2016. 11. 19.

Könyjelző Top 10 - 3. rész

Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

TOP 10 könyvszereplő, akiről elnevezném a gyerekemet

I: Nagyon sok szép névvel találkozhattunk olvasásaink során. :) Izgalmas volt eljátszani az ötlettel, kiről is nevezném el leendő gyermekemet :)
P: Ezt azért természetesen két szempontból is meg lehet közelíteni. Elnevezheted a gyerekedet egy szereplőről, mert annyira tetszik a neve vagy példaként tekintesz rá és tiszteletből használod a nevét. Próbáltam vegyesen válogatni kedvenceket. :)

1, 
I: Lia (Mary E. Pearson - Az ​árulás csókja) Ha a legkedvencebb hősnőmet kellene mondanom mindenképpen ő kapná meg ezt a címet. Nagy hatással volt rám a története :)
P: Celaena (Sarah J. Maas - Üvegtrón sorozat) A lány tulajdonképpen a kedvenc hősnőm, mindenképp megérdemelné, hogy utána nevezzem el a gyerekemet, főleg, hogy nagyon különleges is a neve. Minden szempontból ő számomra a leg-leg. :)
2, 
I: Luke (Nicholas Sparks - Hosszú ​utazás) A rodeós cowboy-ok a kedvenceim, így szívesen nevezném el róla a fiamat.
P: Kate/Bright Side (Kim Holden - Bright Side) Bár a keresztneve nem túl "egyedi", de ez a lány a napfény mindenki számára, akit ismer. Csodálom az életfelfogását, az élethez viszonyulását. Példát lehet róla venni és ha valaki, ő biztosan megérdemli, hogy róla nevezzenek el valakit, jelen esetben a saját gyerekemet. :)
3, 
I: Sonja (A. O. Esther - Frigg rokkája) Nem csak a neve tetszik, de maga a karaktere is nagyon szimpatikus volt. Nagyon várom, hogy végre megjelenjen a folytatás, és újra Sonja világába találhassam magam.
P: Nix (Kresley Cole - Halhatatlanok Alkonyat Után) A valkűrök a kedvenc fantasy lényeim. Egyik legidősebb, általm ismert képviselője, Nix, akit nagyon szeretek. A sorozat minden részében fontos szerepet játszik, de még várjuk, hogy őt magát tényleg megismerjük. Igazi vagány, független, erős (de még mennyire) csaj és a neve is nagyon tetszik.
4, 
I: Levi (Rainbow Rowell - Fangirl) nagyon kedves fiút ismerhettem meg a személyében, romantikus, vicces, aranyos, és ez mellett igazi védelmező is, mindent megtenne a szerelméért. Szeretném, ha leendő fiam is jó tulajdonságokkal rendelkezne.
P: Lia (Mary E. Pearson - Fennmaradottak krónikái sorozat) Ő is kedvenc hősnőim közé tartozik. Valódi nevét nem szeretem, de ez a beceneve, ami végigkíséri a sorozatot, igazán aranyos és megszerettem. :) Amúgy is csodálom bátorságáért, kitartásáért, úgyhogy mindenképp a listában a helye.
5, 
I: Marianne (Julianne Donaldson - Edenbrooke) Egyből megkedveltem és a szívembe zártam Marianne-t. Ahogy hozzá áll a dolgokhoz, nem játssza meg magát, a félénksége ami keveredik a bátorságával, a humora, a kedvessége. Egy igazi hölgy, mégis kitűnik a tömegből.
P: Acheron (Sherrilyn Kenyon - Sötét vadász sorozat) Azt hiszem picit többségben vannak a lányok. :D Azért akad férfi karakter, akiről elnevezném a fiamat. Acheron az egyik legcsodálatosabb főhős, akiről olvastam. Bár az ő könyvét nem olvastam még, de az eddigi részekben is levett a lábamról. Belegondolva, nem is tudom miért nem haladtam mostanában a részekkel. :D
6, 
I: Tristan Cole (Brittainy C. Cherry - Lebegés) Az élet igazán nehéz csapást márt rá, ami lelkileg nagyon megviselte őt, de szerencsére tartogat még számára a jövő jó dolgokat is. Tristan-ra egy igazi apai mintaként tekintek, az mellett hogy nagyon helyes is lehet. Remélem ha lesz fiam, mindent megtesz majd a szeretiért.
P: Hangay Emma (Böszörményi Gyula - Ambrózy báró esetei sorozat) Bár kevesebbet szerepel Militől, nekem mégis kicsit az idősebb lány nőtt jobban a szívemhez. Mindketten imádni valóak, mindenbe beleütik az orrukat, a dolgok sűrűjében vannak állandóan. Ám ehhez talpraesettség, furfangosság és jólneveltség is párosul. Igazi példaképek lehetnének és igazán kedves neve is van. :)
7, 
I: Lorelai (C. J. Redwine - Az árnyékkirálynő) Igaz még csak most ismerkedem vele, és a történetével is, de úgy gondolom megérdemli, hogy szerepeljen a listámon. Valamiért egyből szimpatikus volt, ahogy elolvastam a nevét.
P: Ashwini (Nalini Singh - Archangel's Shadows) Szeretem a hősnőt is, de kedvencnek semmiképp se mondanám. Viszont a nevét nagyon szeretem, ezért került a listába. Különleges, egzotikus hangzása van, megfogott. :)
8, 
I: Anna (Borsa Brown - Az Arab lánya) Nagyon tetszik nekem ez a név, szép a csengése. Bár sokat nem szerepelt a könyvben, mégis amikor olvastam róla, nagyon kis cuki lánykának tűnt számomra. Állítólag nagyon szép is, és ki ne vágyna rá, hogy egy kis hercegnő nézzen vissza rá :)
P: Kile Woodwork (Kiera Cass - Párválasztó sorozat) Kedvenc jelöltem volt azt hiszem a sorozatban, mégis inkább a neve miatt került a top 10-es listába. Rövid, mégis nagyon tetszik a hangzása, örülnék, ha így hívnák a fiamat.
9, 
I: Meira (Sara Raasch - Hó mint hamu) Neki is sikerült kedvenc hősnőim közé kerülnie, kitartásával, tettrekészségével, és egyéniségével. Ezek mellett a nevének hangzása is nagyon tetszik.
P: Asher Hunt (Lisa De Jong - Amikor esik) Ez a srác is különleges neve miatt szerepel a listában. Tudom, hogy már volt egy hasonló, de az női név volt, és úgy tűnik tetszik a hangzása. :D De meg kell jegyeznem, hogy maga a szereplő is megérdemli rajongásomat, mert imádni való, ahogy a megtört lánnyal bánik, meglátja a fájdalmát és valódi támaszt nyújt neki.
10, 
I: Elsa (Clélie Avit - Itt vagyok) Hihetetlen történet az övé, bebizonyítja milyen szép és fájdalmas is egyszerre az élet, minden perc fontos, amit megélhettünk, és szeretteinkkel tölthettünk.
P: Violet Lasting (Amy Ewing - Jewel trilógia) Ő az egyetlen olyan szereplő, aki semmiképp se kerülne kedvencek közé. Természetesen semmi bajom nem volt vele, de sokkal különlegesebb hősnők is vannak nála. Viszont szépséges neve, nagyon megtetszett és szívesen elnevezném róla a kislányomat. :)

2 megjegyzés:

 1. Ú, de jó kis bejegyzés lett ez, nagyon tetszik :D
  Ha lányom lesz Penryn (Angelfall) lesz, ha még egy lányom lesz, az Eadlyn (Koronahercegnő).
  A fiamhoz most kaptam pár tippet, köszi :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is nagyon élveztük összeszedni a neveket. :D Az Eadlyn-en én is elgondolkodtam, de végül nem maradt a legjobbak között. :)

   Törlés