolt be. 2004-ben kezdett el ifjúsági regényén dolgozni, a Csontvároson, amit Manhattan látképe inspirált. 2006-tól teljes idejét az írásnak szentelte és remélte nem kell többet Paris Hilton-ról írnia.
Cassie első eladott szakmai írása egy rövid történet volt „The Girl’s Guide to Defeating the Dark Lord” címmel, ami egy humoros fantasy volt. Cassie utál otthon dolgozni egyedül, mert mindig elterelik a valóságshow-k a figyelmét vagy a két macskája, ezét inkább helyi kávézókban vagy éttermekben ír. Szeret barátai cégénél dolgozni, akik segítenek betartani neki a határidőket.

TOP5-es lista:

Pár infó még az Írónőről:
Hogyan boldogulsz a Herondale fiúk szarkazmusával?
Én is szarkasztikus vagyok és a barátaim közül is sokan, tehát jól vagyok felszerelve az ehhez szükséges gúnnyal. De a szereplők önmagukért felelősek. Mindenkinek megvan a saját humora és mindig meg tudnak lepni.

Amikor Magnus-nak fel kellett adnia az egyik legboldogabb emlékét         a démon miatt, melyik volt az?
Sose tudjuk meg, melyik volt az. Valódi áldozat volt, igazi veszteség, és ha az olvasók tudnák, akkor valahol még mindig létezne. Ha megtudnánk, az olyan lenne, mintha visszahoznánk Max-et; megmásítaná a veszteséget és elveszítené a jelentését. Azt hiszem, van pár utalás rá néhány jelenetben, de semmi több. Bármelyiket képzelhetitek annak!


Mi az írási meneted?
Szavak száma alapján haladok, háromezer szót kell írnom egy nap. Mindegy hogy reggel vagy este, csak legyen kész.

Hallgatsz zenét íráskor?
Igen, minden könyvhöz van lejátszási lista és a különböző szereplőknek is, és ezeket hallgatom újra és újra.

Gyerekként mi volt a kedvenc könyved?

C.S. Lewis-től Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény.


Van valódi kedvenc könyved?

Míg világ a világ Jane Austen Büszkeség és balítélet könyve lesz a legjobb.


Melyik szerző volt rád legnagyobb hatással?
Valószínűleg Tolkien.

Hogy tudsz leginkább kikapcsolni írás után?
Egy spéci kádam. Van a forró kád víz és vannak különleges fúvókák hozzá a csuklómhoz, mert gyakran fáj, ezért ott szoktam pihentetni.

Van kedvenc szereplőd a könyveidből?
A saját munkámban nincs, de vannak szereplők, akik kiemelkednek. És leggyakrabban Simon-t mondom a Végzet ereklyéiből és Tessa-t a Pokoli szerkezetekből. Igazi könyvmolyok és félénk karakterek. Viszont mások könyveiben én inkább a vakmerőbb szereplőket szeretem. Imádom Finnick-et az Éhezők viadalából. És talán az egyik legnagyobb kedvencem Sherlock Holmes.

Végül pedig a könyvei:

Minden a Végzet ereklyéi sorozattal kezdődött. 2007-ben jelent meg az első rész és trilógia után 6 részessé nőtte ki magát. Már nálunk is a második típusú borítókkal jelenik meg és mindkettő nagyon szép, ezért mindkettőt mutatom. :) Ebben az ifjúsági fantasy-ben megismerjük New York rejtett társadalmát. Vámpírok, démonok és vérfarkasok élnek az emberek között titokban és hogy ez így is maradjon, Árnyvadászok vigyáznak a rendre. Az ő mindennapjaiba csöppen bele Clary, aki maga se ismerte múltját és a többi fiatallal együtt izgalmas kalandokba keverednek.
2010-ben egy előzmény sorozat jelent meg a Végzet Ereklyéihez. Ez három részes, ugyanabban a műfajban és a korábban megismert szereplők őseivel ismerkedhetünk meg tulajdonképpen. A XIX. századi Angliába csöppenünk egy fiatal lány, Tessa társaságában, aki megismerkedik az ottani intézet lakóival. Személy szerint én sokkal jobban szeretem ezt a sorozatot, mint az eredetit. :)
Legújabb fejezete az Árnyvadászok világának a Dark Artificies sorozat. Első része idén jelent meg és kicsit borongósabb hangvételű. Spin-off sorozatként tartják számon, mert a Mennyei Tűz Városában ismerjük meg először az itteni főszereplőket. Az akkor még nagyon fiatal Emma most már felcseperedett, remek árnyvadász lett belőle, de ennyi év alatt se feledkezett meg bosszújáról. A nagy csatában elvesztette szüleit és azóta is keresi az elkövetőket. Rejtélyes gyilkossági esetek jelennek meg Los Angeles-ben, amik összefüggésben lehetnek a korábbi esettel. Vajon megkapja a válaszokat?
2013-ban megjelent az Árnyvadász Kódex, amit sokszor emlegetnek a könyvek során. Ám most már mi mondének is beleláthatunk a részletekbe.
Egyik kedvenc karakterünk Magnus Bane, minden könyvben felbukkan, így nem meglepő, hogy saját spin-off sorozatot kapott. Bár rövid novellákról beszélünk, de 10 rész jelent meg 2013 óta. A boszorkánymester hosszú életéből kaphatunk pár rövidke betekintést ezekben a könyvekben.
Végül szintén idei újdonság a Történetek az Árnyvadász Akadémiáról. Ez is 10 részes inkább novellákból álló sorozat, ahol másik közönség kedvenc Simon kerül a középpontba. Ezek a történetek a Mennyei tűz városa lezárása után következnek időrendben. Az újítások következtében Simon is jelentkezhet az akadémiára, ahol sok új emberrel ismerkedik meg és őt ismerve sose unatkozik, körülötte mindig csak baj van. :) (a borítók koncepcióját pedig imádom *-*)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése