2017. 09. 06.

Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés

Író: Elle Kennedy
Cím: TheMistake - A baklövés
Sorozat: Off-Campus 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve:
 2017.

Terjedelem: 352 oldal
Fülszöveg:
A ​srác nem csak a pályán szeret játszani…
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…

A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

„Ő John francos Logan, a Briar egyik legnépszerűbb pasija. Én pedig Grace francos Ivers, az ezredvalahányadik csaj, aki odavan érte.”

Miután az első résszel olyan sokat vártunk, a másodiknál már nem követtük el ezt a hibát. :D Hajtott minket a kíváncsiság, ugye?
P:
Nagyon megvett magának az Üzlet, igazi gyöngyszem a new adult regények között. Ezért nem is vártam olyan sokat a folytatással. Logan is megkedveltette magát már eddig is, pedig viszonylag keveset szerepelt. Nagyon is érdekelt, hogyan szedi össze magát az első szerelmi csalódása után és vajon milyen lány lesz az, aki elfeledteti vele Hannah-t. Vajon ugyan olyan
belevaló, szókimondó, vagy teljesen más? Mivel veszi le Logan-t a lábáról? Kérésem volt bőven, de szerencsére nem kellett sokat várnom, hogy válaszokat is kapjak. :)
I: Az első rész teljesen felcsigázott, így ezek után nem is vártam sokat a második rész olvasásával. Kíváncsi voltam  milyen lesz közelebbről megismerni Logan-t. Már az előző részben megtudtuk, hogy Logan beleszeretett Hannah-ba, a legjobb-barátja barátnőjébe. Érdekes helyzet elé néztük, és nagyon érdekelt mi sül ki ebből az egészből. Hogyan lép vajon túl Logan ezen az egész Hanna ügyön? Garrett-nek az Üzletben meg kellett küzdenie a múltjával is, mindjárt szöget ütött a fejembe, vajon Logan-nek milyen fájó pont van az életében. A legjobban pedig Grace-re voltam kíváncsi :) Sok kérdés, ami nem hagyott nyugodni, és a mielőbbi olvasásra sarkalt.


„- Téged még nem tudtalak teljesen megfejteni.

- Még én sem tudtam megfejteni saját magam.”

Logan-t is elvarázsolta Garret barátnője Hannah, így éppen próbálja túltenni magát rajta. Mit mond el róla, hogy sose próbálta elcsábítani?

P: Logan sajnos hamar ráeszmél, hogy nem éppen illő érzéseket táplál legjobb barátja, Garrett párja iránt. A szíve azonban a helyén van, sose tesz olyat, ami veszélyeztethetné kapcsolatukat, magába fojt mindent, viszont ezzel elveszti önmagát, teljesen bezárkózik.
Logan (forrás)
Barátai hosszas unszolására mozdul ki végre és milyen jól tette, hiszen találkozik egy számára nagyon érdekes lánnyal. Kivételesen nem egy újabb egyéjszakás kalandot keresett, de ha már belefutott Grace-be, gondolta kicsit kikapcsol. Eddig nem hitte, hogy egy egyszerű filmnézéssel töltött este is jó szórakozás lehet. Aztán szép lassan azt veszi észre magán, hogy minden gondolata Grace körül forog és végre úgy érzi, van még élet Hannah után is. Nagyon szerethető srác ő is, főleg ha macsó álarca mögé látunk.
I: A pasik között van egy íratlan szabály, tabu a másik barátnője. Logan is nagyon küzd az érzelmei ellen. Tudja, hogy közte és Garrett barátnője között nem lehet semmi, mégis is nagy hatással van rá Hannah, és nem tudja miként kezelje is ezt a helyzetet. De nem csak tiltott érzelmeivel kell megküzdenie, ott lebeg előtte a jövője is. Ami nem kecsegtet semmi jóval, csak lemondással. Ebből a kilátástalan helyzetekből Logan egy kiutat lát csak, beleveti magát az örült nőfalásba, és nem is hazudtolja meg ezzel a hírnevét. Minden megváltozik, amikor megismerkedik Grace-szel. Egy este rossz ajtón kopogtat be, de az ajtót nyitó lány nem is olyan rossz, sőt igazán vonzó. Ha már a véletlen egymáshoz sodorta őket, együtt töltik az estét. De ez az együttlét nem  a szexről szól, filmet néznek :)

Nagyon jól érzik magukat egymás társaságában. A film nézés mellé, közben belefér egy kis petting is. ;) De történik valami amit Logan sehogy se tud megemészteni. Ezek után küldetésének tekinti, hogy megadhassa Grace-nek azt, amit eddig minden lány megkapott tőle. Logan is egy könyves álompasi, egy igazi szexisten, aki tudatában van annak, milyen hatással van a nőkre. Ő is értékes tagja a hoki csapatnak. Nagyon bírtam a srácot :) Az első találkozásuk eseményein nagyot néztem! Kicsit el is gondolkodtam, vajon egy ilyen szituáció megállná e a helyét a való életben. Úgy gondolom igen, és nem tudtam rájuk rossz szemmel nézni, sőt inkább szurkoltam, hogy az a szikra lobbanjon jó nagy lánggá :D

„John Logan a szobámban van.
Nem is, John Logan az ágyamban van.
Abszolút nem készültem erre.”


Grace kicsit egyszerűbb lánynak tűnik, főleg Logan-hez képest, azért őt is megszerettük?
P: Hozzá képest Grace egy szürke kisegér, de attól, hogy nem ő a társaság lelke, érdemes felfedezni az ő értékeit is. Nem vágyott a rózsaszín ködre, ami a szerelmeseket lengi körül, de azért egy társat ő is mindig szeretett volna. Logan-t megelőzte a hírneve, így amikor
Grace (forrás)
felbukkan Grace ajtajában, a lány, nagyon is tudja, hogy ki ő és ezért végképp nem kerget hiú ábrándokat. Viszont úgy gondolja, kivételesen ő is szórakozhat kicsit és kiélvezi az együtt töltött időt. Sőt, amikor kell tud nemet mondani és képes eltávolodni a sráctól. Az már más kérdés, hogy helyesen dönt-e. Nagyon tetszett, hogy olyan igazi hétköznapi lánynak tűnik, nem ő a legszebb, nem ő a legnépszerűbb, mégis két lábbal jár a földön és megvan a magához való esze, ezért szerettem őt is annyira.
I: Grace egy nagyon kedves lány, akivel tudtam azonosulni. Első évesként nem könnyű beilleszkedni, sőt Grace úgy érzi neki még nehezebb megértetnie magát másokkal. Defektesnek tartja magát, erre több oka is van. Az első ok, hogy kínos helyzetekben össze vissza beszél,a másik a takarítás mániája, és a legfőbb, hogy tizennyolc évesen még mindig szűz. Ezek miatt nem tud igazán ismerkedni. Minden megváltozik, amikor Logan megjelenik az ajtójában, és ő be engedi a suli egyik ügyeletes szívtipróját. Az este remekül alakul, valahogy Logan mellett el tudja magát engedni, és nem érzi kínosnak az együtt filmezést, és főleg azt sem ami ezek után következik. Persze, az ember lánya nem tudna egy ilyen helyzetben teljesen a "feladatra" koncentrálni, amiből Logan frusztrációja, és hitetlenkedése fog indulni. A vonzalom elindul kettőjük között, és egyre jobban egymás karjaiban kötnek ki. Eljön az alkalom amire Grace annyira várt, de sajnos csalódás lesz a vége. Logan nagyon össze van zavarodva, és úgy gondolja nem érdemli meg a lányt, amikor ő valaki másba szerelmes. Egy időre elválnak az útjaik. Még Grace édesanyjánál töltődik fel,

addig Logan otthon dolgozik, és közben Hanna segítségével rádöbben az igazságra is kettőjük "kapcsolatáról". Az újabb évet Grace már más emberként kezdi, magabiztosabb lett, és a külsején is változtatott. Logan rádöbbent mekkora hülye is volt, és azon van, hogy elnyerje Grace bocsánatát, és végre övé legyen a lány. Megkezdődik Logan próbatételei, hogy kaphasson ezek után egy új esélyt. Annyira jó volt, a második esély felé vezető út, minden sorát nagyon szeretem. A párosukat is nagyon megkedveltem, szerintem nagyon is illettek egymáshoz.

„- Mit csinálsz? – suttogom.
- Úgy néztél rám, mint aki csókra vágyik – csukódott le a szeme. – Gondoltam, miért ne.”

Mellettük persze a történet is fontos. Hogyan tetszett az ő útjuk a boldogsághoz?
P: Már a könyv elejétől tudjuk, hogy hiába tehetséges hokijátékos Logan, mást tartogat számára a jövő. Szeretne ezen változtatni, de a kötelessége alól nem fog kibújni. Emiatt sok kérdőjelet tartogatott a végkimenetel és azt hittem ebből következik majd a tetőpont, de ez

nem volt eléggé erőteljes. Ezzel együtt a főszereplő páros kapcsolatában is szokott legalább egy nagy hullámvölgy lenni, ez nem hiányzott itt se, de ugyanúgy nem volta az igazi. Így a történetet nem érzem igazán tökéletesnek. Hiányzott a kedélyeket felborzoló bonyodalom a végéről. És nem tudok szemet hunyni ezen hiány felett, sajnos nagyon zavart. :(
I: Rögös út vezetett a boldogsághoz, de a vége mindenért kárpótolta őket. Azonban nem csak a viszonyukat kell rendezniük, más problémákkal is meg kellet küzdeniük. Grace-nek volt egy legjobb barátnője, aki számomra egy idegesítő nőszemély volt. Mindig is az árnyékában kullogott. Most amikor kicsit Grace kerül a figyelem középpontjába, egyből féltékeny lesz a lányra. Nem akarja neki elhinni, hogy Logan járt a szobájukban. Ebből szépen elindít egy pletykát, de ennél még sokkal messzebb is elmegy. A barátságuk ezek után megszakad, és Grace-nek időre van szüksége, hogy túl tudjon lépni Ramóna árulásán. Hu ez csaj az idegeimre ment, annyira örültem amikor végre Grace ki állt magáért, és lekoptatta a csajt. Itt van Logan múltja, ami nem kecsegtet fényes jövővel. Apja nem egy példakép, sőt inkább hatalmas terhet rak két fia vállára. Szerencsére a végére észhez tér. 


„Nem akarok többé a jó kislány lenni.”

Ha csak az első két részt hasonlítjuk össze, melyik nyert nálunk?
P: Nagyon kíváncsi voltam, hogy túl lehet-e szárnyalni az első párost, és akármennyire szerettem Logan és Grace történetét, ez nem sikerült. :) Logan-ban meg volt a lehetőség, hogy ugyanolyan álompasi legyen, mint Garrett, de ehhez jobb történet kellett volna. Azért tényleg jó volt ezt a részt is olvasni, jóleső érzés volt visszatérni a hokisok világába, de

kedvenc mindig csak egy lehet. :D
I: Nagyon kíváncsi voltam milyen hatással lesz rám Logan és Grace párosa. Azt mondhatom sikerült nagyon is megkedvelnem őket. Az ő történetükben is sok minden megesett. Volt miért izgulnom, mosolyognom, és pirulnom. Végig szurkoltam nekik, és annyira boldog voltam amikor újra egymásra találtak. Erotikus részekben itt sem volt hiány, az Írónő nagyon jól ért ezen részek megírásához. Ha össze kell hasonlítanom párosainkat, akkor egy hajszállal még mindig Hannah, és Garrett vezet. De az tény, hogy ugyan úgy bele lehet szeretni Logan-be mint ahogy az első részben Garrett-be sikerült.


„Te vagy az utolsó gondolatom lefekvés előtt, és az első, amikor reggel kinyitom a szemem. Te vagy az igazi.”

Kedvenc jelenetem:
P: Az első közös filmezés.
I: Logan küzd Grace-ért.
Kedvenc szereplőm: 
P: Logan és Grace is kedvenc volt.
I: Logan, Grace
Kinek ajánlom: 
P: A humoros, de mégis komoly témákkal is foglalkozó romantikus kedvelőinek.
I: Aki olvasta az első részt, úgy gondolom megéri folytatni :)
Értékelésem:
P: Ha csak a páros nézném, most is adnék 5 csillagot, de sajnos a történet miatt csak 4,5 filmet kap.
I:
Ha összehasonlítom a két részt, az első egy hajszállal jobban tetszett. Így én most 4,5 verset adok rá.


Érdekesség: Apró hírek lehetséges folytatásról, pár rajongói kérdésre adott válasz és hasonló hokisokkal foglalkozó romantikus könyvek kerültek a mostani érdekességek közé.

Helló, én egy francia rajongója vagyok az Off-Campusnak, és nagyon szomorú voltam, hogy vége van, de izgatott lettem a Spin Off hírétől. Tudom, hogy nincs még dátum, de azt már tudjuk, hogy Fitzy és Summer története lesz, abban meg csak reménykedek, hogy bár régi szereplő, mint Hannah, Garrett, Tucker, Sabrina, Dean, Allie, Logan és Grace is felbukkan. Esetleg azt is láthatjuk,
hogyan áll a kapcsolatuk?
Még nem tudom pontosan kikkel fogunk még találkozni a Chase-ben! :) Ki kell várni türelmesen.

Mindig olvasom a hírleveledet! Köszönöm a kedvcsinálókat, és most még izgatottabb vagyok, hogy Tucker James családja is felbukkanhat. Fitzy közel állt Tucker-hez, ugye? Vagy tévedek?
Minden lehetséges! Ha továbbra is követsz, mindig adok apró morzsákat, ahogy közeledik a Chase megjelenése.


Hello, Elle. Csak érdeklődnék… lehetséges, hogy Ramona is kap egy könyvet a Baklövésből? Úgy érzem vannak még olyan rétegei, amelyek jó lenne felfedezni, mind nekünk, olvasóknak, mind a szereplőnek, ahogy megtalálja a szerelmet.
Soha ne mond, hogy soha, de nem valószínű. Bár szerelem amikor támogató szereplőkről kiderül az igazi erősségük – és valaki más történetében felbukkannak. :)


Mit kellene tennem, hogy kapjak pár extra Garrett és Hannah jelenetet? :P
Hmmm, talán egy nap, de valszínűleg nem várható. :) Szeretek a boldog befejezéshez tartó útról írni, de ha egy páros már elérte, akkor úgy érzem, már vége van a történetüknek.
Forrás

Még nem sokat tudunk a spin-off sorozatról, de Brier Hockey lesz a címe és az első kötet a The Chase nevet kapta. Idén télen várható a megjelenés, de még pontosabb dátum nincsen.



Író: Beth Ehemann
Cím: Room for You
Sorozat: Cranberry Inn 1.
Kiadás éve: 2013.
Fülszöveg:
Négy évvel ezelőtt az álmaim egy pillanat alatt összetörtek.
Megpróbáltam összeszedni és összeragasztani a darabokat, ahogy csak tudtam, de valami mindig hiányzik.
Egy apa a két lányomnak.
De aztán Brody Murphy felbukkant a küszöbön, szó szerint. Egy gondtalan, játékos hokis, aki betoppant az életembe és összezavarta a fejemet. Jobban összezavart, mint eddig bármikor.

Mi van, ha az egyetlen dolog, amiről azt hittem szükségem van rá, pont az, ami visszatartott?


Író: Jaci Burton
Cím: Taking a Shot
Sorozat: Play-by-Play 3.
Kiadás éve: 2012.
Fülszöveg:
Ha pontot akarsz szerezni, játszanod kell… Jenna Riley-nak az utolsó dolog, ami hiányzik, még több sport az életében. Míg testvérei sportkarrierjükért dolgoznak, ő a családi sportbárban ragadt, nem számít akarja-e vagy sem. Aztán besétál Tyler Anderson hoki játékos. Hiába szeretne vele menni Jenna, megfogadta, hogy nem zúg bele olyan helyes srácba, mint Ty.

Ty, akit érdekel a gyönyörű bártulajdonos, törzsvendég lesz. Érzi, hogy Jenna valami többre vágyik az életében. És ahogy elnyeri a bizalmát, a szenvedély is nő kettőjük között, és Ty ragaszkodása is, hogy Jenna kezdjen valamit az életével. Ezzel a bátorítással, Jenna kezd hinni neki, de…
De először, Jenna-nak ki kell találnia, mit akar, mire van szüksége, kit szeret és ha megvan a szenvedély és a büszkesége is, Ty oldalán kellene-e maradnia…



Író: Helena Hunting
Cím: Pucked
Sorozat: Pucked 1.
Kiadás éve: 2015.
Fülszöveg:
Egy híres NFL játékos mostohabátya mellett, Violet Hall jól ismeri a playboy hírnevet, ami sok hokijátékost övezi. Elég okos ahhoz, hogy elkerülje a szexi, kidolgozott testű pasik ostromát. Egészen addig, míg nem találkozik a legendás csapatkapitánnyal- Alex Walters-szel.
Violet-tet nem érdekli a csinos arc vagy a kőkemény hasizmok. De amikor Alex eltörli Violet korábbi feltevését a játékosok eszéről, Alex többé válik a tökéletes testnél.
Sőt mi több, Violett rájön Alex milyen jól bánik a hokiütőjével a nadrágjában. De ami egy egyéjszakás kalandnak indul, gyorsan valami többé válik. Másnap Alex hívogatni kezdi, sms-ekkel bombázza és e-mail-eket ír, extravagáns és furcsa ajándékok mellett, így még nehezebb figyelmen kívül hagyni őt.
A probléma az, hogy hogy a média Alex-et vérbeli játékosként ábrázolja, és Violet nem akar a játék része lenni.



Író: Sawyer Bennett
Cím: Alex
Sorozat: Cold Fury Hockey 1.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Alexander Crossman-t a sztárjátékost hidegszívű játékosnak ismerik a pályán és azon kívül is. Egy alkoholista apa lökte a sport felé, Alex nem riad vissza attól, hogy középső ujját mutassa a rajongóknak, kiélvezve az utálatot, ami körülveszi. A menedzsereknek viszont nem tetszik ez. Most Alex-nek döntenie kell: helyrehozza a nyilvánosság felé mutatott összképet vagy kispadra kerül. De Alex megtagadja, hogy belekerüljön a Carolina Cole Fury posztersrácai közé… nem egy csábító göndör vörös társaságában se.
Szociális munkásként, Sutton Price hozzászokott a nehéz emberekhez – mint Alex, akit azért rendelték mellé, hogy segítsen neki a drogellenes kampányban, ami segíthet a róla kialakult képen. Arra viszont nem számított azok a tökéletes ajkak, az arrogáns vigyorral fantáziálásának középpontjába kerülnek. De Sutton nem szokta átlépni a szakmai határokat – és Alex se híve a párkapcsolatoknak… de mégis? Minél inkább Alex rosszfiús álarca mögé lát, annál inkább vágyik arra a férfira, akit ott talál.



Író: Sarina Bowen
Cím: The Year We Fell Down
Sorozat: The Ivy Years 1.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
A sport, amit szeret, nem elérhető. A srác, akit szeret, valaki más.
Mi legyen most?
Hoki játékosként akartak kezdeni fősulis éveit a Harkness College-ben. De egy komoly baleset miatt, Corey Callahan inkább kerekesszékbe kényszerül.
Az előcsarnokban egy másik fogyatékkal élő egy másik hoki csillaggal találkozik, Adam Hartley-val, aki lábtörése miatt került hasonló helyzetbe. De ő nem Corey súlycsoportja.
És már valaki másé.
Ennek ellenére, egy váratlan szövetség bontakozik ki közöttük a McHerrin Hall-ban. Pár tequila után, pár menet videójáték után, együtt dolgozzák fel a csalódásokat, amiket más nem érthet meg.
Ők csak barátok, természetesen, egy bizonyos éjszakáig, amikor minden szétesik. Ezután már Corey tudja, hogy belezúgott, keményen.

De képes Hartley elhagyni a trófea barátnőjét, egy olyan törött lány miatt, mint Corey? Ha nem, meg kell találnia a módot, hogy nélküle élje tovább az életét – olyan életet, ami nem a spot körül forog, amit nem játszat többé, vagy a barna szemű srác körül, aki fél viszont szeretni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése