2017. 05. 24.

Könyjelző Top 10 - 16. rész


Elindítunk egy újabb rovatot, amivel havonta kétszer szeretnénk jelentkezni. :) Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

10 könyves gonosztevő

I: Gonoszok mindig is lesznek, ők adják azt a pluszt amitől a falra mászol, és legszívesebben jól beszólnál nekik. De van amikor nem csak gyűlölöd de meg is kedveled :)
P: A legtöbb könyvben találkozunk ilyen szereplőkkel, nem is szeretjük meg általában őket, ez nem meglepő, de mégis vannak sokan, akik mély nyomot hagytak bennem.
 
1,
I: Manon - Lehet ilyet mondani ő a kedvenc gonosztevőm. Ő általa kalauzolt minket az Írónő a boszorkányok világába, ahol megismertük társadalmukat, szokásaikat, és ellenségeiket is. Nagyon erős, és az elején igazán kegyetlennek tűnt számomra.
P:
Manon – Abszolút kedvenc, az utóbbi években nem volt olyan, aki megközelítette nálam. Egy könyörtelen, érzelemmentes boszorkány és azt szeretem benne, hogy igazán méltó ellenfele Aelin-nek. Örülök, hogy egyre több szerepet kap a könyvekben.

2,
I: Lira - Egy igazi "véres" szereplő, aki nagy gonoszságokra képes. Tiltott mágiát űz, amivel másokat tud bántani.
P:
Lotharie – Vérbeli gonosztevő, nem véletlenül hívja mindenki Ősellenségnek. Csakis a saját céljai vezérlik és bárkinek segít, tudni kell, annak hatalmas ára van. Szuper volt a saját könyvét is olvasni, ahol a gondolataiba is jobban beleláthattunk.

3,
I: Tavasz királysága - Amilyen szép kívülről, olyan gonosz belülről.
P:
Piton – Talán picit kakukktojás, de hát a legtöbb könyvben mégis csak gonoszként lehet nevezni, főleg Harry szemszögéből nézve.

4,
I: Komizár - A komizár tudja a dolgát, hogy legyen úgymond "jó" vezető, és hogy tartsa meg a hatalmát. Nem volt mindig ilyen kemény, de fiatalon rájött arra mit kell tennie a túléléshez. Igazi taktikai játékos, a célja érdekében mindenre képes.
P:
Lijuan – Bár néha kicsit már unom, hogy még mindig ellene hadakozunk, de mint főgonosz azért kivívta elismerésemet. Igazán kiszámíthatatlan és akárhányszor azt hiszed, hogy végre sikerül elbánni vele, mindig képes megújulni.

5,
I: Arobynn - A bérgyilkosok királya igazán furfangos ember, de nem az a szerethető fajta. Sok rossz, és fájdalom okozója.
P: Éjúr – Igazán ért ahhoz, hogy mások gondolataiba férkőzzön és megtévesszen mindenkit. A második részben keveset szerepelt ténylegesen, mégis uralta az eseményeket, ezzel szerintem igazán emlékezetes személyiség.
6,
I: Lények - Érezted, hogy ott vannak, de még se láttad őket, se Te se a szereplők. Ezzel már megalapozva van a könyv hangulata. Hiszen nincs is annál rosszabb amikor tudod, hogy valami les rád, de nem láthatód, csak hallani véled a neszezéseit. Ebbe már szinte az ember beleörül.
P:
Sinsar Dubh – Tök érdekes, hogy ő nem is valós személy, vagy legalábbis elég bonyolult nála a helyzet, mégis a legjobbak közé került nálam. Alattomos, rendkívül furfangos ez a könyv és akkor lendül igazán bele, amikor a legkevésbé számítasz rá. Mac-éknek többször is meggyűlik vele a bajuk.

7,
I: Lars - Egy nagyon rejtélyes karakter volt számomra, akit egyszerre tudtam gyűlölni, de néhol sajnáltam is a múltja miatt.
P:
Komizár – Na, ő is egy érdekes személyiség. Számító és megfontolt. Nem is gondolnád, hogy mennyire rafinált, és mégis igazi gonosz szereplő. Kifinomult stílusa akár el is rejtheti, hogy milyen kegyetlen valójában.
8,
I: Leah - Idegesített, és legszívesebben, jól megráztam, volna, hogy térjen már észhez. A viselkedése olyan volt amit vártam tőle, sőt tudott olyan mélységbe menni gonoszsága terén, hogy még én is csal néztem nagyokat. Kaptunk magyarázatot miért is vált ilyenné a személyisége, én ezek miatt még se tudok jó szemmel rá nézni.
P:
Maven – Remélem már senkinek se meglepő a neve, mert csak az első rész végén hullott le a lepel valódi szándékairól és ezért tetszett meg ő is. Az álcázás nagy mestere, szerintem senki nem számított rá, hogy ő mozgatja a háttérből a szálakat.

9,
I: Ignifex - Ő volt a "főgonosz" a történetben, én mégis megkedveltem őt. Fekete humorával és agyafúrtságával, és azt őt körül vevő titok igazán egyedi szereplővé tette.
P:
Lash – Amikor először találkoztam vele, természetesen már akkor is nagyon unszimpatikus volt. De akkor még meg se fordult volna a fejemben, hogy milyen jövő vár rá. Ízig-vérig gonosz és rosszindulatú szereplő, és új pozíciójában ki is élheti ezen valóját.

10,
I: Sophie - Egyszerűen ő az a lány akitől a falra mászom. Idegesítő, manipulatív, és felszínes számomra.
P:
Leah – Már az első részben is feltűnt, hogy milyen ravasz, manipulatív nő. A saját könyvében még biztosabb lettem ebben. Kevés ember van, akit tényleg tudok gyűlölni, ha ismernék egy ilyen embert, akkor nem lenne benne semmi, amit tudnék szeretni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése