2017. 04. 27.

Tahereh Mafi: Restore Me - interjú

Író: Tahereh Mafi
Cím: Restore Me
Sorozat: Shattered Me 4.
Megjelenés: 2018.03.06.
Fülszöveg:

Juliette Ferrars úgy gondolta nyert. Átvette a 45-ös Szektor vezetését, ő az új Legfelsőbb Vezető, és most már Warner is mellette van. De ő még mindig az a lány, aki egyetlen érintésével meg tud ölni másokat – és most már az egész világot a kezében tartja. Egy tragédia következtében, mivé fog válni? Tudja kontrollálni a hatalmát és képes jóra fordítani?

Ma robbant a hír, hogy folytatódik Tahereh Mafi Ne érints sorozata. Természetesen sokan voltak kíváncsiak a részletekre, ezért egyből faggatták az Írónőt.

Mikor jöttél rá, hogy több van még Juliette-ben?
Körülbelül egy évvel ezelőtt, találkoztam a készülő TV sorozat forgatókönyv írójával, aki megkérdezte az egyik szereplő vezetéknevét. A gond az volt, hogy nem emlékeztem rá. Már jó pár év eltelt azóta, hogy vége lett a sorozatnak, és szükség van egy kis frissítésre. Aznap hazamentem és elkezdtem újraolvasni a könyveket, újra megismertettem magam a történettel. De mire végeztem a harmadik kötettel, rájöttem valamire, amire csak az idő és a
távolság tudott rávilágítani: a Ne félts végén Juliette története éppen csak elkezdődött. Tisztán láttam magam előtt, hogy mi az utazás következő lépése, és hirtelen újra akartam kelteni ezt a világot.

Milyen érzés visszatérni a szereplőhöz és a világhoz, miután már valami mást is írtál?
Olyan mintha újra elindítanál egy megállított filmet. Amint leültem, hogy elkezdem írni az új könyvet, a szereplők életre keltek, készek voltak beszélni. Az új történet, két héttel a Ne félts után folytatódik, ezért nagyon ismerős. És jó móka.

Juliette a sorozat végén a 45-ös Szektor vezetője lett. Mi a helyzet most vele?
Rengeteg szívfájdalmat hordoz. Fogalma sincs, miken ment keresztül.

Mit remélsz, a rajongók hogy fogadják az új sorozatot?
Egy kis meglepetés az olvasóknak: a Restore Me kettős nézőpontban íródik, Juliette és Warner gondolatait is megismerhetik. Akik szerették Warner novelláját, a Destroy Me-t, tudják mennyire más az ő hangja, mint Juliette hangja, és hogy mennyire szükség van az ő nézőpontjára is, hogy egyensúlyba kerüljön Juliette belső világa. Nagyon érdekes volt – és, szerintem, a könyv kritikus pontja – hogy elmélyítsem a gondolatokat a különböző elmékben.
De amit legjobban szeretnék elmondani az az, hogy: ezek a könyvek még mindig élnek – hat évvel a megjelenésük után is – a rajongók miatt. Minden nap lenyűgöz, hogy vannak újabb olvasók, akik rábukkannak és beszélnek a barátaiknak róla, és nem lehetek elég hálás a támogatásért. Ha most látod ezt, kedves olvasó, tudd, hogy érted vannak ezek a könyvek. Köszönöm, köszönöm a rajongásodat, a számos e-mail-t, a szívből jövő üzeneteket, az általános lelkesedést – és hogy követted Juliette kalandjait. Alig várom, hogy olvashasd a sorozat új, negyedik részét!



És még röviden a tények:
Cím: Restore Me
Mikor jelenik meg? 2018.03.06 az Egyesült Államokban. A többi kiadásról még nincs infó.
Milyen hosszú lesz? 352 oldal
Miről szól? Követi az új Parancsnokot, ahogy vezeti a 45-ös Szektort Warner-rel az oldalán. De egy tragédia miatt, Juliette-t próbára teszik, tudja-e használni a képességét (hogy képes e megölni valakit a képességével) mindezek után.
Hány nézőpont lesz? Kettő! Juliette és Warner.
Hány részes lesz? Három.
Ez egy spin-off sorozat? Nem, ez nem az. Ez a három könyv egy az egyben kapcsolódik az előző sorozathoz. Így alapvetően, ha nem olvastad az eddigi részeket még, érdemes az új kötet előtt megtenned.
Van új infó a TV sorozatról? Még nem igazán, éppen a pilot-on dolgozunk. De ha nem tudtad volna eddig, az ABC Studio vette meg a jogokat.
Mikor láthatjuk a borítót? Nagyszerű kérdés, de még készül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése