2017. 09. 15.

J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Író: J. K. Smith
Cím: Szerelem hirdetésre
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 320 oldal
Fülszöveg:Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.



„– Akkor igyunk az új életedre – emelte tósztra a poharát Andi. – Legyen tele boldogsággal, kalandokkal, és baromi sok sz*xszel!”

Nagyon vidám figyelemfelkeltő a borító, tükrözi a történet hangulatát?
I: Amikor megláttam a borítót egyből megfogott. Tetszettek a színei, és úgy az egész olyan üdítően hatott rám. A címe nagyon jól hangzott, és miután elolvastam a fülszöveget tudtam Nekem ez a könyv kell! Imádom az ilyen történeteket, főleg ha még egy helyes cowboy is szerepel benne. Nem titkolom, hogy ők a gyengéim, és el tudják rabolni a szívemet. *-* A

történet ugyanolyan hangulatos, mint a borítója. Egy sokat szenvedett nő története, aki új életet kezd távol az otthonától. Az elején minden kicsit furcsa, de Kori nagyon hamar belerázódik az ottani életbe, és megtalálja azt a helyet, amire szüksége van a boldogsághoz. Szerelem volt első olvasásra, nagyon örülök, hogy megalkotta az Írónő ezt a kis könyvet :)
P: Igen, egyszerű, de igazán élénk, vidám színekkel dolgozik, az ilyenre egyből felfigyel az ember a könyvesboltok polcain. És ugyanez a hangulat lengi be az egész történetet. Néhol pár felhő takarja a boldogságot, de alapvetően a teljes könyv egy boldogságbomba. Láthatjuk, hogy két ember élete milyen hamar megváltozik, ha rátalálnak a tökéletes párjukra. Az is biztos, hogy nyitottnak kell lenned mindig, mert nem lehet tudni, mikor kopogtat be az igazi.

„Oké, Kori, most vegyél egy mély levegőt, képzeletben gyúrd össze a gondjaid egy nagy kupacba és dobd ki az egészet a picsába.”

Könnyed nyári olvasmány, igazán élvezetes limonádé javít az élményen a „cowboy világ”?
I: Imádtam, hogy kaptunk "cowboy világot". Én is nagy rajongója vagyok a Heartland

sorozatnak, és amikor megtudtam, hogy Kori ide készül, ahol a sorozat játszódik madarat lehetett volna velem fogatni. Mindig is ilyen helyen szerettem volna élni, és Kori által kicsit átélhettem milyen is lenne. A farm, az állatok, és a mindennapi teendők leírása nekem nagyon tetszett. Nem tudom másnak mennyi pluszt adott, de nekem nagyon sokat jelentett.
P: Ízig-vérig limonádé, annak minden könnyedségével és bájával és ezek között igazán kiemelkedő! Ezt a legjobb egy napozóágyban fekve olvasni a gyönyörű napsütésben és kikapcsolni a külvilág zaját, csak erre összpontosítani. Hogy javít-e ezen a környezet? Hmm, jó kérdés, de az biztos, hogy tetszett így. Élveztem a leírásokat a farmról, a napi rutin megismerését, a főzéseket és mindent, pedig általában nem a kedvenceim a leíró részek.

„Eddig minden oké. Megy ez neked, Chris. Gyerek alszik, a kutya épp most pisili le a rózsabokrot, semmi gáz. Megoldod. És láthatóan meg is hülyültél, mert itt beszélgetsz magaddal.”

Kori az életében történt sok rossz után, úgy érzi új helyen, új lappal kell kezdenie, irigyeljük bátor döntéséért?
I: Kori szabadulni szeretne a múltjától, ezért egy fontos lépésre szánja el magát. Maga mögött hagy mindent, és új életet kezd. Megismerjük milyen volt az élete Budapesten, milyen szenvedéseken kellet keresztül menni. Nagyon fájt érte a szívem, de örülök, hogy
Kori (forrás)
meghozta ezt a döntést, és mert tenni a jobb jövő érdekében. Én se maradtam volna egy "szellemekkel" teli lakásban, teljes mértékben egyet értettem vele. Örülök, hogy Korinak ott volt Andi, aki segített barátnőjének megadni a kezdő lökést az új élet felé. Felkapta  bőröndjeit, és megindult Calgary felé, ahol egy kislány, és egy férfi várt rá, hogy náluk vállaljon munkát. Szüleivel ő is vidéken élt, így nem volt neki szokatlan, és könnyen belerázódott a rá váró feladatokba. Egyre jobban kezd kinyílni ezen az új helyen, és nagyon megszereti a Walker családot. Nagyon megkedveltem Kori karakterét, egy igazán bájos lány, aki nem riad vissza a rá váró feladatoktól. Sajnáltam a múltjában történt dolgokért, ezért nagyon is szurkoltam neki, hogy végre megtalálja a boldogságot.

P: Kori minden bátorságát és minden holmiját összeszedve, új életet kezd egy új országban, távol hazájától. Sokan nem mernék, de az ilyen történetekből talán erőt lehet meríteni másoknak is. :D Szerencsére még nem kerültem hasonló helyzetbe, de gyanús, hogy én nem

tennénk ilyen drasztikus lépést, a meglévő életvitelemet alakítanám csak kicsit át. Viszont az a lényeg, hogy Kori megtette. Kiselejtezett minden fölösleges dolgot, „pár” bőröndbe összecsomagolta a megmaradt dolgokat és irány Amerika. Ha nem vesszük figyelembe a szerelmi vonalat, ő már akkor is jól járt volna, mert régóta unta már Budapest nyüzsgését, a szíve mindig vidékre vágyott és hol találhatná meg jobban a helyét, mint egy ranch-on. Kedves, melegszívű lány, aki nem riad vissza a munkától se. Könnyű megkedvelni.

„Mindenki megérdemel egy családot.”

Chris-t is hamar megszerettük nagy családjával együtt?
I: Ó hát igen Chris, sikerült ismét egy könyves cowboy álompasit találnom magamnak. *-*. Egy igazi férfi, odaadó apukája a kis Holly-nak. Mindig jó volt olvasni a közös részeiket,
Chris (forrás)
annyira érezhető volt, hogy mennyire sokat jelentenek egymásnak. Chris egyedül neveli kislányát, és közben egy gazdaság elhivatott főnöke is. Eddigi házvezetőnője már nem sokáig lesz velük, így felad egy hirdetést, és várja a jelentkezőket. Nem lehet könnyű egyedül nevelni egy kislányt, de Chris nagyon jól megoldja a feladatot. Minden megváltozik mikor az állásra meg van a kiválasztott jelentkező. Betoppan az életébe egy magassarkú cipős nő, a sok bőröndjével együtt. :) Eddig nem is tűnt föl neki mennyire hiányzott egy nő a házból, Kori személyében megkapta azt, amire nem is gondolta, hogy vágyik. Szép lassan egyre inkább kezd kialakulni köztük valami komolyabb érzelem. Minden ész érv ellenére belevágnak, hogy megtudják egymás mellett végre megtalálják e a boldogságot. Az ő párosukat egyszerűen nem lehet nem szeretni! Sok vicces, romantikus helyzetet kapunk tőlük, de ez mellett azért a bonyodalom is felveti a fejét. Nagyon szurkoltam értük, és reméltem a múlt nem fogja beárnyékolni bimbózó szerelmüket. Megismerjük mellettük Chris családját is, akik mindig fiúk mellett állnak, egy nagyon színes társaság, akiket nagyon megkedveltem. Az egész történetért oda vagyok, még most is mosolygok miközben az értékelést írom :)

P: Akárcsak Kori én is azonnal a szívembe zártam Chris-t és kislányát, Holly-t. Őt is

megbántották a múltban és ezen nem tudott a mai napig továbblépni. Felvett egy napi rutint és azt követi folyamatosan, semmi változás. A családja próbálja támogatni, de elutasítja a segítséget. Az életét kislányának szenteli, de ha nem is vallja be magának, hiányzik egy női kéz az otthonából. Nem gondolta volna, hogy az új házvezetőnő megérkezésével, ilyen sokat változik az élete. A kapcsolatuk viszonylag dráma mentes, és most így volt jó. Szerettem nagyon azt is, hogy ilyen nagy családja van és többször felbukkantak ők is. Mindig jó látni egy ilyen összetartó közösséget. Vicces volt például az a rész, amikor Chris apja rájött, hogy mi folyik Kori és a férfi között, az volt az egyik kedvenc jelenetem. :D

„Van olyan tárgy, amihez ragaszkodik az ember.”

A történet izgalmaival meg voltunk elégedve, kellően felborzolták a kedélyeket?
I: Van úgy az ember, hogy néha nyugalomra és biztonságra vágyik, és arra, hogy valami
Holly (forrás)
felmelegítse a lelkét. Én pont így voltam a könyvvel. Nagyon köszönöm az Írónőnek, hogy megalkotta ezt a történet, engem teljesen elvarázsolt. Számomra meg volt benne minden. Ott volt a múlt, ami mindkettőjükön nyomott hagyott, a megismerkedésükkor már ott lebegett a szikra, és szépen lassan fellángolt. Aranyosak voltak, mintha újra tinik lennének, főleg, hogy az elején titokban történek a találkozók. Kiegészítették egymást, és ez így volt jó. Romantikus szívemnek nagyon jól esett a szerelmük története.

P: Kicsit izgalmasabb cselekményt szeretek általában, de én se tagadhatom és szerintem senki más se, hogy igenis van olyan alkalom, amikor pont ilyen gondtalan kikapcsolódásra vágyok, amikor mosolyogva olvashatom, hogy egy kedves páros hogyan találja meg a boldogságot. :) Izzott a levegő, amikor arra volt szükség és ellágyult a szívem, amikor a kis család életével ismerkedtünk. Azért a végére kaptunk egy kevés igazi izgalmat is, és az nagyon kellett, mert ennyire semmi se lehet tökéletes. És nagyon szép lezárást kaptunk az utolsó fejezetekben.


„Az életüket megtöltötte a béke és a boldogság.”

Kedvenc jelenetem:
I: Az első randijuk.
P:
Amikor Kori felveszi a piros csizmát.
Kedvenc szereplőm: 
I: Christopher, Kori, Holly
P:
A főszereplőket is szerettem, de azért Holly volt most a legnagyobb kedvenc.
Kinek ajánlom: 
I: Azoknak akik szeretik a könnyed szerelmi történeteket, főleg ha még cowboy is van benne ;)
P:
Igaz vége már a sokszor gondtalan nyárnak, de ha valaki még most is szeretné visszaidézni a hangulatot, akkor egy ilyen limonádé pont megfelelő.
Értékelésem:
I: Engem teljesen magával ragadt a történet, nem is tudok rá kevesebbet adni mint 5 káromkodás :)
P:
Azért 5 piros csizmát nem tudok neki adni, de 4,5-et nagyon is megérdemel. :)


Érdekesség: Az Írónő válaszolt pár kérdésünkre, és a könyvben felbukkanó Heartland helyszínéről is hoztunk pár infót. :)


A főszereplők két teljesen más világból jöttek, miért döntöttél így a történet megalkotásakor?
Nem tudom, miért a két külön világ, valamiért már az írás előtt így alakult ki fejben a történet.

Többször szóba kerül a könyvben a Heartland sorozat, esetleg te is rajongó vagy?
A Heartland nálam nagy szerelem. :) Kikapcsol, megnyugtat és azok a tájak...

Másik interjúban láttuk, hogy dolgozol a regény folytatásán. Persze semmi konkrétumot nem mernénk kérdezni, de ugyanúgy Kori és Chris lesznek a főszereplők, vagy más páros kerül a középpontba?
A folytatásban nem ők lesznek a főszereplők, de szerves részét alkotják majd, hogy kicsit jobban belelássunk az ő jövőjükbe is.

Ha film készülne a regényből, kik játszanák a főszereplőket?
Azt tudom csak, kiről mintáztam meg Christ. Chris Evans. A többieket nem is tudom, kik játszhatnák. Kori lehetne bárki, aki deszka típus és hajlandó rövidre vágatni a haját. :D Andi? Ő húsosabb, nőiesebb típus. Nála tényleg passzolok.

Kik azok az írók, akik téged is inspiráltak az alkotásban?
Milly Johnson. Ezt kapásból rá tudom vágni. :)



High River, a hivatalos otthona Heartland-nek. A város sok lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnék közvetlenül is megnézni a CBS nemzetközi hírű TV műsorának helyszínét.

Állandó helyszín volt a Maggie’s Diner és a Tack and Feed, ezért ezeket kötelező megnézni a Heartland rajongóknak. Bár a

Maggie’s valójában nem étterem, vagy takarmánybolt, amikor nem forgatnak a rajongók benézhetnek az ablakon és megcsodálhatják a kellékeket. Meg lehet minden apró részletet nézni, amit a készítők alkottak, és amiket valószínűleg észre se vettünk a sorozat nézése közben. Az étlaptól kezdve, a hűtött italokon át, az árucikkekig és a takarmányig, mindent tökéletesen el van helyezve, hogy autentikus hatást nyújtsanak. High River belvárosában található a 3rd Avenue az 1-es utca és a MacLeod Trail között.

Még több Heartland-ot keresel? Nem csak a Maggie’s Diner-ben forgattak. Töltsd le High River Város Híres Emberei, és Híres Helyei térképet és önállóan is szétnézhetsz a városban megkeresve más jelenetek színhelyét, és más híres produkciókét is, mint a Fargo vagy a Superman.

Tudtad, hogy a Heartland-et a Heritage Inn Hotel & Convention Center saját Spitzee Post Bar & Grill étkezőkében is forgatták? Az évek során háromszor is forgattak ott.

Míg a város helyeit és hangjait fedezed fel, érdemes benézni egy kis bevásárlásra is a egyedi helyi kisboltokba. A legtöbb bolt árul hivatalos High River – A Heartland Otthona ereklyéket. A Highwood Múzeumot se hagyd ki, ami csak néhány háztömbnyire van a Maggie’s Diner-től, hogy megnézd a sorozatról készült kiállítást, ahol a műsor kellékei, öltözékei láthatóak, köztük Ty ikonikus bőrdzsekije és Amy csizmája. Sőt a múzeumba a belépés ingyenes!

Még ennél is többre vágysz, esetleg kulisszák mögötti felvételekre? Kövest a @HeartlandOnCBC-t a Twitter-en, vagy látogasd meg a hivatalos Heartland honlapot, még több infóért.

Forrás



Köszönjük a Recenziós példányt az Álomgyár Kiadónak :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése