2017. 02. 08.

Valentin napi Projekt hét - könyvajánló magyar


Már két sikeres Projekthetet tudhatunk magunk mögött, ezért újabbat kezdünk el. Most a Valentin nappal kapcsolatban hozunk nektek pár bejegyzést. :)

Szokás szerint könyvajánlóval kezdünk. Először magyar nyelvű köteteket kerestünk a romantika jegyében, igyekeztünk olyanokat összeszedni, ahol ténylegesem megjelenik a Valentin-nap, az adott történetben.


Író: Cecilia Ahern
Cím: 
Ahol a szívárvány véget ér
Műfaj: chic lit
Megjelenés
: 2013.
Fülszöveg:
Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és életre szóló szövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve… A sors újra és újra elválasztja őket egymástól, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de a varázslatos kötelék, amely összeköti őket, életük minden öröme és bánata közepette is megmarad. 
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?

Író: Rachel Gibson
Cím:
 Valentin-nap és egyéb őrültségek
Műfaj: kortárs romantikus
Megjelenés: 2015.
Fülszöveg:
Mi ​​tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. 
Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete. 
Lehet, hogy igen… Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! 
Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés! 
Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet…

Író: Leiner Laura
Cím:
 Együtt

Sorozat: 
Szent Johanna gimi 2.
Műfaj: ifjúsági
Megjelenés: 2010.
Fülszöveg:
Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más… Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.
Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű…

Író: Lauren Oliver
Cím:
 Mielőtt elmegyek

Műfaj: ifjúsági romantikus
Megjelenés: 2010.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Samantha Kingstonnak mindene megvan: övé a világ legjobb pasija, a három legtutibb barátnő, valamint egy igazán kitüntetett helyzet a Thomas Jefferson Gimiben – a menza legjobb asztalától kezdve a legideálisabb parkolóhelyig. Február 12. péntek csak egy újabb napnak ígérkezik irigylésre méltó életében.
De végül kiderül, hogy a legutolsó.
Aztán kap egy második esélyt. Tulajdonképpen összesen hét esélyt kap. Egy elvarázsolt héten keresztül mindennap újraélheti élete utolsó napját, és kibogozhatja a halála köré fonódott rejtélyeket. Közben arra is rájön, mekkora a valódi értéke mindannak, amit elveszíthet.

Író: Meg Cabot
Cím:
 Valentin-napi meglepetések

Sorozat: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4.
Műfaj: ifjúsági
Megjelenés: 2007.
Fülszöveg:
Mit is jelent a Valentin-nap általában egy lánynak, akit szeret egy fiú? Azt, hogy a barátja csokit, virágot vagy egyéb aranyos ajándékot vesz neki, esetleg képeslapot vagy szerelmes levelet küld, esetleg egy különlegesen romantikus randira hívja.
Csakhogy Michael – Lillyvel egyetemben – utálja a Valentin-napot, mivel szerinte az nem más, mint a kereskedők „gátlástalan profithajhászásának újabb eszköze”. Mia a lelke mélyén nagyon is szeretne Valentin-napon édes kettesben romantikázni, de vajon Michael hajlandó lesz-e sutba dobni az elveit, csak azért, hogy Mia vágya teljesüljön?


Író: Lauren Kate
Cím:
 Szerelemben

Sorozat: Fallen 3,5.
Műfaj: ifjúsági fantasy
Megjelenés: 2014.
Fülszöveg:
A sors különös szeszélye folytán a középkori Angliában négy rendkívüli szerelem története fonódik össze egy romantikus Valentin-nap alkalmával. Milesra és Shelbyre ott talál rá a szerelem, ahol a legkevésbé számítanak rá. Roland fájdalmas leckét kap a szerelemből és annak elvesztéséből. Arriane megégeti magát, és megfizet a szenvedélyes szerelemért. Daniel és Luce semmihez nem hasonlítható éjszakát tölt el együtt, először és utoljára. 

Író: Joanne Fluke
Cím:
 Szerelmes barack és gyilkosság

Sorozat: Hannah Swensen titokzatos esetei 7.
Műfaj: chic lit, krimi
Megjelenés: 2010.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A válság a Süti Édent sem kerüli el. Hannah és társa, Lisa azért küzdenek nap, mint nap, hogy Lake Eden egykori népszerű cukrászdáját ne kelljen bezárniuk. De a válság oka nem gazdasági. Shawna Lee nem csak a szerelemben akar Hannah vetélytársa lenni, hanem desszert fronton is. A Magnóliaszirom cukrászda pedig – amelyet a rivális az utca túloldalán nyitott – sikeresnek bizonyul. A krízis olyan mély, hogy Hannah fejében még a házasság gondolata is felmerül. A Lake Eden-i hullafogó, ahogy Hannah-t a háta mögött nevezik – azonban mégis kap egy új esélyt a sorstól. Ugyanis Lisa Valentin napi esküvőjén nem jelenik meg Shawna Lee a beígért barackos cobblerrel.
Remények, szerelem, féltékenység, szélhámosság és természetesen egy gyilkosság fűszerezi a Valentin napra készülődő kisváros újabb izgalmas történetét. De a vörös hajú cukrászlány nemcsak a nyomozásban erős. Hiszen női rafinériájával, a Szemérmes barackkal és még kilenc egyéb kreatív süteménnyel felveszi a harcot mindkét fronton.

Író: Dean R. Koontz
Cím:
 Idegen szív
Műfaj: thriller
Megjelenés: 2016.
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A 34 éves sikeres, kreatív és dúsgazdag internetes vállalkozó, Ryan Perry, az élet császárának érzi magát egészen az első aggasztó tünetek megjelenéséig. Hamarosan gyógyíthatatlan szívbetegséget állapítanak meg nála, és a szívátültetésre várók listájára kerül. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, melyben, ha alulmarad, Ryan minden elveszít, az egészségét, a szerelmét és végső soron magát az életét is. 
Egy év elteltével Ryan tökéletes egészségnek örvend, újra megy az üzlet, és úgy tűnik, sikerül helyreállítani a kapcsolatát a menyasszonyával is. Váratlanul azonban nyugtalanító ajándékok kezdenek feltűnni a férfi otthonában: Valentin-napi szívecskék, egy szív alakú medál, majd egy szívműtétet tartalmazó videó a következő hátborzongató üzenettel kísérve: ENYÉM A SZÍVED. 
Ryan Perry még csak nem is sejti, hogy az orvosi csoda, amelynek köszönhetően újabb esélyt kapott az életre, rövidesen még a halálnál is szörnyűbb átokká válik.

Író: Lyenne Marshal/Allisan Leigh
Cím:
A világ legédesebb csókja/Szerencsés Valentin
Műfaj: romantikus
Megjelenés: 2015.
Fülszöveg:
Bianca ​​289–290. 
Lynne Marshall: A világ legédesebb csókja 
Miután Anne visszatér Whispering Oaksba, hogy balesetet szenvedett szüleit ápolja, csak egyetlen emberrel nem akar találkozni: Jackson Lightfoottal. Az együtt töltött iskolaévek emléke még fájdalmasan él benne. A férfi ugyanis összetörte a szívét, amikor tizenkét évvel ezelőtt nem viszonozta a szerelmét. A sors azonban megint összehozza Jacksonnal, aki szexi egyenruhájában vonzóbb, mint valaha, és a csókja ugyanolyan édes, mint rég…
Allison Leigh: Szerencsés Valentin 
„Most már biztonságban lesz!” – hallja megmentője mély hangját Bethany, amint a lángoló étteremnél magához tér. De az álnéven rejtőzködő várandós lány tudja, hogy el kell felejtenie a bátor tűzoltót. Darr azonban képtelen kiverni a fejéből az igéző kék szempárt, és kitartó kutatással rátalál Bethanyre. Amikor egy váratlan hóvihar Valentin-napon közös fedél alá kényszeríti őket, a férfi egyre biztosabb benne, hogy újra mindent kockára tenne a titokzatos lányért…

Író: Parris Afton Bonds/Rita Clay Estrada/Linda Trent
Cím:
 Valentin napi ajándék
Műfaj: kortárs romantikus
Megjelenés: 1998.
Fülszöveg:
Napjaink legnépszerűbb romantikus írónőinek három kedves valentin napi novellájával kívánunk kedveskedni az olvasóknak.
Parris Afton Bonds: Meg volt írva a csillagokban Sarah a lidérces éjszakák rettenetében szinte már a reményt is feladta, hogy kedvesre talál. Ám miután teniszezni kezd, magányos élete felejthetetlen színekkel élénkül meg.
Rita Clay Estrada: A varázslatos időgép Theresa arról álmodik, hogy egy időgéppel a múltba visszautazva megtudhatja, milyen lett volna az élete egy valamikori kedves oldalán. Az álom akkor válik szenvedélyekkel átfűtött valósággá, amikor J. D. bárjában képzeletben elrugaszkodik, s visszalép a múltba.
Lynda Trent: Bransonék lánya Hanna, aki kétségbeesetten szabadulni akar reménytelen helyzetéből, középiskolai tanulmányait befejezvén elköltözik a szülővárosából. Ám tizenöt év múltán visszatér, hogy eltemesse a múltat, s végre felépítse a jövőt a szeretett férfi oldalán.


 Résztvevő Blogok
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése