2017. 03. 07.

Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara hét 2. nap


Sarah J. Maas Üvegtrón sorozata hatalmas kedvencünk. Nagyon megörültünk, amikor kiderült, hogy másik sikeres sorozatát is olvashatjuk magyarul. A Fennmaradottak Krónikái sikerén felbuzdulva, úgy döntöttünk a Tüskék és rózsák udvara is kap egy tematikus hetet. :) Hétfőtől péntekig, minden nap hozunk érdekességeket a könyvekhez kapcsolódóan és az utolsó napon az értékelésünk is érkezik. Remélem minél többen csatlakoztok hozzánk és tetszeni fog nektek, amivel készültünk. :)

2. nap - interjú Lucien-nel és az Írónővel


Amikor Tamlin behozta Feyre-t a világotokba, mi volt az első benyomásod róla? Hittél benne, hogy képes megtörni az átkot?
Ha felvesszük a beszélgetést – és javaslom, hogy vegyük fel az Ön érdekében – amikor
először láttam Feyre-t, azt gondoltam, hogy Tamlin elvesztette az átkozott eszét. És amikor rájöttem, hogy a jelenléte azt jelenti, hogy egy barátom is meghalt… Átok ide vagy oda, nem bántam volna, hogy ha a Bogge elbánik bele. Tehát, nem – nem hittem, hogy lenne esélye megtörnie az átkot. Azt hittem, hogy aljas és kegyetlen és tudatlan. Szerencsére, megváltozott később a benyomásom. Egy kicsit.
Tamlin iránti hűságed kétségtelen, ha lenne egy dolog, amit megváltoztatnál, mi lenne az?
Az egyetlen dolog, amin változtatnék, hogy már réges régen halott lennék.
Nem volt lehetőségünk találkozni a szerelmeddel. Tudnál mondani róla valamit?
Nem akarok erről beszélni. Soha
Ha kérhetnél valamit, mi lenne az?
Hogy visszajöhessen hozzám, és együtt elmenekülhessünk Prythia poklából.
Tündérként jól bánsz a szavakkal, mi a legnagyobb hazugság, amit eddig mondtál?
Nem lennék jó hazug, ha ezt elárulnám, nem?
Tudom, hogy halhatatlan vagy, de kíváncsi vagyok, gondoltál már a halálra? Mit gondolsz, mi lenne a sírfeliratodon?
Itt fekszik a legravaszabb és leghűségesebb róka.
… Vagy valami hasonlóan lenyűgöző. Menj beszélgess Feyre-val a halálról – ő szeret eltűnődni ilyen dolgokon.

A Tüskék és Rózsák Udvara ezt a címkét kapta: „a Szépség és a Szörnyeteg története tündérekkel megfűszerezve”. Olvastam pár változatot a Szépség és a Szörnyetegből és Tam Lin-ből, és lenyűgözött mennyire zökkenőmentesen működik együtt a kettő. Mennyire volt már a könyv a fejedben az írás megkezdésekor? Hogyan döntötted el, hogy a balladák mely részét használod, és mit adsz hozzá?
Először is – köszönöm! Hihetetlenül kedves, hogy ezt mondod!
A kérdésre válaszolva… Bár a Tüskék és Rózsák Udvara egy újramesélése/összekeverése három mesének, tudtam már az elejétől, hogy saját eredeti fantasy történet lesz – inspirációt merítve máshonnan. Ezért amikor elkezdtem írni, még csak homályos képem volt, hogy merre szeretném, hogy tartsanak a dolgok, csak hagytam, hogy maguktól haladjanak az események.
Az ACOTAR-ban (Tüskék és Rózsák Udvara) több szexi jelent van, mint a Trónok harca sorozatban, ellenállásba ütköztél a szerkesztő/kaidó felől ezzel kapcsolatban?
Valójában, nem! A kezdetektől fogva, tudtuk, hogy felnőtt tartalom is lesz a könyvekben, ami miatt megkönnyebültem és örültem is. Csodálatos, hogy olyat írhatok, amit a kiadóm is támogat!
Feyre igazi kemény húsn, mint Celaena. Mi az az egy dolog, amit Feyre-n keresztül tanultál meg magadról, amit még Celaena után nem tudtál?
Ez egy nagyon érdekes kérdés! Feyre megtanított arra, hogy erőt ad az is, ha megnyílsz egy másik személy felé, a szerelmeddel, az életeddel. Még ha ijesztő is, még ha meg is bánthat, mégis erőt ad.
A tündér szereplők általában jók abban, hogy trükkösen és megtévesztőan használják a szavakat. Volt olyan, aki becsapott téged írás közben vagy te magad hazudtál nekik? Ha igen, pontosabban is leírnád?
Hahaha, amíg írtam az ACOTAR-t, határozottan akadtak meglepetések, amikre nem számítottam. Mint például Rhys. Ó, Rhys. Besétált az oldalakra, anélkül, hogy terveztem volna, és teljesen megkutyult mindent. De nem vettem észre, hogy mi és ki ő valójában, míg nem mélyültem jobban a könyvbe.
Ha egy álarc mögé ragadnál örökre, milyen design-t/karaktert viselnél, és hogyan képviselne téged akár íróként, akár magánemberként?
Omg. Alexander McQueen. Kezeket le. Tökéletes kombinációja a romantikának, és a sötétségnek és az epikus dicsőségnek. Amit alapvetően én is képviselek. 
Forrás

Melyik könyvedet volt a legnehezebb megírni és miért?
A Tűz örökösét. Ha csak azt nézzük, hogy meg kellett nyitni egy új vénát, ami vérzett és átáztatta az egész papírt. Hagytam, hogy kiszolgáltatott legyek, nyers, míg az írás teljesen kifizetődő, de mégis fárasztó.
Szerinted mi történne, ha Aelin és Feyre valaha találkoznának?
Azt hiszem, óvatosak lennének egymással, és Feyre valószínűleg nagyzolónak látná Aelin-t elsőre, de… szerintem tisztelnék egymást, felismernék, hogy mindketten túlélők. Szerintem Aelin imádná Feyre festményeit, és Feyre élvezné hallgatni Aelin zongorajátékát – és lenyűgözné a tűz mágiája. Lassan lángon égő barátság lenne az övék.
Melyik a kedvenc jeleneted/fejezeted az ACOTAR-ban?
Feyre vs. Middengard Wyrm. Azt a jelenetet egy kis őrület ihlette, és nagyjából érintetlen maradt az első verzió óta (ami elég ritka nálam). De ez valahogy máe először is megfelelően jött elő.
Pontosan tudod, hogy merre tart a sorozat? Vannak konkrét dolgok, amik szeretnéd, hogy megtörténjenek vagy olyan momentum, amit egy bizonyos ideig el akarsz érni?
Ó, igen. Vannak utalások és nyomok a könyvben a további irányról, és alig várom, hogy az olvasók mit szólnak hozzá! De igen – van egy befejezés a fejemben, és sok fő momentumot is tudok. De azt is szeretem nézni, hogy a történet merre irányít engem, így talán meglepődök, amikor ténylegesen elérek a harmadik könyvig. Meglátjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése