2017. 01. 28.

Könyjelző Top 10 - 8. rész

Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

Top 10 várólista csökkentés

I: Jó pár könyvet beszereztem az év végén. Ilyenkor mindig szeretem átnézni mennyi olvasatlan könyv csücsül azon a listán. Jó volt válogatni melyikek is állnak az első helyen olvasás szempontjából :)
P: Decemberben mindig beraktározok remek olvasmányokkal. Mivel egyszerre jön a sok újdonság, nem is tudom mindet elolvasni azonnal. Ilyenkor ezeket szeretném leghamarabb elolvasni, de kénytelen vagyok valamilyen sorrendet kialakítani, mert tényleg éjjel-nappal olvasnom kellene, ha olyan gyorsan akarnám mindet olvasni, mint szeretném. :D

1,
I: Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara Perpetua nagyon szerette, így már alig várom, hogy én is neki kezdhessek :) Meg hát Sarah, és eddig amit tőle olvastam kedvenc lett :)
P: J. A. Redmerski Gyilkosok társasága sorozatát már korábban kinéztem magamnak, szeretem az ilyen különlegesebb témákat. Nagyon megörültem a magyar megjelenésnek és a Megölni Sarait az a könyv, amit most leghamarabb szeretnék olvasni. :)
2,
I: Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú a bóritójába szeretem bele. Nagyon borongós a fülszövege, alig várom, hogy megtudjam mit is rejt valójában.
P: Tabitha Suzuma Kimondhatatlan könyve is a tabu téma miatt fogott meg. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy miként tálalja nekünk az Írónő ezt a kapcsolatot.
3,
I: J. A. Redmerski: Megölni Sarait nagyon szeretem a rázós könyveket, és Sarai története sok sötétséget sejtett. De gondolom ott lesz a megváltás, megbocsátás is :)
P: A harmadik helyett is egy Rázós könyv, úgy tűnik tényleg ezek fogtak meg legjobban. :D A Papírhattyú borongós fülszövege is megvett magának.
4,
I: Zakály Viki: Egyszeregy amikor megláttam, hogy megjelenni akkor tudtam, hogy kell nekem ez a könyv.  Még nem olvastam az Írónőtől, nagyon kíváncsi vagyok milyen hatással lesz rám.
P: Cassandra Clare könyveivel egyelőre vegyes a kapcsolatom. Ám a Pokoli szerkezetek sorozat miatt mégis nagy figyelemmel vagyok általában az újabb munkáira. Új, Éjféli kisasszony regénye felé nagy elvárásaim vannak, remélem újabb kedvencet találok.
5,
I: J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké egy újabb rázós könyv, amit biztos nehéz emészteni, de nagyon szeretek kicsit feketébb hangulatú könyveket is olvasni.
P: Meglepő lehet ez a választás, de mégis az élen a helye. A Luxen sorozat összességében inkább csalódásként elkönyvelhető nálam. De ez az új szemszög mégis borzasztóan. Valamint tudom azt is, hogy szeretem az Írónő stílusát, írásmódját, ezért nagyon kíváncsi vagyok Hunter könyvére.
6,
I: Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők már régen olvastam disztópiát, és úgy gondolom érdekes lesz megismerni egy újabb világot :)
P: Hosszú idő után folytatódik magyarul is Kevin Hearne Vasdruida sorozata. Anno meglepődtem, hogy ennyire jó és mégse kap nagyon figyelmet. A lényeg, hogy megvan az újabb kötet és alig várom, hogy megismerjem Atticus újabb kalandjait. :)
7,
I: Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes rubin pöttyös, és jól hangzik a fülszövege. Kiváncsi vagyok szerelem lesz e első olvasásra :)
P: Utolsó részéhez érkeztünk az Angelfall sorozatnak és még ha nem is vált igazi kedvenccé az első két rész, mostanra már nagyon érdekel, miként végződik Penryn és Rafe története.
8,
I: Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak az első részt annyira szeretem! Már ott jófejnek tűnt Libby, és alig várom, hogy megismerjem az ő történetét is.
P: Az első rész nem hozta a várt hatást, de tudom, hogy sokkal több van az Írónőben, ezért mindenképp tovább akarom olvasni a regényeit. A Skorpió fullánkja még jobban érdekel, hiszen saját csillagjegyem köszön vissza benne. :)
9,
I: Amy Ewing: A fehér rózsa az első rész még nem tudott teljesen magával ragadni, de nagyon várom a folytatást.
P: Egy jó Rubin Pöttyös könyv mindig jöhet. Szeretném, hogy a Te édes is egy remek olvasmány lenne, mostanában kevesebbet olvastam a műfajban. :)
10,
I: Veronica Roth: Árnyak és jelek A divergent sorozatát olvastam már az Írónőtől, kíváncsi vagyok milyen új világot tud teremteni. Itt milyen karaktereket fogok megismerni.
P: Nem volt szándékos, de úgy tűnik csakis KMK-s könyveket sikerült a listába válogatnom. :D Tizedik J. M. Darhower Mindörökké könyve lenne. A besorolás és az értékelések felkeltették az érdeklődésemet, egyedül a borító miatt nem került előrébb, mert azzal még nem sikerült megbarátkoznom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése