2016. 11. 19.

Kedvenceink közelebbről 13. rész - Jamie McGuire


Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Ezen a héten Jamie McGuire írónőről hozok nektek bejegyzést. Hazánkban is már közel az összes regényét olvashatjuk és a magyar közönség is nagyon megszerette azokat. Mindig figyel olvasói véleményére és szeret visszajelzéseket kapni tőlük. A Gyönyörű Sorscsapás sorozatának új epizódját a honlapján lehet elérni ingyen, melynek magyar fordítását, ha emlékeztek, mi készítettünk. ;)


Jamie McGuire – 1978, Tulsa

Jamie McGuire Tulsa-ban, Oklahoma-ban született. A Northern Oklahoma College, az University Central Oklahoma és az Autry Technology Center tanulója volt, ahol diplomázott.
Jamie nyitott utat a new adult műfajnak, Gyönyörű Sorscsapás regényével. A folytatása a Veszedelmes Sorscsapás, a New York Times, az USA TOday és a Wall Street Sournal bestseller listáján is első helyre került. A Gyönyörű tévedés, a Maddox testvérek sorozat első része, szintén a bestseller listákra került, a New York Times-nál első helyig kapaszkodott. 2015-ben és 2016-ban a következő három kötet is felkerült a listákra, a Gyönyörű sorozat novelláival együtt. Az ötödik Maddox testvérek kötet a Beautiful Funeral, a 4. helyig jutott a New York Times listákán, de az USA Today és a Wall Street Journal toplistájába is bekerült.
Persze a Maddox világon kívül mást is írt az Írónő: 2014-ben egy apokaliptikus thriller regénye a Red Hill, mely az év disztópiája is lett; a Providence sorozat egy ifjúsági paranormális romantikus trilógia; az Apalonia pedig egy sötét sci-fi romantika; és számos novelláját olvashatjuk még.
Jamie az első független író a történelemben, aki köteteit a Wal-Mart-ban is árulhatja. Saját kiadású könyve a Gyönyörű megváltás 2015 óta a Wal-Mart polcain található.
Stemboat Springs-ben él, Coloradó-ban férjével Jeffel és három gyerekükkel.

TOP5-es lista:


Pár infó még az Íróról:


Mi inspirál íráskor?
Azóta írok, hogy megkaptam az első naplómat Ryan Coffey-től. Minden lapot teleírtam, elől és hátul is, utána megkértem anyukámat, hogy vegyen nekem egy komoolyabb darabot. Utazásként fogtam fel és majdnem minden nap írtam. Mire végeztem a középiskolával, már 21 történetem volt. Írtam apró szösszeneteket is, általában a szerelemről – mert lássuk be – az egyetlen módja, hogy megcsókolj egy fiút, ha nyakigláb, vörös hajú, szeplős lány vagy, hogy leírod.
A Providence azért létezik, mert a legjobb barátnőm, Beth, felhívott egy januári estén és a blogolásról való beszélgetésünk közben megkérdezte: „Miért nem írsz egy könyvet?” azt feleltem „Nos, ezen a történeten már öt éve rágódok.” Elmondtam az alap ötletet, és azt mondta drámai szünet után, hogy „Libabőrös lettem. Tegyük le a telefont, ülj le a géphez és azonnal írd ezt le!’ Ezért megtettem.

Ha a Maddox fiúknak lenne egy lány testvérük, milyen lenne? Mi lenne a neve és hogy viselkednének vele a többiek?
Ó, Uram. Ijesztő helyzet lenne. Szerintem egy Maddox lány nagyképű, erős, türelmetlen és parancsoló lenne. Benne lenne az össze fiú egyszerre, ösztrogénnel megfűszerezve, amiről tudjuk, hogy halálos.

Szeretném tudni az 5 kedvenc könyvet.
Elég nehéz! Alkonyat és a Büszkeség és Balítélet mindig a legjobb marad. De a mostani kedvencek a Útvesző, a 100, a Lélegezz velem és Archer’s Voice.Szeretném megismerni az írási szokásaidat. Hogyan készülsz fel az olvasásra? Milyen zenét hallgatsz közben? Mit szeretsz enni/inni közben?
Általában az alap ötlet már évekkel korábban megszületik. Utána jönnek a jelenetek, és leírom őket, majd összeállnak eggyé. Este 10-11-től szoktam írni reggelig, a gyerekek ébredéséig. Majd játszom a babával 1-2 órát, majd az iskola végéig alszom. Szoktam zenét hallgatni írás közben, de az utóbbi időben gyorsabban haladok nélküle, tehát inkább csak ráhangolódásként hallgatom és szünetekben
A menü ilyenkor gyakran eszek Chester’s Hot Fries-t, marhahúst, cukormentes Red Bull-t és vizet.

Hogy választasz borítót?
Szokott lenni valami vizuális kiindulás a történetszálból, amit megragadhatunk, de általában a tervezőkben bízom. Szeretem, ha egy tárgy van rajta, valami egyszerű, de feltűnő. Nem vagyok a zsúfolt borítók híve, ahol nincs szabad hely vagy ember/arc van rajta. Szeretem, ha az olvasók dönthetik el, hogy képzelik el a szereplőket a leírás alapján. Néha egyből sikerül, néha alakítani kell rajta. Mindig egy folyamat az egész és minden író más, de számomba kell egy wow faktor. Ha nincs meg, nem tudok igent mondani.
Forrás

Végül pedig a könyvei:
Első megjelent sorozata, a Sötétség és fény angyalai három részes, egy kiegészítő történettel, ifjúsági paranormális műfajú és 2010-ben jelent meg. Mindhárom rész olvasható magyarul is. Az eddig mit sem sejtő Nina egyik napról a másikra a Menny és a Pokol harcának közepébe csöppen. Apja halála utáni bánatát  segít átvészelni a jóképű Jared, akiről szép lassan kiderül, sokkal többet tud a lányról, mint kellene. De lehet, még az apja is sötét titkokat rejtegetett? És ezt Nina hogy derítse ki?


Legnépszerűbb regénysorozata nálunk Gyönyörű Sorscsapás címet kapta. Az első kötet 2011-ben jelent meg, és a két részhez, négy kiegészítő novella is megjelent már. Ebben a new adult sorozatban megismerhetjük Abby-t, aki most kezdi a főiskolát barátnőjével. Szeretett volna elvegyülni, a sulira koncentrálni, de a suli legmenőbb, legjóképűbb és legbalhésabb sráca mégis felfigyel rá. Mindent megtesz, hogy meghódítsa magának a lány és párosuk igazi tornádót hoz létre. Semmiképp se mondható szerelmük idillinek, de pont ettől ennyire valóságos.


2013-ban egy apokaliptikus disztópiája jelent meg, ezt szintén olvashatjuk magyarul is. A Red Hill könyvhöz egy kiegészítő novellát is kiadtak. Egyik napról a másikra egy halálos járvány terjed el Amerikában, ami élőhalottakká változtatja az embereket. Három különböző személy meséli el nekünk a történetet és láthatjuk, hogyan kapcsolódik össze a három idegen sorsa egy ilyen szörnyű helyzetben. 


A rajongók legnagyobb örömére Travis-szel nem fejeződött be a Maddox testvérek "világa". Ebben a spin-off sorozatban a másik 4 testvérrel is megismerkedhetünk és egy bónusz kötet is megjelent már idén, ez első pedig 2014-ben. Nálunk dupla borítóval érhetőek el a könyvek, attól függően, hogy valaki kemény vagy puha borítósat választ. Az első részben Trenton talál párra, az erős és független Cami személyében.


A Véletlen három részes new adult novellás sorozat, ezeket is olvashatjuk magyarul, kint 2014-ben jelent meg az első kötet. A sorozat három Erin történetét meséli el, kötetről kötetre, akik egyszerre végzősök a Blackwell Középiskolában. Az első Erin, anyja egyedülállő, de felelőtlen, sokat kellett a lánynak nélkülöznie. Régóta plátói szerelmet táplál Weston iránt. A fiú felfedezi, hogy sok bennük a közös és egyre több időt kezdenek egymással tölteni.


Végül pedig két önálló regényt mutatok nektek. Az Apolonia egy sötét romantikus történet sci-fi vonallal 2014-ben jelent meg. Három évvel azután, hogy megúszta meggyilkolását, Rory még mindig nem képes megbízni senkiben. Sem Dr. Z-ben, tanárában, aki szárnyai alá veszi. Sem a megnyerő és vonzzó Benji-ben, aki állandóan körülötte legyeskedik. Sem Cy-ban a gyönyörű, de titokzatos srácban, az első sorból. Egy este tanúja lesz, hogy Cy-t katonák rabolják el és olyan világban találja magát, ami tele van titkokkal, még sötétebbekkel, mint a sajátja.  Az Édes semmiség 2015-ös new adult könyv, nálunk éppen mostanában jelent meg és Teresa Mummert Írónővel alkották. Avery egy pillantásból már tudta, hogy Josh élete szerelme és ő lesz a férje. Egy pillanat alatt kezdődött szerelmük, de egy újabb pillanat mindent megváltoztatott. Josh elkezd kimaradozni és még hazudozik is. Hirtelen olyan, mintha szerelmük nem is létezett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése