2017. 01. 20.

Sophie Jackson: Egy font hús

Író: Sophie Jackson
Cím: Egy font hús
Sorozat: Egy font hús 1.
Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 528 oldal
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Wes ​​Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól…
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát.
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket…hacsak a szerelem nem segít.
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről – az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.
Ő volt minden, amire szüksége lehetett.
Titok, harc és szenvedély.
16 évig várt rá.
Ő az, Barack.


„– Jack – suttogta. – Ő az én Barackom.”

Nagyon vártuk ezt a könyvet, mi fogott meg benne már jó előre minket?
forrás
I: Perpetuaval beszéltünk a könyvről, és úgy gondoltuk nekünk való lehet, így nem is volt kérdés a beszerzése. Azért, hogy kíváncsiságomat csillapítsam, kicsit utána néztem, és a százalékok azt mutatták érdemes elolvasni, és megismerni a sorozatot.
P: Kivételesen olvastam fülszöveget. :D Bár már önmagában az értékelések és a csillagozások is meggyőztek volna. :) Nem újdonság a téma, én még se emlékszem, hogy olvastam volna pontosan ilyen párosítást. Kíváncsi voltam mit lehet ebből kihozni és persze reméltem, hogy újabb new adult kedvencet avathatok. :)

„– Itt vagyok. Minden rendben. Kapaszkodj belém!”

New adult regényekből manapság nincsen hiány, de aki szereti, nehezen unja meg őket. Ez is egy jól sikerült darab?
I: A mai világban az előítéletek, és a rossz megítélések nagy fájdalmat tudnak okozni az embereknek. Ezt Wes karaktere nagyon jól bemutatja nekünk. Azért mert a múltadon van egy folt nem jelenti azt, hogy velejéig rossz ember vagy. Őt is megbélyegezték a börtön miatt, a lelke mélyén még mindig az a megbántott kisfiú, aki nem kapott sok szeretett
Wes (forrás)
gyerekkorában. 
Ezt a keménységgel próbálja álcázni. Szerencsére feltűnik Kat, ő lesz az, aki az álarc alá lát, és felfedezi Wes-ben azt az impozáns okos férfit, aki valójában ott rejtőzik benne. Párosunk által sok érzelmet, és fájdalmat is kapunk egyszerre. Ott volt a múlt, ami beárnyékolta életüket, egy szörnyű gyilkosság, ami mind a kettőjük életét megváltoztatta. Nagyon sok érzelmet adott nekünk az Írónő, amik igazán jót tettek a történetnek, de voltak olyan részek is, amik kicsit már átcsaptak az unalom kategóriájába. Az erotikus részek kellő mennyiségben szerepeltek a könyvben, így pont annyi volt, ami nem csapott át abba, hogy csak erről szóljon az egész történet. Konfliktusban sem volt hiány, valamiért nálam még se volt meg az a szikra ami miatt teljesen bele tudtam volna szeretni.
P: Szerencsére csalódnom egyáltalán nem kellett. Ez is egy csodásan megírt történet sok-sok érzelemmel. Kiemelkedőnek azért semmiképp se mondanám, mert olvastam már olyat, ami sokkal jobban megérintett, de hát nem lehet mindegyik kedvenc. A műfaj általam szeretett jellemzői jelen voltak, mert sötét folt volt bőven szereplőink múltjában, sőt nagyon tetszett ez a sötét folt. Érdekes volt, hogy a közös titkuk hamarabb kiderült, mint általában, ezzel meg tudott lepni az Írónő és tovább tudtunk lépni más gondok felé.

„– Te vagy a minden számomra, Barack. Mindig is az voltál.
Mindig! Te vagy a legjobb dolog az életemben. – Megcsókolta. –
Te vagy mindenem.”
 
A főszereplő páros tökéletes ellentéte egymásnak. Wes börtöntöltelék, míg Kat egy kedves tanárnő, akinek mások segítése az életcélja. Ám az érzéseknek senki se tud parancsolni, ugye?
I: Mind a kettőjük nagyon érdekes karakter volt a történetben. Az élet nem bánt velük kesztyűs kézzel fiatal korukban mind a kettőjüknek át kellet élni rossz helyzeteket. Wes-ben és Kat-ben is végigment ez miatt egy változás. Még Wes a"rossz" fiú szerepét vette magára, addig Kat szeretné a rosszat jóvá "varázsolni" és a bűnözőkön segíteni. A sorsuk már a
forrás
múltban keresztezte egymást, a jelenben pedig újra egymásra találnak. Érezhető volt köztük a kémia, és a szenvedély. Ezeknek az érzéseknek nem is tudtak sokáig ellen állni, és egymás karjaiba kötnek ki ;) Nagyon jó volt végig követni a kapcsolatuk alakulását. Nem csak szenvedélyt kapunk tőlük, meglátjuk milyen is az amikor saját "démonaikkal" kell megküzdeniük azért, hogy kapcsolatuk kiteljesedhessen, és örök elpusztíthatatlan szerelemé váljon.

P: Wes és Kat kapcsolata nagyon érzelmes, kézzel fogható és szerethető. Szokás szerint két nagyon különböző világból jöttek, de a szerelemnek ez nem lehet akadálya, sőt láthatjuk, hogy még az ő sorsuk is milyen könnyedén összefonódik. Tényleg nagyon megszerettem a párosukat. Elolvadok az ilyen könyves pasiktól, akik a zord és zárkózott külső ellenére ellágyulnak, amikor megtalálják a számukra tökéletes nőt. Wesley múltja nem makulátlan, de Kat miatt végre, szeretne változtatni az életét és jó útra akar térni. Ez így tökéletes. :)

„– Az igazság az – suttogta Carter közvetlenül a fülébe –, hogy
rohadtul félek elmenni. Nem tudom megtenni. Nélküled minden
reményt elveszítek."


Hiába van a szerelem a középpontban, mindig kell egy érdekes fordulat. Az itteni, hogy tetszett?
I: Mind a kettőjüknek meg kell küzdenie a családjukkal is. Engem Kat anyukája idegesített a legjobban, annyira egy irritáló nőszemély volt. Az ő konfliktus generálást soknak éreztem.
Kat (forrás)
Wes pedig nem mondhatja el a szerető családot, őt is érik ez miatt konfliktusok, főleg unokatestvéreinek köszönhetően. Ezeket a részeket kicsit kiforratlanak éreztem, szerintem többet is kilehetett volna belőle hozni.

P: A történet inkább rendben volt, mint kiemelkedő lett volna. Ahogy fentebb is írtam, én az hittem, hogy a nagy leleplezés várható a végére, és utólag még örülök is, mert így nem volt olyan kiszámítható a dolog. De szerencsére volt még alapanyag, ami fel tudta kavarni az állóvizet. Sajnáltam Kat-et, amiért majdnem egyik szerette se támogatta a döntéseit, nehéz lehet így kitartani a célkitűzéseid mellett. Az anyjával való viszony egyenesen borzalmas. Nagyon vártam, hogy mikor jön el a pont, vagy mi fogja kiváltani azt, hogy végre máshogy lássa a dolgokat. Viszont a nagymamát imádtam, ilyen nagymamára vágyik mindenki, aki támogat, menedéket ad és segítséget nyújt szükség idején, és kiáll a döntéseid mellett.

„– Olyan összetört voltam, amikor újra megtaláltál, de te összeraktál,
és miattad rájöttem, hogy az elkövetett hibáim nem határozzák
meg azt, hogy ki vagyok.”
 
Akad bármi, amit változtattunk volna?
I: Kicsit másképpen képzeltem el én is a titok kiderülést, és az ebből kialakuló konfliktus kimenetelét. Igaz nem panaszkodhatok, mert elég jól megoldotta ezt az Írónő, de valahogy az
forrás
én fejemben ez az egész kicsit máshogy alakult volna.

P: Előre vártam a nagy konfliktust, hiszen adott volt a helyzet és meglepődtem, hogy nem használta ki az Írónő. Valószínűleg nem akart sablonos lenni, de nem zavart volna, hogy nem kapok meglepetést, ha kellően izgalmasan sikerül tálalni. Persze kaptunk „nagy” összecsapást így is, de jóval egyszerűbb volt és inkább érzelmesre sikerült. Végül is mindegy, ez a könyv így lett megírva és így szerettem.

"Olyan szerelem volt ez, amilyet sokan soha nem találnak meg, és soha nem lehet kioltani. Ez a szerelem messzire elér, rendkívül erős és mindent elsöpör."

Kedvenc jelenetem:
I: A közös tanulós részek
P: A piknikezés.
Kedvenc szereplőm: 
I: Nem került senki se közel a szívemhez
P: Nana. :)
Kinek ajánlom: 
I: A műfaj kedvelőinek azt mondanám adhatnak neki egy esélyt.
P: Aki szereti a new adult könyveket, annak tényleg nem érdemes est se kihagyni. 
Értékelésem:
I: Teljesen nem vett le a lábamról ezért 4 barackot adok neki.
P: Sajnálom, hogy nem kaphat öt font húst, de nagyon felcsigázott és várom a folytatást, így 4 font hús tudok adni neki. :)


Érdekesség: Interjút hoztunk az Írónővel. :)
Miről szól az Egy font hús?
Az Egy font hús a megváltásról szól, és ne ítéld meg a könyvet a borítója alapján. Kat Lane tanúja volt apja meggyilkolásának, amikor kilenc éves volt és akkor tett ígéret szerint tanítani kezd egy börtönben. Ott találkozik Wes Carter-rel, egy arrogáns rabbal, aki több szempontból is próbára teszik. A könyv az ő kapcsolatukat követi, még tanár diák viszonyban és hogy hogyan kezelik a helyzetet és hogyan birkóznak meg múltjukkal.


Az Egy font hús eredetileg egy Alkonyat fan fiction. Miért akartál Bella-ról és Edward-ról írni egy új helyzetben?

Amikor olvastam az Alkonyat sorozatot, megszállott lettem, jobban meg akartam őket ismerni; ha húszrészes lenne a sorozat, akkor is így éreznék – egyszerűen imádtam a karakterüket.
Új helyzetben látni őket, mindig izgalmas és más volt. Szórakoztató volt olvasni, hogy

Edward ember, vagy tűzoltó vagy táncos és újra és újra beleszeret Bella-ba. Egy halom lenyűgöző történetet olvastam róluk és mindegyik inspirált az írásban.

Online osztottad meg a fan fiction-t, milyen érzés volt pozitív visszajelzést kapni róla?

Fantasztikus volt. A rajongók szintén fantasztikusak, sok barátra tettem szert. A vélemények – legtöbb esetben – őszintén voltak, konstruktívak és lelkesek. A dan fiction világ szépsége, hogy azonnal kapsz visszajelzést. Ez felbecsülhetetlen íróként. Az olvasói vélemények nagyon hasznosak a történet és a szereplők alakításához. Mindig hálás leszek nekik, hogy segítettek íróvá válni.


Carter-t lehetne egy kemény, de lány szívű pasiként jellemezni. Kik a kedvenc könyves rosszfiúid?

Rengeteg van; választani se tudnék! Szeretem azokat a rosszfiúkat, akik őszintén és egyenesen beszélnek, magabiztosak és kicsit veszélyesek. Azokat is, akik szemtelenek, de teljes szívükkel szeretnek. Sokan vannak, akiket ez mind jellemez.


Mely írók inspirálták az írásban?

Ebből is sok van. Számos fanfic szerző inspirált a magánkiadásban; bíztattak, hogy merjek belevágni. Imádom Jojo Moyes, akárcsak a munkámat és John Green egy zseni. Imádom Colleen Hoover-t és mindent elolvasok J. R. Ward-tól. Mindannyian mások, de egyformán tehetségesek.


Ha egy lakatlan szigeten rekednél, mi lenne az az egy tárgy (vagy személy), amit választanál:
- A könyved, az Egy font hús
- Edward Cullen (vagy Robert Pattinson, aki Edward-ot játssza)
- Egy laptop, ami sose merül le


Csók, házasság vagy gyilkosság?

Edward Cullen – csók
Wes Carter – házasság
Jacob Black - gyilkosság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése