2017. 04. 07.

Sophie Jackson: Egy csepp remény


Író: Sophie Jackson
Cím: Egy csepp remény
Sorozat: Egy font hús 2.
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 472 oldal
Fülszöveg:
Max OHare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit.
Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a falat?
Sophie Jackson trilógiája a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Smanatha Young rajongóinak kötelező


„- Próbálj csak mindig egy napra koncentrálni!”

Újabb new adult olvasmány. Nem félünk, hogy beleununk a műfajba?
P:
Érdekes, mert ritkán keresek újabb műfajokat, szeretek a komfortzónámon belül maradni. És már több éve olvasok évente nagyobb mennyiségű könyvet, így tényleg számos romantikus és fantasy regényt olvasok, de nem tudok ráunni ezekre. Filmet is mindig

hasonlóakat nézek, mindig képesek valami újat mutatni. Így nem félek attól, hogy egyszer belecsömörlök ezekbe a regényekbe. Bár tény, hogy mindig akad olyan, ami kevésbé sikerül jól és igazi kedvenc se lehet az összes.
I:
Az egyik kedvenc műfajom, nem is tudnám megtenni, hogy ne olvassak ilyen könyvet. Úgy gondolom nem lehet beleunni, igaz, hogy sok ilyen történetet olvassunk, de mégis mindegyik egy kicsit más. Vannak elemek, amelyek általában mindegyikben fel lelhetőek, de a körítést másképpen oldják meg.

„Találni fogsz valamit, ami miatt érdemes lesz reggelente kikelned az ágyból, és azt mondod, „gyerünk, élet, hozd, amit akarsz, én készen állok!”

Már Carter könyvében sok szó esett Max-ről így természetesen, hogy kíváncsiak voltunk rá. Azt kaptuk, amire számítottunk?
P: Ez a kötet sokkal jobb volt, mint az első. Kötelező módon elhintette már a részleteket Max-ről az Írónő az Egy font húsban, ezért természetes, hogy felkeltette az érdeklődésemet. Ismerni akartam az érzéseit, hogy mit okozott benne Lizzie távozása. A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, tudjuk, hogy Max épp elvonón van. Az itt töltött napok még nem tetszettek. Nem volt rossz látni, hogy miként viselkedik ott, de azokat a fejezeteket még untam. Miután kijött és elköltözött, sokkal jobban beindult a könyv és onnantól sokkal
Max (forrás)
jobban élveztem. Ha nem is szó szerint vesztette el Lizzie-t a férfi, mégis a gyász a legmarkánsabb érzése és az ilyen történeteket nagyon szoktam szeretni. Ezt vártam, és nem kellett csalódnom.

I:
 
Max már az előző részben felkeltette az érdeklődésemet, kíváncsivá tett a viselkedése. Nagyon vártam, hogy megismerhessem az ő történetét, és azt is, hogy milyen események vezettek odáig, hogy ilyen állapotba került. Max az elvonón van, lassan küzd démonaival, és függőségével. Szerencsére kedves emberekkel ismerkedik meg ezen a helyen. Mentora mindenben mellette áll, és kezdi előhúzni a csigaházából. Szerintem jól ábrázolta az Írónő milyen is egy ilyen helyzet. amikor a saját érdekedben be vagy zárva, de még nem vagy igazán önmagad, és próbálsz ellenállni a kísértésnek. Max sikeresen végig viszi a programot, de az igazi megpróbáltatás csak ezek után következik, a valós élet amiben nem találja először a helyét. Ezután indul csak be igazán a történet. Innen látjuk csak igazán Max új életét, és betekintést kapunk a múltjába is. Carter mindenben mellette áll, de az esküvő közeledte egyre nagyobb nyomást gyakorol rá. Max visszatér nagybátyjához, és ott kezd új életet. Itt ismerkedik meg Grace-el.A két sebesült lélek egymás útjába kerül. Mind a kettőjüknek meg kell küzdeniük saját magukkal, és a múltjukkal is. De mit sejthetjük az érzelmeknek nem lehet parancsolni, és nem várt helyen, pillanatban találnak az embere.

„Max O’Hare rejtély volt.”

„- Ne kezdd el, ha nem fejezed be!

Grace megdöbbent, milyen tökéletesen jellemzi a kapcsolatukat ez a mondat.”

Sokban tér el a két páros története?
P: Teljesen más a háttér, a két szereplő személyisége és múltja, így a történet is teljesen más. Nem is lenne jó, ha ugyanazt kapnánk. :) Mindketten félnek egy új kapcsolatba kezdeni, ezért apró lépésekkel haladnak, csak ismerkednek, sőt inkább barátkoznak. Ám a vak is látja, hogy milyen hamar kerülnek közös hullámhosszra. Sablonosnak mondható, hogy ők természetesen észre se veszik, hogy átalakulnak a saját érzéseit, de szeretem az ilyet. :D Szurkolhatok, hogy mikor jön már a nagy ráeszmélés, és azok a jelenetek mindig nagyon mókásak. Míg Carterék érzései azonnal a felszínre törtek és nem bírtak parancsolni nekik, itt szép lassan haladt minden és ilyen is kell néha. Fontos, hogy hallgassunk a szívünkre, de nem szabad megfeledkezni az észérvekről sem.
I: Mint minden ember más, úgy a kapcsolatokra se lehet mondani, hogy egyformák. Max és Grace párosa semmiben sem hasonlít Carter-re és Barackra. Ők már a múltban találkoztak,
és az az esemény már összekötötte őket. Még ebben a történetben két idegen ismerkedik meg egymással. Szeretem az olyan történeteket, ahol nem szeretnék észrevenni szereplőink, amik az orruk előtt van, ez itt se volt másként. A kapcsolatuk elején még csak távolról figyelik a másikat. Apró kis dolgok, amikre felfigyelnek, de próbálnak nem is törődni igazán a másikkal. Később  óvatosan kezdenek el barátkozni. De az olvasó már régen tudja itt több van mint azt ők mutatják :) Nagyon jó volt végigkövetni a folyamatot. A segítsük Grace-nek legyőzni a démonait akció egyre forróbbá vált, és belecsöppentek egy olyan helyzetbe, amelyre egyikük se mert gondolni igazán. Szurkoltam nekik, hogy tudjanak túl lépni a múlton, és végre egymás mellett megéljék azokat az érzelmeket, amiket mással nem tudtak. Annyira egymáshoz illettek. :) Nekem tetszett a plusz bonyodalom is, ami megnehezítette a helyzetüket, és felnyitotta a szemüket.


„A nő hangos nevetése túlharsogta még a zenét is, Max tudta nélkül
beszivárgott a lelkébe, és melegséggel töltötte meg a szíve hideg rejtekeit.”

Grace egy visszahúzódó, csendes lány. Vagy ez csak az, amit a külvilágnak szeretne mutatni?
P: A new adult könyvekhez híven nem meglepő, hogy a főhősnő is megtört szívű. Grace is óvatos, új életet akar kezdeni, új városban és itt találkoznak egymással. Sokat bántották, így sokáig nem is remélte, hogy képes lesz újra teljes életet élni, de remélte, hogy a környezetváltozás gyógyító hatással lehet rá. A leírásokból kiderül, hogy Grace igazi
Grace (forrás)
bombázó,  és ezért még jobb a szituáció, hogy bárkit megkaphatna, de ő nem vágyik férfi társaságára. Élveztem a kötelező köröket, ahogy sokáig nem látják be, hogy átalakultak az érzéseik, a drámai veszekedést és az édes befejezést. Sokkal mélyebb kapocs alakul ki így bennük, hogy csak lassan kerülnek közel egymáshoz.

I: Grace-nek is meg van a saját múltja, ami nem éppen a legszebb. Ezek az események rányomják a bélyegét, és tönkre tették élet vidám személyiségét. Az újrakezdés reményében költözik a városba. Nagyon kedves lány, aki ezek mellett nagyon szép is, minden férfi álma. Ő mégse keresi a férfiak társaságát, magányra vágyik. Minden megváltozik amikor megismeri Max-et. Úgy érzi a férfi valamiért más, mellette biztonságban érzi magát. Elindulnak egy úton, ahol sok megpróbáltatás vár rájuk, de a végén megkapják azt amire a lelkük mélyén mind a ketten vágytak. Szerintem ő az a nő aki Max mellé való. Mind a ketten megtapasztalták az élet rosszabbik oldalát, de együtt valami újat és szebbet tudnak alakítani ki egymás számára. Az érzelmeiket nagyon jó volt át élni :)


„– Ezek a sebhelyek mindenkinek azt mutatják, hogy mit éltél túl, Grace. Ne merészeld szégyellni őket!”

Riley is felbukkant már ebben a részben, de igazán rejtélyes. Van esetleg ötletünk, mire számíthatunk tőle?
P: Igazán érzelmes és magával ragadó volt ez a regény is és nagyon bízom benne, hogy Riley könyve sem fog csalódás okozni. Igazi nőcsábászként állítják be, de már voltak utalások arra, hogy egy ilyen pasi is képes igazán szeretni, csak a megfelelő nő kell, aki mellett lenyugszik és
mindent megad neki. Az ilyen férfiak mindig nagyon szenvedélyesek, úgyhogy azt hiszem, forró jelenetekből nem lesz hiány.
I:
Nagyon kíváncsi vagyok Riley történetére. Már ebben a részben vannak utalások, hogy a múltjában volt valaki, akit nagyon szeretett, de valamiért még se végződött jól a dolog. Úgy gondolom sok meglepetésben lesz részük, és szexi jelenetekben sem lesz hiány. Szeretem azokat a történeteket is, amikor a két fél a múltban már egy párt alkotott, de valamiért megszakadt ez a kapcsolat. Majd jön az újra találkozás, és az érzelmek a felszínre törtnek

 

„- Ne félj! – mondta neki Grace, és hozzádörgölte az orrát. – Tőlem nem kell félned. Én csak szeretni akarlak.”

Kedvenc jelenetem:
P: A vihar idejében lévő veszekedés.
I: A tónál történt események.
Kedvenc szereplőm: 
P: Max
I: Max, Grace
Kinek ajánlom: 
P: Ha valaki meg is ijedt az első résztől, adjon esélyt ennek is, mert sokkal jobb lett. :)
I: Azoknak akik olvasták az első részt, úgy gondolom Max története jobban sikerült mint Carter-é. Érdemes megismerni :)
Értékelésem:
P: Ez a kötet sokkal jobb, volt mint az első, így mindenképp többet érdemel, méghozzá 4,5 fotót.
I: Sokkal jobban élveztem Max és Grace történetét mint a sorozat első részét, így nem is tudok rá mást adni mint 4,5 festményt.

Érdekesség: Most több mindent hoztunk érdekességképpen. Itt van mindjárt két kiegészítő novella fülszövege. Az Írónő pedig megosztotta a könyvhöz való álom szereplőit, és egy lejátszási listát is mutatunk nektek.


Író: Sophie Jackson
Cím: Love and Always
Sorozat: Egy font hús 1,5.
Megjelenés éve: 2015.
Fülszöveg:
Amikor börtönben dolgozó Kat Lane találkozik az arrogáns rabbal, Wesley Carter-rel az Egy font húsban, az utálat volt első látásra. Carter gyorsészjárású és olyan veszélyes ember hírében áll, mint amennyire jóképű. De ahogy egyre jobban megismerik egymást, mint tanár és diák a New York-i börtönben, Kat rájön, Carter sokkal több, mint hitte.
A Love and Always-ben, Kat és Carter története folytatódik, azzal, hogy megosztják az eljegyzésük hírét – ami nem megy zökkenőmentesen Kat anyjánál. Ezen felül, Carter új feladatot kap a cégénél, ami miatt újabb nyomás nehezedik rá. Próbál lavírozni a család, a milliárd dolláros üzlet és legjobb barátja, Max között, aki épp rehabon van, így nem sok idejük marad egymásra. Hogyan küzd meg Kat és Carter a házasság, a család és a munka nyomásával – és tartják fent a szenvedélyt is?

Író: Sophie Jackson
Cím: Fate and Forever
Sorozat: Egy font hús 2,5.
Megjelenés éve: 2016.
Fülszöveg:
Amikor a tanár, Kat Lane, találkozik a veszélyesen csábító Wesley Carter-rel, sose hitte, hogy egyszer közös esküvőt terveznek. Nemsoká férj és feleség lesznek, és egyikük se akar várni. De ahogy a friss házas lét örömeiben fürdőznek, rájönnek, hogy már minden barátjuk egy lépéssel előrébb tart. Minden párból szülő lett, és a Kat szemében látott vágyakozás aggasztja Carter-t. Mi van, ha Kat-en is úrrá lesz a babaláz? Carter gyerekkora durva volt, és az apja nem volt valami jó példa – vagy jó szülő. Képes Carter egy boldog, biztonságos, támogató otthont teremteni a jövőbeli gyerekeiknek – olyat, amilyen neki nem volt? Jobb, ha hamar kitalálja… mert Kat épp most mondta meg neki, hogy terhességi tesztre van szüksége.

Tervezett magyar kiadás:
Író: Sophie Jackson
Cím: Egy őrült pillanat
Sorozat: Egy font hús 2,5.
Megjelenés éve: 2017.október
Fülszöveg:
Kat Lane soha nem hitte volna, hogy beleszeret egy börtöntöltelékbe. Ám a sors útjai kifürkészhetetlenek. Most, immár Carter párjaként, az esküvőre készülődik.
Carter egyre vívódik: képesek lesznek megbirkózni a házasság, a család és a munka nehézségeivel… és ugyanakkor életben tartani a szenvedélyt is? S vajon hogyan fogja megállni a helyét apaként ő, aki mostoha körülmények között nevelkedett?
És hogyan alakul a barátja, a drogfüggő Max sorsa, aki találkozott Grace-szel, de el is idegenítette magától a lányt. Van még reményük a közös jövőre?

Max O’Hare: Colin Farrel. Úgy értem, a rosszfiú, aki drog- és alkoholfüggő, nem is nézhetne jobban ki, ugye? Plusz, Colin Farrel gyönyörű. Mindig rá gondoltam, amikor Max-ről írtam. Mázlim van.
Grace Brooks: Amikor Grace-ről írtam, mindig Jourdan Dunn-ra gondoltam. Ő egy angol modell, aki az első fekete nő volt Prada kifutón 2008-ban, és ő a fekete modell, aki felkerült a Forbes listájára 2014-ben. Mesés és keményen dolgozik. Nagyon hasonlít Grace-re.
Kai Brooks: Egyszerűen? Michael Ealy, mert, a fenébe is…
Caleb Yates seriff helyettes: Olyat akartam, akinek elég intenzív a megjelenése, de olyat is, aki megközelíthető és jóképű is egyszerre. Mindig is Ben Foster-t képzeltem el a Helyettesnek. Jól áll neki az egyenruha.

Vince bácsi: Bryan Cranston csodálatos lenne! Jóképű, látszik, hogy keményen dolgozott egész életében, és furcsa módon komoly mennyiségű szexepilje van. Tökéletes!
Ruby: Valahogy szeretem az elképzelést, hogy Emilia Clarke lenne Max bosszantó kis unokatestvére. Nagyon aranyos, hogy eljátssza Ruby-t és olyannak látszik, akinek határtalan mennyiségű energiája van, és nem fél attól, hogy bepiszkolja a kezét.
Tate Moore: Kettészakadtam Jensen Ackles és Stephen Amell között. Mindketten tökéletesek lennének. Gyönyörűek, viccesek és megbízható megjelenésük van. Azt hiszem, végső soron attól függne, hogy hogyan néznek ki Marvel-es pólóban.
Dr. Elliot:
Michael Sheen nagyszerű Elliot lenne. Csodálatos angol színész. Megtestesíti a melegséget, közvetlenséget és kedvelhetőséget. Tökéletes lenne.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése