2017. 03. 11.

Könyjelző Top 10 - 11. rész


Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

Top 10 kedvenc Író/nő

I:Az én listámon csak Írónők szerepelnek, ez meglepett. :) Lehet többet kéne ismerkednem a férfi Írókkal is.
P: Mivel elég sokat olvasok/olvasunk, így számos alkotóval megismerkedtem már meg. Sok-sok kedvenc könyvre bukkantam. Viszont, ha kedvenc Írónőről beszélek, akkor inkább olyanokat válogattam, akiknek több művét is ismerem, mert egy alkotás után nehezebb véleményt alkotni. Ez alapján alakult ki az én listám. :)

1,
I: A legkedvencebb Írónőm Mary E. Pearson. Az általa alkotott világ és szereplők egyszerűen fantasztikusak. Nagyon várom a hónap végét, hogy a kezeimben tarthassam legújabb könyvét.
P: Szerintem már többször is hangoztattam, hogy Sarah J. Maas a kedvenceim között van, de belegondolva nem csak közöttük van, hanem ő van az élen. Fantasztikus világokat alkot, tele izgalommal, érzelmekkel és zseniális fordulatokkal.
2,
I: Colleen Hoover egyszerűen olyan, mintha lelkemnek írna. Olyan érzelmeket tud kiváltani belőlem olvasás közben, ami nem sokaknak sikerül. Egyszerűen nem tudom nem szeretni a könyveit.
P: A dobogó második helyére Kresley Cole-t választottam, mert őt már több oldalról is megismertem és meg is szerettem. Először a Halhatatlanok Alkonyat Után sorozatát olvastam, és levett a lábamról. Szerencsére más művei is megjelentek magyarul. A MacCarick fivérek trilógiában megmutatta, hogy történelmi romantikust is remekül tud írni, és legújabb Arkánum Krónikák sorozatában, mint ifjúsági Írónő is láthatjuk. Mindet imádtam, úgyhogy nem is kérdés, hogy a kedvenceim között a helye.
3,
I: Jane Austen meghatározó személy volt abban, hogy könyvmoly legyek. :) Egyszerűen beszippantanak a történetei. Szeretem azt a kort, és így még jobban vonzanak a történetei. A meggyőző érveket már többször is újraolvastam, és a filmet is nagyon szeretem.
P: A dobogóra egy erotikus regényeket alkotó kedvencem került még. Tiffany Reisz nevével később ismerkedtem meg, mint a legtöbb hazai olvasó, de azóta is bánom, hogy nem bukkantam rá hamarabb. Szeretem is nagyon a felnőtt regényeket, Eredendő Bűnösök sorozata egy gyöngyszem. Csak kapkodom a fejem olvasáskor, és lenyűgöz, hogy mit képes alkotni.
4,
I: Perpetua ismerette meg velem Sarah J. Maas-t. Köszönöm neki, hogy ajánlotta olvasásra, mert egy nagyon jó sorozattal lennék most szegényebb. Szeretem erős női karaktereit, és a csavarokat a történeteiben.
P: Azt hittem, hogy J. R. Ward előrébb kerül, Kresley Cole és közte mindig vacillálok, de most ő került hátrébb. Valószínűleg azért áll ilyen közel hozzám, mert Éjsötét szerető regénye vezetett be az olvasás világába. Azóta érzem magam könyvmolynak. Viszont emellett is nagyra tartom munkásságát. Igazán csodálatos történeteket alkot, még csodálatosabb szereplőkkel és mindig változatos fordulatokkal tud meglepni.
5,
I: C.J. Roberts-től olvastam először bdsm témájú könyvet. Engem megfogott az, hogy ennyire szókimondó mer lenni, és nem fél a tabu témákat használni, leleplezni az olvasói előtt.
P: A következő jelöltem egy romantikus Írónő, Colleen Hoover. Oda vagyok a szerelmes regényekért, de általában jobban élvezem, ha fantasy szál is van benne. Nála viszont nem zavar annak hiánya. Könyveit olvasva érzelmek egész skáláját szoktam átélni, tudja, hogy érintse meg az olvasóit.
6,
I: Brittainy C. Cherry annyira gyönyörűen ír!!!  Egy szó Imádtam, minden fájdalmával, szépségével, szenvedélyével együtt az eddig olvasott Lebegést tőle!! *-*
P: Újabb paranormális regényírót kell kiemelnem, méghozzá Nalini Singh-t. Eddig két sorozatát ismerem, de azokat is kedvenceim között tartom. Benne is azt szeretem, hogy változatos és nagyon egyedi világot tud alkotni. Imádom a szereplőit, akik között izzik a levegő. Bármikor szívesen olvasok tőle.
7,
I: Julianne Donaldson gyönyörű történelmi romantikus könyveket ír. Nagyon jól átadja szereplői érzéseit, kétségeit, és vágyait. Teljesen magába szippant, és felderít, örömmel tölt el.
P: A felvezetéshez képest mondhatni kakukktojás Mary E. Pearson, hiszen csak két könyvet olvastam tőle. A Fennmaradottak Krónikáik viszont annyira szeretem, hogy nem tudom nem kedvencként emlegetni az Írónőt. A történet és a szereplők mellett az első rész zseniális csavarjával fogott meg legjobban magának, azóta se tudok szabadulni attól, hogy mennyire remek ötlet volt ez.
8,
I: Gayle Forman könyvei nem az a rózsaszín szirupos történet. Keményen odavág a földhöz, de közben megmutatja a reményt is. Az ő könyvei is felejthetetlenek számomra.
P: Szerintem meg se lepek senkit, ha újabb paranormális sorozatom Írónőjét hozom. :D Gena Showalter Alvilág Urai regényei sajnos nem sok figyelmet kaptak hazánkban, de szerencsére mégis folytatódik a kiadás. Megszerettem nagyon az ő stílusát is, tetszik az a világ, amit megalkotott.
9,
I: Calia Read stílusa is nagyon tetszik nekem. Olyan jól meg tud vezetni, és a végsőkig fent tudja tartani az érdeklődésemet. Sokszor kapkodtam a fejem, és nem akartam hinni a szememnek olvasás közben :)
P: Azért egy Író is kerül a listába a sok hölgy mellé. Kevin Hearne Vasdruida Krónikái kicsit másabb, mint a legtöbbször olvasott könyveim. Mégis nagyon szeretem könnyed stílusát és szövevényes világát. Odáig vagyok azért, hogy egy műbe össze tudja szedni minden mitológiai elemet és tetszik, hogy ilyen különleges főszereplőt alkotott. Atticus, ősöregnek is mondható, de könnyedén beilleszkedik a modern világba is, és ott is helyt áll.
10,
I: Igaz még csak egy könyvet sikerült olvasnom A. O. Esther-től, de engem teljesen megfogott magának. Szerintem Esther nagyon jól tudja ötvözni a múltat és a jelent :) Alig várom, hogy végre olvashassam a folytatást.
P:  Ha még nem olvastam volna el a Megölni Sarait, akkor lehet nem került volna be J. A. Redmerski, de azután mégis itt a helye. Már a Soha határa is hatalmas kedvenc volt, és most ezzel a teljesen más stílusú regénnyel megmutatta, hogy mást is képes remekül megalkotni. Előbbinél levett a lábamról, és könnyeket csalt az arcomra, ezzel engem kenyérre lehet kenni. Ez az újabb könyv meg hab volt a tortán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése