2016. 11. 06.

Könyjelző Top 10 - 2. rész

Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)
 TOP 10 gyerekkori kedvenc

I: Én már kislányként könyvmolynak születtem :) Annyira szeretem a mesekönyveket, hogy ez nálam megalapozta egész életemre a könyvek szeretetét. Édesanyám, és dédi mamám is sokat olvastak nekem, annyira jó volt őket hallgatni! Ahogy cseperedtem már nem csak a mesék kötöttek le. Az én top tízes listámban a kedvenc mesekönyveim, és tinikorom kedvencei is megtalálhatóak.
P: Bevallom, gyerekkoromban nem voltam még ekkora könyvmoly. Anya próbálkozott, olvastam is, sőt szerettem azokat, amiket elolvastam, de még se ragadt annyira magával a dolog, mint manapság. Kedvenceket viszont tudok így is válogatni. :)

1, 
I: J. K. Rowling: A félvér herceg A Harry Potter láz engem is elkapott, az összes részt szeretem, de engem valamiért a Félvér herceg fogott meg a leginkább.
P: J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz serlege Mint oly sok fiatalnál, nálam is a Harry Potter könyvek az egyik legnagyobb kedvencek. Gyerekkorom meghatározó olvasmányai voltak. Ezen belül is a trimágus tusát élveztem legjobban. Számomra ez volt a leginkább eseménydús és tényleg szerettem. :)

2, 

I: Meg Cabot: Tinibálvány "rongyosra" olvastam ezt a könyvet. Már maga a rózsaszín csajos borítóját is nagyon szeretem nézegetni.
P: J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi Ez a sorozat akkor kedvenc, hogy még a második helyezett is innen van. Az utolsó rész tette fel az "i"-re a pontot a sorozatnál. Megdöbbentő volt, izgalmas és ááá. Persze, hogy kedvencek között van.

3, 
I: Walt ​Disney – 101 kiskutya Elmondani nem tudom hányszor néztem meg videó kazettán, már kívülről tudtam az egész filmet :) Apukám pedig megvette nekem könyvbe is, hogy lapozni és olvasni is tudjam kedvenc pöttyöseim történetét.
P: J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly Na jó még a harmadik is HP. :P Sirius felbukkanása nagy pozitívum volt az egész könyvben, ez kis váltás volt Harry életében és nagyon jól megcsavarta a szálakat az írónő.

4, 
I: Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1. Ki ne emlékezne Mia-ra és az ő történetére. Az összes rész ott lapul még ma is a polcomon. Meg Cabot néni nagyon is hatással volt rám :)
P: Fazekas László: Kapukulcs a kő alatt Ezt anya ajánlott, még általános iskolában, talán alsós koromban. Emlékeimben ez a könyv él első romantikusabb műként. És tetszett nagyon, hogy izgulhattunk a párosért. Sose jutott eszembe újraolvasni, de tényleg csakis az él bennem, hogy nagyon szerettem akkor ezt a könyvet.

5, 
I: Vlagyimir Szutyejev: Vidám ​mesék olyan kis aranyos rajzok voltak benne, és a kis meséket is nagyon szeretem.
P: Mikszáth Kálmán: A jó palócok és a tót atyafiak Közel se olvastam el minden kötelező olvasmányt, de ennek a címe valahogy megfogott és örültem, hogy ezt nem hagytam ki. Nagyon aranyos, vicces és szórakoztató történetek voltak benne és nagyon szerettem.

6, 
I: Csukás István: Tappancs ​játszani szeretne ennek vicces története van :) Anyuék nem is nekem vették a könyvet, az egyik unokatestvéremnek vittük ajándékba. A hosszú út alatt anyu megengedte, hogy lapozgassam. Gyönyörű rajzok voltak benne, és már akkor nagy kutyabarát voltam :)) elég ha annyit mondok, nem lett végül az unokatestvéremé, valahogy csak ki hisztiztem, hogy nálam maradhasson :D
P: Varga Katalin: Én, te, ő Első hosszabb könyvek között volt, ezt tényleg még alsóban olvastam, de annyira szerettem, hogy rövidebb időn belül többször is elolvastam. Szerettem is a nyelvtant, úgyhogy élveztem, hogy még tanulhatok is vele. :D

7, 
I: Gazdag Erzsi: Mesebolt "Messzi" mamám olvasta ezt nekünk mindig este lefekvéskor, amikor nála nyaraltunk. Ebben is nagyon kis aranyos rajzok, és kis "történetek" voltak.
P: Homérosz: Odüsszeia Jó nem egy több száz oldalas regény, de régi gyengém a görög mitológia, ezért mindent szeretek, ami ahhoz kapcsolható. Ezt a történetet is ezért olvastam el és nagyon-nagyon szerettem.

8, 
I: Meg Cabot: Misztikus Szerelem Egy újabb történet az Írónőtől amit sokszor újra a kezembe vettem, tetszett benne a misztikus szál :) Meg a jó könyves pasikat is szeretem már akkor ;)
P: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk Általánosban még elolvastam a kötelezőket, majdnem mindet szerettem is. Felnőtt fejjel is happy end párti vagyok, ez gyerekként se volt máshogy. Úgyhogy sokat búslakodtam a könyv miatt, de ez is egy remekül megírt történet.

9, 
I: Stephen King: Christine 14 éves voltam, amikor megismerkedtem Stephen King könyveivel. Nagybátyám asztalán találtam meg a Nap kutyát, onnantól kezdve nagy rajongója lettem az Írónak. A legjobban a Christine szeretem meg tőle. 
P: Gárdonyi Géza: Az egri csillagok Sokak kedvence a regény. Hiába nem szeretem a háborús történeteket, de ezt is gyerek fejjel nagyon élveztem. :)

10, 
I: Felix Salten: Bambi jó kislány voltam, és elolvastam a kötelező olvasmányokat :D erre emlékszem a legjobban, még le is rajzoltam Bambit egypárszor ennek hatására.
P: Honoré Balzac: Goriot apó Szerintem gimiben ez az egy kötelező volt, amit elolvastam és nem is értem miért pont ezt. Azt hogy miért szerettem végképp nem értem, de valahogy mégis tetszett. :D Viszont tényleg ne kérdezzétek az okát. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése