2016. 12. 18.

Könyjelző Top 10 - 5. rész

Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

TOP 10 szuperképesség

I: Mindig is szeretem volna különleges képességgel bírni :) Most eljátszhattam vele gondolatban.
P: Számos fantasy regény olvasunk ezért sok-sok különleges képességgel találkozunk. Alig tudtam kiválogatni a kedvenceimet. :)

1,
I: Mindig is szeretem volna varász erőt, úgy mint ahogy a Harry Potter-ben, Harry és a többiek.
P: Ha máskor gondolkodom el a dolgom, lehet nem ez lenne az egyes számú választás, de mostanság az Vörös királynő sorozatban, Mare Barrow elektromos képessége a kedvencem.

2,
I: Bár félek a tűztől, de mégis nagy erőnek gondolom az irányítását. A Vörös Királynőben Cal volt az aki igazán jól tudta használni ezt a képességét.
P: Az Üvegtrón sorozat Celaena-ja képességek nélkül is elég erős és rászolgál, hogy kedvenc legyen. Ám vadiúj képessége, mellyel befolyásolni tudja a tüzet, nagyon érdekes.
3,
I: Az átváltozás, és az alakváltás is mindig nagyon tetszett, ezért Kol képessége az Árnyékkirálynőből is nagyon érdekes. Aki sárkánnyá tud változni.
P: Az Arkánum Krónikák főszereplője, Evie Greene különleges kapcsolatban van a növényekkel. Önmagában ez nem hangzik izgalmasan, de a könyvben megjelenített módon igazán megtetszett. Érdekes lehet így befolyásolni a növényvilágot.
4,
I: Milyen lehet vajon régi emlékeket őrizni, és átélni? Jonas nagyon kíváncsivá tett az Emlékek őréből. Egyszerre vonz, és taszít ez a képesség.
P: Az Angyali vadász sorozatban sok szereplőnek vannak különleges adottságai. Elena például kifejezetten érzékeny a különböző személyekhez tartozó illatokra. Az egész sorozatban ez az elem az egyik kedvencem. Nagyon szépen tudja leírni az Írónő ezeket a kellemes illatokat.
5,
I: A tárgyak mozgatását is kipróbálnám, úgy mint ahogy a Kékek csoportja a Sötét elmékből.
P: A Tűzláng sorozat a sárkányokról, pontosabban a sárkány alakváltókról szól. Jacinda egy igazán különleges példány és megtetszett a dolog, hogy milyen lenne néha sárkány alakot ölteni.
6,
I: Az elektromosság feletti uralom. Mare képessége a Vörös királynőből is nagyon érdekes, és egyszerre veszélyes is.
P: Sok jövőbe látóval lehet találkozni, most a legutóbbit említeném. Meggie Corbyn vérpróféta. Pont neki nem egy leányálom a jövőbe látás, de nagyon izgalmas lehet (eleinte biztosan), ismerni a jövőt.
7,
I: Lorelai képessége is nagyon tetszik az Árnyékkirálynőből, ahogy egyes dolgok erejére, szívére tud hatni, és ezt az erőt felhasználja a gonosz legyőzésére.
P: Az Üvegkardban ismerkedtünk meg igazán Mare bátyjával Shade-del, aki igazi teleportáló. Lehet ellustulnék, ha én is az lennék, de milyen menő lenne már így közlekedni. :D
8,
I: Az időutazás is nagyon jó lehet, úgy mint Gwendolyn a Rubinvörösben.
P: Liv Silber "képessége" nem annyira egyedi a történetében, de ki ne szeretne mások álmába bekukkantani? Főleg, hogy ott bármire képes vagy?
9,
I: Láthatatlanná válni is nagyon jó lenne, mondjuk nem úgy mint Millard a Vándorsólyom kisasszonyból, mert ő sose lett látható.
P: A Grisák világában sok képességet ismerhettünk meg. Közöttük Alina tehetsége teljesen egyedi. Nem tudom a való életben mit kezdenék azzal, hogy így tudom irányítani a fényt, de remek fegyvernek tűnik. :)
10,
I: Víz erejét is jó lenne uralni, mint a Vörös Királynőben a nimfák.
P: Az utolsó kedvenc kicsit rendhagyó, vagy mondhatjuk úgy is, hogy picit csalok. :P Az is szuper lenne, ha varázserőm lenne, mint pl Agnyeskának a Rengeteg könyvben és ezzel rengeteg lehetőség nyílna meg előttem.   

1 megjegyzés: