2017. 10. 02.

Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

Író: Jennifer Ashley
Cím: Lady Isabella botrányos házassága
Sorozat:
Mackenzie fivérek 2.
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 352 oldal
Fülszöveg:  
Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Mackenzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét.
Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. Bármint megtenne azért, hogy újra otthonába és ágyába édesgethesse. A nő ellenáll neki, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenül pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, édes ölelését, amely semmihez nem hasonlítható. Mac pedig eltökélt, hogy bebizonyítsa Isabellának, megjavult, és a külön töltött éve csak felerősítették vágyait.
Amikor az elvetemült bűnöző Mac festményeit hamisítja, és Isabella maga is veszélybe kerül, Mac minden erejével védelmezi független és büszke feleségét. Megfogadta, hogy soha nem hagyja el, akár akarja, akár nem…


„Hartnak tényleg újra meg kellene házasodnia. Cameront rémálmok gyötrik az aggodalomtól, hogy Hart egy nap leesik egy lóról, és örökül hagyja rá a hercegi címet.”

A felvezetés után Mac és Isabella könyve érkezett, egy szenvedélyes második esély történettel. Jobb volt ez a rész az elsőnél?
P: Kicsit jobban tetszett, mert nagyon szeretem a második esély könyveket. Ian kicsit rendhagyó főhős volt, Mac tipikusabb alfa hím, akiért mindenki odavan. Az első részből megtudhattuk, hogy a két szereplő házasságkötésük ellenére külön él, de sejthető volt, hogy

van még lezáratlan ügyük, még éreznek valamit a másik iránt. Szerettem nagyon ezt a részt is, lehet, még jobban elvarázsol, ha nem egy Wallflowers kötet után olvasom, mert azért most azt érzem nálam a legnagyobb szerelemnek. Azért az az elején leszögezném, hogy egy vad, tüzes Mackenzie-t nem zavarnék el, ha felbukkanna az ajtómban. :P
I: Már az előző részben felkeltette a figyelmemet Mac és Isabella párosa. Az előző rész is kedves volt a szívemnek, de egy fokkal mégis sikerült jobban meggyőznie ennek a résznek. Szeretem, amikor második eséllyel találkozok egy történetben. Mindig elképzelem milyen események miatt váltak szét szerelmeseink útjai egy időre, és alig várom, hogy megismerjem újra kezdésük történetét. Itt is elvarázsolt az újabb esély lehetősége, nekem nagyon tetszett, ahogy az Írónő újra összehozta őket. Szenvedély, szerelem, és ki nem mondott fájdalmak tarkították a történetet. Szerencsére a végére minden a helyére került, és a tűz talán még jobban lobogott kettőjük között, mint az elején.


„….abszurdum, hogy egyes férfiak veszik maguknak a bátorságot a feleségük irányítására – hiszen mi van akkor, ha a férfi ostoba?”

Azt tudtuk, hogy a páros már férj és feleség, mégis külön váltak útjaik, hogy szerettük a történetüket?
P: Ha két ember között ilyen szenvedély és ilyen érzelmek alakulnak ki, azt nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Isabella három éve úgy érezte, hogy túl sok neki Mac közelsége,
Isabella (forrás)
viselkedése, ezért elhagyta. Most egy érdekes ügy miatt keresi fel férje házát és innen indulnak az események. A nyomozás most is tetszett, nagyon feldobta a könyvet, sokat agyaltam, hogy mi is lehet a megoldás, mert szép kacifántos volt a történet. A forró jeleneteknél tényleg izzott a levegő, a kémia csillagos ötös volt a párosunk között. Isabella ellenállása halálra volt ítélve már az első percben, mert egy ilyen makacs és lenyűgöző férfinak, nem lehet ellenállni, ha hódításra adja a fejét. Azt is szerettem, hogy az egész család viszonylag sokat szerepel a könyvben, így folyamatosan láthatjuk kedves szereplőink életének alakulását, és várjuk is, hogy jobban megismerjük a többieket.
I: Három évvel ezelőtt mind a kettőjük élete megváltozott. Isabella úgy döntött elhagyja férjét. Egy szörnyű esemény miatt darabokra tört a szíve, és férje nem, hogy mellette lett volna, és támaszt nyújtott volna neki, inkább elutazott bohém barátaival. Mind a kettőjükben mély nyomott hagyott különválásuk. Isabella hirtelen újra megjelenik férje házában, és érdekes történetet mesél el Mac-nek. A férfit teljesen letaglózza feleségének látványa, és fejébe veszi, hogy újra visszahódítja az ő Isabella-ját. Belecsöppenünk egy nyomozásba, és közben kettőjük "macska egér" játékát is végig követjük. Feltűnnek régi ismerőseink is a történetben. Beth és Ian boldogan élnek, és első gyermeküket várják. Hart és Cameron se hiányozhat a családi idillből :D Az események fokozódnak, az első hallásra kis pitiáner ügynek tűnő rejtély egyre jobban kinövi magát, amit már Mac sem tud figyelem kívül hagyni, főleg akkor ha Isabella is áldozatául eshet. Szenvedélyben itt sem volt hiány, a becserkészés minden pillanatát öröm volt olvasni, és néha még sikerült is elpirulnom egyes részeknél. ;) Minden meg volt benne amit vártam, rejtély, szenvedély, fájdalom, öröm, bánat, és a boldog befejezés.


„– Ezt nem csak jótékonyságból tetted, édesem. Te is élvezted.
Isabella halványan rámosolygott.
– Lehetséges, hogy asszonyi kötelességemnek éreztem.
– Hát persze! Én meg most jöttem le a falvédőről.
Isabella szeme kikerekedett.
– Uram teremtőm, még csak most?”


Mac is egy lenyűgöző skót férfi, akiért oda vannak a nők, nem csoda, hogy Isabella-t is sikerült elcsábítania. Miért szerettük őt?
P: Már a megjelenése és a stílusa is lehengerlő. Tisztában van saját vonzerejével és szereti ezt ki is használni, egészen addig, míg megismeri Isabella-t. Nagy közöttük a korkülönbség, de mégis azonnal magáénak akarja a tüzes lányt, nem haboznak sokáig, megszöknek együtt. Zord külseje mögött, szenvedélyes művész lélek lapul, imád festeni és ezt nagyon szerettem benne. És amikor elhatározza, hogy visszahódítja a feleségét, akkor volt a legigazibb férfi.

Nem volt eddig szüksége arra, hogy megdolgozzon a nőkért, de pont ez volt a változatosság az ő életében. És tudja ő is, hogy van olyan nő, akiért érdemes küzdeni, és szerettem kitartását.
I: Egy újabb Mackenzie fivér, akiért szaporában dobog a nők szíve. Mac egy igazi férfi, nem csak külseje sugallja ezt de, kiállása sem hagy semmi kétséget ez felől. Mindig is falta a nőket, de minden megváltozott amikor meglátta az első bálozó Isabella-t. Tudta ez a lány nem csak egy éjszakára uralja majd az ágyát, nem is tétlenkedik sokat, és megszökteti a kicsit sem tiltakozó Isabella-t. Szerelmük forró, és szenvedéllyel teli, de mint minden kapcsolatban itt is vannak problémák amelyeket meg kell oldaniuk. Mind a kettőjüknek furcsa azért ez az új helyzet, annak ellenére, hogy igen is szeretik egymást. Mac eddig bohém

életet élt, festett, és az italt sem vetette meg. Változtatnia kell életstílusán, és erre csak akkor jön rá mikor már késő. Isabella elhagyja, és ezzel összetöri a férfit. Amikor újra egymás útjába sodorja őket az élet Mac nem tétlenkedik, és ezúttal nem hagyja kicsúszni a kezei közül a feleségét. Újra udvarlásba kezd, és szeretné bebizonyítani, hogy most már nem kell félnie többet Isabella-nak. Megmutatja mennyire szereti is őt. Mac-et is sikerült nagyon megkedvelnem. Örültem, hogy észhez tért, és végig szurkoltam neki a visszahódítás sikeréjért. Mondhatom azt, hogy nem csalódtam benne, megmutatta milyen is ő valójában, ha élete szerelméről van szó.

„A megpróbáltatások idején mutatkozik meg, ki törődik veled igazán.”

Furcsa lehet, hogy Isabella olyan fiatalon szokott el Mac-kel, később mégis elhagyta, meg tudjuk érteni a döntéseit?
P: Igen az adott körülmények között, nem csak meg tudom érteni, de csodálom is, amiért meghozta ezt a döntést. Nagyon talpraesett lány, vagy inkább már nő, aki nem esik kétségbe,
Mac (forrás)
ha máshogy alakulnak a dolgok, ahogy tervezte, Mac támogatása nélkül is éli életét. (Na jó,

azért anyagi támogatást kap, de a házasság révén ő is jogosult a Mackenzie vagyon egy részére. :D ) Nagyon vidám, közvetlen teremtés, akinek fiatalon elcsavarta a fejét egy érett férfi. A rózsaszín köd felszállta után, viszont rájön, hogy férjének vannak hibái is, és annak ellenére, hogy ki akart mellette tartani, egy idő után elfogy az ereje. De azon nem lepődtem meg, hogy sose felejtette el Mac-et és ennyi idő után is azonnal reagál közelségére. És még ha az esze mást is súg, a szíve meggyőzi, hogy érdemes második esélyt adni a házasságuknak.
I:
Az első bálozó Isabella, nem tud ellenállni egy vonzó vörös hajú férfi csábításának, és elszökik vele, és azonnal feleségül is megy hozzá. Apja elrendezett házasságot kívánt lányának, és teljes mértékben felbosszantotta Isabella tette. Ennek következménye, hogy kitagadták a családból. Megértem Isabella tettét, ő nem egy elrendezett házasságra vágyott, és hallgatott a szíve szavára, amikor Mac megjelent azon a bálon. Mind a kettőjüknek voltak hibáik, és talán a külön töltött idő rá döbbentette őket arra mit is jelentenek egymás számára. Kedveltem Isabella karakterét, egy igazán bátor nőt ismertem meg a személyében. Ugyanolyan szenvedélyes volt mint Mac, a múltban összetört a lelke, de a második esélyükben megtudják oldani a problémát, és a jövő számukra is jót tartogat.

„– Azt akarod nekem mondani, hogy az elterülés művészetéről egyetlen szó sem esett Miss Pringle leányneveldéjében?
– Ahogyan a ruhátlan modellkedésről sem – közölte Isabella. – Vagy éppen arról, miként nézzünk ki közvetlenül meggyalázás után. Alkalomadtán szólok a kisasszonynak, hogy hiányos a tanterv.”

Mivel második esélyről van szó, jelentős múlt van a páros mögött. Elég visszaemlékező részt kaptunk?
P: Én azért jobban örültem volna, kicsit több visszaemlékezésnek. Persze nem csak 1-1
rövidke részlet volt, de valahogy szerettem volna jobban megismerni, hogyan habarodott egymásba első találkozáskor ez a két szereplő. És a friss házasok örömteli napjai is érdekeltek volna. Viszont ez csak apró hiba számomra, a jelenük is izgalmas és érzelmes volt, és persze azt a legfontosabb látni, amikor végleg megállapodnak egymás mellett.
I: Nekem megfelelt, pont kellő mennyiségben kaptam vissza emlékezést mind a kettőjüktől. Megismertük Mac érzéseit, és belső vívódásait is. A történet folyamán meg értettük Isabella miért is hagyta ott a férjét. Én nagyon élveztem, és alig várom már, hogy megismerhessem a többi Mackenzie-t is :)

„Szerelem és bizalom nélkül a szenvedély üres…”
 
Kedvenc jelenetem:
P:  Amikor portrét próbálnak festeni.
I: Mac újra udvarolni kezd feleségének.
Kedvenc szereplőm: 
P: Isabella
I: Mac, Isabella
Kinek ajánlom: 
P: Mindenképp érdemes folytatni a sorozatot, mert igazán lenyűgöző skót férfiak várnak még ránk.
I: Akik olvasták az első részt szerintem bátran folytassák.
Értékelésem:
P:
Kicsit jobb volt az első résznél, ezért kicsit több akt képet, 4,5-et kap.
I: Mac, és Isabella története is nagyon izgalmas volt, ezért tőlem 4,5 festéket kap.

Érdekesség: Itthon nem olyan régen jelent meg a sorozat nyolcadik része, ezért kicsit körbenéztünk, és összegyűjtöttük a kiegészítő köteteket, és a sorozat további részeit is.


Cím: A Mackenzie Family Christmas: The Perfect Gift
Sorozat:
Mackenzie fivérek 4,5.
Kiadás éve: 2012.
Fülszöveg:
A Mackenzie klán összegyűlik karácsonyra Hogmanay-ban, Skóciában. Az előkészületek káoszában – első ünnep Hart és Eleanor házas életében – Ian egyik Ming tálja eltörik, és a család kétségbeesetten próbálja megmenteni a napot. Daniel mindenesetre fogadásokat indít Eleanor babájának megérkezésének idejétől kezdve, Mac még mindig meg tud-e nyerni egy boksz meccset. Ian újabb megszállottsága kezdődik és Beth fél, hogy az egyik tökéletes tál elvesztése miatt talán újra visszavonul saját világába.


Cím: Scandal And The Duchess
Sorozat: Mackenzie fivérek 6,5.
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
A botrányok üldözik Rose Barclay-t a fiatal és özvegy Southdown Hercegét, bármerre megy. Nem az ő hibája – teljesen őszintén – de az újságírók imádnak írni a fiatal skót nőről, és a sokkal idősebb herceg házasságáról, aki a nászútjukon halt meg. A herceg hatalmas özvegyi vagyont hagyott rá, de a fia nem akarja megadni Rose-nak, ami neki jár és még az otthonából is kirúgja.

Rose-nak *nem* kell találnia egy hatalmas, jóképű skót férfit, aki táplálja a pletykákat. A skót Steven McBride – a kitüntetett katona, megszállott szerencsejátékos és nőcsábász – örül, amikor kinyitja a szemét és egy gyönyörű nő áll előtte, és boldogan segít neki. Elzavarja az újságírókat, de Rose-nak el kell fogadnia igazán botrányos ajánlatát.

Cím: A MacKenzie Clan Gathering
Sorozat: Mackenzie fivérek 8,5.
Kiadás éve: 2015.
Fülszöveg:
Ian Mackenzie egyik éjjel arra ébred a Kilmorgan Kastélyban, hogy rablók viszik el bátyja, Hart felbecsülhetetlen művész kollekcióját. Mióta Beth és ő az egyetlen lakó a kastélyban, Ian elhatározza, hogy megkeresi az ellopott műtárgyakat és az elkövetőket, mielőtt a család rájön erre Hart születésnapján. Fellows felügyelővel és Beth-szel nyomoznak, közben pedig Ian aggódik Beth volt férjének a bátyja miatt, aki egy nyugalmazott misszionárius és szeretné meglátogatni őket. Vajon John Ackerley-nél van Ian őrültségére a gyógyír? És vajon ki tudja Ian deríteni, mi történt Hart kincseivel, és ki vette célba a Mackenzie családot?


Cím: Alec Mackenzie's Art of Seduction
Sorozat: Mackenzie fivérek 9.
Kiadás éve: 2017.
Fülszöveg:
Alec Mackenzie száműzetésben él, mint művészeti oktató és számos országban keresi eltűnt testvérét. Lady Celia, egy angol hölgy, aki nem hajlandó hozzá menni a férfihez, akit anyja jelölt ki neki, Alec-hez fordul rajzórákért – a családja parancsára tanul, büntetésből házassági lázadásáért. Alec úgy dönt a bátor Celia-nak ki kell terjesztenie festői tehetségét az emberi test ábrázolására is, főleg a férfi testére…

Celia-t érdekli a férfi, aki azt állítja, a neve Mr. Finn. Skót, gondolta, de nem lehet egyike a hegyvidékieknek, akik felkeltek a király ellen, és ezért nem élhetnek az országban, mert vagy fogjok, vagy halottak.


De Celia kíváncsisága arra sarkallja, hogy jobban megismerje Alec-et, kiderítse valódi nevét, címét és hogy ki is ő valójában. Látja a magányt Alec szemében, a gyöngédséget a lánya iránt, és rájön, hogy ez az összetett ember csak próbál túlélni most, hogy az otthona már nem létezik. Csodálkozik, miért hagyta ott a biztonságos Franciaországot Anglia miatt, és szerinte ez a kulcs ahhoz, hogy megtalálja elveszett testvérét.

De Celia túl sok titkot fed fel, ami nem csak az életét, de a szívét is veszélybe sodorja.

Megyjegyzés: Alec Mackenzie Malcolm bátyja az Elrabolt menyasszony részből. A Mackenzie család egyik ősi, akinek a története Lord Mackenzie tébolyával kezdődik.Cím: The Devilish Lord Will
Sorozat: Mackenzie fivérek 10.
Kiadás éve: 2018.
Fülszöveg: Újabb Mackenzie történet intrikákkal, romantikával, Skóciában és Franciaországban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése