2017. 04. 01.

Brittainy C. Cherry: Tűzeső

Író: Brittainy C. Cherry
Cím: Tűzeső
SorozatAz vagy nekem 2.
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 424 oldal
Fülszöveg:
Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.

Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle

A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.

Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.

Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!


„Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá. Tudta, hogy
mindketten hamuvá égnek, de nem félt. Még közelebb lépett.”


„Ő Istenben hitt, én démonokkal táncoltam. Neki voltjövője, én a múlt csapdájában vergődtem.”

Többször is említettük, hogy a tavalyi évünk nagy kedvence volt a Lebegés. Nem véletlen, hogy hatalmas elvárásaink voltak a Tűzesőhöz. Megfelelt ezeknek az új könyv?
I: Tavaly nagyon meghatározó volt számomra a Lebegés. Egyszerűen nem tudtam nem gondolni rá, és teljesen megvett magának úgy ahogy van. Nagyon izgultam, be kell vallanom, a Tűzeső miatt. Néha tapasztaljuk, hogy a következő könyv, rész már nem sikerül olyan jól, és nem éri el ugyan azt a hatást az olvasása után, mint az előző. Féltem egy kicsit ettől, nehogy túl nagy elvárásom legyen. A történetük nagyon olvastatta magát. Itt volt két fiatal akik teljesen más környezetben nőttek fel. Még Logan a rosszabbik oldal gyermeke, addig Alysaa a jobb módú családba született. De a sors összehozta őket, és barátokká váltak. Nagyon szerettem ezeket a részeket, annyira érződött rajtuk, hogy mennyire szükségük van a másikra. Támogatták egymást, és mindig ott voltak a másiknak bármilyen helyzet állt elő. Az érzelmek pedig szépen kezdtek átalakulni :) Az első igaz szerelem elsöprő erejével néztünk szembe. Az Írónő itt is csavarokkal és a múlt keserűségűvel fűszerezte meg kapcsolatukat. Ezek után jött a nagy fordulat, aminek köszönhetően Logan és Alyssa eltávolodott egymástól. Nagyon jól oldotta meg a több év utáni újra találkozást, és a történet csak ezután lesz igazi érzelmi hullámvasút. Végig az olvasása során valamit hiányoltam, nem
tudott, úgy lehengerelni mint a Lebegés. Kellett egy kis idő még tisztáztam magamban a dolgokat, és el tudtam vonatkozni a másik keltette élménytől, és csak rá koncentráltam. Ezek után már örömmel gondoltam vissza rá :)
P: Elkezdtem olvasni, és vártam ugyanazt a lehengerlő érzést, mint a Lebegésnél, de ez eleinte elmaradt, és megijedtem. Nem lehet kétszer ugyanolyan zseniálisat alkotni? Szerencsére hamar kiderült, hogy mégis lehet! :) Logan és Alyssa története teljesen más volt, de ugyanolyan magával ragadó. Az ő életükben is számos szörnyű dolog megjelent és láthattuk, hogy képesek-e ezt feldolgozni. Még fiatal korukban találkoznak és minden különbség ellenére egymásra találnak. Igazi, mély barátság alakul ki közöttük, egymás kizárólagos támaszai lesznek. Imádtam az érzelmeket, amiket most is láthattunk, nyomon követhettünk, és amiket belőlem is kiváltott ez a történet. Annyira jó volt az is, hogy míg megtartotta az Írónő a fantasztikus stílusát, de mégis teljesen más volt ennek a két szereplő szemén keresztül olvasni a történetet. Akadtak apróságok, amik csak rájuk voltak jellemzőek, és ebből látszott, hogy teljesen azonosult velük Ő is. Egyszerűen zseniális az Írónő és el se tudom képzelni, hogy mivel tud még meglepni minket a sorozat másik két részében. *-*

„Ha veled vagyok, nincs szükségem drogra. Számomra te vagy a drog.”


„Odahajolt hozzám, és megpuszilt. Egymás után hatszor.

Én meg próbáltam úgy tenni, mintha nem hagyott volna ki hatszor a szívem.”


„- Miért nem mondtál le rólam soha?

-
Mert vannak dolgok, amikre érdemes várni, annyira jók.”


Logan szerény körülmények között nőtt fel, és sajnos még a drogok csábításának is áldozatául esett. Ennek ellenére megláttuk mi is benne a jót, ahogy Alyssa is képes rá?
I: Nem Logan hibája, hogy ilyen életet élt. Nem látott mást példát, és ugyanabba a helyzetbe került mint szülei. Problémája megoldását a drogokban találta meg, így könnyebb volt neki túl élni egyes helyzeteket, és  öntudatlanságba süllyedni, menekülni. Egyedül Alyssa tudott rá jó hatással lenni, és elfelejtetni vele mi is vár rá otthon. Nagyon sajnáltam őt, egy ilyen édesanyával nagyon rossz lehetett neki :( Nem kapta meg már gyerekként se azt a figyelmet
Logan (Forrás)
ami neki járt, drogfüggő anyja is inkább a szerek hatalmában élt. Az apja meg egy igazi szemét, aki csak még jobban megkeserítette az életüket. Jó sokszor elképzeltem, hogy mit is tennék legszívesebben vele. Egy szörnyű dolognak köszönhetően meg változik minden, és Logan lehetőséget kap arra, hogy kikerüljön innen.
P: Főleg abból látszik, hogy Logan is igazán értékes ember, hogy mennyire tud szeretni, meg persze, ahogy másokkal is bánik. Sajnos rabul ejtette a drogok világa, de amúgy látszik, hogy mennyire megtört szegény. Az anyja nem volt éppen mintaszülő, rengetegszer hanyagolta a fiát. Logan mégis a végletekig próbálja óvni és gondoskodni róla. Saját jövőjét is háttérbe szorítja, nem akarja magára hagyni. Alyassa az egyetlen, aki képes emlékeztetni arra, hogy néha nyugodtan legyen önző és önmagát se hanyagolja. Olvasás közben sokszor azt éreztem, hogy szeretném megölelni, hogy még jobban érezze, hogy sosincs egyedül a világban és lehet ő is értékes ember.

„Úgy csókolt, mint aki komolyan gondolja, én pedig úgy csókoltam, mintha ő jelentené nekem a világot.”

„- … Én nem tudom elítélni ezekért a pillanatokért.
- Miért nem?
- Mert ha elítélem a mélypontjai miatt, akkor megfosztom magam attól a sok szépségtől, amit a tiszta Logan kínál.”


A lány viszont gazdag családból származik, de tudjuk, hogy nem minden a pénz. Megszerettük őt is?
I: Egy irányítás mániás anya, és egy hazug apa. Lehet, hogy nem olyan rossz a helyzet mint
Alyssa (Forrás)
Logan-nél, de nála is vannak problémák. Alyssa egy nagyon kedves lány, aki mindig kiáll a fiú mellett. Jó volt tudni, hogy ők ott vannak egymásnak, az elején még barátként, később pedig egy párként. A fiú mellett tudott csak igazán önmaga lenni, ott láthattuk meg milyen is amikor felszabadul igazán. Nagyon sajnáltam, amikor magára maradt :( Szörnyű, hogy egyedül kellett megbirkózni a veszteséggel és a fájdalommal. De megmutatja nem olyan elveszett lány ő, és új életet kezd. Kitűzi céljait, és azon van, hogy meg is valósítsa őket.

P: Logan szegény, Alyssa gazdag családból származik, de tudjuk, hogy a pénz önmagában nem boldogít, mindenkinek megvannak a saját gondja. Az ő élete se fenékig tejfel, viszont azért nála mégis kevesebb rosszat láthattunk. Neki egy olyan anya jutott, aki szeret mindent irányítani és egyáltalán nem érdekli, hogy mások mit akarnak. Nem lázadó típus, de Logan ad neki erőt, hogy merjen kiállni magáért. Hatalmas bátorság kell hozzá, hiszen mindig bizonytalan, hogy egy ilyen lépés után mi vár ránk a jövőben. Alyssa azt hitte, hogy sose lesz egyedül, hiszen mindig ott lesz vele legjobb barátja, de sajnos tévedett. Viszont bebizonyítja, hogy igazi harcos, és nem kell mindig támasz, egyedül is lehetünk erősek. Megszerettem őt is.

„-… Én nem tudok szeretni, Alyssa. De te k*rvára elérted, hogy beléd szeressek.”
„Csak egy napot kell mindig túlélni.”

„Egy pillanatra egyek voltunk, mint régen. Egy pillanatig ismét ő volt számomra a tűz, amely a legnagyobb melegben is képes volt felmelegíteni a szívemet. Ő volt számomra a biztonságos kikötő. Az én fényes gyönyörű Csillagom.”

Ha a történetre koncentrálunk, azt mennyire élveztük eltekintve a szereplőktől? 
I: Egy igazi érzelmi hullámvasútban volt részem. A sok rossz mellett szebbnél szebb pillanatokat éltünk meg szereplőinkkel együtt. A barátságból kialakuló első szerelemmel kezdeném, ami nagyon édes volt. Ott volt a családi háttér, ami megkeserített mindent, ás rájuk nyomta bélyegét. Majd egy újabb szörnyű tragédia ami mindent megváltoztat, és véget vett a szép pillanatoknak. Eltelik öt év, ami mindkettőjüket megváltoztatta. Logan tiszta fejjel érkezik vissza múltja meghatározó helyére, hogy bátyja mellett lehessen. De nem csak testvére életébe tér vissza, Alyssa is újra hatással lesz rá. Amint már sejthettük
szerelmeseink a múlt sebeivel együtt újra próbálnak nyitni egymás felé, és elindulnak az érzelmek újabb rögös és gyönyörű útjain. Jó volt végig követni, hogy lépnek túl a múlton, és miként alakítják ki az utat, amin a végén már közösen haladnak tovább. Örülök, hogy megismerhetem az ő szerelmük történetét is, két sérült felet, akik igazán ketten alkotnak egy egészet :)
P: Nagyon jól volt felépítve a könyv, ennek nagyon örültem. Viszonylag hosszan követhetjük nyomon fiatalabb koruk eseményeit és már ott látjuk az alapokat, ami az öt évvel későbbi állapotot okozta. Egy ennyire összeszokott párosnak egymás mellett a helye. Mégis történik valami, ami mindent megváltoztat… :( Jön az öt éves ugrás és új szituációba csöppenünk. Logan és Alyssa eltávolodott egymásról, de az összhang nem tűnhet el nyom nélkül. Olyan hatalmas fordulatok azért nem voltak, de egyáltalán nem unatkoztam és az érzelmek annyira átjöttek, hogy már azok teljesen lefoglaltak. Tökéletes volt így.

„- Az, hogy kellesz nekem. Vissza akarlak kapni, mindenestül. Állandóan rád gondolok, Csillag. És nem azért, hogy elmeneküljek a valóság elől, hanem azért, hogy magamhoz öleljem. Te vagy a szívem és a lelkem. Akarlak. Úgy, ahogy vagy. Teljes egészében. De most, ebben a pillanatban, mindennél jobban szeretnélek megcsókolni.
-   Lo… - suttogta reszketeg hangon. – Még mindig te vagy az, akire először gondolok, amikor felébredek. Te vagy az, aki hiányzik, amikor nem vagy velem. Te vagy az egyetlen, akivel el tudom képzelni a mindennapjaimat. Aki minden téren hozzám való. És ha egészen őszinte akarok lenni, azt szeretném, ha megcsókolnál, és ha az a csók örökké tartana.”

Nem csak a két fiatal szerepelt a könyvben, fontos mellékszereplők is felbukkantak. Az ő szálukat mennyire élveztük?
I: Itt van Kellan, Logan féltestvére, aki kicsit jobb helyzetbe született, mint öccse. Nagyon kedves fiú, aki törődik édesanyjával, és Logan-nal is, mindig számíthattak rá, bármilyen helyzetben ott volt mellettük. Az a vicces az egészben, hogy Kellan barátnője nem más, mint Alyssa nővére Erika. Az ő kapcsolatukat is megismerjük egy kicsit, bepillantást nyerünk a
mindennapjaikba. Nagyon kedveltem az ő szálukat is, szívesen olvastam volna egy történetet az ő szemszögükből. Sok mindenen mennek keresztül, ami nem csak rájuk, de Logan-nék kapcsolatára is hatással van.
P:
Ebben a kötetben is fontos szerepet kap egy másik páros is, aminek nagyon örültem. Kellen és Erika mellékszereplők voltak ugyan, de sokat javított a könyvön a jelenlétük. Tetszett, hogy a két szereplő testvérei is egymás mellett kötöttek ki, vagy hát, ha sorrendbe nézzük, akkor Logan-ék voltak később. :D Meg voltak a saját problémáik, és sokkal színesebbé tették a könyvet. Sok szomorú és érzelmes pillanatot köszönhetünk nekik és akár az ő szemszögükből is izgalmas lett volna az egész történet, kíváncsi lettem volna arra is.


„- … Én nem ezt akarom, Logan. Én téged akarlak. A sebeidet. A hegeidet. Az életedet jellemző zűrzavart. Mindent egyszerre. Ezekkel van tele a szívem. Te vagy minden, amire szükségem lehet. A te fájdalmad az én fájdalmam. A te erőd az én erőm. A szíved egyszerre dobban az enyémmel. Szóval nem, nem akarok kiszállni. Nem akarok elfutni csak azért, mert időnként nehézkesen, alakulnak a dolgaim. Olyannak akarlak, amilyen vagy. Akarom belőled a jót, a rosszat, a fájdalmadat, a haragodat. Ha neked a poklon kell keresztülmenned, én is ott fogni akarom a kezedet. Ha lángra kapsz, én is lángra kapok, hogy elhamvadhassak veled. Számomra te vagy az igazi, Logan. Te vagy a tegnap, a ma és a holnap – és én a tiéd vagyok. Te pedig az enyém. Örökre. ”

„És amikor az ajkunk találkozott, két lábbal álltam a földön, mégis úgy éreztem, hogy szárnyalok.”

Kedvenc jelenetem:
I: A csillagnézés.
P:
Az első születésnapi jelenet.

Kedvenc szereplőm:
I: Logan, Alyssa, Kellan
P:
Logan, Alyssa, Kellan

Kinek ajánlom:

I: Akik szerették az első részt mindenképpen olvassák el ezt is :) Meg a műfaj rajongóinak is.
P:
Az is egy igazi gyöngyszem a new adult regények között, szerintem igazán olvasásra érdemes.
 
Értékelésem:
I: Először kicsit csalódott voltam, mert többre számítottam. Később átgondoltam, és összegeztem magamban a dolgokat, rá jöttem ha elvonatkoztatok a lebegés hatásától, és csak magát a történetet nézzem nagyon is tetszett. Így boldogan adok rá 4,5 villát.
P:
Szerintem nagyon érződik, hogy engem teljesen meggyőzött a regény, nem kaphat kevesebbet 5 oreo-nál.

Érdekesség: Most több mindent is hoztunk. A következő két rész fülszövege mindenképp olvasható mindjárt. Interjú részlet se maradhat el, de most nem csak az Írónő válaszolt kérdésekre, hanem a Lebegés angol hangoskönyvét felolvasó narrátor is válaszolt pár kérdésre. Valamint szétnéztünk, milyen egyéb borítókkal jelentek meg a könyvek. :)


Író: Brittainy C. Cherry
Cím: The Silent Waters/Csendfolyó
Fülszöveg:
Pillanatok.
Életünk pillanatok gyűjteménye. Néhány  teljesen fájdalmas és a tegnap sérüléseivel van tele. Néhány gyönyörűen reményteli és a holnap ígéretét hordozzák.
Sok pillanat volt az életemben, amik megváltoztattak, kihívás elé állítottak. Vannak, amik megrémítettek és elnyeltek. Bár, a legnagyobbak - a leginkább szívszaggatóak és leginkább lélegzetelállítóak - bennem vannak.
Nyolcévesen elvesztettem a hangomat. Egy részemet ellopták, és az egyetlen személy, aki tényleg hallja csendességemet, Brooks Griffin. Ő volt a fény sötét napjaimban, a holnap ígérete, míg egy tragédia rá nem talált. Egy tragédia, ami lehúzta az emlékek tengerébe.
Ez egy fiú és egy lány története, akik szerették egymást, de önmagukat nem. Élet és halál története. Szerelem és megszegett ígéreteké.
Pillanatok.  
Író: Brittainy C. Cherry
Cím: The Gravity of Us
Fülszöveg:
 
Graham Russel-t és engem nem egymásnak teremtettek.
Engem az érzelmek hajtottak; ő fásult volt. Én álmodoztam, míg ő rémálmokban élt. Én sírtam, amikor neki nem voltak könnyei, amiket hullasson.
Annak ellenére, hogy fagyott szíve és az én készségességem nem passzolt, megosztottunk pillanatokat egymással. Pillanatokat, amikor lecsukódott a szemünk és láttuk egymás titkait. Pillanatokat, amikor az ajkai megízlelték a félelmeimet, és én belélegeztem a fájdalmát. Pillanatokat, amikor elképzeltük, milyen lenne szeretni a másikat.
Azok a pillanatok elúsztak mellettünk, de amikor a valóság bekopogott hozzánk, a gravitáció visszahúzott minket a talajra.
Graham Russel nem olyan ember, aki tud szeretni, és én nem tudtam, hogyan ne tegyem. Mégis, ha esélyem lenne újra szerelembe esni, újra megtenném.
Még ha az is volt a végzetünk, hogy összeomoljunk a szilárd talajon.


Mióta írsz?
Az első (igazán rossz :D ) regényemet 16 évesen írtam. Majd kreatív írás szakra mentem és 2013-ban jelent meg az első regényem!

Ki van a Lebegés borítóján?

Franggy Yanez.
Forrás

Interjú Brian Pallino-val

Kemény és néha kegyetlen ez a történet. Hogyan alkottad meg a drámát, a
Brittainy C. Cherry
fájdalmat és a veszteséget, hogy a hallgatók is átérezzék?
Ez határozottan olyan könyv, ahol a szereplők fejébe kell nézni, jobban, mint máskor. Néha kapcsolgattam a gondolataim között, hogy én hogyan kezelnék egy ilyen helyzetet, hogyan dolgoznám fel egy szerettem elvesztését. Nehéz volt az elő munka, és gyakran hangosan olvastam a sorokat, miközben próbálgattam a megfelelő hangszínt. Próbáltam megragadni Tristan-t olyan férfinak, aki belül üres és az árnyékban él.

Melyik jelenetet volt a legjobb narrálni?
A kedvenc jelenetem az volt, ahol Tristan és az anyja a temetkezési vállalkozónál koporsókat választ, és egyre kényelmetlenebbül érzi magát és haragszik a ravatalozó nemtörődömségére, aki úgy kezelte a helyzetet, mintha a koporsóvásárlás olyan lenne, mintha a közértben lennénk. Végül túl sok lesz Tristan-nak és megtörik és kiabálni kezd. Nehéz jelenet volt, de a kedvencem is, igazán ki kellett fejeznem az érzelmeket és a harcot, és mindig kifizetődik a kemény munka.

Van kedvenc mellékszereplőd a könyvben?
Mr. Henson volt, a kis bolt tulajdonosa. Egyfajta öreg bölcsre emlékeztetett, aki egy fiatalabb barátjának ad tanácsot és imádja azokat, akiket ismer. Olyan mint egy helyi Yoda!

A Lebegés borítói sorban: angol, olasz, dán, román és orosz
Ezek nagyját felismeritek, a második kép a Tűzeső német kiadása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése