2016. 12. 05.

Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyve

Író: Kerstin Gier
Cím: Silber - Az álmok második könyve
Sorozat: Silber-trilógia 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 344 oldal
Fülszöveg:
A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából  
És ebben a pillanatban, a hirtelen támadt csendben meghallottam azt az ismerős, vészterhes matatást mindössze néhány méterre tőlem. Bár senkit sem láttam, és egy bölcs hang a fejemben figyelmeztetett, hogy ez csak álom, mégsem tudtam megakadályozni, hogy lassan elhatalmasodjon rajtam a páni félelem.
Anélkül, hogy pontosan tudtam volna, mit teszek, és ki elől menekülök, ismét futásnak eredtem.





"„Ha már egyszer kilocsoltuk a vizet, többé nem gyűjthetjük össze.” Más szóval, ami történt, megtörtént, és az élet megy tovább."

Most már nem vártam sokat, hisz nem féltem, hogy csalódnom kell ebben a könyvben, sőt
nagyon vártam, hogy mit hoz még ki Liv új „képességéből”. Mondhatni beilleszkedett már az új környezetbe, de furcsaságok akadnak még bőven. Ezt a részt is imádtam, minden korábbi pozitívum megjelent itt is és csak úgy faltam a lapokat, amikor kezembe vettem a könyvet. :) Ez is borzasztóan aranyos, könnyed és egyben izgalmas olvasmány volt borzasztóan szerethető szereplőkkel, akikkel könnyen lehet azonosulni.

"Mindegy milyen nehéz idők járnak – hordozz egy zöld ágat a szívedben, és meglásd, rátelepszik egy énekesmadár!"

Liv (forrás)
Liv nem számított rá, mégis hamar talált egy srácot, akivel jól érzi magát és mondhatni tökéletesen egymásra találtak. Az első részben is imádtam a párosukat, úgy „váltunk” el, hogy minden rendben van közöttük. Örömömre a kapcsolatuk most se szorult háttérbe. Hogy ne unatkozzunk kicsit megkavarta az állóvizet az Írónő, hogy izgulhassunk miattuk. Nem mondom, hogy maradéktalanul örültem ennek, mert tényleg nagyon féltem, hogy mi sül ki ebből, de tagadhatatlanul kellett itt is egy kis változatosság. Közben egyre többet tudhattunk meg Henry-ről, aki valljuk be, tényleg nem szeret túl sokat beszélni magáról. Természetesen még maradtak titkai, de jó volt most közelebbről megismerni. Várom, hogy az utolsó könyvben végre minden kiderüljön róla.

"-Tényleg a végtelen jelét ajándékoztad Emilynek?
Grayson arcáról lehervadt a mosoly.
– Úgy értem… tudod te, milyen sokáig tart a végtelen? – kérdeztem. – Tovább, mint egy egész élet."

Henry (forrás)
Az első részben lelepleztük Anabel-t, mint fő gonoszt, sikerült ki is iktatni, hiszen elmegyógyintézetbe került. Viszont mégis akadtak bőven furcsaságok, amire keresik a válaszokat. Ha nincs Anabel, akkor ki áll a dolgok mögött? Liv újra bevetheti nyomozói képességeit, ám segédjét most mellőznie kellett, mert Mia saját gondjaival küszködött. Próbálgatja új erejét, hiszen az álmokban bármi lehetséges, így ő is egyre ügyesebb lesz. Arra is rájön, hogy sokat kell még tanulnia, hogy a többiek nyomába érjen. Imádom, amikor az álmokban járunk és együtt egyre több mindent fedezünk fel.


"Ha a változás szele közeleg, egyesek falakat építenek, mások szélmalmokat."

Mia (forrás)
A szerelem és a nyomozás mellett kaptunk egy kifejezetten szórakoztató mellékszálat is, ami a kedvencem volt. Találkozhattunk Grayson és Florence nagymamájával, aki Liv-éktől igazán vicces becenevet kapott, ő lett Bokker. :D Pontosabb magyarázatot nem adnék, szeretném, hogy ti fedezzétek fel magatoknak ezt a rész. Itt láthattuk leginkább Mia és Liv stílusát, és ezt imádtam. :D Írtam, hogy nyomozásból most se volt hiány, ami jó is volt, viszont mégse tudtam annyira élvezni, mint az első részben. Gondolkodtam, hogy emiatt le is vonok fél csillagot, de ahogy írom az értékelést mégis meg kell gondolnom magam, mert ez a rész is szuper volt, és megérdemli a maximumot. 


"Ha az alapvető dolgokban nincs egyetértés, nincs értelme közös terveket szőni."

Sok-sok dolog miatt várom a folytatást. A titokzatos Henry érdekel leginkább, remélem nem lesz okunk csalódni benne. Valamint Grayson is újabb oldalát mutatta meg most, és az az érzésem, hogy ő is tartogat még meglepetéseket. Éééés ott van még nekünk Secrecy, akinek a kiléte biztos nagy durranás lesz és gyanús, hogy tátva marad a szám majd tőle, legalábbis remélem. :D


"– A teknősbékák többet tudnak mesélni neked az útról, mint a nyulak, Miss Olive."


Kedvenc jelenetem: A Bokker elleni merénylet.
Kedvenc szereplőm: Liv, Mia, Henry, Grayson
Kinek ajánlom: Aranyos, magával ragadó és izgalmas regényeket keresőknek ajánlanám, meg persze azoknak, akiket már magával ragadt a Silber világa.
Értékelésem: Először kevesebbet akartam adni, de végül megérdemelt 5 alvajárót a könyv. :)
Érdekesség: A történetben most igen fontos szerepet kap egy bizonyos Mr. Snuggles bokor páva alkotás. Ezért a sövényszobrokról hoztam rövid összefoglalót a borítóvariációk mellett.

 Nekem most is az első a kedvencem. :)


A sövény maga szorosan egymás mellé ültetett cserjékből álló akadály, a kert körbekerítésére, vagy azon belül elhatárolásra. Művészi formája a kertszobrászat, azon belül a sövényszobrászat. Angliában például már 700 éves kort meghaladó sövények is léteznek. Az „egyszerű” sövényeket is célszerű karbantartani, időnként metszeni, hogy nem burjánozzanak el. Alkalmas növényei lehetnek lomblevelű örökzöldek, tűlevelű örökzöldek, de akár lombhullató növények is. Itt nem is untatnálak titeket hosszabb leírással, inkább képeket hoztam még nektek a nagyvilágból. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése