2016. 11. 14.

Julia Lewis Thomson: Többek által

Író: Julia Lewis Thomson
Cím: Többek által
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 248 oldal
Fülszöveg:
Te ​​megérdemelnéd a második esélyt?
Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?
Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek.

"-Miért most forgattad fel világomat?
- Én mindig is itt voltam, csak te nem figyeltél eléggé."

Újabb Álomgyár regény, amit elolvastunk. Erre miért figyeltünk fel?
P: Természetesen egy értékelés miatt szúrtam ki a könyvet, de akkor még nem döntöttem el, hogy tényleg szeretném elolvasni. Majd később kifejezetten valami rövidebb olvasmányt
kerestek és akkor visszatértem hozzá. Addigra egyre több pozitív véleményt láttam róla és szerencsére nem nagyon kellett csalódnom korábban Álomgyár könyvekben. Végül mégis a new adult címke győzött meg, mert a műfajban végképp nem csalódtam még, ezért úgy döntöttem el is olvasom. :)
I: Szeretjük az Álomgyár kiadó könyveit :) A molyon figyeltem fel a könyvre, egy értékelés által. Ezután megláttam, hogy Perpetua is beszerezte magának a könyvet. Itt már tényleg azon voltam, hogy megrendelem magamnak a könyvet. Előtte még pont felnéztem a molyra, amikor is megláttam az Írónő felhívását, és úgy gondolom megpróbálom, és jelentkeztem nála egy rezenciós példányért. Nagyon boldog voltam, amikor megkaptam a választ, és pár nap múlva már a kezembe is tarthattam ezt a különleges könyvecskét :)

"Ne a múlttal törődj, és azzal, ami elveszett! Örülj annak, ami van!"
"Fogadd el azt, ami történt, és tedd részeddé a következményeket!"

 Szeretjük a new adult könyveket, ezt is megszerettük a műfaj jellemzőivel együtt?
P: Hogy megszerettem-e? Az nem kifejezés! Rendkívül érzelmes ez a könyv, Annával mindent megéltünk, hideget és meleget is. A new adult könyvekben mindig várható valami
Anna
múltbéli tragédia vagy trauma. Itt nem is akármilyen kombinációt kapunk ezekből. Szegény lányhoz nem túl kegyes a sors. Tini szerelemmel kezdődik a könyv és már ott szerelembe estem én is. Az Andrissal töltött napok megmelengették a szívemet. Ha Anna engedi a fiú testestül lelkestül mellette áll és mindenben támogatja, segít, hogy újra önmagára találjon. De ahogy a fülszövegből is tudjuk az élet nem mindig kegyes és ezt Annának újra és újra meg kell tapasztalnia.

I: Nagy kedvenc nálam ez a műfaj, sose unnom meg őket olvasni. Szerencsére itt is megkaptam egy nagyon jól megírt new adult történetet. Hihetetlen volt szegény Annának miken kellet keresztülmennie. Már az eleje nagyon jól indult, a múlt szörnyű árnyéka vetül Anna életére, meghatározza mindennapjait, érzelmeit, nem csak saját magával szembe, de a körülötte lévőkkel szembe is. Szerencsére nem marad egyedül ott van Andris aki mindent megtenne, hogy Anna mellett lehessen, és elhitesse a lánnyal, igen is egy nagyon szép, erős lány, akinek semmilyen hibája nincsen. Szurkoltam Andrisnak, hogy segítsen túljutni Annának a történteken. Az aranyos szerelmes pillanatok mellet, a veszekedések, a csökönyösség, és a szomorúság is helyet kapott. Ezek után azt gondolnánk már nem lehet rosszabb..

"– Ha majd… egyszer túlságosan megszeretem, és ragaszkodni kezdek hozzá, amikor már teljesen megszoktam, hogy mindig ott van, és mindenben számíthatok rá, mikor már olyan lesz nekem mint a levegő… akkor el fog hagyni, ahogy mindenki tette eddig, és újra egyedül leszek a világ ellen. Nélküle.

Anna életének egy hosszabb szakaszába láthatunk bele, végig érdekes tudott maradni a történet?
P: Nem kellett unatkozni egy percig se. Anna életét újabb és újabb fordulatok színesítik meg, ezért ezzel semmi gond nem volt. Érdekes volt nézni, ahogy ennyire bezárkózik sokszor és nem kér barátai segítségéből. Én se vagyok az a típus, aki millió barátot mondhat maga mellett, de el nem tudnám képzelni, hogy ha valami annyira nyomja a szívem, senkivel nem osztom meg. Később viszont jó volt már azt látni, ahogy szép lassan telik az idő és Anna is
Andris
változik az idővel. Rá kell eszmélnie, hogy a végtelenségig nem tarthat mindent magában és meg kell keresnie azt, aki mellett önmaga lehet. A könyv elején meg se fordult a fejemben, hogy a végére ilyen hosszú utat teszünk meg.

I: Anna élete, tényleg nem volt unalmasnak mondható, végig fenntartotta az érdeklődésemet. Nagyon érdekelt egy részről, mi is volt az az szörnyű esemény, ami megváltoztatta az életét, más részről pedig kíváncsi voltam a jövője miként alakul. A múlt eseményei se volt gyerekjáték, nagy nyomást gyakorolt Annára. Ez miatt le kellett mondani az álmáról, és az önbizalma is megingott. Amikor már azt hittem, túl tud lépni a dolgokon jött egy újabb bomba, és újra aggódhattam érte. Igazán nagyon megdöbbentő csavart kaptunk a történetbe. Leesett az állam, és elismerően "füttyentettem" egyet :) Egy tinédzser lánnyal ismerkedtünk meg az elején, de a végén egy érett nő nézett velünk szembe. Akit az élet sok megpróbáltatás elé állított, de a végén talán kárpótolt mindenért.

"Megszorította a kezemet, és megértettem, amit Andris mondott: hogy érdemes élnem és küzdenem, mert képes vagyok a lehetetlenre."

Sok más ember végigkíséri a lány életét, de csak kevesen alakítják ténylegesen az életét és kevés embert enged közel magához. Mi kivel szimpatizáltunk leginkább?
P: Andris igazi pozitív egyéniség. Idővel még Annánál is eléri, hogy nyitottabban kezelje a dolgokat. Odáig van a lányért és mindent megtesz érte. Persze néha összekapnak, de nem is normális az olyan kapcsolat, ahol nincs erre példa. Szerintem mindenki ilyen szerelemről
Tamás
álmodik, mint az övék. Mellette a Defektesek csapat tagjai is sokat szerepelnek a könyvben. Egyikük okozta a talán a legnagyobb meglepetést számomra a történetben, mert mellékszereplő létére, máris megmutatta nekünk személyiségének egy másik oldalát is. Szívesen olvasnék róla, de lenne egy másik „páros”, akit nagyon szívesen megismernék jobban. Léna és Peti különös utat jártak be, de mi csak apró részleteket láthattunk ebből. Szurkolok, hogy esetleg később akár róluk is jelenjen meg egy könyv. :)

I: Maxim-ot bírtam a legjobban a történetben, az elején csak az igazi szemét srác, aki csak a listájába bővítésének él :) De amit mondani szoktak, bajban ismerszik meg az igazi barát, így ő is megmutatta Annának, több rejtőzik benne mint egy rossz-fiú. Igen is ott van, ha szükség van rá. Defektesek többi tagja is igazán illet a többi szereplő közé. nagyon kíváncsi vagyok Léna és Peti kapcsolatára. Anna testvére először jó fejnek tűnt, később már nem tudtam ennyire jó véleménnyel lenni róla. Andris az a srác, akiért titokban és is rajongtam volna a suliban :) Nem szabad megfeledkezni Tamásról sem, aki egy újabb színfoltot csempész a történetbe. Nagyon is emberi karaktereket alkotott meg az Írónő a szereplőinek. Mindenkinek vannak hibái, de a való élet is ilyen, mindig nagyon érdekes helyzeteket, és eseményeket alakít ki. A jövő pedig kifürkészhetetlen :)

"Szeretném, ha mernél álmodni, és végre elindulnál a megvalósításuk felé."
"
Nem állhatsz egyedül a világgal szemben. Az életed része akarok lenni."
 
Rövidnek mondható a könyv, volt ezzel gond?
P: Nagyon élveztem ezt a hullámvasutat, minden fordulatával együtt. Ilyen remek történeteket bármikor olvasnék még az Írónőtől. Egyedül annyit kell megjegyeznem, hogy
egy ilyen remek történet megérdemli, hogy kicsit bővebben ki legyen fejtve egy-egy érdekes része. Több évet is felölel a könyv és többször ugrunk kicsit a időben. Természetesen ezzel nincs semmi gond, amikor ilyen izgalmas a sztori, akkor szívesen olvasnék még pár fejezetet az adott élethelyzetről. De ezt semmiképp se mondanám nagy hibának. :)
I: Nagyon jól összeillesztette a történetet az olvasói számára az Írónő. Lehet én vagyok mohó, de annyira szívesen olvastam volna még egyes események bővített/bővebb változatát. Egyre jobban belemélyedtem, amikor észrevettem, hogy újabb eseményekbe csöppentem, ez egyszerre volt nagyon izgalmas, de kicsit szomorú is :)

"Minden porcikáját akartam. El akartam veszni benne. Érezni minden rezdülését."

Kedvenc jelenetem:
P: Anna és Andris első csókja.
I: A koncertek
Kedvenc szereplőm: 
P: Andris
I: Maxim
Kinek ajánlom: 
P: New adult könyvet nem sok magyar szerzőtől lehet olvasni, de aki szereti a műfajt bátran olvassa el ezt az alkotást is, mert igazán remek.
I: A műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlom, és azoknak is akik szeretnének megismerkedni egy nagyon jó történettel egy magyar írónő tollából :)
Értékelésem:
P: A történet mindenképp megérdemelné az öt mackót, de annyit „problémám” tényleg volt, hogy én még szerettem volna olvasni ezt a remek könyvet. :D Ezért 4,5 mackót kap a könyv.
I: A "rövidsége" miatt tőlem most 4,5 kávét kap :)

Érdekesség: Legnagyobb örömünkre az Írónő szívesen válaszolt pár kérdésünkre, ezért először azokat hoztuk. Valamint Anna régi traumát kell, hogy feldolgozzon a könyvben, kerestünk ehhez hasonló könyveket nektek. Részleges amnéziában is szenved, ezért erről is hoztunk egy rövid összefoglalót.

Miért döntöttél a new adult műfaj mellett?
Inkább azt mondanám, hogy a történet döntött a műfaj mellett. A történet már hosszú ideje körvonalazódott bennem, csak eddig nem éreztem magam elég elszántnak, és bátornak ahhoz, hogy megírjam.

Vannak hasonlóságok közted és Anna között?
Nagyon sok mindenben hasonlít rám, és egy párhuzamos valóságban lehet, hogy én lennék Anna, de mindketten más-más úton jutottunk el önmagunk elfogadásához.


A történethez saját tapasztalatokat is felhasználtál vagy teljesen kitalált a cselekmény?

A történet nagyrészt kitalált cselekmény azt leszámítva, hogy nekem is remeg a kezem akár Annának, és emiatt hozzá hasonlóan elég sok problémával kell szembenéznem: rondán, lassan írok; kilöttyentem azt, amit éppen iszok; stb.
Szerettem volna megjeleníteni a történetben, milyen nehéz ezzel együtt élni,és mennyire rányomja a bélyegét egy kamasz mindennapjaira az, ha „kissé hibás egyedként” nő fel.
  
Vannak már terek a jövőre vonatkozóan, esetleg újabb regény terve?
Igen, épp Maxim történetén dolgozom, ami izgalmakban, rejtélyekben bővelkedni fog.

 

Akadnak olyan szereplők, akikre nagyon kíváncsiak lennénk. Van rá bármi esély, hogy például Léna és Péter történet is olvashatjuk valamikor?
Terveim szerint a legtöbb szereplő kap egy-egy saját regényt. Természetesen arra is van esély, hogy Léna és Péter is sorra kerül.


Valószínűleg nem ismeretlen hasonló könyveket mutatunk nektek, ezért bízunk benne, hogy ezek is meggyőzhetnek arról, hogy érdemes elkezdeni olvasni a könyvet.  

Író: Katja Millay
Cím: A nyugalom tengere
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
A ​​két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.
Josh története nem titok. Minden szerettét elveszítette, így tizenhét éves korára senkije sem maradt. Akinek a neve egyet jelent a halállal, azt mindenki igyekszik elkerülni. Nastya kivételével, akit nem riaszt el a fiú, sőt, előbb-utóbb élete minden területére bebocsátást nyer. Ám miközben a kettőjük közti tagadhatatlan vonzalom egyre erősödik, Joshban felmerül a kérdés, vajon megtudja-e valaha is Nastya titkát – és hogy egyáltalán meg akarja-e tudni.
 
Író: J. A. Redmerski
Cím: A soha határa
Kiadás éve: 2013.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát – és helyette rálel Andrew Parrish-re.
A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja – olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket – vagy mindkettőjüket elpusztítja?

Író: K. A. Tucker
Cím: Tíz apró lélegzet
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Négy ​​évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.

Író: Jessica Sorensen
Cím: Cakkie & Kayden és véletlen
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Sorsszerű ​​a szerelmük?
Új, igéző regény sorsról, barátságról és a szerelem gyógyító erejéről…

Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megtörte a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába, Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal ő szorul megmentésre…

Író: Rachel Van Dyken
Cím: Egyetlen
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

Annyit azt hiszem mindenki tud, hogy az amnézia emlékvesztéssel jár. Ennek több oka is lehet: fizikai sérülés, lelki trauma, drog és egyéb szerek használata vagy különböző betegségek. Három különböző típusát ismerhetjük:
- Anterográd amnézia
Az a fajta képtelenné teszi az új emlékek gyártását. Ilyenkor a rövidtávú memória sérült, de a hosszútávú nem. Erre a legismertebb példa az 50 első randi filmben látható. Ezen belül is különbözőek az esetek, időtartama is változó, mert rövid reakció is lehet alkohol vagy drogfogyasztásra, de sérülés vagy trauma hosszútávú gondokat is okozhat.
- Retrográd amnézia
Ez a legismertebb fajtája és az emberek ezzel azonosítják általában a betegséget. A beteg nem tud visszaemlékezni a baleset előtti eseményekre. Új emlékek kialakulását semmi se akadályozza, de a korábbiak sérültek. Optimális esetben a beteg felépülhet ebből az állapotból, de sajnos egyáltalán nem biztos. 
- Vegyes amnézia
Sajnos az is gyakori, hogy valaki mindkét korábbi típusú amnéziában is szenved. 
Forrás


És itt szeretnénk megköszönni még egyszer az Írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattuk első regényét. :)
További infókért érdemes felkeresni az Írónő facebook oldalát is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése