2016. 12. 02.

Julianne Donaldson: Blackmoore

Író: Julianne Donaldson
Cím: Blackmoore
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 344 oldal
Fülszöveg:
Kate ​​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly áldozatok árán tanulja meg, hogy a szívére kell hallgatnia.


„A szerelem olyan, mint a láz. Elpusztít. Megnyomorít. Mindent elsöpör, ami az útjába kerül.”

Edenbrooke fantasztikus története után mit vártunk Blackmoore-tól?
I: Az Írónő előző regénye is teljesen levett a lábamról. Alig vártam, hogy egy újabb történetét ismerhessek meg tőle. Nem kellet csalódnom, ismét egy igazi aranyos kis romantikus történetet kaptunk a kezeink közé. Ahogy Edenbrooke, úgy Blackmoore is
magába szippantott. A szereplői, a leírt tájak, a kis bonyodalmak, és a szerelem arra sarkalt,hogy szinte egy helybe olvassam ki a könyvet. Jól meg is beszéltük Perpetuaval, hogy mind a ketten belefeledkeztük, és szinte egyhuzamban olvastuk ki. Számomra hozta az elvárt szintet. 
P: Egy olyan remek történet után tudtam, hogy imádni fogom ezt a könyvet is, és így is lett. :) Blackmoore is elvarázsolt szereplőivel és történetével együtt. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott és a könyv felétől már letenni se tudtam egyben olvastam már a felét. Persze az izgalmas eseménydús fantasy regényekkel nem lehet összehasonlítani, de néha, sőt nem is kevésszer, jól esik mindenkinek egy ilyen aranyos és bájos könyvet is elolvasni, ami megmelengeti a szívét. Szeretnék még olvasni az Írónőtől.

Kate elhatározása elég furcsa az ő idejében, elhatározta, hogy nem akar férjhez menni. Gondoltuk volna, hogy mi az oka erre?
Katy (Forrás)
I: Katy egy nagyon érdekes személyiség. Nem szeretne olyan lenni mint nővére és édesanyja. Ennek érdekében nem szeretne férjhez menni. Nagyon kíváncsi voltam, miért is hozta meg ezt a döntést. Ahogy haladtunk a történetben, egyre több mindent tudunk meg Katy múltjából, amik kezdik megmutatni miért is tett ilyen elhatározást. Teljesen meg tudtam érteni, a döntését. Közben pedig nagyon szurkoltam, hogy Henry valahogy győzze meg az ellenkezőjéről :)
P:
Kate is kicsit rendhagyó hősnő, akárcsak Marianne volt, bár ő más miatt érdekes. Elhatározta, hogy nem fog férjhez menni, és makacsul kitart elhatározásában. Furcsa, hogy egy lánynak nem ez a leghőbb vágya. Természetesen gondolhatjuk, hogy valami motiválta ebben a döntésben és nagyon vártam, hogy mégis mi lehetett az oka. Valójában meglepett az indítéka, érdekest csavart adott ezzel a történetnek. Szép lassan apró foszlányokat kaptunk a múltjából, amiből már találgathattunk és szép lassan ki is derült, hogy miért tette fogadalmát.

„A madár talán nem is a nyughatatlanságába pusztult bele, hanem a kalitka ölte meg.”

Henry és Kate igyekszik figyelmen kívül hagyni egymás iránti érzéseiket, de nem lehet nem észrevenni. Szerettük a párosukat?
I: Nagyon szerettem a párosukat :) Sejthető volt, hogy kettőjük között több van, mint barátság. Gyerekkoruk óta nagyon jó barátok. Katy felnézet Henry-re, és a gyermeki
Henry (Forrás)
rajongás egy idő után mélyebb érzelmekké alakult át.
De volt valami csavar amiatt párosunk nem talált mindjárt egymásra. Nagyon kíváncsi voltam, hogy oldják majd meg a szerelmeseink ezt a problémát. Annyira jó volt *-* Henry egy igazi gáláns lovag, aki mindent megtenne a szerelméért.
P:
Henry, a másik főszereplőnk, és őt is nagyon megkedveltem. Élveztem nézni, ahogy mindketten titkolják valódi érzéseiket egymás előtt. Epekedve vártam, mikor vallják már be valódi érzéseiket és mi lesz az az esemény, ami vallomásra bírja őket. Gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok voltak ők és Sylvia, meglepő lett volna, hogy ha nem alakul át valami mássá a dolog. Henry igazán lovagias és odaadó férfi. Tudja mi a feladata, mit vár el tőle az anyja Blackmoore-ral kapcsolatban, a szívét még se tudja elhallgattatni. Minden közös pillanatukat imádtam, tényleg majdhogynem keresztbe font ujjakkal szorítottam végig, hogy na történjen már meg az áttörés és azt kell mondjam, hogy megérte kivárni. :)

Mi is megszerettük Blackmoore-t a történetével együtt?
IElőször csak Katy rajongásának tárgyát láttam benne, de ahogy egyre többet hallottam róla, nagyon kíváncsi voltam erre a helyre. Az volt a legjobb amikor a lánnyal együtt
pillantottuk meg először, és lassan ismerkedtünk meg közelebbről vele. Igazi gyöngyszem lehet, amit én is szívesen megnéznék élőben. Bejárnám a titkos helyeket, nézném a tenger a holdfényben, a madarak csicsergést hallgatnám hajnalban. De a legjobban a hangás tájra lennék kíváncsi, akkor amikor az első nap sugarai megvilágítják a tájat :)
P:
Eljutni Blackmoore-ba Katy gyerekkori álma és történetünk idején végre meg is látogathatja ezt a gyönyörű helyet. Én is szívesen barangolnék a kastélyban, mert sok titkot rejteget. A lány is sokszor rótta a folyosókat újabb és újabb helyeket felfedezve, erről még szívesen olvastam volna akár többet is. De így is megismerhettük a legérdekesebb részleteket Katy és főleg Henry segítségével. Igazi varázslatos kastély ez a hely.

„- Már közel a menny, de az utolsó percben alázuhansz…”
 
Negatív szereplőkből nem volt hiány. Ki volt a legellenszenvesebb?
I: Nem szenvedtünk hiányt a negatív szereplők terén. Ott volt mindjárt Katy édesanyja. Aki annyira irányítás mániás volt, és a híre se volt igazán jónak mondható. Megvolt a maga múltja, és jelenje is. Nem azt nézte Katy mire vágyik, csak is a hírnév érdekelte. Ott voltak még Katy testvérei is, egyiket se az eszéről, és a jóságáról ismerhettük meg. Henry anyja is
nagyon ellenszenves volt nekem, sokban hasonlított Katy anyjához. Őt is csak a pénz, és a család jó híre érdekelte, fia érzéseit nem vette figyelembe. Sok megpróbáltatásnak volt kittéve párosunk, amiben ezek a személyek nagy szerepet játszottak.
P:
Huh, hát abból tényleg nem volt hiány. Mindkét főszereplő családja igazán ellenszenves volt. Katy anyja és nővére nehezen mondható finom úri hölgynek. Csodálom, hogy mellettük a lány meg tudta tartani saját személyiségét. Abban az időben fontos volt, hogy egy fiatal lány megfelelő házasságot kössön, hogy biztosítva legyen a jövője, de nem minden áron és mindenkin átgázolva. Henry anyjának a viselkedése Katy anyjához köthető, de ott se tudom megérteni, hogy miért kell általánosítani. Miért nem képes meglátni, hogy Katy semmiben se hasonlít a rokonaira? Szörnyűek voltak, szegény párosunkat igazán próbára tették. Ám ha csak egyet kellene választani, akkor Katy anyja volt a legellenszenvesebb.

„Te voltál az egyetlen meglepetés az életemben, Kate. És félek, nagyon félek, hogy ha egyszer elmész, a meglepetésnek is vége.”
Kedvenc jelenetem:
I: Henry és Katy közös részei
P: A titkos folyosón eltöltött rövidke idő.
Kedvenc szereplőm: 
I: Katy, Henry
P: Henry.
Kinek ajánlom: 
I: Az Írónő kedvelőinek, és azoknak akiket egy kis aranyos szerelmi történet is magával tud ragadni.
P: A történelmi romantikusok kedvelőinek ez egy igazi gyöngyszem. :)
Értékelésem:
I: Egyszerűen elvarázsolt, nem is tudok neki mást adni mint 5 madárkalitkát.
P: Miután letettem a könyvet sokáig csak mosolyogtam, hogy milyen jó volt. Ezért se érdemelhet 5 makettnél kevesebbet ez a könyv. :)
Érdekesség: Interjút hoztunk nektek az Írónővel. 

Mesélj nekünk a könyveidről!

Két történelmi romantikust írtam: az Edenbrooke-ot és a Blackmoore-t. Mindkét könyv a

György korabeli Angliában játszódik. Az Edenbrooke-nál egy kis Jane Austen hatás, míg a Blackmoore-nál inkább Bronte hatás érezhető. Mindkettő nagyon romantikus, ágyjelenetek nélkül.

Melyik színész/nő játszaná a főszereplőt a mostani könyvedben?
A képzeletemben Lily Collins játszaná Kate-t.


Mit gondolsz a jó és a rossz véleményekről?
Nem szabad értékelést olvasni, ha érdekel a józanságod.


Hogyan kapcsolódsz ki?
Pihenés? Az mi? Tulajdonképpen, nincs jobb egy hosszú nap után, mint egy jó könyv egy csendes, tiszta szobában.


Mi a kedvenc motivációs mondatod?
„Nincs siker kemény munka nélkül.”

Melyik a kedvenc könyved?
Nem tudok kedvenced választani! Túl nehéz. De az utóbbi időben sokszor ajánlom Ruta Sepetys Kalitkába zárt álmok könyvét. Mozgalmas és vicces és gyönyörű.


Ki a kedvenc íród?

Ismét. Túl sok kedvenc van, hogy csupán egyet emeljek ki. Az írásomat Jane Austen, Georgette Heyer és Mary Stewert inspirálta. Az utóbbi időben nagyon szerettem Ruta Sepetys, Scott Westerfeld, Martine Leavitt, Leigh Bardugo és Jane Yolen könyveit.


Kedvenc filmed?
Csak egy pénzfeldobás tudna dönteni az Aranyhaj és az Így neveld a sárkányodat között. (Említettem már, hogy négy gyerekem van?)


Ki a kedvenc személyed (akár élő akár halott) és miért?
Nagyon szívesen találkoznék Adele-lal és megmondanám neki, hogy imádom a zenéjét.


Mi volt a legizgalmasabb kirándulás, amin részt vettél?
Év elején Skóciába utaztam a férjemmel. Beleszerettem Skye szigetébe. De valószínűleg a legérdekesebb kirándulás a kelet berlini volt még a vasfüggöny lebontása előtt.


Mi volt a legkínosabb pillanatod?
Túl sok van. Mindig zavarba hozom magamat. De a listavezető az, amikor kiugrottam egy mozgó teherautóból, mert hánynom kellett. És a leendő ügynököm is a teherautón volt.


Villámkérdések
Fehér vagy vörös bor? Almabor.Kávé vagy tea? Gyógy tea.
Főzni vagy rendelni a vacsorát? Szeretem, ha mások főznek.
Csoki vagy vanília fagyi? Csoki természetesen. Mogyoróval.
Palacsinta vagy tojás? Inkább gofrit választanék.
Sokáig alvás vagy korán kelés? Inkább az alvás.
Laptop vagy íróasztal? Laptop
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése