2016. 10. 11.

Lisa Kleypas: Nem múló varázs

Író: Lisa Kleypas
Cím: Nem múló varázs
Sorozat: Wallflowers 1.
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 362 oldal
Fülszöveg:
A férfinak adta az ártatlanságát…
Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie.
…és a férfi a szerelmét vette el.
McKenna időközben meggazdagodott és visszatért… szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait. De a varázslat kettejük közt fényesebb lánggal ég, mint a kezdet kezdetén. McKennának döntenie kell, véghezvigye-e a bosszúját, vagy kockára tegyen mindent első és egyetlen szerelméért.
 
„Aline volt a keresztje, a sorsa, a mindent felemésztő vágya.

„McKenna volt a társa, az iránytűje, a menedéke.


Szeretem a történelmi romantikusokat, ezért már nem egyszer találkoztam Lisa Kleypas nevével is. Ám eddig mégse olvastam tőle, pedig ha tudom, hogy ilyen remek a stílusa, nem vártam volna ennyit vele. Hozzáteszem, most a választáshoz nagyban hozzájárult ez a szépséges borító is, mert nem tudtam tőle szabadulni. Szerelem volt első látásra és azonnal meg kellett vennem. :)

"– Nem félek a fájdalomtól.
A férfi halványan elmosolyodott. 
– Akkor is… ön az utolsó ember a világon, akinek ártani szeretnék."

A bosszú mindig érdekes helyzeteket szül és ezt most is megtapasztalhattuk. Aline és
McKenna már nagyon korán megérzik, hogy őket tényleg egymásnak teremtették. Ám abban a korban nem a szerelem volt a döntő szempont, hanem a származás. Az istállófiúnak nem lehet jövője egy úri kisasszonnyal. Ezt mindketten nagyon jól tudják, még se tudnak ellenállni a vágynak és minden lopott pillanatot kihasználnak, amit együtt tölthetnek. Úgy tűnik a fiú az „okosabb”, próbál higgadt fejjel gondolkodni, míg Aline-t inkább a szíve vezérli, és sose akar elszakadni McKenna-tól. Ennek ellenére, amikor lebuknak, a fiú nagyon megbántva érzi magát, hogy távoznia kell a birtokról, ezért bosszút esküszik.

"Sem a végtelen sivatag, sem az eget ostromló bércek, sem a legmélyebb tenger,
Sem szavak, könnyek vagy néma félelem,
Nem tarthat vissza semmi sem, hogy Hozzád visszatérjek."

Majd eltelik jó pár év… Aline otthon él testvéreivel, ő lett tulajdonképpen Stony Cross
háziasszonya és ott vesszük fel újra az események fonalát, amikor egy amerikai üzletember érkezik hozzájuk vendégségbe partnerével. Utóbbi férfi McKenna, aki a távol töltött idő alatt sokat dolgozott és jelentős vagyonra tett szert. Így tért vissza bosszúszomjasan, hogy megmutassa, igenis lett belőle valaki. Nem lehetett könnyű neki egyedül, idegen környezetben, vagyon nélkül. Mégis addig küzdött, megragadt minden kínálkozó alkalmat és munkájának meg lett a gyümölcse. Nem mondom, hogy megfelelő célok vezérelték, de tiszteletet érdemel kitartásáért. Amikor újra találkoznak, mindketten igyekeznek tartani magukat. Aline tudja, hogy a régi akadály most se tűnt el, McKenna-ról pedig tudjuk, hogy tartja magát tervéhez. Ám a régi szikra sose hunyt ki és nem kell sok ahhoz, hogy újra lángra lobbanjanak közöttük az érzelmek. A kötelező körök megvannak, nem omlanak azonnal egymás karjaiba, összeszólalkozásokból is akad bőven, mindketten erős egyéniségek. Nagyon szurkoltam, hogy végre felnyíljon a szemük és átadják magukat az érzelmeknek. Megszerettem őket, nem tagadhatom. :)

"– Nem számít, hová megyek, sohasem szűnök meg szeretni téged. Mondd, hogy te is így érzel, Aline! Istenem, nem élhetek reménysugár nélkül."

Mellettük nagyon tetszett az is, hogy nem ők voltak kizárólag a középpontban, hanem egy
másik páros megismerkedését is nyomon követhettük. Aline húga Livia is sok fájdalmat hordoz magában múltja miatt. Régóta személyes száműzetésben él, nem jár társaságba. Testvérei természetesen próbálják kimozdítani letargiájából, de ilyen helyzetben nem a testvéri szeretet a megoldás. McKenna Gideon társaságában érkezik a birtokra, aki vagyonos amerikai üzletember. Munkáját nagyra becsülik, de mint ember nem becsülik ilyen nagyra, mert gyengéje az alkohol és emiatt kicsit nehéz a természete. A két szereplő véletlenül találkozik és ez a találkozás lehet mindkettőjük életében a fordulópont. Gideon visszahozhatja Livia-t az életbe, miatta újra előbújik csigaházából. A férfi pedig oly régóta először elgondolkozik azon, hogy ezért a nőért érdemes lehet letenni a poharat. Persze kicsit kevesebb jelenetüket olvashattuk, de ezeket a részeket is nagyon szerettem. 

"– Most azt hiszed, hogy engem akarsz. De ez meg fog változni. Egy nap majd rájössz, milyen átkozottul könnyű engem elfelejteni. Fattyú vagyok. Szolgáló, s még csak nem is a belső személyzet tagja, ha már… 

– Te vagy a másik felem."

Tényleg nagyon megszerettem Lisa Kleypas írásmódját, teljesen biztos, hogy nem ez az utolsó regény, amit tőle olvasok. Igazán olvasmányos, szerethető és élvezetes volt ez a könyv. Tökéletes esti kikapcsolódást nyújtott. :)

"Az összes igazán élvezetes dolog az életben árt az embernek, s még élvezetesebbek, ha túlzásba viszed őket."


Kedvenc jelenetem: Talán még az első fejezetet szerettem legjobban, amikor McKenna és Aline "gondtalanul" töltik napjaikat.
Kedvenc szereplőm: Aline és McKenna.
Kinek ajánlom:Azt hiszem azt mondhatom, hogy történelmi romantika kedvelőknek kötelező darab.
Értékelésem: Először nem akartam rá 5 mézeskalácsot adni, de ahogy gondolkodtam semmi negatívumot nem tudtam felhozni, így mégis megérdemli azt.

Érdekesség: Rövidke interjú részletet és a sorozathoz kapcsolódó kvízt hoztam nektek. :)


Melyik Wallflowers hősnővel azonosulsz leginkább?
Egyértelműen Evie-vel. Pici koromban dadogtam és néha még most is előjön, amikor izgatott vagy ideges vagyok (szerencsére nem gyakran). Akkor jött a sorozat ötlete, amikor azon gondolkodtam milyen érzés volt a középiskola – fogszabályzós könyvmoly voltam nagy szemüveggel, tehát én is csúnyácskának éreztem magam. Emlékszem, hogy árultam petrezselymet a tánctér szélén. De a barátaimmal mindig támogattuk egymást és jól éreztük
magunkat egymás társaságában. Belegondoltam, hogy nincs is igazán olyan történelmi romantikus sorozat, ami megünnepli a női barátságot. Elképzeltem négy „vénlányt”, akik a bálterem szélén ülnek egymással és miről beszélgethetnek.

Bonyolult emberi kapcsolatokról írsz és egy élmény olvasni a könyveidet. A képzeletedben mi történik a szereplőkkel, miután megírtad a történetüket? Tovább élnek benned?
Nem minden szereplőm marad velem, de sokan igen és van elképzelésem arról, mi történik velük. Egyik kedvenc részem a világfelépítésemben, hogy gyakran újra meglátogatjuk a korábbi párokat és látjuk, hogy vannak. A Wallflowers sorozat karácsonyi epizódjában is imádtam ezt, hamar kinőtte magát a novella, teljes regénnyé. Minden jelenet, ahol Evie és Sebastian szerepelt annyira élénk volt. Sebastian-nal nem tudom, mi van, pedig bennem él. Amikor a Devil in Winter-t írtam, elfogadtam, hogy ő nem hős, mint például Derek Craven és ez felszabadított. Majd Sebastian és Cam Rohan is feltűnt a Devil in Winter-ben és annyira mások voltak mégis szórakoztatóak.
Ezt a szót úgy tűnik, sokszor használom, amikor az írásról beszélek és tényleg az! Hatalmas, gyötrelmes, nehéz, felemésztő, fárasztó, üdítő szórakozás. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt megoszthatom a csodálatos olvasóimmal!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése