2017. 05. 07.

Könyjelző Top 10 - 15. rész


Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

10 könyv könyves helyszín

I: Mindig jó új helyeket megismerni, és elképzelni milyen is lenne ott lenni. Nagyon jó volt vissza gondolni kedvenc helyszíneimre.
P: Aki sokat olvas, az bizony rengeteg varázslatos helyszínre eljuthat. Volt bőven miből válogassak, amikor a kedvenceket kerestem. :) Próbáltam vegyesen válogatni a fantasy világok és a valós helyszínek között.
 
1,
I: Mindig is oda voltam a romantikus helyszínekért, az egyik legkedvencebb ilyen helyem Edenbrooke. Gyönyörűen ábrázolta az Írónő, nem lehetett nem bele szeretni.
P: Sokan vágynak el itthonról, szívesen próbálnának szerencsét külföldön. Én sose tartoztam közéjük, én szeretem kicsiny hazánkat, ezért Budapestet választanám az első helyre. Annyival azért megspékelném, hogy még jobban szeretném, ha ilyen lordok járkálnának az utcán, mint Gena Showalter könyveiben. :P
2,
I: A hosszú utazásban Luke ranch-e mindig is nagy álmom volt. Egy nagy birtokon élni, cowboy férjjel, és lovakkal :)
P: Sarah J. Maas neve se maradhat el, ha kedvencekről beszélünk. Celaena világa, egész Erilea a kedvencek közé tartozik. A valóságban nem tudom meglennék-e áram nélkül, de ha olvasásról van szó, nagyon szeretek visszatérni ebbe a világba.

3,
I: Lia több királyságot is bejárt, nagyon jó volt megismerni Terravin-t, Venda-t, és
Morrighan-t.

P: Kelsey és Hunt egy meseszép tengerparti olasz falucskába látogatnak el, Manarola-ba és az nagyon megmaradt bennem. Csendes helynek írja le a könyv, kis színes házakkal. Nagyon szívesen elmennék egyszer oda.

4,
I: Tüskék és Rózsák udvarában nagyon jó lenne igazából is megismerni a tavasz királyságát.
P: Kicsit inkább komor képet láthattunk Vendáról a Fennmaradottak krónikáiban, mégis szívesen megnézném élőben is. És Lia világának többi részét is. Fénykorában Venda is biztos még szebb lehetett, mint amikor mi a történethez kapcsolódtunk.

5,
I: Az erdőmesében az erdőtündér lakhelyét szeretem a legjobban, gyönyörű lehet kint a természetben lakni.
P: A hét nővér egy svájci szigeten nőtt fel. Hozzá kell tenni, hogy luxus körülmények között, de ezt leszámítva is gyönyörű hely lehet. Nagyon megtetszett. :)

6,
I: A büszkeség és balítéletből kedvenc részem amikor Lizzy meglátja Pemberley-t, én is körbesétálnám a birtokot :)
P: Bár ez a könyv is Budapestről indul, de Lizáék egy spontán kiruccanásra is elmennek Görögországba, egészen pontosan Rodoszra. Az ország miatt választottam kedvencek közé a helyszínt, mert nagyon szeretem a görög tengert és partjait. Rodoszon még pont nem is voltam, szívesen eljutnék oda.

7,
I: A hét nővérben a Genfi-tó partján álló otthonukat nagyon szívesen megnézném, biztos csodálatos lehet.
P: Londont se volt még szerencsém meglátogatni, de örülnék, ha még az életemben oda is elutazhatnék. Gyönyörű város lehet, rengeteg érdekes látnivalóval, ő is a kedvencek közé való. Sok általam olvasott könyv helyszíne is a város, de valamiért leghamarabb Mia-ék ugrottak be, ezért hoztam a Silber-t.

8,
I: Frigg rokkájában Einarr viking világa nagyon tetszett, szívesen megnézném ;)
P: Hasonlóakat írhatnék, mint Londonról. New York is olyan helyszín, amit szerintem sokan szeretnének látni, a nyüzsgő város mindenkit csábít. Hát ha még kiderül, hogy ennyi különböző lény is él köztünk. :D

9,
I: Szerintem, ​szerinted könyvben én föl másztam volna Julie-val a platánfára. Biztos nagyon szép onnan a kilátás.
P: Kresley Cole világát se hagyhattam ki, annyira összetett és egyedi a Szövetség minden tagjával együtt. Bármelyik konkrétabb helyszínt is választhatnám, de nem tenném, egyszerűen szeretnék a könyvben lenni, a valkűrökkel, vérfarkasokkal és minden más teremtménnyel együtt.

10,
I: Vadvirágok ​lányai könyvből Beattie farmon való életről volt a legjobb olvasni. Nekem is nagy álmom, hogy egyszer saját tanyám/farmom legyen, sok állattal, border colliekal :)
P:  Jacinda sárkányokkal teli világát választottam még a tíz közé. Ezek a lények mindig közel álltak hozzám, és ez a sorozat a kedvencem a témában, ezért ez lenne még a kedvencem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése