2017. 10. 18.

Erin Watt: Papír hercegnő

Író: Erin Watt
Cím: Papír hercegnő
Sorozat:
A Royal család 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 360 oldal
Fülszöveg: 
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?

Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!


„Ha van tehetségem valamihez, akkor az nem a tánc. Hanem, hogy tudok hinni a holnapban.”

„… mi Royalok eléggé el vagyunk cseszve. Jók vagyunk az ágyban, de ezen kívül…? Mint valami hurrikán.”

     
Nagyon modern Hamupipőke történetnek indul a könyv, de hamar kiderül, hogy messze áll a mesevilágtól. Ella-t nem látják szívesen a palotában, mit gondoltunk, miért ilyen ellenségesek vele?
P: Ella megérkezik a Royal palotába és megérkezése úgy hat a lakókra, mintha tornádó söpört volna végig. Talán saját problémáikat akarták kivetíteni másra és Ella pont kapóra jött nekik. Említik, hogy szerintük csak egy pénzéhez csajszi, aki kihasználja az apjukat, de azért lássuk be, annyi pénzük van, hogy nem hiányzik az a rész se, amit Callum a lányra költ. Bár érteni nem értem ezt a mérhetetlen gyűlöletet, amivel az öt testvér fogadta „húgukat”, de őszintén megvallva, így volt igazán jó ez a könyv. Kellett ez a kézzel tapintható feszültség, csak fokozta a helyzetet és az érzelmeket.
I: Megismerjük Ella-t, akinek nem volt könnyű gyerekkora. Korán fel kellet nőnie, az állandó

utazások, költözések, édesanyjának újabb párkapcsolatai, és a szegénység kísérte eddigi életét. A sors még ezek után se hagyja nyugodni, az egyedüli ember, aki mindent jelentett számára, meghal. Ezek után egyedül járja tovább az útját az életben, és nem riad vissza semmitől. Csalás, hazugság, iskola, és éjszakai klubok töltik ki mindennapjait. Minden megváltozik, amikor betoppan az életébe egy idegen férfi, aki fenekestül forgatja fel Ella eddigi világát. Nem akarja elhinni Callum Royal történetét, de olyan ajánlatot kap aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. Végre nem kellene többet menekülnie, és elvégezhetné az iskolát, nem mellékesen pedig rengeteg pénzhez juthatna, ami igazán megkönnyíteni az életét. Callum elviszi őt az otthonába, és fogadott lányaként kezeli Ella-t. De nem csak a férfi lép be az életébe, Callum öt fia is színre lép, akik nem fogadják kitörő örömmel a lány érkezését. Ridegek, és nagyon bunkók vele. Ella nem érti miért kap ilyen bánásmódot, de keményebb fából faragták őt mint, hogy megijedjen az öt elkényeztet sráctól. Nem értettem miért utálják ennyire Ella-t a Royal fiúk. Kapunk több lehetséges magyarázatot is, én még is úgy érzem a nagy titkok még váratnak magukra. Ella nem hagyja magát, és felveszi a kesztyűt.

 „- Te tényleg azt hiszed, hogy van olyan férfi, aki nem okoz fájdalmat? Ők ilyenek, Ella. Bántanak – ragadja meg a csuklómat. – El kell menned innen. Ezek a Royalok tönkre fognak tenni.
- Lehet, hogy pont azt akarom.”


Minden nehézség ellenére Ella kitart és felveszi a harcot a Royal fiúkkal, szerettük ezt a kitartó jellemét?
P: Ella élete minden csak nem egyszerű, elvesztette anyját, az egyetlen embert, akit ismert és a családjának nevezhetett és most éppen próbál túlélni egyedül. Hamar megtanulja, hogy
Ella (Forrás)
csak magára számíthat és mindent megtesz, amire szükség van, az se számít, ha éppen egy night klubban kell táncoljon. Aztán egy nap felbukkan egy pasi, aki azt állítja, hogy a gyámja, és elviszi egy varázslatos helyre, ahol végre felcsillan a remény, hogy neki is lehet jövője.

Persze természetéből adódóan bizalmatlan és nem hiszi el, hogy csak így az ölébe hullhat a szerencse, de hamar belátja, hogy ha már így hozta a sors, a legjobbat kell kihoznia a helyzetből. Imádtam Ella csípős nyelvét, minden rosszindulatú megjegyzésre van egy frappáns válasza. A legtöbben, el se viselnének ennyi bántást, sőt még ő is meginog néha, tagadhatatlanul nőből van ő is, de tudja, hogy mások felé nem szabad mutatni a gyengeséget. A legnehezebb helyzetben is összeszorítja a fogát és jó képet vág mindenhez, nem adja meg az elégtételt másoknak, hogy lássák fájdalmát.
I: Eddig se volt könnyű élete, de most rá jött arra a pénz nem minden. Erre a legjobb példa új családja. A fiúknak minden a fenekük alá van téve, és ez meg is látszik rajtuk. Jó nem ficsúr módon, de akkor is érződik rajtuk, hogy nem szenvednek hiányt semmiben sem. Mindegyiküknek van hibája, amiket nem is takargatnak. Drog, alkohol, fogadások, verekedések, szex, és még sorolhatnám. A tesztoszteron körül lengi őket rendesen. Nagyon titokzatosak, és nekik is ott vannak a múltjukat kísértő szellemek. Apjukat hibáztatják, és ez

rá is nyomja a kapcsolatukra a bélyegét. Ella belecsöppent ebbe a világba, ami elsőre csupa luxus, de ott van a rengeteg keserűség is. Először féltékenységnek hittem a fiúk viselkedést, mivel úgy tűnik apjukat jobban érdekli egy idegen lány sorsa mint az övék. Ella, nem hagyja magát, és tűzről pattant énje sok helyzetben segíti őt. Rossz volt látni miken kellett gyerekként már keresztül menni, sajnáltam őt ezért. Ebben az új helyzetben is szurkoltam neki, hogy tegye helyre ezeket a pökhendi Royal-okat. De nem lehet őket figyelmen kívül hagyni, ami Ella-nak sem ment, mindegyik fiú igazán szép példánya a férfi nemnek, és az ő hormonjai se vannak fából ;) A szenvedély fellobban, és minden ész érvet elsöpör. Egyébként nagy részében tudtam kedvelni Ella-t, de volt amikor legszívesebben a falra másztam volna tőle.

„Mindenemet beleadom a csókba. A szerelmemet, a magányomat, a reményeimet, a szomorúságomat.”

A fő „ellenség” Reed volt, ő bántotta legtöbbet új húgát. Ennek ellenére minket is elbűvölt rosszfiús sármja?
P: Már az első percben utálta a lányt, de miután megismerte kitartó jellemét, még inkább bosszantotta, hogy náluk lakik, és később meg pont ettől lesz számára is egyre érdekesebb ez a lány. Ha csak egy dolgot emelhetnék ki, akkor az csakis a köztük lévő szóváltások lennének, csak úgy szikrázott közöttük a levegő a feszültségtől és később valami mástól is. És tagadhatatlan, hogy mindenki szereti a rosszfiúkat, Reed pedig nagyon is az, csak úgy árad
Reed (Forrás)
belőle a sötétség, és az ellenségesség. Amikor kicsit jobban a páncélja mögé láttunk, akkor meg teljesen elolvadtam tőle. Kitartásával Ella is szép lassan bontja le a körülötte lévő falakat.
I: Na ő az a rosszfiú, aki nekem egy percig se kellene. Nem tudtam megkedvelni, taszított a személyisége. A viselkedése meg az egész srác, nekem gázos volt. Ella, és az ő kapcsolatát nagyon is jellemzi, hogy vékony a határ szerelem és a gyűlölet között. Azt hitte könnyű lesz elüldöznie a lányt, de még őt is meglepte Ella kitartása, és személyisége. Egyre jobban sodródnak egymás felé. Kíváncsi voltam mivé válik az ő kutya macska harcuk. A szenvedélyre, és a szikrákra nem lehetett panasz. Egy kis hiányérzetem volt velük kapcsolatban engem nem hengerelt le annyira a kapcsolatuk. De a legbrutálisabb a végén történt események voltak, az állam a padlón landolt, mert olyat kaptam amire még én se gondoltam.


„- Jajj, Istenem! Ez egy nevetés volt? Emberek, Reed Royal nevet! Valaki telefonáljon a Vatikánba, mert igazi isteni csoda történt!”

Ha már középiskola, akkor azért a hierarchiából adódó rivalizálások se maradhattak el, milyen volt ezzel együtt a történet?

P: Nem maradtak el a kötelező drámázások, de egy gimis történet nem is lenne igazi ezek nélkül. A Royal fiúk iskolájában is nagyon kemény hierarchiában élnek a diákok, és a testvérek állnak a csúcson. Mindenki az ő kegyeiket keresi és semmit se tesznek az ő jóváhagyása nélkül. Ezért szegény Ella-nak még ott is nagyon nehéz helyzete van, mert a fiúk miatt, alig szólnak hozzá. Akadt sok szerethető gimire jellemző jelenet, bulizásokkal, tanórákkal, apjáról is szeretne többet megtudni a lány, ahogy én is. Nem rágtam tövig a
körmömet izgalmamban, de nagyon nehéz letenni a könyvet, annyira magával ragad. És hiába éreztem úgy, hogy még éppen csak elkezdődött a történet, sajnos máris vége lett, méghozzá nagyon csúnya függővéggel. Ha nem így zárult volna, akkor is azonnal akarnám a folytatást, nem volt szükség erre a gonoszkodásra az Írónőktől. :D
I: Kaptunk itt is mindent, amik a sulik világában léteznek. Gonosz elkényeztet cicababákat, hajrá lányok rivalizálását, nem mindennapi szemétkedéseket, azért voltak jó fej diákok is. Nem fogadják kitörő lelkesedéssel Ella-t a suliban, és ehhez is a Royal fiúknak van köze. Ők állnak a suli ranglistájának élén, nagy befolyással bírnak társaikra. De Ella megmutatja, hogy nem érdemes vele szórakozni. Egyik kedvenc jelenetem volt a piros tangás esett, na ott tényleg nem volt szívbajos Ella. Persze bulikban sincs hiány, ott is pörögtek az események. Ha az egész történetet nézem bennem maradt hiány érzet, nem tudtam annyira megszeretni. A folytatásra ezek után is nagyon kíváncsi vagyok, mert olyan durva volt a vége, amit nem lehetett figyelmen kívül hagyni. A legjobb, hogy nem is kell sokat várni a folytatás megjelenésére.


„- Úgy döntöttem önző leszek – közli gyötrődve.
(…)
- Csak ma éjjel - jelenti ki.
- Tegnap éjjel is ezt mondtad.
- De most komolyan is gondolom.”

Végül pedig nem lehet szó nélkül hagyni a többi Royal fiút se, közöttük van a kedvencünk, vagy nekünk is Reed a favorit?
P: Easton szerepelt a legtöbbet, így nem meglepő, hogy ő is belopta magát a szívembe. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lány illene mellé ezzel a züllött életmódjával. De talán kicsit jobban az ikrek keltették fel a figyelmemet. Nagyon furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mit művelnek ők a lányokkal. :D Gideon, a legidősebb volt a legjellegtelenebb most, inkább csak statiszta szerepe volt. Testvérei mellett állt, feltűnt párszor, de nem mozgatott meg bennem semmit. Viszont úgy érzem a Royal családból sose lesz elég, főleg, hogy van nekünk

még Reed-en kívül is négy igazán figyelemre méltó testvérünk, akik gondolom később saját történetüket is megérdemlik. *-* 
I: Egyedül Easton keltette fel a figyelmemet. Az ő viszonyuk se indul könnyen Ella-val, de a későbbiek folyamán történnek szintlépések benne. Őt is nyomasztja valami a múltjából, és nagyon kíváncsi vagyok mik fognak kiderülni róla még. Az ikreknek, volt egy jelenete a könyvben, aminél felkaptam a fejem. Ők se szent életűek az kiderült belőle. Gideon nem kapott most akkora nagy szerepet a történetben. Callum-ot se hagyhatom ki, ez a pasi tuti titkol valamit. Fogom én még kapkodni a fejemet ő miatta is. Nem tűnik rossz fejnek, de akkor se tudok megbízni benne száz százalékosan. Akit a legjobban utáltam az egész történetben az Brooke, ő Callum barátnője. Egy igazán unszimpatikus nő, és neki is vaj van a füle mögött. Egy nem mindennapi társaságot ismerhetem meg, akiket lehet szeretni de utálni is. Kíváncsian várom mik jönnek még ezek után.

„- Nem mehetsz el – suttogja bele a nyakamba. Nem akarom, hogy elmenj. Hozzánk tartozol. Te vagy a legjobb dolog, ami valaha történt ezzel a családdal.”  

Kedvenc jelenetem:
P: Az összes szóváltás Ella és Reed között.
I: 
A piros tangás rész.
Kedvenc szereplőm: 
P: Ella, Reed, Easton
I:
Ella, Easton
Kinek ajánlom: 
P: Szuper történet, ami tele van gyűlölettel, érzelmekkel és szívdöglesztő Royal fiúkkal, ki ne akarná olvasni?
I:
Szerintem Rubin pöttyös rajongókat érdekelheti.
Értékelésem: 
P: Ha voltak is hibái én nem vettem észre, csak olvastam és olvastam, imádtam, csakis 5 royal kék kabriót kaphat.
I:
Engem nem tudott annyira magával ragadni a Royal érzés, ezért tőlem 3,5 táncot kap.


 
Érdekesség: Egy névhez fűződik a sorozat, de a név egy szerzőpárost takar, őket faggatták az alábbi interjúban.

 A partnerségről
Már olvastunk arról, hogyan alakult ki a barátságotok és hogyan formálódott, ami nagyon édes és tele van foci csillagokkal, az Erin Watt bejelentésben, de milyen közösen írni? Jól alakult? Volt valamilyen konkrét munkamegosztás, vagy csak cseréltétek a fejezeteket?

Igazi robbanás volt együtt írni! Hasonló stílusú humorunk van, és megértjük egymás prioritásait (ha foci megy, nincs írás!), de egészen jól motiváltuk is egymást. Könnyű volt a folyamat. Egyikünk írt kb 2000 szót, majd együtt átnéztük. Addig küldözgettük egymásnak, míg megszületett a könyv.

Remélitek vagy tervezitek, hogy megmarad ez a partnerség? 
Nem lehetetlen. Ez a folyamat nagyon inspiráló volt mindkettőnknek – nem csak a közös írás, hanem a saját munkánkra is. Egymás bétaolvasóivá váltunk, ami nagy segítség. Az írás sokszor magányos dolog, ezért tudni, hogy van valaki más is, aki támogat és segít, felszabadult érzés.
 

Nehéz volt a saját munkával foglalkozni az Erin Watt projekt mellett?
Igazából nem. Mindketten elég fegyelmezettek vagyunk, és minden nap írunk. A közös írás még inkább motivált és segített befejezni a saját sorozatokat, és több időnk volt a közös munkára. Ez egy szimbiózisos kapcsolat.


Papír Hercegnő
MIÉRT FEJEZŐDÖTT BE ÍGY A TÖRTÉNET?! (Oké, visszaveszem a függővég ellenes olvasó énemet egy pillanatra. Áh, máris jobb.)
Nem terveztük, hogy függővéggel zárjuk le a könyvet. Csak azt határoztuk el, hogy írunk a
történetet Ella-ról, egy magányos túlélőről a világban, aki viharos és új körülmények között talál magára. Az első könyv végére rájöttünk, hogy sokkal több van az ő történetében. És ahol befejeződik, egy nagyon természetes záró pont volt. Egyszerre éreztük úgy, hogy itt kell lezárni: „Legyen függővég!” De ez a lezárás volt a legjobb a sztorinak.

Hogyan alakult a Royal-ok ötlete? Egy nagyon gazdag pasi öt fiú gyerekkel, örökbe fogadja legjobb barátja tini lányát, akinek az élete eléggé kisiklott.
Ella-val kezdődik. Egy kőkemény hősnőről akartunk íri, akit nem keményített meg a múltja,

inkább bölcsebb lett tőle. Tudjuk, hogy van egy csajosabb oldala, de természetes túlélési ösztönnel is rendelkezik. És mindketten akartunk belevinni egy szappanoperás vonalat is. Tudjuk, hogy sok váratlan fordulattól lesz igazán jó megírni a történetet.

Van valamilyen különös inspiráció Ella-hoz vagy a Royal fiúkhoz vagy csak úgy jöttek, mint a többi karakter?
Főleg csak jött. Néhány előolvasó felvetette, hogy a hősnő neve kapcsolódhatna Hamupipőkéhez a hasonló cselekmény vonal miatt. És akkor egy ilyen beszélgetés zajlott le:
Jen: Ella a drogos testvér gyereke…
Elle: Nincs vérrokonság!
Jen: Oké. Fogadott testvér. Bár utálom az örökbefogadókat gonosszá tenni. Vázoljunk még fel más családfákat. Várj, mi a helyzet a katonákkal? SEALs!
Elle: A kezdőjelenet lehetne, hogy éppen vetkőzik, amikor megjelenik az új apuka és magával kell vinnie.
Jen: Hány fia legyen? 
Elle: Öt. 
Jen: Öt?
Elle: Öt. Szerintem, amikor megérkezik a Royal házba, elvárja, hogy a fiai tiszteljék, mert kemény élete volt, stb… De a fiúk mindent elkövetnek, hogy pokollá tegyék az életét. Nem akarják, hogy ott legyen. Úgy gondolják, csak pénzhajhász.
Jen: Szükségünk van egy dühös jelenetre.

Meg fogunk többet tudni az ikrekről és/vagy Gideon Royal-ról? Most kisebb szerepük volt, és nagyon kíváncsiak vagyunk milyen szerepük lesz a folytatásban.
A második és harmadik könyvben többet tudunk meg róluk. Az egész sorozat a Royal fiúkról és királyi gondjaikról szól.

Easton vitathatatlanul a Royal testvérek legjobbika, kicsit nőies vonala ellenére is. Barátkozik Ella-val, amikor legnagyobb szüksége van egy barátra, és mindig különleges helye lesz neki a szívünkben. Kap saját történetet vagy saját nézőpontot?
IMÁDJUK EASTON-t. Jelenleg ennyit mondhatunk. (És nem, ez nem azt jelenti, hogy szerelmi háromszög várható, csak azt jelenti, hogy szeretjük.)


Még egy kis móka
Mondjatok három random infót magatokról!
Elle:
- Az irodámban van egy egész fal, ami könyvespolc. Nyomtatott könyvek százait tárolom ott (igen, még mindig dinoszaurusz vagyok, aki nyomtatja a könyveket!)

- Hihetetlenül fontos nekem a paradicsom minősége a szendvicsemben.

- Mindig érdekelt a Pepsi és a Coca Cola rivalizálása.


Jen:
- Nyáron rengeteg alig édesített teát iszok.
- Imádom az ékszereket, de alig hordok.
- Imádom a szerkentyűket.

Milyen romantikus témáról szerettek leginkább írni?
 
Jen: Nagyon szeretnék egy gyám és gyámoltja közötti szerelemről. Úgy nőttem fel, hogy

sunyiban Harlequin-t olvastam. (Anyukám határozottan ellenezte ezeket a típusú könyveket, de olvastam).
Elle: Imádom az ellenségekből szeretők típusú történeteket, amikor a hős és a hősnő utálja egymást először, majd rájönnek, hogy tökéletesen illenek egymáshoz.

És melyik típust szereted legjobban olvasni?

Jen: Üldözött hős! Imádom az ilyet. Említettem már a gyám kapcsolatokat? Vicceltem.
Elle: Újra, ellenségből szeretők. Vagy amikor beleszeretsz a bátyád legjobb barátjába.

Ki a három kedvenc íród jelenleg? Tudod, az a fajta, aki nem megy ki a fejedből?
Jen: Például Meljen Brook és fantasztikus steampunk sorozatai, Lauren Gilley motoros klub könyvei, a Fearless-szel kezdve és R. Lee Smith. A Last Hour of Gann regénye megrengette a világomat és mindent megkérdőjelezett bennem íróként.
Elle: Pierce Brown Red Rising trilógiája a jelenleg leginkább imádott sorozatom. De odavagyok még J. R. Ward Fekete Tőr Testvériség könyveiért, és minden Danielle Steel regényért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése