2017. 04. 20.

J. A. Redmerski: Killing Sarai - Megölni Sarait

Író: J. A. Redmerski
Cím: Killing Sarai - Megölni Sarait
Sorozat: Gyilkosok társasága 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 360 oldal
Fülszöveg:
Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.
Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.
Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.
Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.
Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!


„Várom, bármi történjen is. Nem számít, mi jön, szex vagy halál, mindkettőt tárt karokkal fogadom.”A hidegvérű gyilkosok ritkán pozitív szereplők egy könyvben, itt mégis köréjük van felépítve a történet, hogy tetszett ez?
P:
Nem véletlenül vártam ennyire erre a könyvre. :) Már nem is emlékszem, hogy mikor szúrtam ki pontosan, de még korábban angolul felfigyeltem rá, megfogott a különleges alaptörténet, úgyhogy hatalmas boldogság volt bennem, amikor megláttam a KMK

webshopjában. :) Nekem pont ez tetszett meg, hogy bérgyilkosok kerülnek a középpontba. Érdekelt, hogy miként látják a világot, milyen kérdés nélkül teljesíteni a parancsokat. És arra is kíváncsi voltam, hogyan lesz valakinek ez a foglalkozása.
I:
Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre. Nem olvastam még olyan történetet, ahol a gyilkosságok, az emberkereskedelem, a bántalmazás, és a pénz játszik szerepet. Mondhatni egy igazi alvilági könyvet tart az olvasó a kezében, még se tudtam elítélni főszereplőinket. Sarai megmutatta milyen az áldozat szerepében lenni, Victor pedig a hidegvérű gyilkos, aki több annál, mint amit elsőre gondolnánk róla.

„Gyönyörű, de legyőzött és sebzett. Olyannyira sebzett, hogy abból már sosem fog felgyógyulni, és nincs az az érzelmi csonkítás, ami valaha is képes lenne teljesen visszaadni az ártatlanságát.”

Sarai-val egy drogbáró otthonában találkozunk, ahol már évek óta raboskodik, mégis él benne még mindig a remény, hogy egyszer megszökhet. Ez és más tulajdonságai miatt erős személyiséget ismertünk meg benne?
P: Sarai hosszú évek óta várja a megfelelő pillanatot, hogy végre megszökhessen börtönéből. Egy hidegvérű gyilkosban véli felfedezni a megmentőt, legalábbis reménykedik. Így a sors egymás mellé sorolja őket. Kezdetben csak a lehetőséget látják egymásban, de idővel mégis mintha kialakulna valami ragaszkodás közöttük. Sarai szörnyű sebeket szerzett, melyekből
Sarai (forrás)
nem tudni, mikor gyógyulhat fel a lelke és azt még nehezebb megtippelni, hogy milyen

következményeket okoznak ezek. Meglepett, hogy tizennégy év után is élt még benne a remény, szerintem ennyi idő alatt már a kezdetben erősek is elvesztik önmagukat és beletörődnek a sorsukba. Sarai életösztöne sokkal erősebb, akar változtatni és mindent meg is tesz ezért. Arra viszont nem volt felkészülve, hogy ha esetleg sikerül neki, hogy fogja folytatni az életét. 
I: Sarai személyében egy nagyon erős lányt ismertem meg. Az őt ért fájdalmak ellenére képes a túlélésre, és nem adja fel a reményt a megmeneküléséről. Egy drogbáróhoz kerül, akinek édesanyja adta el. Az évek során a lánynak meg kell tapasztalnia milyen az amikor nem ő rendelkezik a sorsa felett. Megtanulja a túlélésre használni a testét, és megjátszani az érzéseit. Ez segíti abban, hogy kitörjön az átlag közül, és kedvenccé váljon. Már itt megmutatta mekkora áldozatokra képes a túlélés érdekében, hihetetlen, hogy az átéltek ellenére nem borult el az elméje, és hogy nem adta fel a reményt. A szökés lehetősége a titokzatos Victor személyében érkezik. Együtt indulunk el Sarai-val egy jobb jövő reményében, de még ő se tudja vajon képes e a normális életre ezek után.

„Mindig az első gyilkosság a legnehezebb, azt sosem felejti el az ember.”

Victor a higgadt és mindig megfontolt bérgyilkos, most mintha mégis kizökkentené Sarai felbukkanása, valóban így lenne?
P: Victor mindig a kemény arcát igyekszik mutatni nekünk és tényleg csak nagyon ritkán látunk érzelmeket is rajta. Én ilyenkor szurkolok leginkább, hogy az ilyen férfiak is megmutassák gyengéd oldalukat. :D Persze kicsit több romantikát nem bántam volna, de tulajdonképpen nem zavart most a hiánya. Nagyon remélem, hogy később még jobban megismerjük, mert sok érdekes részletet tartogat még szerintem a múltja és megbízásai
között is biztos akad említésre méltó. És leginkább, igenis látni akarom, hogy milyen az, amikor elengedi magát és csak az ösztönei vezérlik.
I: Victor egy nagyon titokzatos személy, akiről nem is tudtam mint is gondoljak. Nem lehet rá mondani, hogy egy ellágyuló érzelmes férfi. Sokkal inkább hidegnek, és magabiztosnak mondanám. Sose lehettem biztos abban, mit is lép a történet folyamán, és meddig megy el az ügy érdekében. Sok titok veszi körül, ami még veszélyesebbé teszi. Valamit még is sikerül nála megmozdítania Sarai-nak, a lány élni akarása, és vakmerősége hatással lesz rá. De ezt is olyan Victorosan tárja elénk a maga módján, úgy, hogy ne legyünk biztosak semmiben. Egy igazi rossz fiú, amihez "szakmája" is hozzá segíti. Az én érdeklődésemet sikerült felkeltenie, és alig várom, hogy jobban megismerhessem.

„Sarai elhagyja a szobámat, ám bizonyos értelemben magával visz engem is.”

Maga a történet miért tetszett nekünk?
P: A rövidsége ellenére elég sok minden történt. Sarai nem csak megszökik, de próbál beilleszkedni újra a társadalomba is, több-kevesebb sikerrel, sőt elég merész tervei lesznek. Már most láthattunk egy igazi megbízást is, és hogyan végzi Victor a munkáját.
Victor (forrás)
Tulajdonképpen a vége csigázott fel leginkább, kíváncsi vagyok, hogy Sarai-ból mit váltanak ki ennek a résznek az eseményei a jövőben.
I:
Sara története nem egy tündérmese. A fogságból sikeresen megszökik, de nem egy szőke herceg lesz a megmentője, saját magának, és egy bérgyilkosnak köszönheti megmenekülését. De mint sejthetjük ez a történet még csak ezután indul be csak igazán. A drogbáró visszaköveteli legkedveltebb játékszerét, és mindent megtesz ennek érdekében. Sarai és Victor lassan szövevényes üldözésben találja magát. Az események csak úgy pörögtek, és rázósnál rázósabb helyzeteket tárnak elénk. Sose unatkozunk, mindig történik valami, és van miért kapkodni a fejünket. Sarai-nak meg kell tapasztalnia mi is vár rá a való életben, és el kell dönteni kivé is válik az események után. Megtapasztaljuk Victor világát is, milyen egy bérgyilkos élete, és milyen világ veszi őt körül. Az együtt töltött idő összekovácsolja Sarai-t és Victort, de itt ne várjuk a romantikus egymásra találást. Itt minden csupa ösztön, és szenvedély, még ha csak egy kicsi betekintést is kapunk a végén, érezhető, hogy lesz ennek folytatása. Egy igazi sötét könyvet vehetünk a kezeink közé, amit nem csak az alap szituáció, de erős karakterei is még izgalmasabbá teszik.

„Kíváncsi vagyok, vajon én járok-e a fejében. Mivel én képtelen vagyok megállni, az enyémben egyfolytában ő jár.”

Vannak olyan szereplők, akikről szívesen olvasnánk még később?
P: Victor öccse tudott meglepetést okozni. Többször félrevezetett és érdekelne, hogy mik a
valódi szándékai. Közel áll testvéréhez és szerintem jó eséllyel várhatom, hogy még őt is megismerhetem jobban. Valamint tudom, hogy nem erre vonatkozott a kérdés, de Sarairól és Victor-ról is akarok még olvasni, hiszen még csak a felszínt kapargattuk, sok minden van még bennük, amit megismerhetnénk. :)
I: Úgy gondolom Victor öccse is sok meglepetést tartogat még számunkra. Az ő történetére is nagyon kíváncsi vagyok. De legjobban a két testvér múltja érdekel.

„- De te mást is tettél, amire korábban soha senki sem volt képes – teszi hozzá. A tekintete meglágyul, nekem pedig mindjárt elolvad a szívem. – Elérted, hogy érzelmeim legyenek. Felnyitottál.”

Kedvenc jelenetem:
P: Az a bizonyos éjszaka.
I: Amikor Sarai megmutatja mire is képes igazán.
Kedvenc szereplőm: 
P: Sarai, Victor
I: Sarai
Kinek ajánlom:
P: Érdekes néha egy elítélt foglalkozással is megismerkedni, sok meglepetést tartogathat. 
I: Azoknak ajánlanám akik szeretik a sötétebb történeteket, ahol a gyilkosságé, és az új élet kialakításé a szerep.
Értékelésem:
P: Lehet mostanában jobb szívű vagyok, de ez a könyv is 5 golyót kell kapjon.
I: Nagyon tetszett, de teljesen nem tudott magával ragadni, így tőlem 4,5 rendet kap.Érdekesség: Én is nagyon kíváncsi voltam a következő fülszövegre, ezért nektek is hozzuk és rövidke interjú részletet, valamint érdekes tényeket a könyvről.

Cím: Reviving Izabel
Sorozat: Gyilkosok társasága 2.
Kiadás éve: 2013.
Fülszöveg:
Elhatározta, hogy sötét életet él egy bérgyilkosokból álló cégnél, akik kiszabadították a fogságból, Sarai saját célokat határoz meg, hogy kiegyenlítse a számlát a szadista gonosszal. Képzettség nélküli gyilkosként, az események bizonytalanul bontakoznak ki a halál szélére sodródva, amikor semmi sem a tervek szerint halad.
Sarai meggondolatlan döntése olyan útra sodorja, ahonnan nincs vissza út és ultimátumot ad Victor-nak: képezze ki hozzá hasonlóvá és adjon neki egy esélyt a harcra vagy egyedül fogja csinálni nem törődve a következményekkel. Tudva, hogy Sarai nem tud azzá válni, aki akar, Victor elkezdi tanítani és elkerülhetetlenül kezd felmelegedni a bonyolult kapcsolatuk is.
Arthur Hamburg jobb kezeként, Willem Stephens, elpusztíthatja Sarai-t és a lány rájön, hogy lehet nagyobb fába vágta a fejszéjét, mint kellett volna. De Sarai felveszi az új és továbbfejlesztett szerepét Izabel Seyfried-ként, és saját halálos képességeket is felmutat, hogy bebizonyítja, megérdemli a helyét Victor mellett.

De van egy teszt, amivel Izabel-nek szembe kell néznie, ami elpusztíthat mindent, amin keményen dolgozik. Egy végső teszt, ami nem csak a döntéseit kérdőjelezi meg, hogy akarja-e ezt a veszélyes életet, de azt is, hogy megbízhat-e Victor
Faust-ban.

A Killing Sarai könyved egy feszültségekkel teli románc. Mi volt ennek az előzménye és miért választottad ezt a műfajt?
Már nem sokkal a Soha határa megírása óta a fejemben van ez az ötlet. Szeretem az olyan

romantikus könyveket, ahol több a feszültség és nem csak egy egyszerű fiú találkozik a lánnyal típusú történet. Egyszerűen meg kellett írnom és nagyon vonzottak a veszélyes férfiak. :)

Mesélj kicsit Victor-ról és Sarai-ról és a nem mindennapi kapcsolatuk alakulásáról.

Azt hiszem, ha két ember egy olyan helyzetbe kerül, mint Victor és Sarai, elkerülhetetlen, hogy valamilyen vonzódás kialakuljon közöttük, de véleményem szerint ez egy jó fajta vonzódás. A kapcsolatuk alapja a veszély, a túlélés, az ösztön és a bizalom, és szerintem egy ilyen kötés, még ha nehezebb is, százszor keményebb, mint mások.
Forrás


- Victor Faust hét nyelven beszél folyékonyan: németül, franciául, spanyolul, svédül, magyarul, arabul és angolul.

- A könyvet részben saját haragom ihlette a Hitman film felé, amikor a 47 Ügynők és Nika között nem alakul ki románc. Nagyon zaklatott voltam!  A nő és a romantika szerető bennem úgy döntött, hogy megalkot egy szerelmet egy halálos férfi számára is.

- Másrészt a Killing Sarai könyvet egy George Michael szám ihlette, a Father Figure.

- Bár Sarai nem fejezte be az iskolát és korlátozottan vett részt oktatásban, mégis nagyon intelligens mint lexikálisan és az élet szempontjából is. És nagyon gyorsan tanul.

- Sarai annyiszor köpött már Izel ételébe, hogy már meg se tudja számolni.

- Victor és öccse, Nikla, hasonlóak, mégis teljesen mások. Mindketten hűségesek egymáshoz és azokhoz, akiket szeretnek és mindketten képzett gyilkosok, de Niklas a szelídebb és fegyelmezettebb, ami állandó éket ver közéjük.

- Victor sose volt szerelmes. Soha. Niklas másrészről, hiába prédikál Victor-nak, hogy messziről kerülje a kapcsolatokat, és ha szerelmes lesz, meghal, titkon már szeretett egy nőt.
- A nőt, akit Niklas valaha szeretett titokban nem más ölte meg, mint Victor.
- Sarai kihúzta egyik bölcsességfogát saját kezével egy pár fogóval, mert nem kapott fogorvosi ellátást Mexikóban. És bár Javier figyelt arra, hogy megkapja a megfelelő ellátást, Sarai nem volt hajlandó elmondani, félt hogy Izel maga akar módot találni a foga eltávolítására.
- Victor Faust karakterét, szinte egy az egyben Michael Fassbender színészről mintáztam!
Forrás
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése