2017. 07. 11.

Laurelin Paige: Első érintés

Író: Laurelin Paige
Cím: Első érintés
SorozatFirst and Last 1.
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 474 oldal
Fülszöveg:
AZ ​IGAZSÁG MEGSZÁLLOTTJA. A VÁGY RABJA.

Emily Wayborn csinos és sikeres szinkronszínész, aki kicsapongó múltját maga mögött hagyva kezd új életet. Vége azoknak az éveknek, amikor luxus eszkortlányként gazdag és perverz férfiak kívánságát leste. Ám amikor kétségbeesett üzenetet kap egykori barátnőjétől, egyre mélyebbre hatol a sötétségbe, amelyből egyszer már kiszabadult
Lenyűgözött, elbűvölt, bárhová követtem volna, de Amber bajba került, és szüksége volt a segítségemre.
Emily elhatározza, hogy felkutatja eltűnt barátnőjét, a nyomok pedig Reeve Sallishez, a jóképű, ám veszedelmes szállodatulajdonoshoz vezetik, aki nőfaló, perverz, és alvilági módszereiről híres.

Lassan, apránként, kétség sem férhet hozzá, hogy Reeve lesz a végzetem.

Hogy megtalálja Ambert, Emily kénytelen felkínálni a testét, így próbálja kifürkészni a férfi titkait és a barátnője nyomára lelni. Ám ahogy egyre jobban belebonyolódik a viszonyba, ellenállhatatlan vonzalmat érez Reeve perverziói iránt, miközben sejti, hogy a vesztébe rohan

Laurelin Paige új sorozata még forróbb, érzékibb és veszedelmesebb, mint a világszerte sikerlistás Fixed- regények


„Felismertem benne valamit – szomorúságot vagy sóvárgást, ami egyszerre volt megkapó és feledhetetlen.
Magamat láttam a szemében.”

Olvastunk már korábban is az Írónőtől, vagy csak most szavaztuk meg a bizalmat ennek az új sorozatnak?
I: A Fixed sorozatát nézegettem már, és jól hangzik a fülszövege is, mégse jutottam odáig,
hogy el is kezdjem olvasni. Ez a könyve sokkal jobban megfogott, így nem is tétlenkedtem az olvasásával.
P: A nálunk is megjelent Fixed sorozat miatt már többször találkoztam a nevével és már gondolkodtam azon, hogy olvasok is tőle, de mindig elmaradt. Ezt a regényt viszont nagyon nekem valónak éreztem, így ennél egy pillanatig se gondolkodtam. Bár bevallom, lehet a mutatós borító is rásegített az azonnali vásárláshoz.

„Ez volt a legfurább dolog a mosolyban – ha jól csináltad, senki se tudta, mi zajlik benned.”

Már a fülszöveg alapján tudhatjuk, hogy Emily-nek érdekes múltja van, amit mára maga mögött hagyott. Barátnője miatt viszont újra felölti régi énjét. Meg tudtuk szeretni őt?
I: Egyáltalán nem tudtam azonosulni Emily-vel. Ő már nekem sok volt, az élet stílusa
Emily (Forrás)
elborzasztott, és nem értettem, hogy lehetett valakit ennyire befolyásolni, és "függővé" tenni. Amber a legrosszabb hatással volt rá, neki köszönheti az átélt borzalmakat, amelyek tényleg egyre durvábbak lett mint kiderült. Én nem barátkoztam volna egy ilyen lánnyal. Örültem, hogy végül kilépett ebből a világból, és sikerült új életet kezdenie. Most lehet rossz szemmel néztek majd rám, de én nem lettem volna képes rá, hogy visszatérjek a régi "énemhez", és megmentsem az állítólagos barátnőmet. Ezt pozitívumnak tudom mondani Emily-ben, hogy ő még ezek után is képes Amber-ért ezt is megtenni. Célja megtalálni volt legjobb barátnőjét, és ehhez az ujja köré kell csavarnia Reeve-t. 

P: Emily-vel most nem tudtam azonosulni, egyáltalán nem. Nem értem, hogy valaki önszántából miért él olyan életet, amilyet ő és Amber, de becsülöm, hogy annyi év elteltével is mindent megtesz barátnőjéért. Bár az Írónő megmutatja, hogy nem egy üresfejű liba, de mégse tudtam megérteni a személyiségét. Lehet, hogy a második részben teljesebb képet kapunk róla, de ez az Emily nem kedveltette meg magát velem.„Reeve azonban maga volt az óceán, sötét, viharos és uralhatatlan. A többiek gyengéden hullámzottak. Reeve mozdulatlanul összezúzta maga körül a világot.”


Egy igazi érdekember, Reeve Emily új „áldozata”, a lányt teljesen leveszi a lábáról. Minket is elbűvölt ez a férfi?
I: Hát nekem ő se lett a szívem csücske. Egy igazi szexi, domináns pasinak van beállítva, aki vad, és az ösztönei hajtják. Az biztos, hogy nem finomkodik, és magabiztossága által
Reeve (Forrás)
mindent el tud érni, amit csak akar. Tényleg nem egy romantikus hőst kaptunk a személyében, én nem tudtam volna megkedvelni. Egy durva és erőszakos férfi, akinek biztos van még vaj a füle mögött. A múltját és a jelenjét, is feketeség lengi körül,

P: Reeve a szokásos álompasi, akiért minden lány epekedik. Mindenki az ő ágyába akar bejutni, hacsak egy éjszaka erejéig is. Uralkodó típus és látszólag tökéletesen egymásra találtak Emily-vel, de még szeretnék itt sok bonyodalmat, hogy igazán jó legyen. Őt sokkal jobban kedveltem, már ha lehet ilyet mondani, de kicsit sok volt, kicsit túlzásokba esett nála az Írónő. Vagy csak velem van a baj? Az ilyen szereplőknél várom, hogy megrepedjen a kemény álarc és lássunk egy kis valódi érzelmet is, nála ez még csak ritkán volt felfedezhető, de igazából rá is igaz, hogy lehet hoz még változást a második rész. :)


„Kísértesz engem, Emily.”

„Én pedig olyan nő voltam, aki hagyta, hogy elnyelje a sötétség.”

Az igazán túlfűtött jelenetek mellett a legfontosabb szál az Amber utáni nyomozás. Jól alakította az Írónő az eseményeket, volt miért izgulni?

I: Tetszett, hogy a túlfűtött érzelmek mellett kaptunk egy kis bűnügyét is. Emily bele ássa
magát elég rendesen. Vele együtt végezzük a nyomozást, és szépen lassan sorban derülnek ki az új dolgok.
P: Még a kérdés első felére reagálva, a túlfűtött jelenetek nagyon tetszettek, jó volt olvasni őket. És nagyon érdekel, hogy mi történt Amber-rel és a vége nagyot szólt, úgyhogy kíváncsian várom, hogy folytatódik a történet. Így együtt volt igazán izgalmas ez a regény. Általában szeretem az ilyen típusú történeteket, ahol a főhőssel együtt keresgéljük a kirakós darabjait és ezt szerettem ebben is, ha már a szereplők nem voltak számomra az igaziak.

„Nem küzdhettem tovább ellene. Már megtörtént.”

„Mert lassan, apránként ráébredtem hogy Reeve lesz a végzetem.”
 
Voltak már sejtéseink a lezárással kapcsolatban?
I: Nekem az elejétől kezdve volt egy elképzelésem. Annyira nem lepet meg ez miatt a vége, mert nagyon is számítottam erre a fordulatra.  Már alig várom a folytatást.
P: Természetesen mindig van a fejemben egy gondolat, hogy szerintem mi fog történni, és most én nem erre számítottam. Azt hittem másból fog fakadni a fő bonyodalom, úgyhogy sikerült meglepnie az Írónőnek.


„Ilyenkor éreztem a legerősebbnek a kapcsolatunkat. Ilyenkor rémített meg legjobban.”

„Tetszett vagy sem, minden út hozzá vezetett. Talán ezt jelentette hozzá tartozni.”
 
Kedvenc jelenetem:
I: A végén történt események.
P: Nagyon tetszett a könyv csattanója a könyv legvégén, azt szerettem legjobban.
Kedvenc szereplőm: 
I: Nem kedveltem meg igazán senkit se.
P: A történetet szerettem, de nem merném egyik szereplőt se kedvencnek kiemelni.
Kinek ajánlom: 
I: Erotika rajongóknak mindenképpen ajánlom :)
P: Akik szeretik az erotikus regényeket, de egy kis izgalomra várnak.
Értékelésem:
I: Nekem tetszett, így meg is kapja tőlem a 4,5 medencét.
P: Jól lekötött a regény, izgultam Amber-ért, a hibái ellenére én mégis 4,5 érintést adok neki. 
Érdekesség: Természetesen interjút most is találtunk, úgyhogy fordítottunk nektek. :)


Mesélj kicsit az új könyvedről az Első érintésről.
Az Első érintés egy romantikus regény, de sötétebb, mint amit korábban olvashattak tőlem.

Emily és Reeve története tele van boldogtalan múlttal és bizonytalan jövővel, és feltárja az érzelmeket. Emily szeretete barátja, Amber iránt ugyanolyan kényszerítőnek bizonyul, mint Reeve iránti szerelme.

Honnan jött az ötlet?
Gyakran kérdezem, hogy mi lenne, ha? Amikor a kávézóban vagyok és egy lány leejti a pénztárcáját és egy férfi felveszi neki, elképzelem a következő percekben, hogy mi lehetne ebből – mi van ha a számát becsúsztatta a tárcába? Mi van, ha egy kép a nő? Mi van, ha a férfi a főnöke és azt tettetik, hogy nem ismerik egymást? Ez az álmodozás segít, hogy mindig tele legyek ötletekkel.


Van valamilyen különös rituálé, ami segít az írásban?
Jól működik, ha beszélhetek a jelenetekről valaki mással, mielőtt leírom azokat. Segít összpontosítani és beleélni magam. De aztán csendre van szükségem. Nem könnyű megzavarni.


Mit csinálsz, ha elér az alkotói válság?
Szundítok egyet és Candy Crush-t játszok. Adok egy kis időt a tudatalattimnak a gondolkodáshoz. Korábban olvastam könyveket arról, hogyan működik az agy és megteremtem számára a megfelelő feltételeket. És hozzáteszem, hogy a Candy Crush jó móka!


Mi inspirál téged legjobban, amikor írni készülsz?
Sierra Simone. Ő a kritikus partnerem, és mi rengeteget beszélünk. Még írás közben is. Különösen akkor.


Van olyan romantikus író, akiért odavagy?
Nagyon nehéz volt egy személyre szűkíteni a kört (imádlak, Megan Hart és Tiffany Reisz), de Christina Lauren írja a legelképesztőbb könyveket. Érzelmesek és okosak és szellemesek, a szereplők sokáig veled maradnak az olvasás után is.


Hol a legideálisabb írni?
Cancun, Mexico, tavaly visszavonultam a legjobb író barátaimmal és alkottunk. Az írás és minden más jobb, amikor elmenekülsz Colorado havas tájáról a tengerpartra margarita és a barátaid társaságában.


Milyen TV műsor vagy más tevékenység szakítja meg az írási folyamatodat?
A Netflix és a barátaim posztjai, milyen jók ezek a műsorok. Ezért van egy hosszú lista a műsorokról, mint például a Luther, Jesica Jones, Homeland és a Man in the High Castle. Bekapcsolom a TV-t és hirtelen arra eszmélek, hogy már másnap van.Mi lenne az álomnyaralásod?
Egy teljes nyár Olaszországban, kibérelni egy villát, írni, olvasni és kényelmes városnéző túrákat tenni, a szőlőültetvények és a katedrálisok között. Egy nap…


Mi jön ezután?
Jön a könyv folytatása az Utolsó érintés. Már befejeztem a szerkesztést. De még másra is számíthattok jövőre.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése