2017. 05. 12.

Penelope Ward: Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Író: Penelope Ward
Cím: Stephbrother Dearest - Legdrágább mostohabátyám
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 310 oldal
Fülszöveg:
Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét.
Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni.
Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába.
De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá.
Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult.
Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába.
Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et.
Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele.
És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette!
Volt egy olyan érzésem, hogy megint darabokra törik majd a szívem.
Perzselő vágy és nyers erő. Láss a mélyére!

„… soha semmi nem volt még olyan rossz érzés, mint amikor már nem néztél rám, Greta.”

Valljuk be őszintén, csak a borító fogott meg, a fülszöveg nem is érdekelt? :P
P:
Jujj, hát ez tényleg egy igazán tetszetős borító. *-* A cím is felcsigázott hozzá, és valójában
el se olvastam a fülszöveget. Néha szerintem nem baj az ilyen. Nem kell mindig tudatosan dönteni, néha kirúghatunk a hámból és engedhetünk a csábításnak.
I: Első szempont mindenképpen a borító volt nálam, amint megláttam egyből tudtam, hogy nekem kell ez a könyv. Utána elolvastam a címét, ami már kezdett elém vetíteni egy történetet, a fülszövege pedig hab volt a tortán. Ezek után, nem is volt kérdéses, hogy megrendelem magamnak :)

„- Tudom, hogy a figyelmeztetésem ellenére múlt éjjel nekem adtad a szíved egy darabját. És bár próbáltam megakadályozni, de én is neked adtam az enyém egy darabját. Tudom, hogy ezt ma reggel te is érezted. Azt akarom, hogy ezt a darabot jól elzárva őrizd meg. És amikor egy nap majd úgy döntesz, hogy a tied maradék részét egy másik srácnak adod, kérlek, győződj meg róla, hogy megérdemel téged.”

Sajnos rövidke volt a könyv, végig le tudta kötni a figyelmünket?
P:
Teljesen tipikusnak is mondhatnám a regény, de mégis van benne valami, ami miatt kiemelkedővé vált számomra. Greta eddigi átlagos életébe betoppan a mostohabátya, Elec, aki felforgatja az életét. Látszólag ok nélkül válik piszkálódásai célpontjává, de természetesen ennek ellenére se tud ellenállni vonzerejének. És persze hamar kiderül, hogy a srác, csak szerepet játszik előtte. Telnek a hetek és egyre jobban feloldódnak egymás társaságában, kezd kialakulni valami különleges közöttük. Aztán pedig jött a nagy bumm. Összetört kicsit az én szívem is, de vártam és reménykedtem, hogy nem ez lesz a vége mindennek, nem ilyen
Greta (Forrás)
lezárást érdemel ez a kapcsolat. Sajnálom, hogy ilyen rövidke volt a regény, talán csak ezt érzem a hibájának, mert pár részt jobban is ki lehetett volna fejteni. De ennyi idő alatt is jól megismertem a szereplőket és a szívembe zártam őket. :) Nem voltak felesleges körök, üresjáratok, rövid volt a könyv, de ez így volt jó. Szépen fel volt építve, kezdtük a kötelező ellenségeskedéssel, de szép lassan közeledni kezdtek egymáshoz, megnyíltak.
I: Greta élete teljesen megváltozik, mikor megjelenik az életében mostohabátya Elec. A fiú egy igazi bunkó, aki nem fordul kedvességgel felé. Mintha azon lenne, hogy direkt megkeserítse a mindennapjait. Sok pironkodós, és hasfogós nevetős részt élünk át Greta-val együtt. Elég makacs lány, így nem adja fel, és sikeresen kezdi megtörni Elec páncélját, és megismerni milyen is a fiú valójában. Kapcsolatuk hullámzó, hol tényleg jóban vannak, hol pedig Elec újra bunkóvá válik. Az érzelmeknek nem lehet parancsolni, és a két fiatal megismeri milyen is az igazán elsöprő első szerelem, még ha csak rövid ideig is tart. Egy időre szétválnak útjaik, de egy családi tragédia egy helyre hozza őket, és a több évvel ezelőtti érzelmek újra lángra kapnak. Nagyon jó volt végigkövetni Greta és Elec szerelmének történetét. Olyan igazi adjunk bele mindent könyv volt, a maga rövid valójában. Nem unatkoztam egy percig se, annyira olvastatta magát. A sok vicces helyzet, amiket átéltek, majd jött a megnyílás a másik felé, később pedig az erotika. Szeretem az olyan történeteket, amikben eltelik pár év, és utána szereplőink már felnőttként találkoznak újra. Itt sem csalódtam, nagyon tetszett, ahogy újra összehozta őket, és az utána történtek vettek le igazán a lábamról.

„Ha ma éjjel kopogtatnék az ajtódon, nehogy beengedj!”
„- Segíts elfojtanom a bánatom.”

Különleges módon láthattunk bele mindkét szereplő fejébe, hogy tetszett ez az ötlet?
P:
Tetszett nagyon, hogy annak ellenére, hogy egy nézőpontból íródott a regény, beleláthattunk Elec fejébe is egy különleges módon, sőt ez volt az egyik kedvenc elemem. Két nagy részre különíthető a könyv, a megismerkedés hetei, majd hét év ugrással folytatódik a
regény. Az első felében Greta narrál nekünk és rajta keresztül ismerhetjük meg jobban Elec-et. Az is kiderül, hogy egyik titkos hobbija az írás. Jóval később egyik művét odaadja a lánynak, amit a saját életéről írt, így utólag azt is megtudhatjuk ő hogyan élte meg azt az időszakot, és végre megérthettük, hogy miért olyan a fiú személyisége, amilyen.
I: Nagyon jól oldotta meg ezt az Írónő. Örülök, hogy nem csak Greta érzéseiről olvashattam, és hogy a végén Elec-et is megismerhettem közelebbről. Igazán érzelmesre sikerült Elec része, amiben elmeséli, ő hogyan élte meg az új családhoz költözést, és milyen hatással volt rá Greta.

„- Te azonban a legjobb dolog vagy, ami valaha velem történt. Remélem, egy nap majd azt mondhatom, az egyik legjobb, de egyelőre csak te vagy.”

Elec látszólag ok nélkül bosszantja folyamatosan Greta-t, nem voltunk rá kiakadva?
P:
Jujj, dehogynem! Mindig kiborít, az ok nélküli gonoszkodás. A való életben is mindig
Elec (Forrás)
megsajnálom az olyan embereket, akiket „bántanak”. Úgyhogy kezdetben inkább ellenséges érzéseim voltak iránta, azon agyaltam, hogy nyomós okra lesz szükség ahhoz, hogy meg

tudjam ezt neki bocsátani. Megtanulhattam volna, hogy ne higgyek a látszatnak, mert sokszor ez inkább csak védekezés, hogy ne lássa őket senki gyengének. A végére, amikor már teljesen megismertem Elec-et, igazán megszerettem, és a kedvencek közé került
I: Az elején nem volt szimpatikus nekem Elec. Nagyon bosszantott, és nem értettem miért tesz egyre bunkóbb dolgokat. Gondoltam, hogy valami történhetett a múltban, ami ilyen hatással lett rá. Akkor kezdtek változni az érzéseim vele kapcsolatban, ahogy Greta-nak kezdet megnyílni. Az idősebb énjét még jobban kedveltem, és ott fogott meg a leginkább amikor megírta saját történetét, és megismertem ki is ő valójában. Egy nagyon jó kis párost ismerhetem meg a személyükben akik okoztak jó pár kellemes órát :) Vicces helyzetek, fülledt érzelmek, és a végén ott volt a mindent elsöprő szerelem.

„Greta elérte, hogy olyan dolgokat érezzek, amiket azelőtt soha. Éreztette velem, hogy szeretnek.”

Greta életére hatással volt a mostohabátyával eltöltött rövid időszak. Nem furcsa, hogy évekkel később is csak a folytatásban reménykedik?
P:
Ha megismered azt, akit igazinak érzel, akkor évekkel később se tudod teljesen elfelejteni. Ha tovább is lépsz, a gondolataidban mindig ott motoszkálhat, hogy mi lett volna, ha? Az
elválásuk kicsit viharos volt, így az igazi lezárást se kaphatta meg, nem csodálkozok, hogy mégis reménykedett. Érezte belül, hogy lehet még valami.
I: Teljesen át tudtam élni az érzéseit. Amikor valaki ennyire nagy hatással van rád, és úgy érzed szíved teljes részét birtokolja nehéz lehet az elengedés. Nem volt idejük arra, hogy átéljék igazán a kapcsolatukat, de mégis nagy nyomot hagytak egymásban. Megértem Greta-t, hogy miért is gondolt olyan sokat Elec-re később az évek során. A remény hal meg utoljára mint szokták mondani, és Greta lelkében végig ott élt a remény, hogy újra fognak találkozni, és talán a hét évvel történt események folytatást kaphatnak majd.

„- Veled képes vagyok érezni, Greta. Mindig is képes voltam. Amikor a közeledben vagyok, akár jó vagy rossz… mindent érzek.”

Kedvenc jelenetem:
P: Az első jelenet a fürdőszobában.
I:
Kaszinóban történtek
Kedvenc szereplőm: 
P: Elec.
I:
 
Elec
Kinek ajánlom: 
P: Ez egy tökéletes kikapcsolódást nyújtó romantikus történet, könnyű vele haladni, beszippant, úgyhogy aki ilyet keres, annak nagyon ajánlom. :)
I: Egy rövid, fülledt romantikus történet ami csak úgy olvastatja magát. Ajánlom azoknak akik szeretnének pár órára kikapcsolni, és jókat mosolyogni egy igazi "rossz fiú" bunkóságain, és hódításán :)
Értékelésem:
P: Láttam én, hogy akadtak hibái ennek a könyvnek, de egyszerűen nem érdekel. Magával ragadott és beszippantott, úgyhogy olvasás közben nem foglalkoztam ilyenekkel és egy ilyen regény megérdemli az 5 tetoválást. :)
I: Nagyon kíváncsi voltam rá, és meg kell mondanom nem csalódtam benne. Azt kaptam amit vártam, egy igazán üdítő romantikus történetet, megfűszerezve erotikával. Voltak hibái, de annyira olvastatta magát, hogy ezzel nem tudtam foglalkozni, így tőlem most 4,5 fagyit kap.



Érdekesség: Most több mindent is hoztunk. :) Az egyik hasonló stílusú könyvének a fülszövegét. Megnéztük, hogy milyen egyéb borítókkal jelent meg ez a regény és interjút is kerestünk, ahol a kérdések mellett pár zenét is ajánl az Írónő a történethez. :)

Cím: Neighbor Dearest
Műfaj: kortárs romantikus
Megjelenés éve: 2016.
Fülszöveg:
Miután kidobtak, az utolsó dolog, amire szükségem volt, hogy olyan mellé költözzek, aki az expasimra Elec-re emlékeztet.
Damien egy dögösebb verziója az exemnek.
A szomszédnak, akit „Mérges Művésznek” neveztem el, két masszív kutyája is van, akik állandóan ugatnak.
Nem akarta, hogy közel legyek hozzá. Vagy így gondoltam, egy éjszakáig, míg nevetést nem hallottam a szobám falán lévő látszólagos lyukon keresztül.
Damien végig hallgatta az összes telefonos beszélgetésemet a terapeutámmal.
A szexi művész így most már az összes titkomat ismeri.
Beszélnünk kell.
Tippeket ad a szakításommal kapcsolatban.
Jó barát lesz, de Damien világossá teszi, hogy semmi több nem lehet.
A probléma az, hogy keményen belezúgtam ennek ellenére. És minél jobban eltaszít, annál jobban érzem, hogy viszonozza… mert a szívdobogása nem hazudik.
Már az én szívemet összetörte Elec, de még él és erősebb, mint valaha, Damien miatt.

Csak remélem, hogy nem töri ő is össze.

A borítók sorban: német, lengyel, szerb, spanyol, görög és francia.






Mikor és miért kezdtél írni?
Kiderült, hogy szeretek ebben a műfajban olvasni és először menekülésként használtam.

Mikor érezted először írónak magad?
2013 májusában, amikor megjelent az első könyvem.

Mi inspirált az első könyved írásakor?
A legjobb barátom beleszeretett a történetbe, ahogy fejezetről fejezetre írtam és többet követelt.

Van valami üzenet a regényeidben, amit szeretnél átadni az olvasóidnak?
Függ az adott könyvtől… de talán annyi egységes, hogy élj a mának és sose add fel a szerelmet.

Mennyire valóságosak a könyveid?
Egyik se az életemből merít. Az biztos. Egyes részek kapcsolódhatnak különböző emberekhez, néhány rész valósághű, de néhány nem.

Melyik könyvek befolyásolták leginkább az életedet?
A Szürke ötven árnyalata miatt kezdtem a műfaj megszállottja lenni. Az inspirációja nélkül, valószínűleg nem írom meg az első könyvemet.

Melyik írót választanád mentorodnak?
Két jó barátomat, Vi Keeland-et és Julie A-t, sok jó tanáccsal látnak el.

Hivatásként tekinted az írást?
Teljesen. Az írás és a promotálás között, több egy teljes munkás állásnál és kihívás egyensúlyozni a családi kötelességek mellett ezekkel. De imádom.

Ha lehetne, változtatnál utólag valamit a legutóbbi könyveden?
A Legdrágább mostohabátyám volt a legsikeresebb és úgy érzem, nem változtatnék semmit rajta.

Ki a kedvenc íród és mit csodálsz a munkájában?
A.L. Jackson. Nagyon érzelmesek a könyvei és gyönyörűen ír.

Ki tervezi a borítóidat?
Letitia Hasser az RBA Desings-tól.

Emlékszel az első könyvedre, amit olvastál?
Judy Blume: Are You There God, It’s Me Margaret.

Mi nevetted meg és mi szomorít el?
A betegségekről szóló történetek miatt gyakran sírok. A másik kicsit nehezebb. Sok minden megnevettet valójában. De például hajlamos vagyok meglepő dolgokon nevetni, amiken más általában nem.

Mi legyen a sírkövedre írva és miért?
Szerető Anya és New York Times Bestseller Író.

Van más hobbid az íráson kívül?
Nem sok, sajnos. Az írás a fő hobbim.

Mit szeretsz nézni?
A Nagy Svindli, mert imádom Matt Bomer-t és a pikáns valóság show-kat, bár nem nézek túl sokat TV-t.

Kedvenc étel/szín/zene?
Sushi, királykék és a Big Band.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése