2017. 09. 04.

A-tól Z-ig Book Tag

A Book Tag-ek kitöltését mindig nagyon élvezzük. Van, hogy mi bukkanunk rá egy érdekes témájúra, van, hogy kifejezetten keresünk és olyan is, hogy egy tag-be annyiszor belebotlunk, hogy nem tudunk szabadulni tőle. :D Most az utóbbi történt, moly.hu-n sokan kitöltötték az A-tól Z-ig Book Tag-et, mi is kedvet kaptunk hozzá. :)

Author you’ve read the most books from (Egy Író, akitől a legtöbbet olvastunk):
I:
A legtöbb könyvet Colleen Hoover-től olvastam összesen 7 db-ot :)
P: Nem gondoltam, hogy Cassandra Clare nyer nálam, de a sok novella miatt, tőle 21 könyvet olvastam már. :) Ha nem vesszük ezeket a rövidebb köteteket, akkor J. R. Ward-tól és Kresley Cole-tól is 18-18 regény olvastam. :)


Best sequel ever (A valaha olvasott legjobb folytatás):
I: 
Callie, Kayden és a megváltás brutális függővége volt az első résznek féltem bele gondolni mi fog rájuk várni a folytatásban. Számítottam rá, hogy nem lesz nekik könnyű. Az első rész is tele volt fájdalommal, na itt még többet kapunk! Ez a rész sokkal fájdalmasabb, több a szomorúságot és küzdelmet tartalmaz, de szerencsére minden rossz végén ott a lehetőség a boldogság felé.
P: Nézegettem a kedvencnek jelölt könyveimet és elég kevés második került fel oda, sőt csak az Éjkorona, ezért úgy érzem, számomra az volt az eddigi legjobb folytatás.


Currently reading (Aktuális olvasmány):
I: Nézegetem mit is kéne olvasnom, és valami történelmi romantikusra vágytam, az első része a sorozatnak elnyerte a tetszésemet, így arra jutottam folytatom a következő résszel a Lady Isabella botrányos házasságával.
P:
Végre elkezdtem a Tetovált srácot olvasni, halogattam, pedig eddig csak jó élményem volt Jay Crownover munkásságáról.


Drink of choice while reading (Mit iszunk olvasáshoz):       
I: Nincs kifejezetten olvasáshoz való italom, amit éppen megkívánok. Általában valamilyen gyümölcslevet szoktam inni.
P:
Itt szerintem a megfelelő válasz a semmi lenne. Legtöbbször elalvás előtt az ágyban olvasok, akkor már nem szoktam inni. :)
 
E
-reader or physical book? (E-könyv vagy papír alapú):
I: Papír párti vagyok, szeretem a polcomon látni a könyveimet. Az E-könyv olvasómat este szeretem használni, mert ilyenkor nem kell lámpa az olvasáshoz, vagy amikor este utazunk valahová, akkor is jó szolgálatot tesz.
P:
Huh, ez egy örök dilemma. :D Papírpárti vagyok ez egyértelmű, szeretem megfogdosni, megcsodálni a kedvenceimet. Viszont be kell látnom, hogy imádom az olvasómat is. Praktikus, kis helyen is elfér, bármikor elővehetem, ha várakoznom kell valahol. Úgyhogy most már nem tudnék választani.


F
ictional character you probably would have actually dated in high school (Egy szereplő, akivel a valóságban is randiznál a gimiben): 

I: Nehéz választás, de talán Luke a hosszú utazásból :)
P:
Sokan vannak, akik számomra is igazi álompasik, de Dean-t választanám a Reménytelen könyvből.


G
lad you gave this book a chance (Egy könyv, aminek örülünk, hogy adtunk egy esélyt):
I:
Nagyon örülök, hogy bevállaltuk Samantha King: A döntés c. könyvét. Nekem igazán tetszett. Teljesen magába szippantott a történet, és alig vártam, hogy megtudjam a végén történt eseményeket.
P: Viszonylag ritkán olvasok olyat, amit nem szeretnék igazán, de például a Hét nővértől nagyon féltem, és nagyon örültem, hogy mégis elolvastam, mert nagyon kellemes csalódás volt.
Hidden gem book (Rejtett gyöngyszem):
I: Amanda Maxlyn: Mi ​lesz velem? bárcsak folytatódna!! Annyit tudok róla mondani, hogy szerelem volt első olvasásra. Magával ragadott Aundrea és Parker története. Minden fájdalmával, vonzalmával, aranyosságával, bizonytalanságával, szerelmével, úgy éreztem a szívemnek, lelkemnek szól.
P: A rejtett szó miatt nem könnyű a dolgom, mert könyvet, amit nagyon szeretek más is olvasott és igen népszerű. De talán a Vörös betűkkel még kevésbé ismert, pedig igazán fantasztikus paranormális sorozat.
 
I
mportant moment in your reading life (Egy fontos pillanat a könyves életünkből):

I:
Megalakítottuk a könyves blogunkat :)
P:
Itt én se mondhatok mást, mint a blog megalakulása. :)


J
ust finished (Legutóbb befejezett):
I: Az Üzlet teljesen megvett magának :D nem is volt kérdéses, hogy folytatnom kell a következő részel a Baklövéssel.
P: Egy könnyed romantikus történet, a Szerelem hirdetésre.

K
inds of books you won’t read (Könyvtípusok, amiket soha nem fogunk olvasni):
I: Talán az ilyen űrtörténetek :D
P:
Olyan igazi, félős horrort biztos, hogy nem fogok soha olvasni. :S
 
Longest book you’ve read (Eddigi leghosszabb olvasmány):
I: 910. oldalával szerintem Diana Gabaldon Az ​idegen c. könyve volt a leghosszabb.
P:
A legutóbbi Üvegtrón regény az Árnyak királynője volt a leghosszabb 816 oldallal.

Major book hangover because of (Legnagyobb „könyv másnaposságot” okozó olvasmány):
I: Csendfolyó, de nem bántam meg érdemes volt miatta fent maradni :))
P:
A legfrissebb letehetetlen könyvem az Egy nap talán volt. Nem akartam én hajnalig olvasni, de ha beszippant a könyv, nem lehet mit tenni. Másnak érződött ez erőteljesen a munkakedvemen. :D

 
N
umber of bookcases you own (Könyvespolcaink száma):

I:
14 db, és már ez is kezd kevés lenni :D
P:
Na ez is vicces kérdés. :D Sajnos még mindig három helyen tartom a könyveimet, és kevés igazi könyvespolcom van. De mondjuk, legyen 4. Párom szüleinél van egy, én szüleimnél is 1, meg saját lakásban 2.
One book you have read multiple times (Egy könyv, amit többször olvastunk el):
I: Harry Potter és a Félvér herceg amit egyszerűen nem unnom meg újra olvasni.
P:
Nem volt sok, amiből válogassak. :D Gena Showalter Éjsötét szenvedély könyvét olvastam korábban is olvastam, de most az új megjelenéskor is újra.
 
Preferred Place To Read (Kedvelt hely olvasáshoz):
I: A szobámban szeretek a legjobban olvasni.
P:
Legjobban ágyban, lefekvés előtt szeretek olvasni.
 
Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read (Egy idézet, ami inspirál minket/teljesen átadja az olvasmány hangulatát):
I: "Egy lenyűgöző könyv újraolvasása mindig megváltoztatja az olvasó élményeit. Egy lenyűgöző könyv sokadik újraolvasásra is tartogat meglepetést. Mindig ráébreszti az olvasót valami újra, másként láttatja vele a világot, függetlenül attól, hogy hányadszor olvassa a történetet." Ez megfogalmazza miért is szeretek olvasni :)
P:
Olyan rengeteg van, ami jellemzi az egész olvasmányt, a montázsainknál szoktuk használni őket, ezért inkább inspirálót választottam: "A valódi nagyság eléréséhez először szenvedni kell."

Reading regret (Egy könyv, amit megbántunk, hogy olvastunk):
I:
Nem szoktam megbánni ha elolvasok egy könyvet, mivel mindig szeretek újabb történeteket megismerni. Volt már olyan, hogy nagyon nem jött be a választás, erre példának a Megvalósult ​álom c. könyvet mondanám.
P:
Nem akarom bántani az Írónőt, de a Megvalósult álmot kell mondanom. :(



Series you started and need to finish (all books are out in series) (Olyan sorozat, amit elkezdtünk és be is kell fejeznünk - már minden része meg is jelent):
I: Colleen Hoover Szívcsapás sorozatából, már csak az utolsó részt kell elolvasnom, nem is értem miért nem fejeztem még be.
P:
Bár magyarul nem jelent meg mind, de most friss élmény, hogy szeretném befejezni a Holdbéli Krónikákat, nagyon jó sorozat, nem is értem, a magyar közönség miért nem szerette eléggé. :(
 
Three of your all-time favorite books (A három legnagyobb kedvenc könyvünk):

I:
Az árulás csókja, Lebegés, Frigg rokkája
P:
Csak hármat, tényleg? Hmmmm, na jó. Colleen Hoover – Reménytelen, Gena Showalter – The Darkest Lie és Sarah J. Maas – Éjkorona.



Unapologetic fangirl for (Egy könyv, amitől "fangirl" módba kapcsolunk):

I:
Az árulás szépsége *-*
P:
Az igazi fangirl énem J. R. Ward és Kresley Cole könyveinél jön elő legrégebb ideje. De mondjuk, ha csak egyet mondhatok, akkor J. R. Ward legújabb Chosen regénye legyen, nagyon várom Layla és Xcor könyvét.
 
Very excited for this release more than all the others (Egy új megjelenés, amit jobban, várunk, mint a többit):
 
I: Csendfolyó, nagyon vártam sikerül e az Írónőnek elrabolnia újra a szívemet.
P:
Közeledik az Éjsötét lelkek megjelenése, és hiába olvastam már, eszméletlenül várom, hogy a polcomon legyen magyarul.
 
Worst bookish habit (Legrosszabb könyves szokásunk):
I: Pénztárcámnak a legrosszabb, de nem bírom ki, hogy ne vegyek mindig könyvet :)
P:
Azt hiszem az, hogy sokszor „ész” nélkül vásárlok. :D Egy gyönyörű borító is könnyen elszédít. Bár az igazság az, hogy nem bánom annyira ezt a szokást. :D


X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book (X jelöli a helyet - induljunk el a könyvespolcunk bal felső sarkából és válasszuk ki a 27. könyvet)
I: Jessica Park: Lélegezz velem, az utolsó az első polcomon.
P:
J. Lynn: Várok rád, majdnem az utolsó is abban a polcsorban. :)

Your latest book purchase (Legutolsó könyvbeszerzésünk):
I:
Csendfolyó, már nagyon vártam a megjelenését.
P:
Nemrég jelent meg a Csendfolyó, azt vettem legutóbb. :)
 
Zzz snatcher book (last book that kept you up WAY late) (Legutóbbi könyv, ami miatt késő estig fennmaradtunk): 
I: Csendfolyó a legutolsó, de emlékszem a Fogoly a sötétben volt az ami után nem is tudtam mindjárt el aludni. Annyira felzaklatott, és nem tudtam szabadulni az érzéstől.
P:
A Cress-t már nem tudtam letenni, a végére nagyon felpörögtek az események.

3 megjegyzés: