2017. 04. 22.

Könyjelző Top 10 - 14. rész


Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

10 lezárás, amitől tátva marad a szánk

I: Mindig kíváncsi vagyok a könyv végére, sok műlik egy jó befejezésen. Jó volt vissza gondolni melyikek is voltak rám hatással.
P: Tök jó móka volt végiggondolni, hogy melyik könyvek befejezésénél téptem leginkább a hajam. Vannak írók, akik kifejezetten gonoszak ilyen szempontból és szeretnek kegyetlen függővégekkel játszani.

1,
I: Tüskék és Rózsák udvara befejezése után még inkább várom a következő részt. Sarah itt is megmutatta milyen jól szövi a történetek szálait.
P: Éjkorona befejezése nem is olyan igazi klasszikus függővég, de kiborított nagyon, ahogy a szereplők elváltak egymástól. Amikor elkezdtem keresni, egyből ez jutott eszembe.

2,
I: Úgy olvastam még volna tovább Gayle Forman Ha maradnék könyvét. Egyszerűen akkor nem akartam elhinni, hogy így van vége, és nem ad nekünk egy kicsit többet Mia-ból, és Adam-ből.
P: Karen Marie Moning remekül használja a függővéges befejezést. A legmeglepőbb A hajnalra várva lezárása volt. Mac igazán szorult helyzetbe került és nagyon aggódtam, hogy hogy keveredik ki onnan.
3,
I: Rainbow Rowel Eleanor és Park könyvénél is kaptam egy jó kis véget. Elszomorodtam tőle, és nem tudom mit is képzeljek el mi lesz ezek után :)
P: Böszörményi Gyula is meg tudja lepni az olvasóit. Már az alapból meglepett, hogy mégse három részes lesz a báró sorozata, de utána még a lezáráson is meglepődhettem. Ármány és kézfogónak igazán gonosz módon vetett véget és azt se tudjuk, mikor jön a folytatás.
4,
I: Baráth Viktória Első tánc, na itt volt nagy meglepetés a végére. Csak kapkodtam a fejemet, és közben elismerően gondoltam az Írónő lezárására. Az biztos, hogy itt nagyon meglepődtem.
P: Az árulás szíve befejezése se volt túl szép. Volt miért aggódnunk, hiába örültünk, hogy jobbra fordulna szereplőink sorsa. Eléggé meglepődtem.
5,
I: Laurelin Page Első érintés vége után úgy gondoltam ide nekem a folytatást. A végére nagyon felpörögtek az események, és kaptunk egy szép meglepetést, amit titkon sejtettem, de ezek ellenére is felcsigázott.
P: Emlékszem az Elakadó lélegzet könyv nagyon megérintett. Nehezen dolgoztam fel, hogy egy „szülő” hogy tud így viselkedni. És akkor ezek után még a lezárás is olyan volt, hogy rendesen megrémültem, hogy mi következhet.
6,
I: Blackmoore végét is nagyon szeretem, olyan aranyos volt. Megmelengette a szívemet.
P: Ostrom és vihar lezárása viszonylag friss élmény. Az első részt is érdekesen zárta le az alkotó, tátottam a számat rendesen, de most azt hiszem felül tudta múlni azt is. Nem tudom Alina-val mi lesz ezek után.
7,
I: Sötét elmék vége engem sokkolt az biztos. Sose gondoltam volna, hogy kis csapatunkkal ilyenek történhetnek. Sírtam, és nem akartam hinni a szememnek!! De minden elismerésem az Írónője, hogy ilyen erős függő véget alkotott meg nekünk.
P: Kénytelen vagyok még egy Karen Marie Moning könyvet a listába válogatni, mert tényleg megmaradnak bennem a lezárásai. A Feverborn végén elérkezett az, amitől már elég régóta féltünk és fogalmam se volt, hogy Mac mit tehet.
8,
I: Mara Dyer eszmélésénél egy nagyon brutális függővéget kaptunk. Az biztos, hogy erre nem számítottam.
P: Tiffany Reisz könyveinek általában egész szép lezárása van, de azért A herceg vége mégis ledöbbentett. Értékelésnél is írtam, hogy tudtam már, hogy mi lesz a poén, de mire odaértünk mégis meglepődtem. A tettes kiléte kiderült, de nem tudtuk, mi van a fejében, mire számítsunk tőle a továbbiakban.
9,
I: Callie, Kayden és a véletlen is egy brutális függővéget kapott. Az Írónő rendesen játszott egész végig az érzelmeimmel, és ezt csak még fokozni tudta.
P: Cím azonos könyv a következő jelölt. Cassandra Clare A herceg könyvének is nagyon csodálkoztam a végén. Ott a szerelmi szál miatt szurkoltam a szereplőkért és annak a végén épp nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna.
10,
I: Kihasznált alkalom vége se mondható mindennapinak. Hazugság hazugság hátán, de a legnagyobb a végén robbant.
P:  A végére is egy Cassandra Clare regényt tartogattam. Legújabb regénye az Éjfél kisasszony vége is meglepett. Egy bonyolult parabatai kapcsolatot követhettünk nyomon, és érdekes döntést hozott a könyv végén Emma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése