2017. 09. 27.

J. M. Darhower: Sempre - Mindörökké

Író: J. M. Darhower
Cím: Sempre - Mindörökké
SorozatSempre 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 592 oldal
Fülszöveg:
Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?
Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.

A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?

„Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem így sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít, és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed.”

Egyre több Rázós könyvet olvashatunk a Könyvmolyképzőtől. Szeretjük ezt a kategóriát?
P: Már az első Rázós könyv, a Fogoly a sötétben is szerelem volt részemről. Letenni se tudtam. Úgy tűnik, nagyon tetszik ez a kategória is, mert sok kedvencre bukkantam, eddig
még csak egy kötet volt, ami kicsit alulmaradt, de a történet ott is szuper lett volna. Szerencsések vagyunk, hogy az életben mi nem találkozunk ilyen „rázós” helyzetekkel, de olvasni érdekes róla, sőt lehet, hogy miattuk még óvatosabbak is maradunk az életben.
I: Amikor megláttam, hogy a kiadó új kategóriával jelentkezik nagyon megörültem. Szeretem tágítani a látókörömet, és az olvasás által átélni olyan élethelyzeteket, amiket a saját bőrömön nem szeretnék megtapasztalni. Az első rázós könyvem a Fogoly a sötétben volt, olvasása közben átéltem az átélhetetlent a szó szoros értelmében. Elborzadtam, elszomorodtam, kétségbe estem. Annyira élet szerű volt, és a legrosszabb az egészben, hogy igen is sajnos ilyen helyzetek nem csak a lapokon léteznek.

„Megfogyva bár, de törve nem, erősen és épen… de dr. DeMarco most anélkül törte darabokra a lelkét, hogy ráemelte volna a kezét.”

A tiltott kapcsolatok gyakori témái a könyveknek. Tud még a téma, konkrétabban ez a könyv újat mutatni?
P: Kicsit mindig lehet újítani a dolgokon, hiszen sok féle körítést kaphat egy adott felvetés is. A „szolga-gazda” kapcsolata kedvelt téma, már csak, ha számos szappanopera is eszünkbe
Haven (forrás)
jut. Viszont nem rémlik, hogy én olvastam már ilyet, vagy ha igen, elég régen, és most eszembe se jut. :D Úgyhogy szívesen olvastam. A hosszára nem lehet panaszom, mert akadt bőven olvasnivaló. Újabb kényes témát sikerült általa megismernem, méghozzá a sajnos még ma is létező rabszolgatartást. Főszereplőnk éppen ilyen helyzetben van és láthatjuk, hogy van-e számára esély a szabadulásra. Kiemelik megszokott életéből és új családhoz kerül, amire sose számított. Arra pedig végképp nem, hogy ott nem csak sokkal jobb bánásmódban részesül, de még a szerelem is rátalálhat.
I: Egy tiltott kapcsolat történetét mindig nagyon izgalmas megismerni. Az alapszituációt mondhatjuk hasonlónak, mert van két fél akiknek nem szabadna egymás iránt érzelmeket táplálnia, és nem kezdhetnének kapcsolatot egymással. Mégis mindegyik valamiben más, és ez által nem tudom megunni. A Sempre-ben is egy ilyen helyzet ált elő, a különlegessége az volt, hogy itt az egyik fél egy kiszabadított "rabszolga" lány volt, a másik pedig egy maffia tag fia. Nem szabadna érzelmeket táplálniuk egymás iránt, de a sors még is egymás mellé sodorja őket, és a tiltások ellenére ők mégis lassan közel kerülnek egymáshoz. Dr. Vincent Demarco az eddigi szörnyű életéből kiemeli Haven-t, és elviszi az otthonába. Haven a mindennapi megaláztatások, és bántalmazások hétköznapjaiból egy sokkal emberik környezetben találja magát. Feladatai itt is vannak, és a házat se hagyhatja el, de lesz saját szobája, és emberibben bánnak vele mint eddig. Az elején nagyon nehéz Haven-nek, mert ez

a világ teljesen új számára, és édesanyja sincsen mellette. Carmine először furcsa szemmel néz a lányra, és nem érti apja mért hozta őt a házukba. Későbbiek folyamán egyre többet kezd gondolni Haven-re, és szépen lassan elkezdenek megismerkedni egymással. Az óvatos egymást kerülgetésből egy mindent elsöprő szerelem alakul ki, amelyben végre a két sok rosszat megélt fiatal támaszra lelhet. Az egész történet nagyon jól sikerült, és hatalmas gratula az Írónőnek, hogy a maffia világát ennyire életszagúan mutatta be olvasóinak. Nem csak a szerelmi szál volt a kedvencem, de az egész köré épített cselekmény, és bonyodalmak is kedvenceimé váltak.

„- Félsz te egyáltalán valamitől?
-  Hát persze! Mindenki fél valamitől.
- 
Akkor te mitől?
- 
A reménytől.”


A társadalmi különbségek mellett fontos szerepet kap az olasz maffia is a könyvben. Kellően izgalmassá tette a történetet?
P: Ez a rész adta a könyv izgalmasabb vonalát. Szép lassan egyre több titokra derül fény, melyeknek igen súlyos következményei lehetnek. Ha ez a rész nem lett volna, valószínűleg
Dr. Demarco (forrás)
nem is tetszett volna ennyire a könyv, mert ezzel vált számomra egyedibbé. Érdekes, hogy a „gonosznak” mondható karaktereket is láthattuk emberi oldalról a könyv folyamán, és tetteik mögé láthattunk. Nem is akadt igazán unalmas rész se, mindig akadt új dolog, amire rácsodálkozhattam. Beleláthattunk kicsit jobban egy olyan család életébe, akik akarva-akaratlanul szerves részei egy ilyen szövetkezetnek, és láthattuk, hogy milyen kemény így az élet. Tetszett nagyon. :)
I: Szerintem ezzel együtt lett igazán szuper a történet. Nem emlékszem, hogy olvastam volna eddig ennyire jól bemutatott maffia világról. Nem köntörfalazik az Írónő, és megmutatja a véres valóságot. Dr. Demarco a maffia oszlopos tagja, de családját mégis próbálja védeni tőlük. Az életének nagy részét ez uralja, és sokszor van távol fiaitól. Tetszettek ezek a részek, és mindig vártam mikor kapunk egy újabb részletet. Nem csak az ellenséggel kell szembenéznie, de saját embereik közt is felüti az árulás a fejét. Megkedveltem Carmine apjának karakterét. A történet folyamán egyre több mindent tudunk meg róla, és egyre inkább megértettem vívódásainak

mivoltját. Tettei érthetőek voltak, és keménysége mögött megláttuk igazi arcát is. Örülök, hogy megmentette Haven-t, ás ez által új életet biztosított a lánynak. Az ő kapcsolatuk alakulást is jó volt követni. Nem feledkezhetem el a maffia többi tagjáról sem, a kedvencem Corrado volt. Ő rá tényleg azt mondhatom, hogy egy igazi vezető, aki higgadt, de közben már kiállásával tiszteletet parancsol és veszélyt sejtett. A család mindennek felett áll, és ezt nagyon jól be is bizonyította feleségével együtt.

„- És én is szeretlek – suttogta végül. Haven a lelke mélyén érezte a vallomás erejét.
- 
Per sempre – tette hozzá Carmine.

- 
Sempre? –kérdeztet vissza a lány.

-
Mindörökké.”

Haven sokat tudott változni a könyv végéig?
P: Haven, egy ártatlan, aranyos leányzó, aki megtanulta, hol a helye. Tetszett, ahogy végigkövettük a személyiségének változásait, mert igenis sokat tudott változni, de teljesen
Carmine (forrás)
sose tud megszabadulni a berögződésektől és történjen bármi, nem fordul ki önmagából. A sors pedig mellé egy önfejű, makacs és nagyszájú fiút szánt, Carmine személyében, és hiába van minden téren hatalmas különbség közöttük, egymásra találnak. Haven a fiú mellett megtanul, végre kicsit élni. Carmine pedig anyja elvesztése
miatt elveszítette régi önmagát. Igazi lázadó fiatal, akivel csak a baj van. Ezért volt szüksége neki is valakire, aki mellett megnyugodhat, aki gyógyírt jelent lelki sérüléseire.
 
I: Haven nagy változáson megy át. Az elején az őt ért bántalmazások, és a sok évnyi szenvedés miatt egy félős, ijedős csöndes lányt ismerünk meg. Megtanulta hol a helye, és mit várnak el tőle. A lelke mélyén mindig is vágyott a szabadságra, egy nem várt esemény során az élet megadja neki ezt a lehetőséget. Dr. Demarco felajánl neki egy másik életet, és ő él a választás lehetőségével. Az új helyen fél, és csendben végzi a mindennapi teendőit. A későbbiek folyamán lassan rájön arra, hogy ez a család nem akarja bántani, és nem kell mindentől félnie. Carmine személyében jön el számára az aki segít neki megérteni a világot, és többet is nyújt neki annál. Kezd saját ízlése is kialakulni, és kezd megnyílni a világ felé. A fiú szerelme ebben az igazi segítség. Nagyon kedveltem Haven-t, az elején már ahogy megismertem nem tudtam elengedni a kezét, és végig óvó és féltő tekintettel követtem a sorsának alakulását. Örülök, hogy lassan elindul benne a változás, és mer az a lány lenni akinek mindig is kellet volna lennie.
Carmine eddig önpusztító életet élt. Gyermekkorában ért sérelmek miatt bezárkózik, és problémáját a drogokban, nőkben, és a balhéban próbálja feledni. Haven érkezése után Carmine lassan elkezd jobb útra térni, ami nagyon nehéz folyamat tekintve heves vérmérséklete miatt. Ők ketten megértik egymást, és legjobbat hozzák ki a másikból. Szerelmük elsöprő, és magával ragadó. Nagyon megszerettem a párosukat, együtt alkottak egy egészet, és ez által mind a kettőjük megtalálta azt akiért érdemes élni, és még a haláltól sem riadtak vissza a másik érdekében. Mind a kettőjükben elindult a változást, és ezt egymásnak köszönhetik.


„- Miattad találtam megint magamra. Sose hittem volna, hogy ez megtörténhet. Anyukám gyakran mesélt a végzet hatalmáról, és szerintem te vagy az… te vagy a végzetem. Okkal kerültél hozzám, hogy megmenthessük egymást. Mert nem te vagy az egyetlen, akit meg kell menteni, Haven. Én is fuldokoltam, te pedig megmentettél.”

A végső események miatt mégis gondolhatjuk, hogy nincs itt még minden lezárva. Mire gondolunk?
P: Én egyedül azon agyaltam, hogy itt mi jöhet még a folytatásban, hiszen egy teljesen jól felépített és leginkább lezárt történetnek érzem ezt a könyvet, de a fogadtatást megfigyelve, nem lehet gond a második résszel se. :) Illetve, ha belegondolok, hiába zártunk le több szálat,
de új utak is nyíltak meg, így csak arra tudok gondolni, hogy azokkal még folytatódhat a könyv.
I: Úgy gondolom sok meglepetés vár még ránk a következő részben. Carmine nem élheti azt az életet amire vágyott, új feladatokat kap. Nehéz lesz ezt összeegyeztetni a Haven-nel való kapcsolatával, én úgy gondolom. Haven számára pedig még csak most nyílik ki igazán a világ, lehull múltjáról a lepel, és ezekkel nem lehet könnyű megbirkózni. Biztos, hogy nem fogunk a következő részben sem unatkozni, és már alig várom, hogy olvashassam.

„- Ti amo. Jesszusom… Szeretlek, Haven!

Amikor ezt kimondta, fájdalom hasított a szívébe. A mindent felemésztő, túláradó szerelem

fájdalma. Méghozzá olyan erővel, hogy elakadt tőle a lélegzete.”


Kedvenc jelenetem:
P: Amikor Carmine elviszi Haven-t lőni tanulni.
I: Haven első igazi randija.
Kedvenc szereplőm: 
P: Carmine és Haven is.
I: Haven
Kinek ajánlom:
P: Ez egy igazán izgalmas és szövevényes maffia történet, annak minden árnyoldalával, aki ilyet keres, megtalálta.
I: Maffia világa, és egy tiltott szerelem találkozása, ami sok fájdalommal, és vérrel van fűszerezve. Aki szereti ha ezeket megtalálja egy történetben annak bátran ajánlom.
Értékelésem:
P: Nem tudok egy részletébe se belekötni, ezért ez is 5 cseresznyés kólát érdemel.
I: Nagyon tetszett, és újdonság volt számomra, ezért megérdemli az 5 szentjánosbogarat.


Érdekesség: Ha már emlegettük a folytatást, hoztuk nektek a következő rész fülszövegét, sőt három kiegészítő történet is készült, ezeket is hoztuk.. És a szokásos interjú részlet sem maradhat el.

Cím: Made
SorozatSempre 0,4.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Corrado Moretti.
A világ ismeri a notórius kevláros gyilkost, de kevesen látták mi van az álarca mögött. A bántalmazott gyerek. Az elhanyagolt tinédzser. A megtört férfi. Mindent megtett, ami a túléléshez kellett.
Gyilkolsz, vagy téged ölnek meg.
Egész életében az árnyékban volt, szemtanúja volt mindennek a kezdetektől fogva. Kötötte a hűség és a becsület, csak egy dolgot áldozna fel, mindenért: a családot.
Sose enged közel. Sose csatlakozhatsz. Ez egy olyan lecke, amit gyerekkorában brutálisan belevertek, DeMarco szavait nehezen követi. Rajtuk keresztül szerelemre és fájdalmas veszteségre talált, rájön, hogy a szavak nem csak feketék és fehérek, ahogy eddig gondolta. 


Cím: Redemtion
SorozatSempre 2.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
A Mindörökké izgalmas és szexi folytatásában, két fiatal szerelmes küzd, hogy sértetlenül megőrizze a kapcsolatukat, miután veszélyes maffia ügyekbe keveredtek.
Haven Antonelli és Carmine DeMarco sok mindenen túljutott. Haven-t elvitte Carmine apja és a családi segítséggel, megmenekült szörnyű sorsa elől. Azonban hiába mentette meg Haven-t a maffiacsalád sötét szándékaitól, nagy árat fizetett: a hűségével tartozik érte.
Most, még mindig szenvedélyesen szeretik egymást, Carmine és Haven szembe kell, nézzen Carmine kötelességével, miközben Haven szörnyű titkokat fed fel a családról, amely elrabolta őt és az anyját – és miért olyan fontos ő ebben a bonyolult hazugságokkal átszőtt világban.

Cím: Friends & Forever
SorozatSempre 0,5. és 2,5.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
Barátok:
Egy pillanat. 
Egy rossz döntés. 
Ami tönkretett egy barátságot.

Örökké:
Halloween.
Egy három éves társaságában.
És ezzel eleget is mondtam.


Köztudott, hogy nagy rajongója vagy a Keresztapa filmeknek.  Mi más
inspirálta még a Forever sorozatot?
Csábított a maffia és az emberkereskedelem, és ez inspirált a Sempre és a Redemption könyvekhez. A két tárgynak hasonló témája van, és együtt jól működnek. Egy történetet akartam írni a szerelemről, az áldozatról, a megváltásról és a szabadságról… ezen fogalmak kifejtéséről.

Melyik szereplő a kedvenced a Forever sorozatban és miért?Hmmm. Annyi különböző szereplőt szeretek, más-más okból, de azt választanám, aki legjobban a bőröm alá férkőzött, ő pedig Corrado Moretti. Élveztem róla írni és felfedezni a gondolatait, mert ő egy sötétebb szereplő, aki teszi, amit tennie kell, nem kér bocsánatot (itt is előjön újra a maffia iránti szenvedélyem).

A lenyűgöző Forever sorozat mellett nagyon szeretem az Extinguish könyvedet is. Mit szeretsz jobban írni paranormális vagy kortárs történeteket?
Mindkettőt élvezem, őszintén, de kicsit a kortárs felé hajlok. Sokkal természetesebbnek érzem, amikor a motivációjukat tárom fel, mint azt, hogy milyen természetfeletti lények.

Mi segít koncentrálni és kellő hangulatba kerülni az íráshoz?
Zene, általában… a zene hangzása általában az írásomat is befolyásolja, és már tudom, mikor milyen dalra van szükségem.

Mit várhatnak tőled a rajongók a jövőben?
Sok más történetet dolgozok, amikről remélem, hamarosan hírt adhatok, közöttük egy új sorozat, amit remélem az olvasók is élvezni fognak. Sokkal többet nem mondhatok most, de jövőre is érkeznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése